Het Complot

De duistere kant van het WWF: Natuurgroep ‘verkoopt ziel’ aan corporaties

Help anderen door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Wereld Natuur Fonds, de organisatie die zich inzet voor bescherming van de natuur, wordt beschuldigd van het ‘verkopen van zijn ziel’ aan machtige corporaties die de natuur vernietigen en het WNF gebruiken voor ‘greenwashing’.

De beschuldigingen worden gedaan in een boek dat tot voor kort verboden was in Groot-Brittannië. ‘The Silence of the Pandas’ werd in Duitsland een bestseller. Vanwege een aantal rechterlijke bevelen en rechtszaken is het boek nu pas uitgekomen in het Engels. Het boek Pandaleaks: The Dark Side of the WWF is vanaf volgende week te koop.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De moederorganisatie WWF, die zetelt in Zwitserland, heeft volgens auteur Wilfried Huismann miljoenen euro’s gekregen van grote corporaties als Coca-Cola, Shell, Monsanto, HSBC, Cargill, BP, Alcoa en Marine Harvest. De bedrijven hebben allen geprofiteerd van het groene imago van het WWF, terwijl ze op dezelfde voet doorgingen.

Huismann stelt dat WWF International door het opzetten van Ronde Tafels voor bepaalde producten zoals palmolie, hout, suiker, soja, biobrandstoffen en cacao, een politieke macht is geworden die te nauwe banden onderhoudt met de industrie en steeds afhankelijker wordt van giften van corporaties.

“Aan de ene kant beschermt het WWF het bos, maar aan de andere kant helpt het corporaties de hand te leggen op stukken grond die voorheen niet binnen hun bereik lagen. Het WWF doet net alsof inheemse bevolkingsgroepen vrijwillig naar een andere plek gaan,” zegt Huismann. Het WWF werd vaak beschuldigd van medeplichtigheid aan het verdrijven van inheemse groepen uit bossen in India en Afrika.

In het boek wordt ook gesteld dat het WWF, dat in 1961 is opgezet door prins Philip en prins Bernhard, leiding geeft aan de 1001 Club, een stichting die bestaat uit enkele van de rijkste mensen ter wereld, wiens namen geheim worden gehouden. Prins Philip, de eerste directeur van het WWF in Groot-Brittannië, schoot vlak voordat de groep werd opgericht een tijger dood in India.

In de afgelopen jaren zijn enkele namen van leden van de geheimzinnige club gelekt, waaronder die van Baron von Thyssen, Fiat-baas Gianni Agnelli, David Rockefeller, Henry Ford en corrupte politici als Mobutu Sese Seko van Zaïre, oud-voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité Juan Antonio Samaranch en bierbaron Alfred Heineken.

“De 1001 Club is nog altijd belangrijk voor het WWF, hoewel het geen geheim comité is. Ik heb een hekel aan complottheorieën, maar ik ben ervan overtuigd dat de 1001 Club nog steeds invloed uitoefent op de besluiten die het WWF neemt, omdat veel van haar leden belangrijke spelers zijn binnen de financiële en industriële grootmachten die over deze planeet heersen,” vertelde Huismann aan de Observer.

In Pandaleaks wordt ook kritiek geuit op de relatie die het WWF heeft met de energie-industrie. Een directeur van Shell is bijvoorbeeld directeur geweest van het WWF. In 2010 werd het WWF betaald door Shell en BP om te onderzoeken welke stukken bos op het zuidelijk halfrond gekapt konden worden voor industrieel gebruik.

Het WWF stelt dat de natuur alleen kan worden beschermd door middel van een dialoog met de vervuilende industrieën. “We denken niet dat we ‘onze ziel hebben verkocht’,” zei een woordvoerder. Hij voegde toe dat in 2013 slechts 10 procent van het inkomen voortvloeide uit donaties van grote corporaties.

[Guardian]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
karel
karel
9 jaren geleden

De WWF is nu echt alles verziekt en corrupt op deze planeet ? dan is het tijd dat moeder aarde eens grote opkuis houdt

Pieter
Pieter
9 jaren geleden

Al is de leugen nog zo snel…

Marc
Marc
9 jaren geleden

“Prins Philip, de eerste directeur van het WWF in Groot-Brittannië, schoot vlak voordat de groep werd opgericht een tijger dood in India.”

Tja, en over onze diervriendelijke Bernhard wordt dan weer niets gemeld, hij bleef ook gewoon jagen nadat hij voorzitter was geworden van het WWF: http://www.isgeschiedenis.nl/nieuws/koning-juan-carlos-en-prins-bernhard-de-jacht-als-hobby/

“Ik heb een hekel aan complottheorieën, maar ik ben ervan overtuigd dat de 1001 Club nog steeds invloed uitoefent op de besluiten die het WWF neemt,”

Ja, zo langzamerhand zijn het gewoon geen complottheorieën meer, meneer Huismann, het is helaas gewoon de waarheid; het zijn altijd weer dezelfde spelers die elkaar de bal toespelen. En het draait altijd om geld en macht, van originaliteit kun je deze “mensen” niet betichten.

Mr. Dingus
Mr. Dingus
9 jaren geleden

En wie was ook al weer de oprichter van de Bilderberggroep?……….Oh ja Bernard
En wie zitten daar in………? Oh..ja de groot industriëlen.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x