CoronaMens en Dier

Kijk: Het moment waarop Denk doorkrijgt dat het allemaal toneel is

Help door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!

Woensdag verliet een aantal fracties het debat over de omstreden mondkapjesdeal met Sywert van Lienden uit onvrede over de antwoorden van minister Helder (Langdurige Zorg).

Caroline van der Plas (BBB) deed dat als eerste. PVV, Denk, FVD en Van Haga volgden haar voorbeeld. Van der Plas had naar eigen zeggen genoeg van ‘de enorme poppenkast’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Geblokkeerd

Minister Helder herhaalde keer op keer dat minister Hugo de Jonge geen politieke druk heeft uitgeoefend om de deal te sluiten. Volgens de oppositie is het overduidelijk dat De Jonge de deal heeft doorgedrukt.

De oppositie wilde De Jonge naar de Kamer halen, zodat hij zelf tekst en uitleg kan geven, maar dat verzoek werd geblokkeerd door de regeringspartijen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Ik weet gewoon niet wat ik aan het doen ben hier

“Ik heb echt enorme frustratie over deze beantwoording. We spreken hier met elkaar omdat eerst Hugo de Jonge volhoudt dat hij er totaal niets mee te maken heeft, vervolgens blijkt uit appjes dat hij bijna dagelijks zijn DG (directeur-generaal, red.) aanspoort om zelfs in het weekend door te werken om toch maar die deal te sluiten, zelfs voorstellen die Sywert doorstuurt zelf doorstuurt en dan zeggen we met elkaar: eigenlijk kunnen we geen conclusie trekken waar die politieke druk vandaan komt,” vatte Denk-fractievoorzitter Farid Azarkan samen.

“Ik vind dit echt… Dit is gewoon toneel. En ik vraag de minister om te stoppen met toneelspelen,” zei Azarkan, terwijl hij stapels documenten oppakte en op tafel smeet. “Dat meen ik echt. Dat is echt uit de grond van mijn hart. Ik weet niet wat ik als Kamerlid aan het doen ben hier. Ik weet gewoon niet wat ik aan het doen ben hier.”

4.9 134 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

108 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Logisch denken is totaal niet de bedoeling van de “heersers”, enkel eigen belang telt, je kan er donder op zeggen dat er heel wat Eurotjes aan de vingers van die gluiperd de Jonge zijn blijven kleven!

Toppie
Toppie
1 jaar geleden

Nu de rest van die kwasten nog!

Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

het doek is gevallen

joost
joost
1 jaar geleden

Beter laat dan nooit, alleen sommige hebben wel heel veel tijd nodig voordat het kwartje valt !

Back to top button
108
0
We lezen graag je reactie!x