Great ResetMens en Dier

Rutte geeft Pepijn van Houwelingen op de valreep nog een lelijke trap na

Help anderen door dit met anderen op je socials te delen!

Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp sprak dinsdag alle 79 vertrekkende Kamerleden toe. Zelf is ze het 80e vertrekkende Kamerlid. Er werd ook afscheid genomen van Pepijn van Houwelingen (FVD).

Hij kreeg op de valreep nog een lelijke trap na van demissionair premier Rutte. Die gaf enkele dagen voor zijn afscheid antwoord op Kamervragen over het hijsen van omstreden vlaggen op overheidsgebouwen, zoals de pridevlag. Of eigenlijk: geen antwoord.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Van Houwelingen vroeg Rutte of hij erkent dat de Nederlandse vlag de meest inclusieve vlag van het land is. “Het is niet aan mij om uitspraken te doen over welke vlag de meest inclusieve vlag van het land is,” schreef de premier. Bij de meeste vervolgvragen verwees hij naar eerdere antwoorden.

Helaas niet gelukt om ze tijdig te beantwoorden

Rutte gaf eerder al geen antwoord op de vraag van Van Houwelingen of hij erkent dat pride- en SDG-vlaggen voor een groeiend aantal Nederlanders staan voor een zeer controversiële, internationale woke-ideologie en (vooral in het geval van de SDG-vlaggen) voor de ideologie van de VN en het World Economic Forum.

De premier zei daarover: “Het is niet aan mij op (sic) te speculeren over ideologische associaties die mensen kunnen hebben met vlaggen.”

En hoewel hij eigenlijk geen antwoord geeft op de Kamervragen van Van Houwelingen, ‘lukte het helaas niet’ om ze binnen drie weken te beantwoorden.

Klemgezet

“Op de valreep, na vele malen rappelleren, deze ‘antwoorden’ ontvangen van de premier. Rutte, klemgezet, weigert de vragen te beantwoorden,” verzucht de FVD’er.

Fractievoorzitter van FVD in Zeeland Martin Bos reageert: “Pepijn van Houwelingen strijkt de vlag niet. Super! Door het niet serieus beantwoorden van deze belangrijke vlaggenvervolgvragen pleegt de minister-president een vorm van vaandelvlucht.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 169 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

83 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
WaarvanAkte
WaarvanAkte
2 maanden geleden

Een van de redenen waarom zijn partij keihard is afgestraft. De tijd voor politici met een solide ruggengraat is hopelijk aangebroken na 13 jaar afbraakbeleid en verraad door Rutte 1 t/m 4.

Hans
Hans
2 maanden geleden

Pepijn, ik heb het vaker gezegd: “laat je niet piepelen!”. Het is het beste bij de volgende vragen twee concept-antwoorden alvast mee te geven t.w. 1. het antwoord dat je verwacht (zoals dit van Rutte) en 2. het antwoord dat je wil horen. Dat geeft duidelijkheid, dit niet.

Joop
Joop
2 maanden geleden

Rutte de grootste lul en rat op 2 poten tribunaal voor die zakkenwasser.

Greet Resist
Greet Resist
2 maanden geleden

een zwarte vlag voor die rotte, met scull en bones d’r op

Back to top button
83
0
We lezen graag je reactie!x