Homepagina » Mens en Dier » Zanger sluit zich aan bij demonstraties tegen coronamaatregelen: ‘Ik maak me zorgen!’
zanger
Foto: Wereldwijd coronaprotest maart 2021 in Amsterdam (Karen Eliot CC BY-SA 2.0)

Zanger sluit zich aan bij demonstraties tegen coronamaatregelen: ‘Ik maak me zorgen!’

Niet alleen zorgmedewerkers en veteranen, maar ook mensen uit de muziekwereld sluiten zich aan bij het protest tegen de coronamaatregelen. Zanger en producent Erwin Taams legt in een korte video uit waarom hij ook gaat demonstreren tegen het coronabeleid.

Hij wijst erop dat iedereen mag demonstreren in Nederland. “In alle steden zijn demonstraties toegestaan, want dat recht zit in de grondwet. Het kan ook in deze tijd niet zo zijn dat je de politie met overmacht tegenover demonstranten laat optreden die vreedzaam zijn. Dat is zeker in een periode waarin de overheid zich enorm veel macht toe-eigent noodzakelijk.”

Demonstreren is voor veel mensen een laatste verdedigingslinie. Demonstreren is bijkans heilig. Het is het laatste bastion dat mensen hebben tegen overheidsmacht. Je kan mensen niet beheersen, want dan leef je in een politiestaat. De mensen die daar staan, zijn zelf verantwoordelijk, zo zei burgemeester Femke Halsema van Amsterdam op tv.

Veel meer

‘In het kader van de veiligheid’ is tegenwoordig een onuitputtelijk argument om demonstraties tegen overheidsbeleid te verbieden, zegt zanger Taams. “Maar veiligheid is veel meer dan een land beschermen tegen coronaslachtoffers, en daarom sluit ik me aan bij de demonstraties tegen de coronamaatregelen.”

“Niet omdat ik niet geloof in het coronavirus, niet omdat ik wel geloof in complottheorieën, maar omdat ik me zorgen maak over de gevolgen van deze maatregelen voor onze maatschappij en onze rechten. Maatregelen die zonder verzet verder dreigen te verankeren in wetten, ons dagelijks leven en ten koste gaan van onze grondrechten,” zegt de zanger.

4.7 72 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
42 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
5 maanden geleden

Dat er nog velen mogen volgen

Paca
Paca
5 maanden geleden

Iedereen die in opstand is gekomen tegen de maatregelen en zich aansluit bij manifestaties of demonstraties maakt zich zorgen over de toekomst – het heeft niks van doen met complotten of virusontkennen.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
5 maanden geleden

Zanger geloof maar in de complot theorieën. Daar zijn er meer van waar gebleken dan van leugens in de propaganda pers. Het virus is een overdreven lul verhaal van de doemsprofeten die de hel uit de de tarditionele evangelie hebben vervangen voor een nieuw soort doemsbeeld. Uiteraard om alleen maar de massa te kunnen onderdrukken.

rop
rop
5 maanden geleden

Nog effe, en Nederland verkeert in chaos. dankzij de geweldige politieke leiders en burgemeesters. denken ze nu echt dat de burgers alles pikken, trouwens wie heeft de Burgers naar die richting gedreven?

x

Check Also

advocaat

Advocaat begint rechtszaak tegen coronapas: ‘Onwettig, strafbaar en mist elk nuttig effect’

Per 25 september wordt de coronapas verplicht. ...

advocaat

Advocaat slaat alarm: prikplicht is misdaad tegen de menselijkheid

De Amerikaanse president Joe Biden wil bedrijven ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

42
0
We lezen graag je reactie!x