Homepagina » Paranormaal » Britse professor ‘heeft bewijs voor bestaan van elfen’
Britse professor 'heeft bewijs voor bestaan van elfen'

Britse professor ‘heeft bewijs voor bestaan van elfen’

Een Britse professor beweert elfen te hebben gefotografeerd in de Rossendale Valley in het Engelse graafschap Lancashire. Volgens de 53-jarige John Hyatt zijn de foto’s bewijs voor het bestaan van de magische wezens.

De directeur van het Manchester Institute for Research and Innovation in Art and Design (MIRIAD) van de Manchester Metropolitan University heeft een speciale tentoonstelling gewijd aan de foto’s, die de afgelopen twee jaar zijn gemaakt.

“Ik was een beetje geschokt toen ik ze uitvergrootte,” zei Hyatt. “Ik ging daarna naar buiten om foto’s te maken van vliegen en muggen, maar die zien er anders uit. Mensen kunnen voor zichzelf bepalen wat het zijn. Benader ze met een open geest. Dit is één van die gevallen waarbij je het met eigen ogen moet zien om het te kunnen geloven.”

Britse professor 'heeft bewijs voor bestaan van elfen'

Elfen in Rossendale Valley, gefotografeerd door professor John Hyatt.

“Veel mensen die elfen hebben gezien zeggen dat ze een beetje magie in hun leven hebben gebracht,” ging de professor verder. Zijn foto’s zijn veelbesproken op de sociale media. De tentoonstelling, Rossendale Fairies geheten, is de hele lente te bewonderen in The Whitaker Museum in Rossendale.

De naam van de tentoonstelling is een verwijzing naar het verhaal van de Cottingley Fairies. Aan het begin van de twintigste eeuw beweerden twee schoolmeisjes uit Cottingley in Yorkshire elfen in hun tuin te hebben gefotografeerd. Hyatt hoopt dat mensen door zijn foto’s anders gaan nadenken over elfen.

[Manchester Evening News]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Richie Cunningham schreef:

  Wie neemt er tegenwoordig nou nog genoegen met wazige foto’s? We leven bijna in 2015. Ik verwacht 1080p high quality video’s.

  5 likes
  • Yeah Right schreef:

   Voor de meeste mensen is het nooit goed genoeg… Al zou het de scherpste foto zijn, dan nog reageren de meeste mensen vol afgunst, boosheid en ongeloof.

   Ik zie elke dag prachtige wonderen om me heen. Vroeger deelde ik dit graag met mensen maar ben daar op een gegeven moment mee gestopt. Het is namelijk nooit goed of sensationeel genoeg.

   Ik moet dan af en toe aan mijn vader denken die zijn leven lang overal zo sceptisch over was totdat hij op zijn sterfbed lag en zei… Het is toch echt waar wat je altijd zei, ik kan deze wonderen nu ook zien. Ik zal die blik op zijn gezicht nooit meer vergeten.

   En ondertussen blijf ik elke dag van deze wonderen genieten… 🙂 Wat een geschenk!

   13 likes
 • gerie schreef:

  Waarom zullen ze niet bestaan? Godzijdank bestaat er zoveel meer dan wij kunnen zien en bevatten met onze afgesloten hersenen? Ik kan iedereen aanraden jezelf open te gaan stellen op het geestelijke. Het geeft iemand zoveel meer. Ik vind wel dat je niet mag liegen over deze ervaringen. Jammer genoeg zijn er ook mensen die misbruik maken van het spirituele en liegen over hun ervaringen. Ik vind dat je dat niet zou wilen. Als je een ervaring hebt gehad mag je niet liegen of overdrijven als je dat al aan derden vertelt. Om interresant te zijn of aandacht te krijgen ofzo.Je misleidt jezelf en anderen. We zijn en worden al zo misleidt en al zo lange tijd!! Openheid en transparent, simpel en eerlijk. Ik snak naar dat nieuwe tijdperk van Licht!! Ik ben zo moe van al dat oude en donkere!! Wanneer wanneer hoelang nog wanneer breekt dat nieuwe, dat Lichttijdperk door?

  11 likes
 • Peterhs schreef:

  Hij heeft ze letterlijk ‘zien vliegen’……

  7 likes
 • Emile schreef:

  Ehm, heel mooi allemaal maar ik kan geen oordeel geven op deze manier, geen foto’s niks, ik klik op de link van het museum maar daar kan ik al helemaal niks vinden.

  Dus ik wil best iets aannemen of een oordeel geven maar dan heb ik iets meer nodig helaas, en ik zal zeggen, vang er een paar, ze zijn nogal mini geloof ik hehe.
  Of een Dyson stofzuiger gebruiken hehe, dan kan je ze direct bekijken in het reservoir.
  Ik denk niet dat zulke kleine wezentjes een heel groot territorium hebben , een zuchtje wind en weg zijn ze.
  Dus ga terug naar de plek van de foto’s en het lijkt me geen grote opgave om er een paar te vangen en uiteraard later weer vrijlaten.

  1 likes
 • gerie schreef:

  Of mensen die deze ervaringen belachelijk maken of afwijzen! Wat hebben jullie met de tijd gedaan? Als zij nu nog niet kunen geloven of aanvaarden dat er meer is dan het zichtbare dan zou ik niet weten wat zo”n iemand zou kunnen doen om zn visie te verruimen! Waar zou iemand uit voort moeten komen? Heb jij jezelf geschapen? Weet zon iemand hoeveel universums er zijn of hoe je reist tussen deze univerums of universa? Heb zo”n iemand ooit portals gezien? Zijn deze dingen toeval , zomaar ontstaan?Wat doe je als plotseling je fijne leven verandert, dramatisch. Hoe hendel je zoiets? Wie weet alles van jou en van alles, wie voorziet, grijpt in, bestuurt alles? Wij mensjes? Godzijdank niet, zeg! Godzijdank is er God, de Creator, en ieder moet en kan dit ooit eens facen. We hebben zoveel te leren en te begrijpen of kan ik beter zeggen,het is tijd om je te gaan herinneren wie en wat jij bent. Want we weten dit wel en we zijn nog steeds degene die we waren maar we zijn vergeten. En dat is ook de bedoeling dat jij je afkomst vergeet en dat je vergeet wie jr schepper is en waar je vandaan komt en wat je hier kwam doen. Maar don´`t worry´,omdat wij afkomstig zijn van die ene schepper daarom en alleen daarom kunnen we zeggen dat wij nooit verloren zijn en nooit zullen verliezen, ook al zeg je fuck it. Jouw tijd van begrijpen en weten zal zeker komen.Het enige verschil tussen een verlicht iemand en een ontwetend iemand is dat de een wat sneller de keuze maakte om zich te herinneren wie hij is.All is wel, goodnigt In de tijd dat je slaapt wordt er over je gewaakt en geduldig gewacht tot dat jij je ogen openslaat. En juist vanwege die ene schepper die alles heeft bedacht in liefde en macht, daarom is all well.

  6 likes
 • FFHK schreef:

  als dat elven zijn wat zijn wij dan noemen ze ons ook mensen of dieren ?

  2 likes
 • Braddur schreef:

  Het zijn eendagsvliegen (haften).
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Eendagsvliegen

  3 likes
 • Vonzie schreef:

  Dan zal Peter Pan ook wel in de buurt zijn…sommigen worden met de dag gekker.

  5 likes
 • cynicastor schreef:

  Dit zijn geen elfen, maar duidelijk feeën!

  5 likes
 • Kalki schreef:

  Die professor kan beter het bestaan van Ufo’s aantoonbaar maken; daar hebben we veel meer aan.

  2 likes
  • days of our lives schreef:

   Is allang aangetoond dat die er zijn. Of bedoel je soms van buitenaardse herkomst? Nee, dat is nog nooit aangetoond, zelfs geen flinter…

   2 likes
 • Kalki schreef:

  De maatschappij, ook wel gekken gesticht, wijst het bestaan van Elfen af en doet het af als zijnde ‘sprookjes’.

  4 likes
 • Wim schreef:

  Ik dacht, dat het motten waren. Andere keer beter opletten. Doet mij denken aan de tekenfilm over die proffesor die ook ze hadden gezien, maar niemand wou het gelove.

  3 likes
 • flerx schreef:

  Die kapitein die je bedoeld was kapitein Ortega. En dat waren geen elven maar snorkels

  3 likes
 • Henk van der Heijden schreef:

  Ik vermoed dat deze afgelopen dinsdag werden gemaakt.

  3 likes
 • Plusnogwatextra schreef:

  Mm…. Dit verhaal is al bijna rijp,
  “Zelf noemt hij de wezentjes ook geen elven, dat is gebeurd door anderen nadat hij zijn vondst bekend had gemaakt”
  Dit zag ik op een andere site staan. Veel jus erbij en serveer een lekker verhaal.

  Jummie, lekker, die man is gek geworden.

  Hij noemt ze geen elven maar Mensen kunnen voor zichzelf bepalen wat het zijn. Benader ze met een open geest.
  Jaa. Meer. Ik snap er nu al niks meer van.

  Groetjes, Hans

  2 likes
 • Frans Seegers schreef:

  Of elven bestaan ,dat laat ik in het midden , zolang er niet bewezen kan zijn dat ze niet bestaan , kunnen ze dus ook wel bestaan, wat ik wel vreemd vind ,en dat is met veel foto’s , zodra er iets nieuws is ,foto’s van mars-ufo’s elfjes etc etc , dan zijn de foto’s wazig , dus eigenlijk niet goed te zien, jammer.

  2 likes
 • Ldz schreef:

  Waarom stoppen mensen toch met geloven in dingen en knakken dan anderen af omdat zij er wel in geloven? Ik geloof dat er dingen zijn die wij niets van afweten. Er zijn zoveel soorten dat we nog niet ontdekt hebben… Zonder dit beetje geloof zouden mensen zoals ik nooit boeken geschreven hebben over de elf! Het is zo wonderbaarlijk dit alles, alles dat enkel je fantasie blijkt te zijn maar achteraf de werkelijkheid!

  2 likes
 • Plusnogwatextra schreef:

  Oh ja, jullie zegge dat ie zegt “Volgens de 53-jarige John Hyatt zijn de foto’s bewijs voor het bestaan van de magische wezens ”
  Maar ergens anders lees ik dat ie t zelf nie zo noem. Of elven of zoiets.

  1 likes
 • Pietje bell schreef:

  De reactie,s zijn hier weer van een zeer hoog gehalte.of te wel ik zie het niet dus kan het niet bestaan!Alle sprookjes die er maar te vinden of over te lezen is van het kleine dus van elfje elven kabouters tot zeemeerminnen(ceceanen Genoemt tot mensen in de holle aarde van pak weg zo,n 4.5 meter lang.z,g buitenaardse in alle soorten en kleuren.daarnaast zijn wij zelf ook buitenaards.de truk in dezer is eerst geloven en alles zal op de juiste tijd voor je ontvouwen.En zelf weet ik voor de meeste mensen die nu wakker worden heel gauw zal heel veel duidelijk worden.

  1 likes
 • Frans Seegers schreef:

  Er zijn inderdaad een heleboel soorten die nog niet ondekt zijn , maar zoals ik al eerder aangaf,als er mensen zijn die op zoek zijn naar nieuwe dieren en ze zetten de dieren op de foto zijn er altijd goede foto’s om te laten zien.Op het moment van buitenaards leven-zeemeerminnen en/of elven zijn het altijd wazige foto’s . Dat is dan ook de reden dat een hoop mensen sceptisch tegen dit soort dingen zijn.

  1 likes
 • x

  Check Also

  Ontdek waarom jezelf vergelijken fout is

  Jezelf vergelijken met anderen. We doen het ...

  'Elfenfluisteraars' zeggen bewijs te hebben voor bestaan van elfen. Kijk naar de beelden

  ‘Elfenfluisteraars’ zeggen bewijs te hebben voor bestaan van elfen. Kijk naar de beelden

  Onlangs waren drie zelfbenoemde ‘elfenfluisteraars’ te zien ...

  >