Homepagina » Buitenland » Nederland is wakker geschud over naderend monsterverdrag tussen Europa en de VS
Nederland is wakker geschud over naderend monsterverdrag tussen Europa en de VS

Nederland is wakker geschud over naderend monsterverdrag tussen Europa en de VS

Nederland is wakker geschud over een naderend monsterverdrag tussen Europa en de VS. In een vlijmscherpe analyse zette Arjen Lubach TTIP, het Translatlantic Trade and Investment Partnership, op de agenda van duizenden Nederlanders. Drie dagen later leidt het tot ongeregeldheden in Frankfurt (foto).

Europa heeft tot nu toe hormoonvlees, genetisch gemodificeerd voedsel, drinkwatervervuiling door schaliegaswinning, opgedrongen kernenergie, kankerverwekkende producten van Monsanto en groeihormonen buiten de deur weten te houden. Als het monsterverdrag er komt, is hier geen houden meer aan.

ZEMBLA had pas geleden een uitzending over Monsanto, waarin een Franse onderzoeksjournalist het spoor volgt van bedrijven die handelen in genetisch gemodificeerde gewassen en bestrijdingsmiddelen. Amerikaanse diplomaten hebben zich ingelaten met de gentech-lobby. Ook de Amerikaanse ambassade in Parijs is erbij betrokken. In de Franse hoofdstad gingen veel mensen de straat op om te demonstreren tegen deze lobby.

Europarlementariër Corinne Lepage spreekt van ‘een moderne oorlog’. De VS verkeert in een diepe economische crisis en ziet groeimogelijkheden in Europa. “Wij hebben 500 miljoen consumenten, zij slechts 350 miljoen,” zegt ze.

Als TTIP erdoor wordt gedrukt, kan een grote multinational een land voor het gerecht dagen als wetten de winstgevendheid van bedrijven negatief beïnvloeden. De schade wordt dan via een rechtszaak verhaald bij de staat, ten koste van de belastingbetaler.

In Nederland zijn er maar drie partijen tegen TTIP: SP, GroenLinks en de Partij voor de Dieren. De andere partijen – waaronder D66, CDA, VVD en PvdA – stemmen in met TTIP.

Hoogleraar Edwald Engelen, bekend van het boek ‘De schaduwelite voor en na de crisis’, waarschuwde eerder al voor TTIP. Het verdrag behartigt volgens hem alleen de belangen van de grote corporaties en de bankensector. Het verbaast hem dat minister Ploumen aanbevelingen over TTIP klakkeloos overnam.

[NPO]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
55 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mono
Mono
Reactie op  John
5 jaren geleden

@John
dank je voor de link John , sterk gewerkt ;- ))

Arne
Arne
5 jaren geleden

België is daarentegen nog niet wakkergeschut.

Ferry
Ferry
Reactie op  Arne
5 jaren geleden

Nee dat is voorlopig nog zo, maar met onze centrum rechtse zakkenvullende coalitie zal dat hier ook niet lang meer duren want ook zij ruiken geld.
Ons angst creërend apparaat is al goed op weg om al onze verworvenheden af te slanken of zelfs volledig af te schaffen zelfs onze vrije meningsuiting waarvoor zij eerst schijnheilig opkwamen moet er beetje bij beetje aan geloven. Alles is nog een kwestie van tijd voor de slapende Belgen, the sky is de limit.

Pieter
Pieter
Reactie op  Arne
5 jaren geleden
caroline danon
caroline danon
Reactie op  Arne
5 jaren geleden

De grootste TTIP fanaat en anti-democraat heet ook Karel de Gucht, hij is een belg en houdt zijn land echt wel goed in slaap.
Als het mis gaat met TTIP en het gaat mis door de enorme naïviteit van onze regeringen, dan kunnen we in ieder geval naar hem wijzen als de boosdoener.

rik
rik
5 jaren geleden

Nederland wordt pas wakker geschud als het leed al is geschied en zal niet bij de 1e landen horen. Dan zal een nieuwe wereldoorlog starten doordat mensen BOOS zijn en vele mensen maar net of nauwelijks kunnen rondkomen terwijl een kleine groep zich blijft verrijken. De driejarige oorlog is ook pas het begin want het zal eenzelfde type zijn als in de historie: ontstaan vanuit massa werkeloosheid en uitzichtloos bestaan, komt een charismatisch leider. Maar uiteindelijk zullen ook dergelijk type leiders het niet redden c.q, niet “tegen macht kunnen”. Het wordt dus een herhaling van zetten in de jaren twintig en dertig van deze eeuw. En de komende twee tot vier jaar mag Rutte en consorten (VVD,D66,CDA=35 1e kamer zetels..) blijven lachen dat het zo goed gaat omdat “de crisis” bezworen is door het “goede beleid”.
Het tegendeel zal blijken waar te zijn.

Arwijn
Arwijn
Reactie op  rik
5 jaren geleden

Nederland is de little b*tch van de VS regering. De onheilige 3 (VVD, PVDA en CDA) zullen voor altijd aan de macht blijven in Nederland (onder straffe van CIA Assassinatie) en alles in het werk stellen om de VS tevreden te houden. Leuk heh, een land waar je jezelf niet meer mag verdedigen.

trackback
BOINNK!!! | Nederland is wakker geschud over naderend monsterverdrag tussen Europa en de VS
5 jaren geleden
Carlo
Carlo
5 jaren geleden

“D66, CDA, VVD en PvdA ” Het zal weer niet waar zijn, de kontenlikkers van Europa stemmen voor, ik had niet anders verwacht want ja als ze voor stemmen liggen er een paar mooie baantjes voor ze klaar, vraag me af waar die balkenende norm is gebleven, je mocht toch niet meer dan 160.000 euro verdienen, verklaar dan maar eens aan mij waarom ze naast hun baan in het kabinet nog 9 neven baantjes hebben zodat hun inkomen toch nog op een miljoentje uitkomt ?

ik walg van deze 4 partijen.

Johanna
Johanna
5 jaren geleden

Europa heeft tot nu toe hormoonvlees, genetisch gemodificeerd voedsel, drinkwatervervuiling door schaliegaswinning, opgedrongen kernenergie, kankerverwekkende producten van Monsanto en groeihormonen buiten de deur weten te houden. Als het monsterverdrag er komt, is hier geen houden meer aan………………………………………………..

Hoezo heeft Europa deze zaken tot nu toe buiten de deur gehouden??
Liggen er niet al jaren lang genetisch gemanipuleerde produkten in de schappen van de supermarkten? groeihormonen in de kippen en andere ranzige zaken die de gezondheid ondermijnen.
Hoe lang zijn ze al bezig met schaliegasboringen, hoelang hebben we al kernenergie installaties overal in Europa waar de meerderheid van de bevolking niet om heeft gevraagd, noch zich bewust is van de vele gevaren rondom kernenergie. Weet wat er gebeurde o.a. in Tsjernobyl en onlangs in Fukushima (waar nauwelijks nog over gesproken wordt, want er mag niet meer over gesproken worden in Japan…)
Wat een hypocretie dus om net te doen alsof deze dingen niet eerder bestonden.
Wat een land, wat een wereld, wat een toekomst met een slapende meerderheid van bevolking, met regeringen die alleen maar met zichzelf bezig zijn, met egos die hun verstand allang zijn verloren…

TheEnzo
TheEnzo
5 jaren geleden

Wat wel jammer van de video van Lubach is dat “ISDS” inderdaad geen zoek-resultaat oplevert immers ” ” er voorplaatsen zorgt daar handig genoeg wel voor. ISDS zelf in typen zonder ” ” Levert echter wel voldoende materiaal op. Dit is dus een punt maken zonder punt, het doet namelijk voorkomen dat de NOS dergelijke berichtgeving niet heeft gemaakt alleen maar om een wel heel flauwe grap te kunnen maken… erg jammer wel.

Ozzy
Ozzy
Reactie op  TheEnzo
5 jaren geleden

@ TheEnzo:

Als je ISDS intypt zonder de ” ” dan krijg je diverse hits over een Inrichting van Stelselmatige Daders. Sterker nog, je krijgt 3 pagina’s (lijkt 4, maar er blijven er maar 3 over) met diverse hits wat NIETS te maken heeft met ISDS (controleer maar, heb ik ook gedaan).

Wellicht ben je niet bekend met het zoeken tussen haakjes, maar dit houdt in dat je gericht naar alleen ISDS zoekt en niet naar alles wat er maar een beetje op lijkt.

Beetje jammer dus dat je opmerking niet gefundeerd is.

Rolf
Rolf
5 jaren geleden

Nederland slaapt voor het grootste deel nog. Lekker warm onder een dikke deken van luxe, comfort en ‘welvaart’.

Nederland word wakker als ze rillen van de kou en nergens meer een deken kunnen krijgen.

Lyra
Lyra
Reactie op  Rolf
5 jaren geleden

Het volk wordt misleidt door ze af te leiden met doelloze sportprogramma’s en pulp tv programma’s en houden ze iedereen druk met overleven en met zinloze dagelijkse beslommeringen..
Daardoor ziet niemand meer wat er zich nou werkelijk achter hun rug gebeurt en wat ze uitspoken gaat VEEL dieper dan we denken en veel dieper dan we zelfs kunnen fantaseren. Er zitten hele duistere krachten en ze pakken ons op eigen zwakheden met name door ons onwetend te houden en ons van de echte waarheid af te leiden en vooral om onze realiteit te manipuleren. Iedereen maakt zich druk om de politiek terwijl die gewoon daar staan om JUIST gezien te worden als een stelletje idioten. Dat leidt de boel lekker af van wie er echt verantwoordelijk zijn voor de chaos. En chaos is precies wat ze willen en het liefst chaos in ons hoofd. Dus hoe meer we ons druk maken om de politiek hoe harder ze lachen en hoe meer gewelddadige protesten er zijn, hoe harder ze lachen. We doen precies wat ze willen.

De enige uitweg hieruit is vredig met elkaar samenkomen en gewoon collectief weigeren aan het systeem deel te nemen en zonder geweld en zonder agressie. Als de mensheid liefdevol samenkomt en in haar eigen kracht gaat staan en deze duistere krachten gewoon de deur wijst en ook hun deceptie doorziet (!) dan is het afgelopen voor ze. Deze duistere krachten doen zich voor als mensen, maar zijn dat niet. Daardoor misleiden ze ons en laten ze ons eigen menselijke soort haten en bestrijden. Dat is hun duivelse truc.

Dus gewoon ophouden met je laten manipuleren via de televisie (dat kastje is jouw grootste nachtmerrie) en niet meer naar ze luisteren, en niet meer mee werken met het systeem. Gewoon niet meer gaan stemmen want zo geef jij jouw eigen kracht aan ze weg. Want ga je stemmen dan geef jij het systeem jouw kracht en jouw toestemming, ongeacht welke partij je kiest.

GEWOON NIET MEER MEE GAAN MET HET SYSTEEM.
ALLE KRACHT ZIT IN JEZELF, JIJ HEBT NIEMAND NODIG
DE MENSHEID OVERWINT !

Edwin
Edwin
Reactie op  Lyra
5 jaren geleden

Alle overwinningen die mensen behalen zijn tijdelijk van aard…
Uiteindelijk zal de Natuur altijd overwinnaar zijn, niet de mens …
En by the way “de mens” is ook een stukkie natuuur

Rinse
Rinse
5 jaren geleden

En alweer een stap dichter bij de NWO, mensen hebben blijkbaar nog niet in de gaten wat hun werkelijk boven hun hoofd hangt, peepz wake up please…….

blabla
blabla
5 jaren geleden

Wakker geschud????
En weer verder slapen denk ik!!!

Ik zie nog geen gewapende bevolking die Oranjes, regering en andere gespuis opknopen.

Dus Nederland slaapt gewoon weer verder!

x

Check Also

gates

Zo ver reiken de tentakels van vaccinboer Bill Gates

Advocaat Robert F. Kennedy jr., de zoon ...

gates

Bill Gates koopt stilletjes 100.000 hectare landbouwgrond

Miljardair Bill Gates heeft stilletjes zo’n 100.000 ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

55
0
We lezen graag je reactie!x