Binnenland

Zijlstra toont met grove leugen aan dat nepnieuws de propagandamotor is van het regeringsbeleid. Zo wordt onze democratie om zeep geholpen

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Minister Halbe Zijlstra loog niet alleen over een ontmoeting met Poetin, hij verdraaide ook de woorden van de Russische president.

Twee jaar geleden zei hij op een VVD-congres dat Poetin gevaarlijke ambities had. Het bleek een nepverhaal te zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De coalitie heeft laten weten dat Zijlstra mag blijven omdat hij zijn fout heeft toegegeven en zijn waarschuwing inhoudelijk klopt.

Aangedikt

Maar nu zegt de ‘bron’ waar de minister zijn verhaal op baseerde, Jeroen van der Veer van Shell, dat Zijlstra zijn woorden heeft aangedikt.

De woorden van de Russische president waren namelijk historisch bedoeld en duidden niet op een militair voornemen om het huidige Rusland uit te breiden.

De minister loog dus niet alleen over zijn ontmoeting met Poetin, maar legde hem ook woorden in de mond die de Russische leider niet heeft gesproken.

Om zeep helpt

Hoewel premier Rutte, Alexander Pechtold (D66) en Sybrand Buma (CDA) publiekelijk hebben verklaard dat de minister de inhoud van Poetins woorden juist heeft weergegeven, blijkt uit de reactie van Van der Veer dat Zijlstra de uitspraken heeft aangedikt tot geopolitiek dreigende taal.

Rutte heeft gezegd dat Zijlstra mag blijven, maar onze premier is zelf ook kwetsbaar omdat hij de Russen in het MH17-dossier meerdere keren heeft beticht van liegen.

In onderstaande video gaan Pim van Galen en Chris Aalberts in gesprek over de manier waarop onze politieke industrie de democratie catastrofaal om zeep helpt.

Propagandamotor

De affaire rond de uitspraak van Yerna Ramautarsing van Forum voor Democratie over het IQ van volken kreeg idiote proporties. Politieke partijen stortten zich als hongerige wolven op de partij van Thierry Baudet.

Terwijl Zijlstra met een zeer grove leugen aantoonde dat nepnieuws de propagandamotor is van het regeringsbeleid, moest Baudet zich enkele dagen daarvoor verdedigen voor uitspraken die feitelijk niet zijn gedaan.

Foto: Indilo Wikimedia Commons

[Volkskrant]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

51 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
6 jaren geleden

wat voor achterlijke regeringen hebben we tegenwoordig.

Johanna 58
Johanna 58
6 jaren geleden

Het is weer gelukt !! Sorry zeggen , en alles is oké ! En dan mag je blijven zitten in het pluche ! Als je goed kan liegen zit je goed bij de VVD .

Louise
Louise
6 jaren geleden

@salvar, dat vraag ik me ook af, en ik vraag me ook af waarom we dat allemaal normaal vinden.. Kijk liegen doen ze allemaal als het zo te pas komt, maar het verhaal van Zijlstra is dermate kinderlijk belachelijk dat je als mens toch liever onder een steen wil kruipen dan dat je naar de bron wordt uitgezonden…… Er is toch niemand die dat zonder gezichts verlies wil mee maken……de muis en de olifant ………… Nou we zijn weer in 1 klap beroemd,,,, Behalve de schaatsers dan,maar die werken er hard voor……….

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
6 jaren geleden

LS…

Geen woorden voor !

Back to top button
51
0
We lezen graag je reactie!x