Mens en DierCorona

Zanger sluit zich aan bij demonstraties tegen coronamaatregelen: ‘Ik maak me zorgen!’

Help anderen door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Niet alleen zorgmedewerkers en veteranen, maar ook mensen uit de muziekwereld sluiten zich aan bij het protest tegen de coronamaatregelen. Zanger en producent Erwin Taams legt in een korte video uit waarom hij ook gaat demonstreren tegen het coronabeleid.

Hij wijst erop dat iedereen mag demonstreren in Nederland. “In alle steden zijn demonstraties toegestaan, want dat recht zit in de grondwet. Het kan ook in deze tijd niet zo zijn dat je de politie met overmacht tegenover demonstranten laat optreden die vreedzaam zijn. Dat is zeker in een periode waarin de overheid zich enorm veel macht toe-eigent noodzakelijk.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Demonstreren is voor veel mensen een laatste verdedigingslinie. Demonstreren is bijkans heilig. Het is het laatste bastion dat mensen hebben tegen overheidsmacht. Je kan mensen niet beheersen, want dan leef je in een politiestaat. De mensen die daar staan, zijn zelf verantwoordelijk, zo zei burgemeester Femke Halsema van Amsterdam op tv.

Veel meer

‘In het kader van de veiligheid’ is tegenwoordig een onuitputtelijk argument om demonstraties tegen overheidsbeleid te verbieden, zegt zanger Taams. “Maar veiligheid is veel meer dan een land beschermen tegen coronaslachtoffers, en daarom sluit ik me aan bij de demonstraties tegen de coronamaatregelen.”

“Niet omdat ik niet geloof in het coronavirus, niet omdat ik wel geloof in complottheorieën, maar omdat ik me zorgen maak over de gevolgen van deze maatregelen voor onze maatschappij en onze rechten. Maatregelen die zonder verzet verder dreigen te verankeren in wetten, ons dagelijks leven en ten koste gaan van onze grondrechten,” zegt de zanger.

4.7 72 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

42 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
3 jaren geleden

Dat er nog velen mogen volgen

Paca
Paca
3 jaren geleden

Iedereen die in opstand is gekomen tegen de maatregelen en zich aansluit bij manifestaties of demonstraties maakt zich zorgen over de toekomst – het heeft niks van doen met complotten of virusontkennen.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
3 jaren geleden

Zanger geloof maar in de complot theorieën. Daar zijn er meer van waar gebleken dan van leugens in de propaganda pers. Het virus is een overdreven lul verhaal van de doemsprofeten die de hel uit de de tarditionele evangelie hebben vervangen voor een nieuw soort doemsbeeld. Uiteraard om alleen maar de massa te kunnen onderdrukken.

rop
rop
3 jaren geleden

Nog effe, en Nederland verkeert in chaos. dankzij de geweldige politieke leiders en burgemeesters. denken ze nu echt dat de burgers alles pikken, trouwens wie heeft de Burgers naar die richting gedreven?

Back to top button
42
0
We lezen graag je reactie!x