Buitenland

Leerling verliest rechtszaak om ’teken van het beest’

Help anderen door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een leerling van een middelbare school in Texas die weigert een pas om haar nek te dragen heeft haar rechtszaak tegen de school verloren.

Volgens Andrea Hernandez staat de pas, die een radiofrequente identificatie-chip bevat, gelijk aan ‘het teken van het beest’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hernandez is alleen welkom op school als ze bereid is de pas te dragen. De studente weigert dat om religieuze en privacy-redenen. Een jurist van de Rutherford-academie zei dat het zeer verontrustend is dat de school zijn studenten min of meer dwingt deel te nemen aan zaken die niets met onderwijs te maken hebben.

Streepjescode

De school maakte het dragen van de RFID-pas verplicht om financiële redenen. Gebaseerd op het gemiddeld aantal leerlingen dat komt opdagen krijgt de school een subsidie van de staat.

Radiofrequente identificatie-chips zijn een vast onderdeel geworden van het elektronische tijdperk. Ze worden gevonden in veel Europese en Amerikaanse paspoorten, bibliotheek- en betalingspassen. Vermoedelijk zullen ze uiteindelijk ook de streepjescode op verpakkingen in de supermarkt gaan vervangen.

De pas van de leerlingen is gekoppeld aan het burgerservicenummer en brengt de activiteit van de studenten op de school in kaart. De school wil voor Hernandez wel een uitzondering maken. Ze moet nu de pas dragen, maar mag de RFID-chip verwijderen. Dat gaat het gezin Hernandez echter niet ver genoeg.

Satan

Het gezin stelt dat de pas en de chip staan voor Satan, of het ‘teken van het beest’, waar in Openbaring 13:16-18 over wordt gesproken:

Verder liet het bij alle mensen, jong en oud, rijk en arm, slaaf en vrije, een merkteken zetten op hun rechterhand of op hun voorhoofd. Alleen mensen met dat teken – dat wil zeggen de naam van het beest of het getal van die naam – konden iets kopen of verkopen. Hier komt het aan op wijsheid. Laat ieder die inzicht heeft het getal van het beest ontcijferen; er wordt een mens mee aangeduid. Het getal is zeshonderdzesenzestig.

Volgens veel theologen verwijst de tekst naar de politieke situatie in het Romeinse Rijk. Het teken zou een certificaat zijn dat inwoners moesten hebben om onder de keizer te kunnen werken en geld te verdienen.

Kleding

Het tellen van leerlingen met RFID-chips is vrij ongewoon, maar niet nieuw. Een school in Richmond in de staat Californië begon de kleding van leerlingen in 2010 te voorzien van dergelijke chips. Een basisschool in Sacramento in Californië schrapte een soortgelijk plan in 2005 na felle kritiek van ouders. Een school in Houston in Texas gebruikt de RFID-chips sinds 2004 om leerlingen in de gaten te houden.

Andrea heeft nog tot 18 januari aanstaande om te beslissen of ze de pas om haar nek gaat dragen of dat ze naar een andere school gaat.

Bron: Wired.com Foto: Robin Jerstad

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

64 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wesley
Wesley
11 jaren geleden

Een pas om je nek is iets anders dan een pas op je hoofd of op je hand. Dan zou ze een punt hebben, nu niet.

Overigens is het gebruik van een RFID chip overdreven. Wat is er mis met een asbentielijstje?

biff
biff
11 jaren geleden

Kielhalen die school!

Rinaldo
Rinaldo
11 jaren geleden

De letter W (‘Vav’ in het Hebreeuws), staat voor het cijfer 6. WWW is dus 666

Maar het is dan wel toevallig allemaal dat www (zoals de internet links www) dat gemeen hebben.

Ik ben beslist geen bijbel/hebreeuws kenner/fanatiekus/gelovige, maar deze waarschuwingen over de New World Order die in de bijbel staan verstopt neem ik wel lichtelijk serieus. Die RFID chip ga ik ZEKER nooit dragen, ik zal het weigeren, al moet ik dakloos gaan leven!

Adriana
Adriana
11 jaren geleden

Ze is zeker bang dat de duivel haar komt halen!666 is het teken van de duivel.

Back to top button
64
0
We lezen graag je reactie!x