Homepagina » Mens en Dier » Wybren van Haga (FvD) houdt ‘beste speech’ van dit jaar: ‘Laat Nederland weer vrij!’
van haga
Foto: Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0

Wybren van Haga (FvD) houdt ‘beste speech’ van dit jaar: ‘Laat Nederland weer vrij!’

De inbreng van Wybren van Haga (FvD) woensdag in de Tweede Kamer wordt door sommigen ‘de beste speech van het jaar’ genoemd. Hij deed een glasheldere oproep aan het kabinet: “Stop met stuntelen en laat Nederland weer vrij!”

“We bevinden ons in een sociale, culturele, economische en medische crisis, niet door het coronavirus, maar door de verkeerde maatregelen die dit kabinet heeft genomen. Langzaam raken wij onze vrijheid kwijt. Onze bedrijven gaan failliet. De kroegen en de restaurants sluiten de deuren. De kermis houdt op te bestaan. En onze premier houdt lachend vol dat we het samen doen,” zei Van Haga.

“Maar we doen helemaal niets samen. De mensen die deze coronamaatregelen opleggen, merken helemaal niets van corona. Ze krijgen gewoon hun salaris van 10.000 euro per maand en liggen niet wakker omdat hun levenswerk kapotgaat door een kabinet dat vanwege bezuinigingen het aantal intensivecarebedden halveerde van 2200 naar 1100 bedden en verschillende ziekenhuizen heeft gesloten,” vervolgde hij.

Ronduit stuitend

Het Kamerlid ging ook in op de coronatest: “De PCR-test ligt gelukkig nu wereldwijd onder vuur. Het retraction paper dat is ingediend, spreekt boekdelen. Als de PCR-test naar de prullenbak wordt verwezen, valt de basis weg onder alle coronamaatregelen.”

Van Haga ageert fel tegen mondkapjes. “De mondkapjesplicht is symptomatisch voor dit coronakabinet. Negen maanden lang betoogden het RIVM en het ministerie van VWS dat mondkapjes niet werken. Met de spoedwet in de hand voerden zij toch per 1 december een mondkapjesplicht in. Nu loopt heel Nederland met een ongewassen, niet werkend mondkapje, dat ook nog eens schadelijk is voor de volksgezondheid. De mondkap als symbool voor mensen die willen laten zien dat ze wel meedoen, dat ze wel deugen, ook al weten ze dat het onzin is. Het is ronduit stuitend dat de minister het verschil tussen het vrijwillig dragen van een mondkapje en de mondkapjesplicht niet eens heeft onderzocht.”

Hij wees erop dat je met een IFR (infection fatality rate) van 0,23% wereldwijd en een IFR van 0,7% in Nederland echt andere maatregelen zou moeten en kunnen nemen. “Stop direct met die onzinnige maatregelen, zoals de anderhalvemetermaatregel en maak het dragen van mondkapjes vrijwillig. Zet bijvoorbeeld in op preventie en gezond leven. Sluit ook de ogen niet voor potentiële geneesmiddelen zoals hydroxychloroquine en het veelbelovende geneesmiddel ivermectine. Maak een gebalanceerde afweging tussen verschillende ziekten. Waarom zijn kanker- en hartpatiënten minder waard dan coronapatiënten?”

Laat Nederland weer vrij!

“Forum voor Democratie gelooft niet in complottheorieën, maar we geloven wel in machtsmisbruik, perverse belangen en incompetentie. Grote groepen in de samenleving gaan nu kapot door het wanbeleid van dit kabinet, niet door het coronavirus, maar door verkeerde en niet-onderbouwde maatregelen. En dat allemaal volkomen onnodig, omdat corona weliswaar een gevaarlijk virus is, maar aantoonbaar niet erger dan een stevige griep,” besloot Van Haga. “Dus, kabinet, kijk naar de feiten, toon leiderschap, stop met je geblunder en laat Nederland weer vrij!”

Onderzoeksjournalist Patrick Savalle reageert op Twitter: “Dit is de beste en meest noodzakelijke speech van dit jaar! Geen woord gelogen. Geen feit verdraaid! Wybren van Haga bedankt!”

4.7 186 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
113 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Janne
Janne
4 maanden geleden

Top

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
4 maanden geleden

Wybren van Haga vindt ik een topper.. Hij is een man van het volk.. Iedereen moet op hem stemmen !!

Ikke
Ikke
Reactie op  Joyce Ramgatie
4 maanden geleden

De ellende is alleen dat hij ruggengraat mist, er zit geen power in die man waardoor iedereen in Den Haag hem compleet negeert.

Jos
Jos
Reactie op  Ikke
4 maanden geleden

Ikke , volgens mij loopt jou wekker achteruit!!!

Barry
Barry
Reactie op  Ikke
4 maanden geleden

Ze negeren hem omdat ze voor zichzelf daar zitten, en daarom zullen ze nooit iets doen wat de eigen toekomst zal schaden. Dat is ook de reden dat ze, niet alleen corona, maar ook andere onpopulaire maatregelen niet zullen steunen.

Brammetje
Brammetje
Reactie op  Ikke
3 maanden geleden

Zo Joyce heb jij ook verstand van politiek, snap jij niet dat politiek een kwestie van achterkamertjes en lobbyen is.
Van Haga gaat op de juiste wijze op het verhaal in.
Bedenk maar hoeveel schijnheiligen daar zitten.
Hij doet het er tenminste iets aan.
En wie wordt er door Rutte niet genegeerd.!!
Omzigt, Wilders,Baude etc.

Edward
Edward
4 maanden geleden

Een geweldige en oprechte speech van Wybren ! En kijk die arrogante koppen in vak K eens zitten, ze weten echt wel dat ze met een poppenkast bezig zijn.

Exegese
Exegese
4 maanden geleden

Klip en klare taal die Rutte en de Jonge zonder twijfel wederom achteloos naast zich neer zullen leggen, net zo lang tot het volk het bedrog ook eens een keer onder ogen durft te zien en stopt langer vrijwillig mee te werken aan onze eigen ondergang . Ik zeg, de horeca allemaal open, de mondkapjes in de prullenbak en massaal onze vrijheid terug eisen. Ze kunnen onmogelijk iedereen beboeten of opsluiten.

Rob
Rob
Reactie op  Exegese
4 maanden geleden

Het is totale oorlog tegen de mensheid. Dit wodt ook wel vaak de oorlog tussen licht en duister genoemd. Of misschien is het beter om het de oorlog van het duister TEGEN het licht te noemen. Macht versus bewustzijn. Macht voert oorlog, bewustzijn niet. De wereld is altijd op macht gebaseerd geweest en dat is nu in zijn meest extreme vorm gaande. Rutte als vrijmetselaar en lid van een sekte zal zich dan ook nergens wat van aantrekken, wat er ook gezegd wordt. De Jonge is mij als zodanig niet bekend maar die is sowieso niet veel beter. Ook Grapperhaus niet.

eva
eva
Reactie op  Rob
4 maanden geleden

volkomen mee eens we lopen allemaal als schapen

Wim Q
Wim Q
Reactie op  Exegese
4 maanden geleden

Zeg mij waar er wanneer, sowieso 17 januari in 020, sorry ik 010er maar wij dienen het zelfde doel
Na massaal de 17de gaan, s’avonds happie eten en dan de kroeg in, opkomen voor je rechten waar 75 jaar geleden onze ouders voor hebben gestreden en het leven liepen, opkomen voor onze rechten en plichten aan elkaar en laat de 17de de horeca zeker niet vallen, massaal met gestrekt been erin.

Ik zie jullie de 17de

WWG1WGA

Henk R
Henk R
4 maanden geleden

Ik had deze speech al gezien van Wybren van Haga. Hij raakt hier echt de punten van dit wanbeleid. Alleen het zal wel tegen dovemansoren in de kamer zijn. Hij zal wel weer geen antwoord krijgen op de vragen die hij stelt. Maar ja we zijn dit intussen wel gewend van het parlement.

linda
linda
4 maanden geleden

van Haga heeft heen miljoenen gevangen zoals de schoolmeester met zijn kapitale huis! waar is nu de fiod? Respect voor Wibren!toekomstig. minister president!!!

Der Stef
Der Stef
4 maanden geleden

Ben sinds vandaag Lid van deze partij . Dat zouden meer mensen moeten doen om de Democratie in ons land te waarborgen !
En juist dit soort speeches hebben mijn overtuigd dit te doen .

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
4 maanden geleden

Ik heb nog gisteren een email gestuurd naar Wybren van Haga, dat ik zorgen maakt om kinderen van lage inkomen, velen gebruiken zelfde mondkapje een maand lang omdat ouders niet genoeg geld hebben om steeds nieuwe mondkapje te kopen !! VRESELIJK..

Edward
Edward
Reactie op  Joyce Ramgatie
4 maanden geleden

Het is een afschuwelijk gezicht, die kinderen met mondkapjes op, ouders en scholen doen mee met deze (kinder)mishandeling. De VVD, CDA, D66, CU, PvdA, GroenLinks, SP, SGP en 50PLUS zijn allemaal voor deze mishandeling het zijn misdadige partijen.

jcggroot
jcggroot
Reactie op  Edward
4 maanden geleden

Ik woon aan een weg waar per dag honderden scholieren langsfietsen…en vele dragen dan een muilkorf…in en in triest…ouders STOP daar mee in het belang van uw kind!!

Jelle
Jelle
Reactie op  Joyce Ramgatie
4 maanden geleden

Waarom een nieuw mondkapje.
In juni kreeg ik één in Frankrijk. Nog NOOIT gewassen en niet ziek.
Als ze niet beschermen hoef je ze ook niet te wassen. Je krijgt er meer antistoffen in je lichaam dus gaat ook je immuunsysteem omhoog.

jcggroot
jcggroot
Reactie op  Jelle
4 maanden geleden

@Jelle Het mondkapje komt vol te zitten met bacteriën en virussen..daarbij adem je steeds je eigen gebruikte adem in en dat is grotendeels Co2.
Als je GEEN mondkap draagt is dat bevorderlijk voor je immuunsysteem

Jan
Jan
Reactie op  Joyce Ramgatie
4 maanden geleden

Beste Joyce Ramgatie,

In de msm zie je af en toe berichten verschijnen van ethici die het liefst het vaccin direct verplicht willen stellen. Misschien kunt u een mail aan hem sturen met het verzoek of hij een initiatiefwetsvoorstel wil indienen tegen een directe dan wel indirecte vaccinatieplicht. Anders is de kans groot dat het vaccin te zijner tijd verplicht wordt gesteld

Edward
Edward
Reactie op  Jan
4 maanden geleden

Die motie is al aangenomen, als hij uitgevoerd gaat worden komt er geen directe of indirectie vaccinatieplicht. Dwang van de staat is etisch zeer verwerpelijk en miskend het recht op lichamelijke integriteit, net als de mondkapjesplicht. Dat er uberhaupt over een vaccinatieplicht gepraat wordt is feitelijk al een misdaad tegen de menselijkheid.

Jan
Jan
Reactie op  Edward
4 maanden geleden

Beste Edward,

Een motie stelt niets voor. Een dergelijke motie kan het kabinet naast zich neerleggen. Een initiatiefwetsvoorstel, biedt iets meer zekerheid

Edward
Edward
Reactie op  Jan
4 maanden geleden

Dat zou beter zijn geweest, maar is een langdurig proces, RvS en 1e kamer moet er dan ook weer naar kijken.

Jos
Jos
Reactie op  Edward
4 maanden geleden

In de Eerste Kamer heeft/had FvD een groot aantal zetels. Maar een langdurig proces impliceert ook dat ze het nog niet verplicht kunnen stellen. We weten niet wat we van een volgend kabinet kunnen verwachten.

C, De Mantre
C, De Mantre
Reactie op  Edward
4 maanden geleden

Juist, dat is het!

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
Reactie op  Edward
4 maanden geleden

Iedereen die dit vaccine toe laat zijn moorddadige, volkenmoord criminelen !!

Stephan
Stephan
Reactie op  Edward
4 maanden geleden

Die motie is weer zo een gecontroleerde oppositie zet. Heeft totaal geen waarde maar zwakt weer wat eventueel verzet van de burger af in de beginfase

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
Reactie op  Jan
4 maanden geleden

Ga ik zeker doen Jan..Maar zover ik weet gaat deze dodelijke vaccin niet komen..

In Duitsland hebben ze een proef gedaan met 40 dieren.
20 niet-gevaccineerde dieren kregen C19, gingen door deze infectie en na iets meer dan een week herstelden ze er allemaal van.
De 20 gevaccineerde dieren stierven allemaal 2 dagen na de infectie met C19.
Dus iedereen die verantwoorlijke zijn om het volk te vaccineren zijn moorddadige, genocidale criminelen – kortom het plegen van een niet-verklaarde oorlogshandeling tegen de mensheid!!

Jan
Jan
Reactie op  Joyce Ramgatie
4 maanden geleden

In GB zijn ze wel begonnen. De EU en CH volgen ook binnenkort

Sander
Sander
Reactie op  Joyce Ramgatie
4 maanden geleden

Een mondkapje dragen is sowieso slecht voor de gezondheid, voor je huis, voor je hart, je ademhaling, je zuurstof, schone lucht inname, slecht voor je zenuwstelsel etc. draag geen mondkapje.

DenDave
DenDave
Reactie op  Sander
4 maanden geleden

Je bent je ervan bewust dat bijvoorbeeld chirurgen de hele dag mondkapjes dragen? Ik ben tegen mondkapjes omdat ze niet werken maar wat jij zegt klopt niet helemaal. En juist door dit soort onzin wordt ik neergezet als een wappie omdat ik tegen ben.

erik
erik
4 maanden geleden

haga voor president!!!!

JanB
JanB
4 maanden geleden

Ik stem FVD. Precies waar wat deze man zegt. 

x

Check Also

politie

Politieman ‘zag collega’s speed snuiven’ voordat ze als ME’er werden ingezet: ‘Dit is levensgevaarlijk’

Ik ga u iets vertellen waaraan ik ...

versoepeling

Kritiek op ‘nepversoepelingen’: ‘Dit is ordinair machtsmisbruik’

Het kabinet zou van plan zijn met ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

113
0
We lezen graag je reactie!x