Binnenland

Rutte ontkent dat agenten en ME’ers over de schreef gaan: ‘Baseer je nou niet op die filmpjes’

Help anderen door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Verschillende gewetensbezwaarde politieagenten en ME’ers hebben verklaard dat ze vanuit de leiding opdracht krijgen om met maximaal geweld op te treden tegen bijvoorbeeld mensen die demonstreren tegen de coronamaatregelen. Demissionair premier Rutte ontkende deze week tijdens het coronadebat dat politie en ME grensoverschrijdend geweld gebruiken bij vreedzame demonstraties.

“We hebben allemaal die filmpjes gezien waarbij volstrekt vreedzame demonstrerende middelbare mensen met een rugzakje die daar gewoon staan te staan, helemaal in elkaar geknuppeld worden,” zei Kamerlid Wybren van Haga (FVD) tegen Rutte. “Wordt het niet eens tijd om van hogerhand, daar bent u de aangewezen persoon voor, te zeggen: kom op, laten we in ieder geval mensen die daar gewoon vreedzaam staan te demonstreren een beetje normaal behandelen?”

Rutte antwoordde: “Ik zou echt willen waarschuwen voor zo’n filmpje en het conclusies verbinden daaraan. Dat is één. Het tweede is dat de driehoek besluit over de inzet van politie en marechaussee in situaties waarin dat noodzakelijk is. Dat de burgemeester daar altijd verantwoording over aflegt aan de gemeenteraad. Dat als de politie zwaar moet optreden, dat altijd wordt geëvalueerd. Dat gebeurt allemaal.”

Heel ver afgedreven

De premier deelde vervolgens een sneer uit aan het Kamerlid: “Maar de default, de terugvalpositie is natuurlijk altijd – ik hoop ook voor de heer Van Haga, anders is hij wel heel ver afgedreven – dat wij ten principale er altijd van uitgaan dat de politie het goeie doet, maar wel binnen die context van verantwoording van de burgemeester aan de gemeenteraad, duidelijke geweldsinstructies, de driehoek die optreedt en altijd de inzet van de politie evalueren. Maar laten we ons nou niet gaan baseren op die filmpjes, want je weet niet wat er daarvoor en daarna gebeurd is.”

Van Haga zei dat hij helemaal niet afgedreven is en maakte bezwaar tegen die opmerking. “Er zijn filmpjes die overtuigend laten zien dat bepaalde mensen gewoon te ver gaan. Er zijn bepaalde ME’ers die grensoverschrijdend geweld gebruiken. Hier gaat het gewoon veel te ver. Er zijn voorbeelden waarbij mensen gewoon in elkaar worden gerost door ME’ers.”

Hetzelfde antwoord

Rutte gaf vervolgens vrijwel exact hetzelfde antwoord, alsof hij een niet-speelbaar personage in een computerspel was dat iedere keer hetzelfde standaardantwoord geeft. Het viel zelfs voorzitter Arib op: “Het is hetzelfde antwoord.”

Van Haga herhaalde nog eens dat er grensoverschrijdend gedrag wordt vertoond door de ME. “Het zou u ook sieren om toe te geven dat dit niet kan,” zei hij.

“Nogmaals, baseer je nou niet op die filmpjes. Je weet niet wat er daarvoor en daarna is gebeurd. Als er dingen niet goed zijn gegaan, dan is in Nederland alles geregeld om ervoor te zorgen dat daar dan natuurlijk tegen wordt opgetreden,” sprak Rutte. En dat is precies wat volgens gewetensbezwaarde politieagenten en ME’ers níet gebeurt.

Kamerlid Van Haga schrijft op social media dat Rutte buitensporig geweld, waarbij vreedzame burgers in elkaar worden geslagen, keihard moet veroordelen.

4.8 76 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
148 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nou en!
nou en!
1 jaar geleden

rutte ontkent nog dat de paus katholiek is,het zou mij niets verbazen als hij die boys persoonlijk van amfetamine voorziet!!!filmpje op joetjoep de kapitein!!!!

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Hij kan en mag alles ontkennen daar het volk nogmaals op hem heeft gestemd.

Daarnaast is het een kenmerk van een totalitair regiem dat zij telkens liegen.
Rutte is slechts een pion in de totalitaire organisatie.
Een totalitaire organisatie kenmerkt zich door de bevelen door meerdere lagen te laten lopen waardoor Rutte de schouders op kan halen.

Als hem dat nog lukt wanneer hij voor het tribunaal staat, moet dan blijken.

Karaatje
Karaatje
1 jaar geleden

Het blijft een ongelofelijke kl**tzak deze kerel!

Duinsnip
Duinsnip
1 jaar geleden

Deze man is een demonisch bezeten gewetenloze schurk. Maar Nederland schijnt er op te kicken. Wat een volk.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

148
0
We lezen graag je reactie!x