Homepagina » Mens en Dier » Volkskrant ‘pleegt karaktermoord’ op bezorgde burger die onthutsend gesprek had met RIVM
volkskrant
Coronateststraat in Groningen (Ministerie van Defensie CC0 1.0)

Volkskrant ‘pleegt karaktermoord’ op bezorgde burger die onthutsend gesprek had met RIVM

Timmerman Peter Grootswagers plaatste op 30 september een opzienbarend filmpje op Facebook. “Schokkend telefoongesprek gehad met RIVM. Conclusie: de griep van 2018 was erger dan corona. Griepdoden worden als coronadoden weggeschreven, zelfs verkeersdoden,” schreef hij erbij. Het filmpje werd in 24 uur tijd zo’n 2 miljoen keer bekeken. De telefoon van Grootswagers ‘ontplofte’.

Het duurde niet lang voordat de media en de ‘factcheckers’ erop doken. “Fel gedeeld telefoongesprek werd niet met ‘RIVM-medewerker’ gevoerd,” kopte DPA Factchecking. De Volkskrant besteedde twee columns aan het gesprek. Columniste Lisa Bouyeure sprak op 2 oktober van een ‘onwaarschijnlijk telefoontje’ en Olaf Tempelman herhaalde enkele dagen later nog maar eens dat het ‘oplichterij’ was.

Grootswagers zou zijn ‘ontmaskerd’ door Bouyeure en hij zou niet het telefoonnummer van het RIVM hebben gebeld. Oftewel, het was een misleidend Facebookfilmpje, aldus Tempelman.

Uit het niks werd ik weggezet als leugenaar

De timmerman besloot de telefoonspecificatie op te vragen en wat blijkt? Hij heeft wel met het RIVM gebeld, en kan dat nu dus bewijzen. Plaatste de Volkskrant gelijk een rectificatie? Paste DPA Factchecking gelijk het oordeel aan? Niets van dat alles. Het filmpje is nog steeds voorzien van een waarschuwingslabel. “False Information. Checked by independent fact-checkers,” verschijnt er in beeld voordat je de video kunt bekijken. En de columns staan nog altijd op de website van de Volkskrant.

Aan tafel bij Café Weltschmerz legt Grootswagers uit dat hij tijdens het telefoongesprek deed alsof hij een beetje bang was in een poging wat meer informatie los te peuteren bij het RIVM. En dat lukte. “Het meest opvallende was dat [de medewerker] zei dat er nu ook griepdoden onder de noemer corona zullen verdwijnen.”

Grootswagers zag dat hij in de krant stond en vond het vreemd dat de Volkskrant voorafgaand aan de publicatie geen contact met hem had gezocht zodat hij kon laten zien dat hij had gebeld met het RIVM. “Uit het niks werd ik weggezet als leugenaar.”

Hij had niet de behoefte om daar op in te gaan

“Ik heb een paar keer gebeld met de Volkskrant, maar ik kreeg te horen dat er niemand op de redactie was. Ze konden me ook niet doorverbinden.” De timmerman kreeg het advies om ‘een e-mail te sturen’.

Ferdinand van der Neut, woordvoerder van het Algemeen Burger Collectief (ABC), nam contact op met Pieter Klok, hoofdredacteur van de Volkskrant. Hij zei tegen Klok dat hij een primeur voor hem had omdat er bewijs is dat het telefoongesprek wel heeft plaatsgevonden. “Hij had niet de behoefte om daar op in te gaan,” zegt van der Neut. “Dat is heel jammer.” Hij wijst erop dat de Volkskrant hier de code van Bordeaux heeft geschonden, die een voorschrift biedt voor journalisten.

Klok baarde op 19 maart opzien door op de radio te zeggen dat ‘we als land één lijn moeten trekken’. “Natuurlijk volgen wij het RIVM kritisch. Maar het is gezond dat de samenleving experts heeft die het kabinet adviseren. Die mag je bekritiseren, maar niet ondermijnen. Dus je moet niet doen alsof elk advies van buiten evenveel waard is als dat van het RIVM.” Met andere woorden: we volgen de overheidslijn en bieden geen ruimte voor kritische berichten over het RIVM.

4.9 54 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
54 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Solo
Solo
4 maanden geleden

Schandalig , stiekem, smerig , gluiperig, en ronduit crimineel!
Laat Volkskrant maar liggen en bombarderen met klacht mails

Rob
Rob
Reactie op  Solo
4 maanden geleden

Die hele linkse kliek stort zich op dit soort zaken als een zwerm gieren in de lucht op een kadaver. Of als een groep hyena’s op hun prooi. Het lijkt er exact zo op, alsof ze continue aan aan het ‘scannen’ zijn naar situaties. Zodra er iets gaande is dat tegen hun agenda in gaat zitten ze er meteen bovenop.

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Rob
4 maanden geleden

Lijkt mijn familie wel.. als ze zelf wat deden, dan hadden ze altijd hun excuus klaar. Deed ik wat, dan werd dat minutieus gefileerd. Ik zie een parallel.

wodan
wodan
Reactie op  Solo
4 maanden geleden

het blad is nog te slecht om je kont mee af te vegen.

HaBe
HaBe
Reactie op  wodan
4 maanden geleden

Zou ik mijn kont niet aandoen…….

rrr
rrr
4 maanden geleden

Ook de volkskrant hoort tot de goebbelsmedia, die leugens, onzin en desinformatie verkopen. De voornaamste inkomstenbronnen van dit type media zijn vnl. subsidies van de overheid, farmaceutische ondernemingen , gates-foundation etc. die een groot belang hebben het publiek van misinformatie te voorzien teneinde de huidige status quo te handhaven. Gewoon compleet negeren dus.

August Piccard
August Piccard
Reactie op  rrr
4 maanden geleden

Goebbels verkocht geen leugens.

Jeff
Jeff
Reactie op  August Piccard
4 maanden geleden

nou, toen hij opperde dat het zo goed ging op het oostfront, was dat toch zeker niet de waarheid

Barry
Barry
Reactie op  Jeff
4 maanden geleden

In tijden van oorlog liegt iedereen, ook “de goeden”, vergeet dat niet.

rrr
rrr
Reactie op  August Piccard
4 maanden geleden

Joseph Goebbels was minister van Volksvoorlichting en Propaganda tijdens nazi-Duitsland

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  August Piccard
4 maanden geleden

haha!

Echt?

Definitie van propaganda: het proberen te beïnvloeden van andermans opinie. Dit wordt bewerkstelligd door het bewust verspreiden van eenzijdige en/of verzonnen informatie.

Pluis
Pluis
Reactie op  rrr
4 maanden geleden

Vergeet Bill Gates niet, die schuift ook kwistig met geld in ruil voor ophemel verhalen en gifspuit propaganda…

Ome jaap
Ome jaap
4 maanden geleden

Net als het A.D. en (opnieuw) Telegraaf, BNR en NPO foute nieuws brengers

Simon
Simon
Reactie op  Ome jaap
4 maanden geleden

Vergeet (vooral) NRC niet en op internet nu.nl We moeten alle staats propaganda kanalen links laten liggen. Abbo’s opzeggen, TV abbo ook opzeggen. NLZiet, NPOstart, gewoon geen cent meer naar die media. ‘ns kijken of ze dan bij hun “beleid” blijven.

noortje
noortje
Reactie op  Simon
4 maanden geleden

Idd, dit had allang moeten gebeuren. Media was altijd een grote misdadiger geweest als het gaat om misleiding en leugens naar de volk toe. Sterke nog heel erg stigmatiserend.

Pluis
Pluis
Reactie op  Simon
4 maanden geleden

Heb al 10 jaar geen TV meer, en ik heb em nog geen dag gemist. In tegendeel, als ik die rotkop van Rutte zie, die dominee stem, en gebruik van korte zinnetjes hoor, voor de medemens met een IQ lager dan de gemiddelde kamertemperatuur, krijg ik zo’n aversie. Walgelijk!
Dat ga je jezelf toch niet aan doen…

Anti-Rutte
Anti-Rutte
4 maanden geleden

Snap ook echt niet dat Rutte nog niet gearresteerd wordt voor grootse misdaden tegen de menselijkheid,echt onbegrijpelijk hoe ze zo hun gang kunnen gaan.

Barry
Barry
4 maanden geleden

Tja…de volkskrant is al heel lang geen “Volkskrant” meer. Alle “journalisten” hebben een weloverwogen marxistische training gehad en dat is goed te merken ook. Het onderwijs in Nederland is in handen van idealistische linkse groeperingen. Wat kun je eraan doen? Waar mogelijk verzet plegen, passief of actief, ongehoorzaamheid of wat dan ook.Uiteindelijk vallen zij zelf in de kuil die ze voor ander gegraven hebben.

Rob
Rob
Reactie op  Barry
4 maanden geleden

De Nationale NSB-er zou een betere naam zijn voor die krant. Maar ja, zo kunnen we elke mainstream krant intussen wel noemen want ze zijn allemaal hetzelfde.

rrr
rrr
Reactie op  Barry
4 maanden geleden

De Volkskrant moet je zien als een propagandazuil mn voor de overheid. Aan zuivere journalistiek doen ze al heel lang niet meer.

Wakker worden!!!
Wakker worden!!!
Reactie op  Barry
4 maanden geleden

Volgens mij is er geen ‘links’ en geen ‘rechts’, het zijn twee vleugels van dezelfde vogel. En die vliegt haar eigen uitgestippelde koers. Politiek is ook ons een rad voor ogen draaien en ons laten geloven dat we een keuze hebben. Zowel ‘linkse’ als ‘rechtse’ partijen hebben ingestemd met dit beleid, ingestemd met de corona-app, ingestemd met de corona-wet, enz, enz. Het zijn geen ‘linkse’ of ‘rechtse’ partijen die invloed uitoefenen. Er zijn andere mensen die aan de touwtjes trekken….

Karel V
Karel V
4 maanden geleden

Walgelijk gedrag van de Volkskrant. Sinds de moord op Brandy, ben ik de Big Pharma en de RIVM/NIH als terroristen gaan beschouwen. Fake nieuws dekt ze af.

Ikke
Ikke
Reactie op  Karel V
4 maanden geleden

Ik ook en de grootste terroristische organisatie is het WEF en Klaus Schwab. Zeer gevaarlijke organisatie die zich overal infiltreert en mensen omkoopt en chanteert.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
4 maanden geleden

Waar is de betekenis van het woorden “smaad” en “laster” gebleven?
Is het opzettelijk aantasten van iemands goede naam niet langer strafbaar gesteld ?

Rob
Rob
Reactie op  Herman de Graaf
4 maanden geleden

Geen enkele MSM krant doet zijn eigen journalistieke onderzoek en geen enkele MSM journalist doet aan waarheidsvinding. De hele MSM krijgt de scripts van één of twee grote corporaties. En die corporaties vallen onder het globalisme. In de MSM zitten dus ook alleen maar scriptlezers en meer niet. Dat ze de rest van het nieuws met alle macht buiten spel proberen te zetten is alleszeggend. Kijk maar naar die verwrongen koppen en je weet genoeg.

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
Reactie op  Herman de Graaf
4 maanden geleden

Zeer goed punt.

Charlie
Charlie
4 maanden geleden

Laten die gasten eens beginnen met hun naam te wijzigen in de Anti-Volkskrant, dat doet de inhoud meer recht. Ik begrijp sowieso niet dat nog iemand die staatspropaganda koopt, zeg massaal je abonnement op.

Bibi
Bibi
Reactie op  Charlie
4 maanden geleden

Juist!!
Ze fikken goed die “Volks” kranten en alle staatspropoganda kranten trouwens

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Charlie
4 maanden geleden

Dit soort propaganda blaadjes (alles van DPG) bestaan ook niet door abonnementen, want die zijn er nauwelijks, maar omdat ze met Brussels geld in leven worden gehouden.
Ze worden gebruikt door de politiek om aan te refereren. En dan gaat het ook nog vaak om ‘nieuws’ door de overheid zelf aangedragen.
Voorbeeld: er moet een artikel worden geplaatst waarin staat dat de meerderheid van de bevolking vóór het dragen van mondkapjes is tijdens het douchen. 
Vervolgens kan Rutte of de Jonge zeggen dat dit in de (Volks) krant stond en dus zo is.
En (bijna) iedereen trapt er in.

Patrick
Patrick
4 maanden geleden

Media=virus

linda
linda
4 maanden geleden

Weet je hoe goed een krant brand!

x

Check Also

canad

Canadese politieagenten weigeren nieuwe lockdownwetten in Ontario te handhaven: ‘Politiestaat’

Ten noorden van de Verenigde Staten is ...

florida

Gouverneur Florida: lockdowns waren ‘gigantische vergissing’

Gouverneur van Florida Ron DeSantis kondigde op ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

54
0
We lezen graag je reactie!x