Homepagina » Mens en Dier » Zanger sluit zich aan bij demonstraties tegen coronamaatregelen: ‘Ik maak me zorgen!’
zanger
Foto: Wereldwijd coronaprotest maart 2021 in Amsterdam (Karen Eliot CC BY-SA 2.0)

Zanger sluit zich aan bij demonstraties tegen coronamaatregelen: ‘Ik maak me zorgen!’

Niet alleen zorgmedewerkers en veteranen, maar ook mensen uit de muziekwereld sluiten zich aan bij het protest tegen de coronamaatregelen. Zanger en producent Erwin Taams legt in een korte video uit waarom hij ook gaat demonstreren tegen het coronabeleid.

Hij wijst erop dat iedereen mag demonstreren in Nederland. “In alle steden zijn demonstraties toegestaan, want dat recht zit in de grondwet. Het kan ook in deze tijd niet zo zijn dat je de politie met overmacht tegenover demonstranten laat optreden die vreedzaam zijn. Dat is zeker in een periode waarin de overheid zich enorm veel macht toe-eigent noodzakelijk.”

Demonstreren is voor veel mensen een laatste verdedigingslinie. Demonstreren is bijkans heilig. Het is het laatste bastion dat mensen hebben tegen overheidsmacht. Je kan mensen niet beheersen, want dan leef je in een politiestaat. De mensen die daar staan, zijn zelf verantwoordelijk, zo zei burgemeester Femke Halsema van Amsterdam op tv.

Veel meer

‘In het kader van de veiligheid’ is tegenwoordig een onuitputtelijk argument om demonstraties tegen overheidsbeleid te verbieden, zegt zanger Taams. “Maar veiligheid is veel meer dan een land beschermen tegen coronaslachtoffers, en daarom sluit ik me aan bij de demonstraties tegen de coronamaatregelen.”

“Niet omdat ik niet geloof in het coronavirus, niet omdat ik wel geloof in complottheorieën, maar omdat ik me zorgen maak over de gevolgen van deze maatregelen voor onze maatschappij en onze rechten. Maatregelen die zonder verzet verder dreigen te verankeren in wetten, ons dagelijks leven en ten koste gaan van onze grondrechten,” zegt de zanger.

4.7 72 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
42 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 maand geleden

Dat er nog velen mogen volgen

Paca
Paca
1 maand geleden

Iedereen die in opstand is gekomen tegen de maatregelen en zich aansluit bij manifestaties of demonstraties maakt zich zorgen over de toekomst – het heeft niks van doen met complotten of virusontkennen.

C, De Mantre
C, De Mantre
Reactie op  Paca
1 maand geleden

Precies! Kan niet genoeg worden benadrukt!

Truthandcourage
Truthandcourage
Reactie op  Paca
1 maand geleden

Exactly!!!!

MdeFilosoof
MdeFilosoof
1 maand geleden

Zanger geloof maar in de complot theorieën. Daar zijn er meer van waar gebleken dan van leugens in de propaganda pers. Het virus is een overdreven lul verhaal van de doemsprofeten die de hel uit de de tarditionele evangelie hebben vervangen voor een nieuw soort doemsbeeld. Uiteraard om alleen maar de massa te kunnen onderdrukken.

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  MdeFilosoof
1 maand geleden

Klopt helemaal, want het bestaan van het Covid-19 virus is nog nooit wetenschappelijk bewezen. Zie http://www.projekt-immanuel.de van Dr. Stefan Lanka.

rop
rop
1 maand geleden

Nog effe, en Nederland verkeert in chaos. dankzij de geweldige politieke leiders en burgemeesters. denken ze nu echt dat de burgers alles pikken, trouwens wie heeft de Burgers naar die richting gedreven?

solo
solo
Reactie op  rop
1 maand geleden

Waarom worden in andere EU landen Burgemeesters door dorpelingen/stedelingen zelf democratisch gekozen?

Truthandcourage
Truthandcourage
Reactie op  solo
1 maand geleden

Omdat ze daar waarschijnelijk hersenen hebben.

En omdat dit is nu een communistische land met corrupte politici. Ze dienen zichzelf, niet burgers.

Het is gevaarlijk bijvoorbeeld als de postbode die de post moet bezorgen, in eens beweert dat de post zijn eigendom is. Dat zou niemand accepteren.

Maar toch accepteren men hetzelfde door politici.

Diep triest……

Marianna
Marianna
Reactie op  solo
1 maand geleden

het is mogelijk om in een democratisch systeem voor een dictatuur te stemmen. dat zagen we kort geleden nog gebeuren.

Yopie
Yopie
1 maand geleden

En dat er velen mogen volgen …

Vlinder
Vlinder
1 maand geleden

Wie is die zanger? En maakt het dan wat uit wat je doet als je je aansluit bij de demonstranten? Ik ben kunstschilder,so what!

salvar
salvar
1 maand geleden

Niet omdat ik niet geloof in het coronavirus.
kijk daar heb je woord weer , zeg gewoon griep dan komt het anders over.

Annette
Annette
1 maand geleden

Waarom wordt er nog steeds gesproken over complottheorieën, terwijl het toch inmiddels overduidelijk is dat deze theorieën al voor een groot deel de werkelijkheid zijn geworden. Wat er simpelweg gebeurt, is dat de snode plannen van het World Economic Forum worden uitgevoerd met als excuus het coronavirus. DAT is wat er speelt. Niets geen complotten, maar de bittere waarheid. Dat deze zanger mee gaat doen…. prima! Laten er nog velen volgen.

salvar
salvar
Reactie op  Annette
1 maand geleden

precies

Johnny
Johnny
Reactie op  Annette
1 maand geleden

Iets wat maar weinig word genoemd zijn Koch’s postulaten: 4 simpele criteria of regels opgesteld door de Duitse arts Robert Koch.
En wat corona betreft gaat het al mis bij regel 1: De ziektekiem moet in ongewoon grote hoeveelheden in de patiënt of plant worden aangetroffen maar NIET in het gezonde dier of plant.
Ik hoef niet uit te leggen dat er ook aan de volgende 3 regels niet voldaan word. Oftewel is alles maar dan ook werkelijk alles aan corona volslagen uit de duim gezogen.
En voor degenen die de echte geschiedenis niet kennen (dus NIET wat men tegenwoordig op school aangeleerd krijgt) kan ik alleen maar adviseren om eens te beginnen met wat docu’s van James Corbett. Maar er zijn nog zo veel andere bronnen, het is werkelijk een wonder dat er zo veel onwetendheid kan bestaan.
Voor de wetenden onder ons ligt nog een schone taak in de toekomst. Al die schaapjes dagelijks shocken met nieuwe informatie die hun hele wereldbeeld op zijn kop zal zetten.

Weet u die uitspraak van Fortuyn nog toen hij jolig aan tafel zat voor een late avonddebat (na de gewonnen verkiezingen in Rotterdam op de 6e maart 2002) o.l.v. Paul Witteman met Ad Melkert (PvdA), Hans Dijkstal (VVD), Jan Peter Balkenende (CDA) en Paul Rosenmuller (GL) en Thom de Graaf (D’66)?
“Dat word nog leuk!!”

Truthandcourage
Truthandcourage
Reactie op  Johnny
1 maand geleden

Uitstekend uitgelegd 👍

Jolijn
Jolijn
Reactie op  Annette
1 maand geleden

helemaal eens

Raymond
Raymond
1 maand geleden

En dan dachten wij in een democratie te leven. De corruptie is er altijd al geweest. Maar nu is het alleen maar meer zichtbaar.

solo
solo
Reactie op  Raymond
1 maand geleden

En alleen maar op z.g. Elitaire niveau, dus zijn de bedragen/beloningen logisch gezien ook erna.

Gerbrand
Gerbrand
1 maand geleden

Nu Ontzight nog.

x

Check Also

coronadode

Bijna derde van recente coronadoden niet veroorzaakt door virus

Bijna een derde van de coronadoden die ...

viruswaarheid

Rechtszaak Viruswaarheid: ‘We hebben al een mondiale macht die boven de landelijke rechtsstaat staat’

De rechtbank in Den Haag vindt niet ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

42
0
We lezen graag je reactie!x