
Boven de Noordpool is een indrukwekkende witte regenboog vastgelegd. Het zeldzame fenomeen, beter bekend als een mistboog, werd gezien tijdens een recente expeditie.
Terwijl zijn ijsbreker zich een weg baande door het ijskoude water maakte Sam Dobson foto’s van de compleet witte regenboog.
“Het was rond middernacht, maar vanwege de tijd van het jaar was het nog steeds licht,” zei de 51-jarige amateurfotograaf uit Rusland. “Eerst leek het meer op een wolk, maar naarmate we dichterbij kwamen werd een witte regenboog zichtbaar.”
“We waren zo onder de indruk dat we op een drijvend stuk ijs sprongen om het verschijnsel van naderbij te bekijken,” ging hij verder. “De regenboog is in feite veel dichterbij dan de foto’s doen vermoeden.”
Ondanks dat Dobson geobsedeerd is door fotografie vergeet hij soms foto’s te maken. Hij bleef maar staren naar het natuurlijke wonder. Sam bevindt zich aan boord van de grootste nucleaire ijsbreker ter wereld en begon zijn reis vanuit de Russische stad Moermansk.
Een mistboog ontstaat net als een regenboog als waterdruppels door de Zon worden beschenen. Bij mist zijn de druppeltjes echter heel klein. Het uiterlijk van een regenboog verandert naarmate de waterdruppels kleiner worden. Een mistboog is meestal flets doordat de kleuren elkaar grotendeels overlappen.
Bron: Dailymail.co.uk
Gerelateerd: Vierde regenboog voor het eerst vastgelegd
Drie vurige krachten van creatie voor de mensheid
“Hoogontwikkelde beschaving op Antarctica 13.000 jaar geleden vernietigd door komeet”
Laat de ontmaskering van leugenaar Halbe Zijlstra in hemelsnaam het begin zijn van de ontmanteling van de Haagse nepnieuwsfabriek
Europese Rekenkamer: EU verspilt miljarden
Vreemde structuren ontdekt op de maan. Toont deze studie aan dat dit het werk van buitenaardsen is?
Fel verzet tegen ‘dictatoriale’ pandemiewet werpt vruchten af
Tegenstander Trudeau: ik zou ministers verbieden om deel te nemen aan het World Economic Forum
Totale chaos in Australië: ziekenhuizen stromen vol, geen bedden beschikbaar, ambulances in de wachtrij
Hoe beweegt het ouijabord?