Uit verschillende studies is gebleken dat veel voedingsproducten kankerbestrijdende effecten hebben.
Ongeveer een derde van alle kankersoorten wordt in verband gebracht met een ongezonde levensstijl, waartoe ook slechte eetgewoonten behoren.
Bosbessen zitten vol met krachtige antioxidanten die het risico op borstkanker verlagen. De kleine vruchten kunnen de groei van agressieve borstkanker helpen vertragen, zo is uit recent onderzoek gebleken.
Broccoli en andere kolen zoals bloemkool of spruiten zijn niet alleen een gezonde keuze bij de maaltijd. Verschillende studies hebben aangetoond dat ze stoffen bevatten die kankerbestrijdende enzymen activeren.
Onderzoeken bij dieren hebben uitgewezen dat actieve culturen in yoghurt een kankerbestrijdende werking hebben.
Isoflavonen
De granaatappel helpt de verspreiding van kanker naar andere delen van het lichaam voorkomen, zo stellen onderzoekers. Dit fruit kan worden gecombineerd met pepers en gember.
Tofoe bevat krachtige antioxidanten die kankers kunnen helpen bestrijden. Isoflavonen in sojabonen bootsen het effect van oestrogeen in het lichaam na en kunnen zo het effect van sterkere oestrogenen blokkeren. Daardoor vermindert het risico op gezwellen die ontstaan door hormonen. Volkeren in Azië die geregeld tofoe eten lopen minder kans op kanker.
Groene thee bevat ook krachtige antoxidanten die schade aan de genen voorkomen. Groene thee voorkomt bovendien dat tumoren een netwerk voor de bloedtoevoer aanleggen waardoor gezwellen niet kunnen groeien.
Allicine
Knoflook beschermt tegen maag-, darm-, mond- en keelkanker. De beschermende bestanddelen in knoflook bevinden zich ook in ui en prei. Tumoren opgewekt door chemische stoffen kunnen door allicine, een stof in knoflook, onschadelijk worden gemaakt.
Omega 3-vetzuren in bijvoorbeeld zalm of makreel hebben een ontstekingsremmende werking zodat het risico op agressieve kankers wordt teruggedrongen. Poly-onverzadigde vetzuren zoals omega 3 helpen bepaalde kankers voorkomen.
Sinaasappels en wortels zitten boordevol antioxidanten waaronder vitamine C en bètacaroteen die de cellen beschermen door vrije radicalen te neutraliseren. Vrije radicalen veroorzaken schade aan de cellen wat kan leiden tot kanker.
Lycopeen in tomaten voorkomt de groei van prostaatkankercellen. Lycopeen wordt gemakkelijker opgenomen na verhitting. Het wordt als tomatensaus in combinatie met olijfolie het beste opgenomen.
Waarom mensen bij de behandeling van kanker kiezen voor chemotherapie is een volstrekt raadsel, aangezien de aandoening vaak juist verergert door deze behandelingsmethode.
Bron: Goedgevoel.be
Gerelateerd:
- Waarom tomaten supergezond zijn
- Opa geneest van ‘ongeneesbare’ kanker door dieetaanpassing
- Kankerdodend virus staat in de kou
- Niet chemo maar verse groenten redden Britse vrouw van kanker
- Combinatie thee en goud beter tegen kanker dan chemo
‘Schokkend aantal’ gevaccineerden belandde in ziekenhuis door hartritmestoornis
‘Dit is HAARP op steroïden’: klokkenluider doet onthullingen over weermachine op de Zuidpool
Topcardioloog zegt hardop wat iedereen denkt over al die mensen met hartproblemen
Kijk: Protesten breken uit, Japan staat op tegen WHO en ‘Nieuwe Wereldorde’
Met deze nieuwe wet kan de Europese Commissie het internet zonder overleg ingrijpend censureren
‘Hoe geloofwaardig is een radiostation dat zich laat sponsoren door Pfizer en AstraZeneca?’
Bewoonbare planeten komen steeds dichterbij
Singer-songwriter heeft oplossing voor pandemie: ‘Zet je tv uit’
Bofuitbraak VS treft vrijwel alleen ingeënte leerlingen