Gezondheid

Dit geneeskrachtige kruid helpt tegen hoofdpijn en nervositeit

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Maretak is nuttig voor mensen die last hebben van nervositeit, koude handen en voeten of hoofdpijn. Dit geneeskrachtige kruid wordt in Nederland ook wel vogellijm genoemd. In de besjes van de plant zit een kleverige vloeistof: viscotoxine. De maretak is een groene bolvormige struik en groeit in de boom.

De maretak bloeit in het vroege voorjaar. Er zijn dan geelachtige bloemetjes te zien. In de besjes zitten zaden die worden verspreid door vogels. Vroeger speelde de maretak een belangrijke rol bij rituelen. Voor veel volkeren was het een heilig kruid. Alleen druïden mochten de maretak plukken. Dat werd gedaan met speciaal gereedschap.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Mare betekent boodschap. De Oostenrijkse filosoof Rudolf Steiner wilde met zijn gedachtegoed de waarde van deze plant aan ons doorgeven. De maretak ondersteunt ons zelfgenezend vermogen en is een lichtbrenger die ons verstoorde licht probeert te herstellen. Wij moeten leren te zijn wie wij zijn en hebben geen gastheer nodig om te groeien. Ons licht moet aarden, zodat wij met beide benen op de grond kunnen staan. Zijn wie je bent. De maretak trekt ons in onze vorm, aldus Steiner.

In de kruidengeneeskunde wordt de maretak meestal gebruikt als tinctuur, maar van de plant kun je ook thee zetten. Daar zijn de takjes en blaadjes geschikt voor. De bessen en zaden zijn giftig. Het vruchtvlees van de bes wordt verwerkt in een kruidenpreparaat: iscador. De maretak komt in heel Nederland en het oosten van België voor.

Maretak is een nuttig kruid voor iedereen die last heeft van deze problemen: nervositeit, nerveus hart, koude handen en voeten, ziekte van Raynaud, onevenwichtigheid, vaatkramp en hoofdpijn. De plant staat bekend om zijn medicinale eigenschappen. Hiernaar is onderzoek gedaan, met name naar toepassingen in de kankertherapie.

[The Optimist]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
10 jaren geleden

De maretak komt vrij in de natuur voor, zodat het vrijelijk is toegestaan om deze te plukken?

Huisheks
Huisheks
10 jaren geleden

Wees ten alle tijde voorzichtig met het zelf verzamelen van dit soort kruiden.
Men heeft al aangegeven dat Maretak giftige componenten bevat.
Voor een leek toch wat moeilijk om te kunnen beoordelen of dit heilzaam is , of niet, en in welke hoeveelheden te gebruiken.
Bij hoofdpijnen en onrust kan beter eerst gekeken worden naar de oorzaken.
Daarna kan men veel effectiever de symptomen bestrijden, wellicht is de maretak dan niet eens het meest geëigende middel voor de kwaal.

densie
densie
10 jaren geleden

Rudolf Steiner is niet alleen een filosoof…
De grondlegger van de Antroposofie…
Een Geesteswetenschap die zijn weerga niet kent…
De Sociale driegeleding….hemel, als alle scholen Vrije scholen waren dan zag het er snel anders uit op Aarde……..
kan ik je verzekeren!
Met heel mijn hart en ziel!

Mieke
Mieke
10 jaren geleden

Ik gebruik dit middel al jaren, ik ben er groots fan van. Maar zoals met alles, Te is nooit goed. Ook is Maretak alléén gebruiken natuurlijk niet voldoende.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x