Homepagina » Binnenland » Zijlstra toont met grove leugen aan dat nepnieuws de propagandamotor is van het regeringsbeleid. Zo wordt onze democratie om zeep geholpen
Zijlstra toont met grove leugen aan dat nepnieuws de propagandamotor is van het regeringsbeleid. Zo wordt onze democratie om zeep gebracht

Zijlstra toont met grove leugen aan dat nepnieuws de propagandamotor is van het regeringsbeleid. Zo wordt onze democratie om zeep geholpen

Minister Halbe Zijlstra loog niet alleen over een ontmoeting met Poetin, hij verdraaide ook de woorden van de Russische president.

Twee jaar geleden zei hij op een VVD-congres dat Poetin gevaarlijke ambities had. Het bleek een nepverhaal te zijn.

De coalitie heeft laten weten dat Zijlstra mag blijven omdat hij zijn fout heeft toegegeven en zijn waarschuwing inhoudelijk klopt.

Aangedikt

Maar nu zegt de ‘bron’ waar de minister zijn verhaal op baseerde, Jeroen van der Veer van Shell, dat Zijlstra zijn woorden heeft aangedikt.

De woorden van de Russische president waren namelijk historisch bedoeld en duidden niet op een militair voornemen om het huidige Rusland uit te breiden.

De minister loog dus niet alleen over zijn ontmoeting met Poetin, maar legde hem ook woorden in de mond die de Russische leider niet heeft gesproken.

Om zeep helpt

Hoewel premier Rutte, Alexander Pechtold (D66) en Sybrand Buma (CDA) publiekelijk hebben verklaard dat de minister de inhoud van Poetins woorden juist heeft weergegeven, blijkt uit de reactie van Van der Veer dat Zijlstra de uitspraken heeft aangedikt tot geopolitiek dreigende taal.

Rutte heeft gezegd dat Zijlstra mag blijven, maar onze premier is zelf ook kwetsbaar omdat hij de Russen in het MH17-dossier meerdere keren heeft beticht van liegen.

In onderstaande video gaan Pim van Galen en Chris Aalberts in gesprek over de manier waarop onze politieke industrie de democratie catastrofaal om zeep helpt.

Propagandamotor

De affaire rond de uitspraak van Yerna Ramautarsing van Forum voor Democratie over het IQ van volken kreeg idiote proporties. Politieke partijen stortten zich als hongerige wolven op de partij van Thierry Baudet.

Terwijl Zijlstra met een zeer grove leugen aantoonde dat nepnieuws de propagandamotor is van het regeringsbeleid, moest Baudet zich enkele dagen daarvoor verdedigen voor uitspraken die feitelijk niet zijn gedaan.

Foto: Indilo Wikimedia Commons

[Volkskrant]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
51 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
3 jaren geleden

wat voor achterlijke regeringen hebben we tegenwoordig.

Johanna 58
Johanna 58
3 jaren geleden

Het is weer gelukt !! Sorry zeggen , en alles is oké ! En dan mag je blijven zitten in het pluche ! Als je goed kan liegen zit je goed bij de VVD .

Louise
Louise
3 jaren geleden

@salvar, dat vraag ik me ook af, en ik vraag me ook af waarom we dat allemaal normaal vinden.. Kijk liegen doen ze allemaal als het zo te pas komt, maar het verhaal van Zijlstra is dermate kinderlijk belachelijk dat je als mens toch liever onder een steen wil kruipen dan dat je naar de bron wordt uitgezonden…… Er is toch niemand die dat zonder gezichts verlies wil mee maken……de muis en de olifant ………… Nou we zijn weer in 1 klap beroemd,,,, Behalve de schaatsers dan,maar die werken er hard voor……….

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
3 jaren geleden

LS…

Geen woorden voor !

x

Check Also

vvd

Voormalig VVD-fractievoorzitter: ‘Wat ben ik blij dat ik op tijd uit deze sekte ben gestapt’

In een interview op het VVD-congres zei ...

rutte

‘Rutte persoonlijk verantwoordelijk voor het snel erdoorheen drukken van de QR-code in Europa’

Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Raymond Knops stuurde ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

51
0
We lezen graag je reactie!x