Homepagina » Buitenland » We bombardeerden jullie om jullie te redden. In welk parallel universum leeft NAVO-baas Jens Stoltenberg?
We bombardeerden jullie om jullie te redden. In welk parallel universum leeft NAVO-baas Jens Stoltenberg?

We bombardeerden jullie om jullie te redden. In welk parallel universum leeft NAVO-baas Jens Stoltenberg?

Hoewel veel inwoners van Servië pijnlijke herinneringen hebben aan de NAVO-bombardementen in 1999 op hun land, zei NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg dat de Serviërs zijn gebombardeerd om ze te beschermen tegen hun eigen regering. Je moet maar durven.

Stoltenberg beantwoordde tijdens een bijeenkomst met studenten van de Universiteit van Belgrado vragen over de bombardementen.

“Ik benadruk dat we dit hebben gedaan om burgers te beschermen en het regime van Milosevic tegen te houden,” citeerden lokale media hem.

Uitmuntende relatie

De NAVO wil dat Belgrado ‘naar de toekomst kijkt’.

Stoltenberg zei dat de NAVO en Servië een ‘uitmuntende relatie’ hebben en dat hij het besluit van Belgrado om zich niet aan te sluiten bij het bondgenootschap, respecteert.

Hij zei dat de NAVO openstaat voor ‘dialoog’ tussen Servië en Kosovo, niet alleen in de vorm van diplomatie, maar ook de aanwezigheid van KFOR, de ‘vredesmacht’ die de vrede en veiligheid in Kosovo bewaakt.

Verarmd uranium

In maart 1999 begon de NAVO zonder steun van de VN-Veiligheidsraad met het bombarderen van het toenmalige Joegoslavië.

Belgrado werd ervan beschuldigd ‘buitensporig veel geweld’ te hebben gebruikt in Kosovo, dat in 2008 onafhankelijk werd.

De NAVO liet tussen de 10 en 15 ton verarmd uranium achter tijdens de bombardementen, wat een enorme milieuramp tot gevolg heeft gehad.

33.000

Serviërs klaagden de NAVO aan omdat ze naar eigen zeggen kanker hadden gekregen van de bommen.

“In Servië worden hierdoor ieder jaar 33.000 mensen ziek. Dat is één kind per dag,” zei een advocaat die vorig jaar een rechtszaak voorbereidde.

Bekijk ook onderstaande video’s over de wandaden van de NAVO in Joegoslavië:

[RT]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elles
Elles
3 jaren geleden

The more I know about people the more I ove my dog

mike
mike
3 jaren geleden

“33” = cartelsignalling

Het feit dat uitgerekend dit getal gebruikt wordt is een signaal aan allerlei vrijmetselaars groepen in de wereld dat ook deze rechtszaak gewoon onderdeel is van het toneelstukje dat men voor onze neus opvoert. Ze geven met dit soort getalscodes aan dat alles onder controle is. Zo hoeven ze elkaar niet te bellen of te mailen. 33 is de hoogst bekende graad binnen de vrijmetselarij.

Het zou me daarom niks verbazen als de slachtoffers ook bij deze rechtszaak gewoon ordinair ‘genaaid’ worden.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
3 jaren geleden

LS…

Je vraagt je inderdaad af welke macht nodig is om dat kwaad uit de wereld dan wel het universum te bannen. Vrees dat wij het zelf moeten doen !

Zwarte Biff
Zwarte Biff
3 jaren geleden

Als Frans Timmermans straks Tusk heeft vervangen zal er een hoop veranderen. Dhr. Timmermans heeft transparantie hoog in het vaandel staan en zal zéker opheldering vragen en onduidelijkheid aanpakken.
de man is allergisch voor leugens,

en zal eens flink de bezem door heel de wereld halen!

x

Check Also

oorlog

Wereld zet zich schrap voor Derde Wereldoorlog terwijl Russische tanks oprukken naar Oekraïne

Op dit moment verzamelt zich een enorme ...

wegen

Nederlandse wegen worden klaargemaakt voor tanks: ‘Alarmbellen’

Een opmerkelijk bericht in de krant vanochtend: ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

27
0
We lezen graag je reactie!x