Binnenland

Zeer opmerkelijke passage over stikstof in regeerakkoord van PVV, NSC, VVD en BBB

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Lidewij de Vos, beleidsmedewerker voor de Tweede Kamerfractie van FVD, heeft in het regeerakkoord een zeer opmerkelijke passage gevonden over stikstof.

De kritische depositiewaarden – oftewel de stikstofnormen – gaan uit de wet. Goed nieuws, zou je denken. Maar er zit een aantal addertjes onder het gras, ontdekte De Vos.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Ten eerste komt er een ‘juridisch houdbaar alternatief’ voor de stikstofnormen. Wat dat alternatief precies inhoudt, is onbekend.

Geitenpaadje

Daarnaast komt er een ‘drempelwaarde’. Dat lijkt een verbetering, maar die waarde is gekoppeld aan de huidige stikstofnormen. Je kunt geen drempelwaarde hebben zonder deze normen op de één of andere manier te behouden, merkt De Vos op.

Een drempelwaarde houdt juridisch geen stand. Dat geitenpaadje probeert de Nederlandse politiek al sinds 2003 te bewandelen en die pogingen hebben altijd jammerlijk gefaald, toont ze aan in het boek ‘Niemand in de Cockpit’ dat ze met Thierry Baudet schreef.

Meest opmerkelijke

Het meest opmerkelijke is volgens haar dat PVV, VVD, NSC en BBB stellen dat ‘stikstofreductie nodig is’ en dat ‘de stikstofaanpak wordt gebaseerd op bedrijfsspecifieke emissiedoelen’.

Het vermeende stikstofprobleem zelf staat dus niet ter discussie. Dan kun je wel de stikstofnormen uit de wet halen en weer 130 kilometer per uur gaan rijden, maar dan komen daar natuurlijk onvermijdelijk andere maatregelen voor in de plaats, waarschuwt De Vos alvast.

De échte oplossing voor de ‘stikstofcrisis’? Geen ‘drempelwaarde’, ‘juridisch alternatief’, ‘stikstofreductie’ of ‘emissiedoelen’. “Opgelost.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 167 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

82 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
1 maand geleden

Lidewij de Vos slaat hier natuurlijk keihard de spijker op zijn kop!

Dit hele “nieuwe” kabinet, dat er nu schijnbaar eindelijk aan zit te komen, daar is absoluut niets nieuws aan. De poppetjes hebben dan wel een ander gezicht, maar verder verandert er dus HELEMAAL niets.

IEMAND van jullie daar verbaasd over? Nu…. ik in ieder geval niet.

En WAAROM ben ik daar niet verbaasd over? Simpel. Omdat die grote griezel van een Klaus Schwab met zijn WEF diep geïnfiltreerd zit in praktisch ALLE politieke minkukels in Nederland.

De ENIGEN die ze er niet onder hebben gekregen en waar het ook zéér waarschijnlijk niet bij zal lukken, zijn de jongens en meisjes van Forum voor Democratie.

Daarom wordt Forum ook continu gedemoniseerd en belachelijk gemaakt. En het domme klootjesvolk heeft het nog niet eens in de gaten.

De kritische depositiewaarden gaan dus uit de nieuwe wet. Maar VERANDERT er daarmee wat? NEE! Het wordt dus weer méér van hetzelfde.

Of te wel: BLABLABLABLA.

Arme boeren en dus ook arme WIJ.

Aan de ene kant worden hun mogelijkheden al zwaar aangetast door maanden van onnatuurlijk veel regenval, waardoor er niet op tijd ingezaaid kan worden. En aan de andere kant komen de mestquota daarbij EN natuurlijk het belachelijke stikstofgebeuren.

Ze worden dus gebeten door de hond, door de kat en door de kanariepiet.

Gaat het onder het nieuwe kabinet voor ons, de inwoners van Nederland, BETER worden?

IK denk het absoluut niet.

Veel beloven, weinig geven,
Doet de gek in vreugde leven.

Libera nos a malo
Libera nos a malo
1 maand geleden

De enige politieke oplossing is FvD.
iedere andere oplossing komt uit op: do it your self.
Ik ga nooit meer stemmen, het probleem kan geen deel van de oplossing zijn.

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 maand geleden

1 mol staat gelijk aan 14 gram. Evenveel als mijn ochtendplasje.
Dit kan dus gebruikt worden om dictatoriale (in het kwadraat) maatregelen te nemen.

PearlDragon
PearlDragon
1 maand geleden

De FvD heeft ook wat dit betreft natuurlijk alle gelijk van de wereld. Helaas is er een groot verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen. Helaas wordt de FvD op dit moment nog als een wappie partij gezien waardoor het niet door de grote massa serieus wordt genomen. Die massa gaat dus voor de PVV.

We zullen zien wat deze coalitie ervan gaat bakken. Het feit dat de PVV de grootste werd en volgens de peilingen als er vandaag verkiezingen gehouden zouden worden nog veel groter zouden worden, stemt hoopvol dat een hoop mensen wakker beginnen te worden. En mocht de PVV alsnog een draai a la Rutte maken dan staat de FvD klaar om de teleur gestelde kiezers op te vangen.

Overigens moet ik wel zeggen dat toen de FvD tijdens de provinciale staten verkiezingen van 2019 de grootste werd, ze ook flink gedraaid was in de provincies waarin ze mee bestuurden wat betreft bijv. het klimaat. Hopelijk hebben ze ervan geleerd en doen ze dit niet nog een keer. Ik heb liever dat mijn idealen vertegenwoordigd worden in een goede oppositie, dan dat ze verkwanseld worden in een coalitie.

Back to top button
82
0
We lezen graag je reactie!x