Homepagina » Binnenland » Rutte ontkent dat agenten en ME’ers over de schreef gaan: ‘Baseer je nou niet op die filmpjes’
rutte
Foto: Mark Rutte (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Rutte ontkent dat agenten en ME’ers over de schreef gaan: ‘Baseer je nou niet op die filmpjes’

Verschillende gewetensbezwaarde politieagenten en ME’ers hebben verklaard dat ze vanuit de leiding opdracht krijgen om met maximaal geweld op te treden tegen bijvoorbeeld mensen die demonstreren tegen de coronamaatregelen. Demissionair premier Rutte ontkende deze week tijdens het coronadebat dat politie en ME grensoverschrijdend geweld gebruiken bij vreedzame demonstraties.

“We hebben allemaal die filmpjes gezien waarbij volstrekt vreedzame demonstrerende middelbare mensen met een rugzakje die daar gewoon staan te staan, helemaal in elkaar geknuppeld worden,” zei Kamerlid Wybren van Haga (FVD) tegen Rutte. “Wordt het niet eens tijd om van hogerhand, daar bent u de aangewezen persoon voor, te zeggen: kom op, laten we in ieder geval mensen die daar gewoon vreedzaam staan te demonstreren een beetje normaal behandelen?”

Rutte antwoordde: “Ik zou echt willen waarschuwen voor zo’n filmpje en het conclusies verbinden daaraan. Dat is één. Het tweede is dat de driehoek besluit over de inzet van politie en marechaussee in situaties waarin dat noodzakelijk is. Dat de burgemeester daar altijd verantwoording over aflegt aan de gemeenteraad. Dat als de politie zwaar moet optreden, dat altijd wordt geëvalueerd. Dat gebeurt allemaal.”

Heel ver afgedreven

De premier deelde vervolgens een sneer uit aan het Kamerlid: “Maar de default, de terugvalpositie is natuurlijk altijd – ik hoop ook voor de heer Van Haga, anders is hij wel heel ver afgedreven – dat wij ten principale er altijd van uitgaan dat de politie het goeie doet, maar wel binnen die context van verantwoording van de burgemeester aan de gemeenteraad, duidelijke geweldsinstructies, de driehoek die optreedt en altijd de inzet van de politie evalueren. Maar laten we ons nou niet gaan baseren op die filmpjes, want je weet niet wat er daarvoor en daarna gebeurd is.”

Van Haga zei dat hij helemaal niet afgedreven is en maakte bezwaar tegen die opmerking. “Er zijn filmpjes die overtuigend laten zien dat bepaalde mensen gewoon te ver gaan. Er zijn bepaalde ME’ers die grensoverschrijdend geweld gebruiken. Hier gaat het gewoon veel te ver. Er zijn voorbeelden waarbij mensen gewoon in elkaar worden gerost door ME’ers.”

Hetzelfde antwoord

Rutte gaf vervolgens vrijwel exact hetzelfde antwoord, alsof hij een niet-speelbaar personage in een computerspel was dat iedere keer hetzelfde standaardantwoord geeft. Het viel zelfs voorzitter Arib op: “Het is hetzelfde antwoord.”

Van Haga herhaalde nog eens dat er grensoverschrijdend gedrag wordt vertoond door de ME. “Het zou u ook sieren om toe te geven dat dit niet kan,” zei hij.

“Nogmaals, baseer je nou niet op die filmpjes. Je weet niet wat er daarvoor en daarna is gebeurd. Als er dingen niet goed zijn gegaan, dan is in Nederland alles geregeld om ervoor te zorgen dat daar dan natuurlijk tegen wordt opgetreden,” sprak Rutte. En dat is precies wat volgens gewetensbezwaarde politieagenten en ME’ers níet gebeurt.

Kamerlid Van Haga schrijft op social media dat Rutte buitensporig geweld, waarbij vreedzame burgers in elkaar worden geslagen, keihard moet veroordelen.

4.8 75 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
146 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nou en!
nou en!
1 maand geleden

rutte ontkent nog dat de paus katholiek is,het zou mij niets verbazen als hij die boys persoonlijk van amfetamine voorziet!!!filmpje op joetjoep de kapitein!!!!

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  nou en!
1 maand geleden

Die lachende zogenaamde elitaire Psychopaten kop zegt mij genoeg, net als dat ziekelijke spook ollogren !

J. Onno Dekker
J. Onno Dekker
Reactie op  Jenne Sr.
1 maand geleden

Ge komt nog in een database.

Delete The Elite
Delete The Elite
Reactie op  nou en!
1 maand geleden

mooiste vond ik nog dat mevrouw Rutte zei dat we niet naar “die filmpjes” moeten kijken, maar in diezelfde speech zei Rutte dat hij naar de beelden had gekeken van de rellen.

ProAsfalt
ProAsfalt
1 maand geleden

Hij kan en mag alles ontkennen daar het volk nogmaals op hem heeft gestemd.

Daarnaast is het een kenmerk van een totalitair regiem dat zij telkens liegen.
Rutte is slechts een pion in de totalitaire organisatie.
Een totalitaire organisatie kenmerkt zich door de bevelen door meerdere lagen te laten lopen waardoor Rutte de schouders op kan halen.

Als hem dat nog lukt wanneer hij voor het tribunaal staat, moet dan blijken.

Exegese
Exegese
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

Nogmaals : mensen hebben niet op Rutte gestemd. We worden OVERDUIDELIJK besodemieterd !

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  Exegese
1 maand geleden

Ontkennen is schuld bekennen. En wanneer je een bord (zoals Rutte) voor je kop hebt, ja, dan is het heel gemakkelijk. Krijg allemaal de kolere, val voor mij part allemaal dood en ik lach mij de bubbels, want jullie begrijpen er allemaal niets van. Klaus Schwab en ik wel, HA, HA, HA!

De deal die Rutte heeft met het NWO, waar nog enkele andere mensen in Nederland toe behoren, is alles bepalend. De arrogantie waarmee dat gebeurd, spreekt boekdelen.

Ruud
Ruud
Reactie op  serieuze aangelegenheid
1 maand geleden

Hij lacht ons uit omdat wij geen ballen hebben om in opstand te komen!

Loes in de Pels
Loes in de Pels
Reactie op  Exegese
1 maand geleden

Exegese, het gaat er bij velen maar niet in dat er niets te verkiezen was.
Rigged elections!

De ‘nobele leugens’ van de machiavelliaanse Rutte en consorten zijn stuitend en misselijkmakend.
Als de waarheid ondanks de mega censuur en mega damage control van deze staats terroristen via de streng gecontroleerde media alsnog naar buiten sijpelt, is zijne scheinheiligheid Rutte er als de plofkippen bij om tegen de brave kijkbuiskindertjes te zeggen dat ze deze leugens niet moeten geloven.
Rutte kent zijn klassiekers heel goed en heeft het liegen tot ware kunst verheven.
I.t.t. de Jonge die qua liegen nog in de 2 jarige peuter fase zit.

Alles…maar dan ook alles waar deze staatsterroristen wel hartstochtelijk achter staan, is je reinste volksverlakkerij

Alles…maar dan ook alles wat deze staatsterroristen vurig ontkennen of belachelijk maken, is juist wel waar.

René
René
Reactie op  Exegese
1 maand geleden

De afspreken die 10 jaar geleden zijn gemaakt, worden nu uitgevoerd.
Willen de echte leiders nu opstaan.

Ruud
Ruud
Reactie op  Exegese
1 maand geleden

Inderdaad ik word er zo moe van dat veel mensen denken de VVD en D66 deze zetels werkelijk normaal verkregen hebben.
Elk iemand met gezond verstand wist ruim van te voren dat deze Pshyopaat Rutte door Fraude weer op zijn troon zou komen geholpen door de MS Media en de NWO.
Adolf Rutte is een pion net zoals Biden is om te dienen om een Totalitaire Dictatuur van ons land te maken.

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

Wie en wanneer wordt deze verkiezings fraude uitgezocht en in de openbaarheid gebracht, dit kan niet, tegen de stroom in winnen, is uitgesloten !

J. Onno Dekker
J. Onno Dekker
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

Fraude blijkt al uit poststemmen, maar nu ook uit processen verbaal. Wolvega een heel brutaal voorbeeld. Maar ook is een opdracht aan Koek te Leiden niet binnen de regels.
Dit is terdege voorbereid, al jaren geleden door infiltratie van vuil in het systeem.

Karaatje
Karaatje
1 maand geleden

Het blijft een ongelofelijke kl**tzak deze kerel!

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Karaatje
1 maand geleden

Mee eens. Rutte heeft het alleen al voor mekaar gekregen dat onder zijn leiding een tiental leden van de Tweede Kamer door allerlei toestanden de laan uit vlogen. Hij zag toe en bleef zitten.

Toen Wilders vier jaar geleden met een verkiezingsdebat tegenover Rutte stond, noemde Wilders hem een beroepspoliticus die alles uit de kast haalt om zijn doel te bereiken. Rutte antwoordde er op dat hij dat zag als een compliment!

Het is de reden waarom Dhr. Sorry nog steeds aan het bewind zit. Hij waait met alle winden mee. Schuilt onder een ander waar noodzakelijk om vervolgens de laatste plooien glad te kletsten.

Het verbaasd me dan ook niet dat de naam van Pieter Omzigt op het A4’tje van Ollongren stond. Pieter staat voor volksvertegenwoordiging, het tegenovergestelde van de beroepspoliticus. Dat ligt elkaar niet. Voor Rutte & Co is Omzigt een sta in de weg om een beroepsregering der beroepspoliticus te formeren.

Ik geloof overigens niet in de vorm van verkiezing fraude zoals op dit netwerk door sommigen wordt voorgesteld. Binnen de VDD heb je twee kampen, ultra rechts van de oude stempel en een meer linkse progressieve kant. Waar in de vorige eeuw de VVD uiterst rechts uitstraalde, heeft het onder leiding van Rutte des te meer voor een middenweg gekozen.

De VVD heeft met dit model veel linkse kiezers voor zich weten te winnen. Het verbaasde mij zelfs dat op mijn werk, personen waarvan je het niet verwacht, op Rutte hebben gestemd. ”Uiteindelijk heeft hij het niet slecht gedaan en de economie gaat goed”, hoor ik dan. Dat laatste kan ik niet ontkennen want de AEX index heeft sinds 2000 niet zo hoog gestaan.

Er word kennelijk over een breed front in Nederland dermate goed geboerd dat zeven of acht keer meer sorry zeggen, totaal geen effect heeft op het besluit om op Rutte te stemmen. Wat dat aangaat heeft de club beroepspoliticus gewonnen van de mensen die staan voor een goede volksvertegenwoordiging. Op zich een diep trieste constatering.

Maurits
Maurits
Reactie op  Gezinusk
1 maand geleden

Er zijn heel veel mensen die aan beleggen doen, en daar veel geld aan verdienen zij zien de vvd en rutte als de kip met de gouden eieren en die ga je niet slachten, zolang de euro, dollar ,bitcoins of andere valuta’s hun portemonee spekt zal er geen verandering komen ook als er mensen slachtoffer worden van dit beleid de hele sociale samenhang is door 12 jaar rutte kapot gemaakt in Nederland geldt recht van de sterkste en de politiek gaat daar al te graag in mee.
In de hel zijn geen duivels meer die zijn in Nederland beland vooral in de politiek onderwereld is daadwerkelijk naar boven gedreven

Duinsnip
Duinsnip
1 maand geleden

Deze man is een demonisch bezeten gewetenloze schurk. Maar Nederland schijnt er op te kicken. Wat een volk.

Chantal
Chantal
Reactie op  Duinsnip
1 maand geleden

Rutte afvoeren samen met de Jonge

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  Chantal
1 maand geleden

U vergeet Spook Ollogren

J. Onno Dekker
J. Onno Dekker
Reactie op  Jenne Sr.
1 maand geleden

en Kaag.

Jetze
Jetze
1 maand geleden

Toch raar dat Rutte zo reageert. Hij moet toch weten dat bepaalde agenten gewetensbezwaren krijgen en de mond open trekken?
Er zijn meerdere getuigen verklaringen die bevestigen wat de filmpjes laten zien.

Of is hij inmiddels zo vergeetachtig dat hij die berichten spontaan vergeet?

Maar ja, dit land heeft gestemd.

Ik verbaas me met de grootste verbazing.

word wakker
word wakker
Reactie op  Jetze
1 maand geleden

Het is mijns inziens volslagen onmogelijk dat Nederland voor deze gewetenloze landverrader gekozen heeft op 17 maart. Zijn leugens en bedrog zijn niet meer te tellen. Ik weet dat er veel domme Nederlanders zijn maar zo veel domkoppen kan niet en dit riekt naar verkiezingsfraude. Als klap op de vuurpijl heeft Ollonkreng de twijfelachtige eer om Pieter Omzicht, één van de meest integere mensen uit de grotendeels diep verdorven 2de kamer op een zijspoor te willen zetten. Nederland doorziet de hufterige politiek inmiddels steeds meer en wordt woest op deze manier.

Jenny
Jenny
Reactie op  word wakker
1 maand geleden

Geloof me, er zijn veel meer mensen die desondanks alle vertrouwen hebben in Rutte die ons zo goed door de crisis leidt. Die verkiezingen zullen best kloppen. Het kost tijd om veranderingen door te drukken. Dat gaat altijd met tegenstand gepaard, vaak omdat mensen niet verder kunnen kijken dan hun voordeur. We moeten blijven wijzen op de leugens en achterbaksheid. Nu kennelijk pogingen om Omtzigt weg te promoveren. Hij wordt vast te lastig voor de regering. Het is droevig gesteld met ons land.

J. Onno Dekker
J. Onno Dekker
Reactie op  Jenny
1 maand geleden

De poststemmenfraude is er al.
Naast onveilge software van tig jaren oud. Er zal een herstem initiatief ontplooid moeten worden.

Pipojipo
Pipojipo
Reactie op  Jetze
1 maand geleden

Er is soms wel 3 uur lang achter elkaar gefilmd waar duidelijk op et zien is dat ze buiten hun bokje gaan.
Er valt niets meer te ontkennen of recht te praten. Hij heeft gene bord voor zijn kop maar een enorme plaat lood voor zijn kop waar niets, maar dan ook niets doorheen dringt!

Elst
Elst
Reactie op  Jetze
1 maand geleden

Hier heeft Rutte allemaal geen weet van. Het voordeel als je de mensen wijs maakt dat je dement bent en zij dit nog geloven ook.

Loeske
Loeske
1 maand geleden

Vraag me af wat Rutte tegen Amnesty zegt als ze verhaal komen halen.

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Loeske
1 maand geleden

Ik droom van de dag waarop ze hem komen arresteren.

Chantal
Chantal
Reactie op  Pieternella
1 maand geleden

Ik ook👍👊💪

Loes in de Pels
Loes in de Pels
Reactie op  Loeske
1 maand geleden

Amnesty? : )
Laat me niet lachen.
Die zijn net als Isis, Het griepvirus en andere ‘mensenrechtenorganisaties’ met corona reces.
In geen velden of wegen te bekennen.
Ook Amnesty is een tool van de globalisten om de focus op
‘schending der mensenrechten’ in een land ver, ver hier vandaan te richten om een land verder te ontwrichten en de publieke opinie te kleuren (oh en ah..wat erg!) om daarna de ‘democratische’ interventies (lees: war machine op te starten.

Lange Fries
Lange Fries
Reactie op  Loeske
1 maand geleden

Amnesty = VN = WEF

Anti-Rutte
Anti-Rutte
Reactie op  Loeske
1 maand geleden

Amnesty zijn zelf de grootste kind ronselaars in de wereld.

Sjakie
Sjakie
1 maand geleden

Rutte is de grootste leugenaar van het land!😡😡

exegese
exegese
Reactie op  Sjakie
1 maand geleden

ach baseer je nou niet op die filmpjes van gewone mensen, die de naakte feiten onweerlegbaar vast leggen maar op de smerige geavanceerde, valse en geslepen manier van verslag van de m.s.m. Daar zijn ze voor ingehuurd en dat doen ze braaf en ook fantastisch. We doen toch ons uiterste best om jullie te misleiden, trap er dan ook in a.u.b.

Chantal
Chantal
Reactie op  Sjakie
1 maand geleden

Al jaren 😡afvoeren!!

Herman de Graaf
Herman de Graaf
1 maand geleden

Op 17 maart hebben miljoenen kiezers gekozen voor deze misdaden.

Isabeau
Isabeau
Reactie op  Herman de Graaf
1 maand geleden

Ik word er een beetje moe van dat er op allerlei onderwerpen steeds wordt gereageerd in de trant van ‘het volk heeft gekozen en moet het er dus maar mee doen’.

Als je een heel klein ietsiepietsiemini beetje kijkt -dus je hoeft er niet eens bij na te denken- naar de ledenaantallen van de politieke partijen, dan kun je zien dat FvD een veel, VEEL hoger ledenaantal heeft dan vvd en d666. Tel daarbij op wat er op internet geplaatst is over verkiezingsfraude en vreet dan alsjeblieft je eigen stompzinnige woorden op!

Judith
Judith
Reactie op  Isabeau
1 maand geleden

Precies!

Tom
Tom
Reactie op  Herman de Graaf
1 maand geleden

De vraag is of dat wel zo is. VVD was vooral een middenstandspartij. Het is nauwelijks voor te stellen dat die nog steeds op VVD gestemd hebben.
https://www.stopworldcontrol.com/nl/stemfraude/ 
https://www.stopworldcontrol.com/nl/verkiezingen/ 

Isabeau
Isabeau
Reactie op  Herman de Graaf
1 maand geleden

Ik word er een beetje moe van dat er op allerlei onderwerpen steeds wordt gereageerd in de trant van ‘het volk heeft gekozen en moet het er dus maar mee doen’.

Als je een heel klein ietsiepietsiemini beetje kijkt -dus je hoeft er niet eens bij na te denken- naar de ledenaantallen van de politieke partijen, dan kun je zien dat FvD een veel, VEEL hoger ledenaantal heeft dan vvd en d666. Tel daarbij op wat er op internet geplaatst is over verkiezingsfraude en vreet dan alsjeblieft je eigen stompzinnige woorden op!

Vlinder
Vlinder
1 maand geleden

Niet te geloven! Deze crimineel rutte is niet alleen doof maar blijkbaar ook blind!🙈🙉

Marco
Marco
Reactie op  Vlinder
1 maand geleden

Hij is niet doof, noch blind, hij weet waar hij mee bezig is. Kwestie van tijd voor hij zich voor zijn daden zal moeten verantwoorden. Een kille psychopaat is het.

Henry
Henry
Reactie op  Marco
1 maand geleden

Precies Marco,
Je slaat de spijker op de kop, nu moeten meer mensen dat gaan zien. En snel ook.

Wilde Westen
Wilde Westen
Reactie op  Vlinder
1 maand geleden

Blijkbaar is Rutte reeds geïnjecteerd met het CRISPR enzym en wordt hij momenteel online bestuurd door Microsoft.

Onwell
Onwell
Reactie op  Wilde Westen
1 maand geleden

Hij is besmet met de nieuwste Davos variant van een kwaadaardig virus.

Chantal
Chantal
Reactie op  Vlinder
1 maand geleden

Ik hoop, dat de echte waarheid uitkomt. Dat ie gestraft word, samen met de Jonge

Verontruste
Verontruste
Reactie op  Chantal
1 maand geleden

En vergeet ook dat stuk ongeluk op justitie niet

Quid Pro Quo
Quid Pro Quo
1 maand geleden

Het mombakkes valt steeds verder af!

Marco
Marco
Reactie op  Quid Pro Quo
1 maand geleden

Voor het kleine clubje wakkeren wel, de overgrote meerderheid is gehypnotiseerd en vind het allemaal best.

x

Check Also

de jonge

De Jonge beweert dat cijfers goede kant opgaan dankzij vaccinatie: ‘Pure propaganda’

De cijfers gaan de goede kant op, ...

omt

Huisarts: ‘Ik hoop dat we OMT en regering ter verantwoording gaan roepen. Dit mag nooit meer gebeuren’

Eerder dit jaar bleek dat het Duitse ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

146
0
We lezen graag je reactie!x