Gezondheid

Zo bestrijd je kanker het best

Help mee door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit verschillende studies is gebleken dat veel voedingsproducten kankerbestrijdende effecten hebben.

Ongeveer een derde van alle kankersoorten wordt in verband gebracht met een ongezonde levensstijl, waartoe ook slechte eetgewoonten behoren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Bosbessen zitten vol met krachtige antioxidanten die het risico op borstkanker verlagen. De kleine vruchten kunnen de groei van agressieve borstkanker helpen vertragen, zo is uit recent onderzoek gebleken.

Broccoli en andere kolen zoals bloemkool of spruiten zijn niet alleen een gezonde keuze bij de maaltijd. Verschillende studies hebben aangetoond dat ze stoffen bevatten die kankerbestrijdende enzymen activeren.

Onderzoeken bij dieren hebben uitgewezen dat actieve culturen in yoghurt een kankerbestrijdende werking hebben.

Isoflavonen

De granaatappel helpt de verspreiding van kanker naar andere delen van het lichaam voorkomen, zo stellen onderzoekers. Dit fruit kan worden gecombineerd met pepers en gember.

Tofoe bevat krachtige antioxidanten die kankers kunnen helpen bestrijden. Isoflavonen in sojabonen bootsen het effect van oestrogeen in het lichaam na en kunnen zo het effect van sterkere oestrogenen blokkeren. Daardoor vermindert het risico op gezwellen die ontstaan door hormonen. Volkeren in Azië die geregeld tofoe eten lopen minder kans op kanker.

Groene thee bevat ook krachtige antoxidanten die schade aan de genen voorkomen. Groene thee voorkomt bovendien dat tumoren een netwerk voor de bloedtoevoer aanleggen waardoor gezwellen niet kunnen groeien.

Allicine

Knoflook beschermt tegen maag-, darm-, mond- en keelkanker. De beschermende bestanddelen in knoflook bevinden zich ook in ui en prei. Tumoren opgewekt door chemische stoffen kunnen door allicine, een stof in knoflook, onschadelijk worden gemaakt.

Omega 3-vetzuren in bijvoorbeeld zalm of makreel hebben een ontstekingsremmende werking zodat het risico op agressieve kankers wordt teruggedrongen. Poly-onverzadigde vetzuren zoals omega 3 helpen bepaalde kankers voorkomen.

Sinaasappels en wortels zitten boordevol antioxidanten waaronder vitamine C en bètacaroteen die de cellen beschermen door vrije radicalen te neutraliseren. Vrije radicalen veroorzaken schade aan de cellen wat kan leiden tot kanker.

Lycopeen in tomaten voorkomt de groei van prostaatkankercellen. Lycopeen wordt gemakkelijker opgenomen na verhitting. Het wordt als tomatensaus in combinatie met olijfolie het beste opgenomen.

Waarom mensen bij de behandeling van kanker kiezen voor chemotherapie is een volstrekt raadsel, aangezien de aandoening vaak juist verergert door deze behandelingsmethode.

Bron: Goedgevoel.be

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Netty
Netty
11 jaren geleden

Jaren lang is er gelachen om het dieet van dr.Moerman.
Hij bracht kanker en het ontstaan daar van met voeding in verband!
Steeds meer wordt nu duidelijk dat Dr.Moerman gelijk had!

Harrie Penders
Harrie Penders
11 jaren geleden

Als ik zulke berichten lees dan denk ik altijd ‘het zal wel’ En ze zullen deels gelijk hebben maar ze gaan voorbij het feit dat kanker grotendeels word veroorzaakt vanuit je zijn, hoe je bent, hoe je functioneert, hoe ga je met schuld gevoel om, ANGST enz.

opus33
opus33
11 jaren geleden

QUOTE:”Waarom mensen bij de behandeling van kanker kiezen voor chemotherapie is een volstrekt raadsel, aangezien de aandoening vaak juist verergert door deze behandelingsmethode”.
Ik vind deze opmerking “kort door de bocht” en gevaarlijk.
Als ik geen chemotherapie had gehad, 23 jaar geleden, was ik allang dood geweest.
Zo’n “volstrekt raadsel”is het niet, als je het niet redt met alleen het eten van groente en fruit.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

[quote name=”Netty”]Jaren lang is er gelachen om het dieet van dr.Moerman.
Hij bracht kanker en het ontstaan daar van met voeding in verband!
Steeds meer wordt nu duidelijk dat Dr.Moerman gelijk had![/quote]
Correct hij zag namelijk dat er onder duiven geen kanker voor kwam,en zag in, dat of peulvruchten zoals erwten wat in duivenvoer zit,de reden kon zijn.Waarop hij een compleet gezond dieet samenstelde, wat zeer zeker al een vertagende werking op kanker had, maar nog net niet een genezende.Maar hij mag geprezen worden voor zijn inzet!!

Back to top button
32
0
We lezen graag je reactie!x