Homepagina » Binnenland » Rutte ontkent dat agenten en ME’ers over de schreef gaan: ‘Baseer je nou niet op die filmpjes’
rutte
Foto: Mark Rutte (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Rutte ontkent dat agenten en ME’ers over de schreef gaan: ‘Baseer je nou niet op die filmpjes’

Verschillende gewetensbezwaarde politieagenten en ME’ers hebben verklaard dat ze vanuit de leiding opdracht krijgen om met maximaal geweld op te treden tegen bijvoorbeeld mensen die demonstreren tegen de coronamaatregelen. Demissionair premier Rutte ontkende deze week tijdens het coronadebat dat politie en ME grensoverschrijdend geweld gebruiken bij vreedzame demonstraties.

“We hebben allemaal die filmpjes gezien waarbij volstrekt vreedzame demonstrerende middelbare mensen met een rugzakje die daar gewoon staan te staan, helemaal in elkaar geknuppeld worden,” zei Kamerlid Wybren van Haga (FVD) tegen Rutte. “Wordt het niet eens tijd om van hogerhand, daar bent u de aangewezen persoon voor, te zeggen: kom op, laten we in ieder geval mensen die daar gewoon vreedzaam staan te demonstreren een beetje normaal behandelen?”

Rutte antwoordde: “Ik zou echt willen waarschuwen voor zo’n filmpje en het conclusies verbinden daaraan. Dat is één. Het tweede is dat de driehoek besluit over de inzet van politie en marechaussee in situaties waarin dat noodzakelijk is. Dat de burgemeester daar altijd verantwoording over aflegt aan de gemeenteraad. Dat als de politie zwaar moet optreden, dat altijd wordt geëvalueerd. Dat gebeurt allemaal.”

Heel ver afgedreven

De premier deelde vervolgens een sneer uit aan het Kamerlid: “Maar de default, de terugvalpositie is natuurlijk altijd – ik hoop ook voor de heer Van Haga, anders is hij wel heel ver afgedreven – dat wij ten principale er altijd van uitgaan dat de politie het goeie doet, maar wel binnen die context van verantwoording van de burgemeester aan de gemeenteraad, duidelijke geweldsinstructies, de driehoek die optreedt en altijd de inzet van de politie evalueren. Maar laten we ons nou niet gaan baseren op die filmpjes, want je weet niet wat er daarvoor en daarna gebeurd is.”

Van Haga zei dat hij helemaal niet afgedreven is en maakte bezwaar tegen die opmerking. “Er zijn filmpjes die overtuigend laten zien dat bepaalde mensen gewoon te ver gaan. Er zijn bepaalde ME’ers die grensoverschrijdend geweld gebruiken. Hier gaat het gewoon veel te ver. Er zijn voorbeelden waarbij mensen gewoon in elkaar worden gerost door ME’ers.”

Hetzelfde antwoord

Rutte gaf vervolgens vrijwel exact hetzelfde antwoord, alsof hij een niet-speelbaar personage in een computerspel was dat iedere keer hetzelfde standaardantwoord geeft. Het viel zelfs voorzitter Arib op: “Het is hetzelfde antwoord.”

Van Haga herhaalde nog eens dat er grensoverschrijdend gedrag wordt vertoond door de ME. “Het zou u ook sieren om toe te geven dat dit niet kan,” zei hij.

“Nogmaals, baseer je nou niet op die filmpjes. Je weet niet wat er daarvoor en daarna is gebeurd. Als er dingen niet goed zijn gegaan, dan is in Nederland alles geregeld om ervoor te zorgen dat daar dan natuurlijk tegen wordt opgetreden,” sprak Rutte. En dat is precies wat volgens gewetensbezwaarde politieagenten en ME’ers níet gebeurt.

Kamerlid Van Haga schrijft op social media dat Rutte buitensporig geweld, waarbij vreedzame burgers in elkaar worden geslagen, keihard moet veroordelen.

4.8 76 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
148 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nou en!
nou en!
5 maanden geleden

rutte ontkent nog dat de paus katholiek is,het zou mij niets verbazen als hij die boys persoonlijk van amfetamine voorziet!!!filmpje op joetjoep de kapitein!!!!

ProAsfalt
ProAsfalt
5 maanden geleden

Hij kan en mag alles ontkennen daar het volk nogmaals op hem heeft gestemd.

Daarnaast is het een kenmerk van een totalitair regiem dat zij telkens liegen.
Rutte is slechts een pion in de totalitaire organisatie.
Een totalitaire organisatie kenmerkt zich door de bevelen door meerdere lagen te laten lopen waardoor Rutte de schouders op kan halen.

Als hem dat nog lukt wanneer hij voor het tribunaal staat, moet dan blijken.

Karaatje
Karaatje
5 maanden geleden

Het blijft een ongelofelijke kl**tzak deze kerel!

Duinsnip
Duinsnip
5 maanden geleden

Deze man is een demonisch bezeten gewetenloze schurk. Maar Nederland schijnt er op te kicken. Wat een volk.

x

Check Also

koopmans

Harde kritiek op Koopmans en Gommers, die ‘geen versoepelingen willen’ zonder controle coronapas

Viroloog Marion Koopmans en IC-chef Diederik Gommers ...

baudet

Baudet stelt VVD-Kamerlid vraag over onlogische covidregels, krijgt tot 5 keer toe geen antwoord

Thierry Baudet (FVD) vroeg Kamerlid Aukje de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

148
0
We lezen graag je reactie!x