Buitenland

De Amerikaanse proxyoorlog in Oekraïne nader uitgelegd

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!

Maandag heeft de Russische president Poetin in zijn toespraak tijdens de viering van de overwinning op nazi-Duitsland de inval in Oekraïne verdedigd. Hij stelde dat het Westen een invasie van Rusland aan het voorbereiden was.

Poetin zei dat het belangrijk is om tegen het nazisme te blijven strijden en dat de NAVO en Oekraïne een bedreiging vormden aan de grenzen van Rusland die ‘absoluut onacceptabel’ was.

De Duitse ondernemer Kim Schmitz, beter bekend als Kim Dotcom, doet in een Twitterdraad een boekje open over de oorlog in Oekraïne. “Als je Oekraïner, Europeaan of Amerikaan bent, dan betaal je mee aan deze oorlog,” schrijft hij. “Negeer de oorlogspropaganda van de corrupte media even en open je geest.”

Grootste crimineel op aarde

Hij wijst erop dat de Verenigde Staten twee miljard dollar aan Amerikaanse militaire hulp naar Oekraïne stuurden, waarna de koersen van wapenfabrikanten begonnen te stijgen. Raytheon, Lockheed, Northrop en General Dynamics werden gezamenlijk ruim 103 miljard dollar meer waard. En dit zijn slechts vier van de 25 Amerikaanse wapenfabrikanten.

“Het bedrijfsmodel is simpel: creëer strijd en angst. Verkoop bescherming. De VS hebben sinds de Tweede Wereldoorlog meer dan 20 miljoen mensen gedood voor ‘vrede en democratie’. Grootste crimineel op aarde,” twittert Kim Dotcom.

De Amerikaanse politicoloog John Mearsheimer voorspelde in 2015 al dat Oekraïne verwoest zou worden. “We stimuleren de Oekraïners stoere taal uit te slaan naar de Russen, we stimuleren de Oekraïners om te denken dat ze uiteindelijk onderdeel van het Westen zullen worden omdat we uiteindelijk Poetin zullen verslaan en onze zin zullen krijgen. De tijd staat aan onze kant en natuurlijk spelen de Oekraïners gewoon mee. De Oekraïners zijn amper bereid om compromissen te sluiten met de Russen en willen in plaats daarvan een hard beleid voeren,” aldus de politicoloog.

“Zoals ik eerder al heb gezegd: als ze dat doen, is het eindresultaat dat het land verwoest zal worden en we sturen op die uitkomst,” zei Mearsheimer.

(Video verwijderd? Klik hier...)


In 1997 waarschuwde nota bene toenmalig senator Joe Biden dat de expansie van de NAVO zou resulteren in ‘krachtig en vijandig’ optreden van Rusland in Europa.

(Video verwijderd? Klik hier...)


Ook Julian Assange heeft ons gewaarschuwd. “Vrijwel elke oorlog is het gevolg geweest van medialeugens,” zei hij.

(Video verwijderd? Klik hier...)


In maart legde de voormalige Amerikaanse president George Bush in een Oekraïense kerk in Chicago bloemen om ‘solidariteit met de bevolking van Oekraïne’ te tonen. Diezelfde Bush gaf 19 jaar geleden opdracht om Bagdad te bombarderen. “Eén miljoen Irakezen dood. Een oorlog die het gevolg was van leugens. Geen sancties. Geen tribunaal. Hoe gestoord is dat?”

De adviseur van de Oekraïense president Zelenski zei in 2019: “De prijs om lid te worden van de NAVO is een grootschalige oorlog met Rusland.” Een oorlog met Rusland en vervolgens lid worden van de NAVO leek hem ‘echt cool’.

(Video verwijderd? Klik hier...)


“Ik hoop dat dit je helpt om de Amerikaanse proxyoorlog in Oekraïne beter te begrijpen,” besluit Kim Dotcom.

4.7 65 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
qqk
qqk
1 maand geleden

Rutte zal via een live videoverbinding het Oekraïense parlement toespreken. De premier doet dit op verzoek van president Zelenski.

https://www.bnr.nl/nieuws/internationaal/10475635/rutte-gaat-het-oekrainse-parlement-toespreken

Ros
Ros
1 maand geleden

https://www.mearsheimer.com/
Het westen is voor de volle 100 % verantwoordelijk voor het bloed vergieten in de Ukraïne.
Het westen is voor de volle 100 % verantwoordelijk voor de ellende in het Midden Oosten.
Het wordt tijd dat het westen de rekening gaat betalen en ik denk dat dat moment zich nu aandient.

!!!strijder!!!
!!!strijder!!!
1 maand geleden

Vieze smeerlap,geen woorden meer voor

Guus Velraeds
Guus Velraeds
1 maand geleden

Laat het kwartje vallen. De US heeft vanaf WOII overal in de wereld onder het mom van democratie beschermen (wat een leugen is) overal op de wereld oorlog en verderf gebrachte. Geen enkel continent werd gevrijwaard van het US imperialisme. Alleen oorlog laat de industrie in de US draaien. De grootste verdienmodellen zijn Drugshandel, mensensmokkel (slavernij) en Oorlog. De deep state van de US en van het hele westen zit diep in deze drie categorieën. Corrupt Oekraïne is het centrum de doorvoer haven voor al deze categorieën op het EuroAziatisch continent. Het fiat geld systeem (geld scheppen uit het niets) is failliet. De cabal doet met de oorlog in Oekraïne de zoveelste poging de macht te behouden en uit te breiden. We hopen dat ze de afgrond ingaan. Maar de chaos en schade zal groot zijn voordat het zover is. Het klimaat, de plandemie, de oorlog, de vogelgriep, de verkiezingsfraude inclusief de massa slachtingen in de lifestock zijn geen losse gebeurtenissen. Alles is met elkaar verbonden

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

35
0
We lezen graag je reactie!x