Buitenland

Het Amerikaanse rijk rolt in Iran hetzelfde plannetje uit als in Libië en Syrië. Wat je moet weten

Help ons door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Twee weken geleden werd een memo gelekt met daarin instructies voor de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson over hoe de VS mensenrechten gebruikt als excuus om overheden die niet willen luisteren aan te vallen en te ondermijnen.

Enkele dagen geleden braken in Iran protesten uit en plots was het Westen heel erg bezorgd over de mensenrechten van de betogers. Toeval?

In oktober vorig jaar onthulde een voormalige Qatarese premier dat de VS er vanaf het begin van de protesten in 2011 alles aan heeft gedaan om de Syrische regering omver te werpen.

Regimeverandering

In dezelfde week publiceerde The Intercept NSA-documenten waarin wordt bevestigd dat buitenlandse overheden de ‘rebellen’ aansturen die Syrië na de protesten in 2011 begonnen aan te vallen.

Terwijl overheden klaagden dat de mensenrechten werden geschonden in Syrië, trainden en bewapenden ze in het geheim terroristische groepen om te moorden, verkrachten en te plunderen.

We hebben het al eerder gezien in Libië, waar het Westen zogenaamd ingreep om de mensenrechten te beschermen, terwijl het eigenlijke doel regimeverandering was.

Hetzelfde geldt voor Oekraïne en Irak.

Zeven landen

In 2007 zei de gepensioneerde generaal Wesley Clark in het nieuwsprogramma Democracy Now! dat het Pentagon vlak na 9/11 al plannen had voor een volstrekt ongerechtvaardigde oorlog tegen Irak.

Hij kreeg een memo te zien waarin stond dat er een plan lag om ‘in vijf jaar tijd zeven landen uit te schakelen, te beginnen met Irak, vervolgens Syrië, Libanon, Somalië, Soedan en uiteindelijk Iran’.

Ander beeld

Nu lijkt Iran aan de beurt te zijn. President Trump blijft erop hameren dat het land terrorisme sponsort, terwijl een groep inlichtingenveteranen een heel ander beeld heeft geschetst.

De veteranen roepen de president op te stoppen met het doen van onjuiste beweringen over Iran.

Volgens de groep zijn het juist Amerikaanse bondgenoten, waaronder Saudi-Arabië, die terrorisme financieren.

Toch lijken mensen er weer massaal in te tuinen. Zijn ze de niet-bestaande massavernietigingswapens in Irak alweer vergeten?

Foto: AP

[Caitlin Johnstone]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Furious Anger
Furious Anger
5 jaren geleden

Stelletje terroristen die Amerikanen!!! Het interesseert ze nada wat ze de mensheid aandoen. Het is 1 grote poppenkast daar in Pinokkio land.

Louise
Louise
5 jaren geleden

Geloof er niks van dat dit gaat lukken……terrorisme wordt zo langzamerhand door iedereen gesponsord , dat is geen argument meer. Bovendien is Iran vriendjes met Rusland en China , denk niet dat Amerika een grote Oorlog wil , dat kunnen ze niet eens betalen….Eigenlijk is Iran een van de meest intelligente landen in die omgeving .. Er zijn regelmatig rellen, het probleem zit bij die Ayatollahs, strenge moslim leiders, ik denk dat de jeugd weer wat vrijer wil leven…er zijn daar heel goede universiteiten ……. Maar goed het zou niet de eerste keer zijn, in het verleden hebben ze de Sjah ook afgezet…In de.jaren ‘ 80 vorige eeuw, kwamen er ook vluchtelingen uit Iran, en die spraken binnen de kortste keren Nederlands en een snelle inburgering , deze mensen zijn niet van het type,, slachtoffer rol,,……..

densie
densie
5 jaren geleden

First they take Irak, Libië, Syria then they take Iran…

Mooi lied van Leonard Cohen, maar dan anders

maar ’t komt op het zelfde neer

zooi

namaste

AlbertV
AlbertV
5 jaren geleden

Ik ben heel benieuwd naar de reactie van Rusland. Ik twijfel er niet aan dat daar op dit moment druk overlegd wordt over wat ze hiermee moeten. In Syrië grepen ze in, te laat naar mijn idee. Hopelijk komen ze hier sneller tot actie, liefst diplomatiek natuurlijk.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

11
0
We lezen graag je reactie!x