Homepagina » Buitenland » Zelfs de zomergriep is nu dodelijker dan corona
zomergriep

Zelfs de zomergriep is nu dodelijker dan corona

Bij griep denken de meeste mensen aan de winter, volle ziekenhuizen en het vaccineren van ouderen en andere kwetsbare groepen. Vrijwel niemand lijkt zich druk te maken om de zomergriep. En waarom zou je? In de statistieken valt de ziekte nauwelijks op. Toch maakt de zomergriep momenteel nog meer slachtoffers dan corona, waar we doodsbang voor zijn gemaakt.

Terwijl iedereen het heeft over een tweede coronagolf, doodt de griep 5 keer zoveel mensen in Engeland en Wales, schrijft de Britse journalist Ross Clark voor magazine The Spectator. Het Britse bureau voor nationale statistieken laat weten dat in de week die eindigde op 31 juli 928 mensen zijn gestorven door influenza en 193 door Covid-19.

“Dit is niets nieuws: er sterven al sinds halverwege juni meer mensen door griep dan door Covid-19,” zegt Clark. Moeten we bang zijn voor een grieppandemie? Nee. Hoewel er vijf keer zoveel griepdoden zijn dan coronadoden, ligt de griepsterfte in vergelijking met de afgelopen vijf jaar erg laag. Gemiddeld sterven er in de laatste week van juli zo’n 1400 mensen door griep, de helft meer dan dit jaar.

Eenvoudige manier om uit de coronacrisis te komen

De griep verspreidt zich op ongeveer dezelfde manier als corona. Waarom is het aantal griepdoden dan niet sterk gedaald als gevolg van de lockdownmaatregelen? Het lijkt erop dat het aantal coronadoden is afgenomen door iets anders. Groepsimmuniteit wellicht?

Clark vraagt zich hardop af waarom er nog beperkingen van kracht zijn terwijl het aantal coronadoden zoveel lager is dan het aantal doden door de gewone griep. “Mensen zijn nog steeds doodsbang voor Covid-19 omdat ze cijfers krijgen voorgeschoteld die suggereren dat in de afgelopen 24 uur tientallen mensen zijn gestorven door Covid. Ze kunnen de informatie niet in context plaatsen.”

Er is een eenvoudige manier om uit de coronacrisis te komen, zegt Clark. Geen vaccin, maar ophouden met het aanwakkeren van angst. Als de overheid zo graag wil dat mensen weten hoeveel coronadoden er op een bepaalde dag zijn gevallen, zeg er dan gelijk bij hoeveel mensen er die dag in totaal zijn gestorven.

[Spectator]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hein
Hein
2 maanden geleden

Vroeger gingen we heel anders om met regeringen die er een potje van maakte, waar is die mooie tijd gebleven?

Joop
Joop
Reactie op  Hein
2 maanden geleden

Zie net op TV hoe ze dat in Wit-Rusland doen..
Daar kunnen wij nog wat van leren …..

sjaakie van den hoek
sjaakie van den hoek
Reactie op  Joop
2 maanden geleden

Ja Joop, het zijn hier een stelletje SCHIJT HONDEN. Hier zie je het verschil, in wit Rusland zijn de mensen gewend aan een vorm van gevangen zijn, die gaan dan eensgezind demonstreren. En in Nederland zijn de mensen niet gewend aan gevangenschap dus weten zij niet wat zij te verwachten staan. Ik zal als ik hun was er maar wat aan doen, want ik heb op het internet gelezen dat al de overheden over de gehele wereld weer een lockdown willen invoeren, en dat zou in september of oktober gaan gebeuren dus er is nog maar een korte tijd te gaan.
Sterkte allemaal.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
Reactie op  Hein
2 maanden geleden

Belangrijk is de waarde de je hecht aan je cultuur, je afkomst, je moedertaal, de manier waarop je bent opgegroeid, je familie, vrienden, je geloofsovertuiging……
Hang de dingen aan die waardevol zijn als herinnering . Dingen die je indentiteit mede hebben bepaald.
Nederland heeft een historie waarin bezetters en overheersers steeds weer zijn verdreven.
Het volk heeft steeds gewonnen. Ook nu weer !
Let maar op.

Albert
Albert
Reactie op  Hein
2 maanden geleden

Pek en veren Hein, lijkt me een aardige? En even terug, in de Romeinse tijd, hakten ze overwonnen generaals de duimen af (konden ze geen zwaard meer dragen) en hun grote tenen, zodat ze nakend aan een ketting moesten strompelen en wankelen in de optocht. Pas DAN geloofde het volk pas, dat ze echt overwonnen waren. Ze moesten het eerst echt zien!

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
2 maanden geleden

Groepsimmuniteit is HET medicijn !!

GEEN Schaap
GEEN Schaap
Reactie op  Joyce Ramgatie
2 maanden geleden

Dat punt hebben we inmiddels al bereikt. Vandaar dat lage dagelijkse sterftecijfer aan covid-19, wat al sinds begin juni is.

Shadow1100
Shadow1100
2 maanden geleden

Koning Lodewijk XVI, Marie antoinette etc etc

H.J.
H.J.
2 maanden geleden

Rutte komt er nog steeds mee weg met al die leugens in die 10 / 12 jaren.

Waar zijn de griep doden van 2020.

exegese
exegese
2 maanden geleden

Iets wat lijkt op griep, zich verspreidt als griep, dezelfde symptomen heeft als griep, zelfs minder slachtoffers eist dan de griep, is waarschijnlijk ook griep. Ga er dan ook mee om als griep en geef ons onmiddellijk al onze rechten en vrijheden terug zoals gebruikelijk tijdens een griepgolf. Heel de wereld is ondergedompeld in een groot trauma, overduidelijk zonder geldige reden. Dit is de grootste misdaad uit de hele menselijke geschiedenis. Mensen die hier voor verantwoording dragen moeten onmiddellijk uit hun ambt gezet en hard gestraft als nooit tevoren.

Willem
Willem
2 maanden geleden

Andere ziektebeelden hoor je niet ,een vriend van mij is j.l. overleden aan kanker , geen corona er sterven ook mensen aan hart-vaat ziekten ,dementie, alzheimer,ouderdom ,ALS ,MS enz. enz .Alles is Corona iets anders bestaat er niet !!Nu weer de zomergriep. “Einstein” zei : blijven vragen stellen…..blijven vragen stellen…… blijven vragen stellen…WAAROM!!

Harry
Harry
2 maanden geleden

Corona epidemie is er nog steeds, in de hoofden van journalisten en politici, daar bestaat ook nog een covid19 wave. Politici en journalisten zitten in een psychose.

Pieter
Pieter
2 maanden geleden

De PCR test kan zomaar positief uitslaan op het Rhino virus (zomer verkoudheid).

Er lopen mensen met een mondkapje buiten rond om reden van een zomer verkoudheid… 😀

Albert
Albert
2 maanden geleden

Creatief boekhouden door auto- en paardenhandelaren is misschien normaal. Het Nieuwe Normaal is evenwel, creatief boekhouden door Gates, Tedros, Fraudchi c.s. 💸💸💸

x

Check Also

toprechter

Oud-toprechter over corona: ‘Massahysterie en waanzin’

De overheid heeft de angst voor het ...

positieve

Oeps: 58 van de 60 positieve coronatests blijken negatief na controle

Omdat er op grote schaal wordt getest ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

14
0
We lezen graag je reactie!x