BuitenlandCorona

Zelfs de zomergriep is nu dodelijker dan corona

Help door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bij griep denken de meeste mensen aan de winter, volle ziekenhuizen en het vaccineren van ouderen en andere kwetsbare groepen. Vrijwel niemand lijkt zich druk te maken om de zomergriep. En waarom zou je? In de statistieken valt de ziekte nauwelijks op. Toch maakt de zomergriep momenteel nog meer slachtoffers dan corona, waar we doodsbang voor zijn gemaakt.

Terwijl iedereen het heeft over een tweede coronagolf, doodt de griep 5 keer zoveel mensen in Engeland en Wales, schrijft de Britse journalist Ross Clark voor magazine The Spectator. Het Britse bureau voor nationale statistieken laat weten dat in de week die eindigde op 31 juli 928 mensen zijn gestorven door influenza en 193 door Covid-19.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Dit is niets nieuws: er sterven al sinds halverwege juni meer mensen door griep dan door Covid-19,” zegt Clark. Moeten we bang zijn voor een grieppandemie? Nee. Hoewel er vijf keer zoveel griepdoden zijn dan coronadoden, ligt de griepsterfte in vergelijking met de afgelopen vijf jaar erg laag. Gemiddeld sterven er in de laatste week van juli zo’n 1400 mensen door griep, de helft meer dan dit jaar.

Eenvoudige manier om uit de coronacrisis te komen

De griep verspreidt zich op ongeveer dezelfde manier als corona. Waarom is het aantal griepdoden dan niet sterk gedaald als gevolg van de lockdownmaatregelen? Het lijkt erop dat het aantal coronadoden is afgenomen door iets anders. Groepsimmuniteit wellicht?

Clark vraagt zich hardop af waarom er nog beperkingen van kracht zijn terwijl het aantal coronadoden zoveel lager is dan het aantal doden door de gewone griep. “Mensen zijn nog steeds doodsbang voor Covid-19 omdat ze cijfers krijgen voorgeschoteld die suggereren dat in de afgelopen 24 uur tientallen mensen zijn gestorven door Covid. Ze kunnen de informatie niet in context plaatsen.”

Er is een eenvoudige manier om uit de coronacrisis te komen, zegt Clark. Geen vaccin, maar ophouden met het aanwakkeren van angst. Als de overheid zo graag wil dat mensen weten hoeveel coronadoden er op een bepaalde dag zijn gevallen, zeg er dan gelijk bij hoeveel mensen er die dag in totaal zijn gestorven.

[Spectator]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hein
Hein
3 jaren geleden

Vroeger gingen we heel anders om met regeringen die er een potje van maakte, waar is die mooie tijd gebleven?

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

Groepsimmuniteit is HET medicijn !!

Shadow1100
Shadow1100
3 jaren geleden

Koning Lodewijk XVI, Marie antoinette etc etc

H.J.
H.J.
3 jaren geleden

Rutte komt er nog steeds mee weg met al die leugens in die 10 / 12 jaren.

Waar zijn de griep doden van 2020.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x