Homepagina » Buitenland » Hoe een Italiaanse tiener 43 minuten onder water overleefde
Hoe een Italiaanse tiener 43 minuten onder water overleefde

Hoe een Italiaanse tiener 43 minuten onder water overleefde

Een 14-jarige Italiaanse jongen die eind april bijna drie kwartier vastzat onder water, gaat waarschijnlijk volledig herstellen. Dat heeft het ziekenhuis waar hij wordt behandeld gemeld.

De jongen was op 24 april met vrienden gaan zwemmen in een kanaal buiten Milaan. Op een bepaald moment kwam hij niet meer boven omdat hij vast was komen te zitten. Pas 43 minuten later werd hij gered. De lichaamstemperatuur van de jongen bedroeg nog maar 29 graden Celsius en ook had hij een hartstilstand gekregen.

Opmerkelijk

Nadat de jonge Italiaan in het ziekenhuis al geruime tijd aan de beademing lag, begonnen zijn vitale organen geleidelijk aan hun autonome activiteit te hervatten. De genezing is opmerkelijk, aangezien artsen de jongen weinig kans gaven.

Alberto Zangrillo, de hoofdarts van het ziekenhuis, zei dat de overlevingskans van de tiener zo klein was dat hij op basis van de medische procedures eigenlijk niet eens naar het ziekenhuis zou moeten zijn gebracht omdat hij veel te lang onder water had gezeten.

Duikreflex

Neuroloog dr. Zianka Fallil uit New York is ook onder de indruk van het herstel van de jongen. Volgens haar zijn er twee processen die ervoor kunnen zorgen dat je zonder zuurstof toch geruime tijd onder water kunt overleven.

Het eerste proces staat bekend als duikreflex, waarbij de ademhalingsreflex automatisch stopt en de bloedsomloop wordt gewijzigd zodat alleen vitale organen van bloed worden voorzien. Ook wordt de hartslag vertraagd. Het tweede proces is selectieve hersenkoeling, waarbij het lichaam door middel van verschillende processen afgekoeld bloed doorlaat naar het brein.

[Nieuwsblad]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart
5 jaren geleden
geek
geek
5 jaren geleden

meerdere procesen en nu ook nog water gekoeld ons brein is echt een wondelijke computer nu nog een manier vinden om je brein te kunnen overclocken en opvoeren ik loop in ieder geval al warm om mijn brein te laten tunen

Orlando
Orlando
Reactie op  geek
5 jaren geleden

dubbelle dtm uitlaat jonge met 100000 watt speakers

x

Check Also

italiaanse

Zo kan het ook: 30.000 Italiaanse horecaondernemers negeren lockdown

Officieel is in Italië nog steeds een ...

van ark

Minister Van Ark ‘liegt het hele volk voor en moet onmiddellijk opstappen’

Door de toenemende drukte in ziekenhuizen zijn ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

3
0
We lezen graag je reactie!x