Propaganda

We worden iedere dag overladen met nepnieuws. Professor onthult in deze video waar het precies vandaan komt

Help door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sinds het aantreden van Donald Trump als president wordt er veel gesproken over nepnieuws en worden de media daarbij verweten dat zij de veroorzaker zijn van onbetrouwbare berichtgeving.

Je moet dan gaan kijken waar die berichten vandaan komen en wie de veroorzaker is van die vertekening van de werkelijkheid, zegt emeritus hoogleraar Cees Hamelink van de Universiteit van Amsterdam in Café Weltschmerz.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Dan blijkt dat overheden het meeste belang hebben bij die vertekening,” aldus de voormalige adviseur van oud-secretaris-generaal van de VN Kofi Annan.

Sneuvelt

“Een Amerikaanse journaliste klapte onlangs uit de school met de opmerkelijke mededeling dat de Amerikaanse overheid CNN jarenlang betaalde om nepnieuws te produceren,” voegde Hamelink toe.

Een belangrijk voorbeeld is de emotionele getuigenis van het Koeweitse meisje Nayirah voor de start van de Eerste Golfoorlog.

Nayirah verklaarde dat Iraakse soldaten in Koeweit baby’s uit couveuses haalden en ze op de koude ziekenhuisvloer voor dood achterlieten.

Achteraf bleek dat Nayirah was ingehuurd door een pr-firma uit de VS. Dit voorbeeld is volgens professor Hamelink de reden waarom de waarheid altijd als eerste sneuvelt in een oorlog.

Syrië

Als recent voorbeeld van nepnieuws noemt hij de berichtgeving over Syrië. Zo is de door het Westen bejubelde Syrische oppositie volgens hem grotendeels fundamentalistisch.

Hamelink vertelt dat hij ooit een ontmoeting had met Ted Turner, de voormalige baas van CNN (toen nog gekscherend Chicken Noodle Network genoemd).

“Ik ben een zakenman en doe dit alleen maar om geld te verdienen,” vertelde Turner aan hem.

Wondere wereld

Dat overheden – zoals in Duitsland – nepnieuws proberen tegen te gaan vindt Hamelink ironisch. “Dat is censuur,” zegt hij. “Zij zijn zelf de producenten van nepnieuws.”

Hij merkt op dat we in een hele wondere wereld leven. Zo wordt de VN, een instituut waarvan wordt verwacht dat het wereldvrede nastreeft, beheerd door een Veiligheidsraad waarin de grootste wapenhandelaars ter wereld zetelen.

Bekijk het gesprek hieronder in zijn geheel:

[Café Weltschmerz]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Patrick.s
Patrick.s
6 jaren geleden

Plus dat Europa en USA ons de oorlog in wil trommelen tegen het volk en tegen de Russen,terwijl een generatie is,die dacht dat de koude oorlog afgelopen zouden zijn en in vrede zouden leven….

http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/binnenland/28983965/___Ja__hier_komt_een_grote_oorlog___.html

exegese
exegese
6 jaren geleden

Hij merkt op dat we in een hele wondere wereld leven. Zo wordt de VN, een instituut waarvan wordt verwacht dat het wereldvrede nastreeft, beheerd door een Veiligheidsraad waarin de grootste wapenhandelaars ter wereld zetelen.

Is er een lucratievere plek te bedenken voor dat tuig dan precies daar ?

Visser
Visser
6 jaren geleden

Er komt natuurlijk meer bij kijken dan 1 rede voor dit alles. Maar 1 bijdragende factor is die bijna niemand weet genaamd operatie : paperclip.
Door die operatie zitten de nazies en ander ziek tuig nu meer en beter verspreid over de wereld dan voor de 2de wereld oorlog. De ideologie is nog het zelfde als vroeger. 1 munt (hebben we al), 1 reich (de verenigde staten van Europa) en nog meer onzin in aanloop naar het zeer oude plan NWO. Voor wie hiervan niet op de hoogte is zal dit onzin noemen. Diegene die zijn huiswerk wel heeft gedaan weet dat het eigenlijk gewoon zoiets weer de tijd als de jaren 30 is. Maar nu alles onder de cover van terrorisme en islam ook al zijn dit veelal false flag attacks (net zoals vroeger is geen geheim).

weg met ons
weg met ons
6 jaren geleden

We zullen (gebeurt reeds stukje bij beetje) worden gefileerd, uitgebeend, afgemaakt en omgebracht en als varkens, als vee, als goy, als ongelovige honden worden doodgetrapt. De huidige situatie is ernstiger dan de massa wil weten. Binnenkort zal de realiteit de dromende en de waanzinnig in alle gelovende mainstream massa inhalen. De bomen groeien tot in de hemel? Droomt lekker allen verder, de knalharde waarheid is onderweg. Hoe deze harde waarheid er uitziet? Deze is niet in woorden te bevatten.
Het nieuws vertelt ons daarover helemaal niets, de nep joden lichten wel af en toe uit pure sadistische gekkigheid een tipje van de sluier en dan alleen herkenbaar voor degene die de omens ziet en herkent. Wees niet bang, alleen niet zo dom dat het als donderslag bij heldere hemel komt.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x