Homepagina » Het Complot » De duistere kant van het WWF: Natuurgroep ‘verkoopt ziel’ aan corporaties
De duistere kant van het WWF: Natuurgroep 'verkoopt ziel' aan grote corporaties

De duistere kant van het WWF: Natuurgroep ‘verkoopt ziel’ aan corporaties

Het Wereld Natuur Fonds, de organisatie die zich inzet voor bescherming van de natuur, wordt beschuldigd van het ‘verkopen van zijn ziel’ aan machtige corporaties die de natuur vernietigen en het WNF gebruiken voor ‘greenwashing’.

De beschuldigingen worden gedaan in een boek dat tot voor kort verboden was in Groot-Brittannië. ‘The Silence of the Pandas’ werd in Duitsland een bestseller. Vanwege een aantal rechterlijke bevelen en rechtszaken is het boek nu pas uitgekomen in het Engels. Het boek Pandaleaks: The Dark Side of the WWF is vanaf volgende week te koop.

De moederorganisatie WWF, die zetelt in Zwitserland, heeft volgens auteur Wilfried Huismann miljoenen euro’s gekregen van grote corporaties als Coca-Cola, Shell, Monsanto, HSBC, Cargill, BP, Alcoa en Marine Harvest. De bedrijven hebben allen geprofiteerd van het groene imago van het WWF, terwijl ze op dezelfde voet doorgingen.

Huismann stelt dat WWF International door het opzetten van Ronde Tafels voor bepaalde producten zoals palmolie, hout, suiker, soja, biobrandstoffen en cacao, een politieke macht is geworden die te nauwe banden onderhoudt met de industrie en steeds afhankelijker wordt van giften van corporaties.

“Aan de ene kant beschermt het WWF het bos, maar aan de andere kant helpt het corporaties de hand te leggen op stukken grond die voorheen niet binnen hun bereik lagen. Het WWF doet net alsof inheemse bevolkingsgroepen vrijwillig naar een andere plek gaan,” zegt Huismann. Het WWF werd vaak beschuldigd van medeplichtigheid aan het verdrijven van inheemse groepen uit bossen in India en Afrika.

In het boek wordt ook gesteld dat het WWF, dat in 1961 is opgezet door prins Philip en prins Bernhard, leiding geeft aan de 1001 Club, een stichting die bestaat uit enkele van de rijkste mensen ter wereld, wiens namen geheim worden gehouden. Prins Philip, de eerste directeur van het WWF in Groot-Brittannië, schoot vlak voordat de groep werd opgericht een tijger dood in India.

In de afgelopen jaren zijn enkele namen van leden van de geheimzinnige club gelekt, waaronder die van Baron von Thyssen, Fiat-baas Gianni Agnelli, David Rockefeller, Henry Ford en corrupte politici als Mobutu Sese Seko van Zaïre, oud-voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité Juan Antonio Samaranch en bierbaron Alfred Heineken.

“De 1001 Club is nog altijd belangrijk voor het WWF, hoewel het geen geheim comité is. Ik heb een hekel aan complottheorieën, maar ik ben ervan overtuigd dat de 1001 Club nog steeds invloed uitoefent op de besluiten die het WWF neemt, omdat veel van haar leden belangrijke spelers zijn binnen de financiële en industriële grootmachten die over deze planeet heersen,” vertelde Huismann aan de Observer.

In Pandaleaks wordt ook kritiek geuit op de relatie die het WWF heeft met de energie-industrie. Een directeur van Shell is bijvoorbeeld directeur geweest van het WWF. In 2010 werd het WWF betaald door Shell en BP om te onderzoeken welke stukken bos op het zuidelijk halfrond gekapt konden worden voor industrieel gebruik.

Het WWF stelt dat de natuur alleen kan worden beschermd door middel van een dialoog met de vervuilende industrieën. “We denken niet dat we ‘onze ziel hebben verkocht’,” zei een woordvoerder. Hij voegde toe dat in 2013 slechts 10 procent van het inkomen voortvloeide uit donaties van grote corporaties.

[Guardian]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • karel schreef:

  De WWF is nu echt alles verziekt en corrupt op deze planeet ? dan is het tijd dat moeder aarde eens grote opkuis houdt

  8 likes
  • hannie schreef:

   ja Karel je hart huilt als je dit leest .was jaren lid [vroeger] en allang gestopt daarmee .
   moeder aarde is al bezig met op ruimen denk ik ,,water overlast ,,,vulkanen ,,,enz maar het zijn altijd de [gewonen mensen ]die getroffen worden .
   zegen je ,laten we goede gedachten sturen naar moeder aarde .Hannie.

   8 likes
  • johanna janssen schreef:

   Berichten op de TV en de kranten van wetenschappers vermelden, dat het al te laat is om de vernietiging van de aarde te stoppen, aangezien deze hoe langer hoe sneller verloopt !!! . Dus krijgen wij mensen waar wij om hebben gevraagd. Met Z”N allen zijn we schuldig en niet alleen de smeerlappen aan de top, maar ook de gewone mens, aangezien wij hun hun gang hebben laten gaan.Het is nu te laat om het tij nog te keren en zal het einde echt niet meer lang op zich laten wachten.

   3 likes
   • Faith schreef:

    Wat konden/kunnen gewone mensen daar dan aan doen Hannie? Alles gebeurd in het geniep en wij worden misleidt. Goedgelovige mensen doneren met de beste intenties en gaan er blind van uit dat ze goed doen. Om dan maar te roepen dat we met z’n allen schuldig zijn is wel een beetje kort door de bocht. We weten niet wat ze achter onze rug uitspoken. En dat geldt beslist niet alleen voor het WNF.

    0 likes
 • Marc schreef:

  “Prins Philip, de eerste directeur van het WWF in Groot-Brittannië, schoot vlak voordat de groep werd opgericht een tijger dood in India.”

  Tja, en over onze diervriendelijke Bernhard wordt dan weer niets gemeld, hij bleef ook gewoon jagen nadat hij voorzitter was geworden van het WWF: http://www.isgeschiedenis.nl/nieuws/koning-juan-carlos-en-prins-bernhard-de-jacht-als-hobby/

  “Ik heb een hekel aan complottheorieën, maar ik ben ervan overtuigd dat de 1001 Club nog steeds invloed uitoefent op de besluiten die het WWF neemt,”

  Ja, zo langzamerhand zijn het gewoon geen complottheorieën meer, meneer Huismann, het is helaas gewoon de waarheid; het zijn altijd weer dezelfde spelers die elkaar de bal toespelen. En het draait altijd om geld en macht, van originaliteit kun je deze “mensen” niet betichten.

  6 likes
  • Aardebewoner schreef:

   Op zich heb ik niks tegen jagen als het maar op zogezegde veelvoorkomende dieren is zoals ganzen of snel aanfokkende wilde zwijnen. Het doorschieten van zeldzame dieren als een tijger of een neushoorn wat is dat een idioterie.

   2 likes
 • Mr. Dingus schreef:

  En wie was ook al weer de oprichter van de Bilderberggroep?……….Oh ja Bernard
  En wie zitten daar in………? Oh..ja de groot industriëlen.

  5 likes
 • Pieter schreef:

  Al is de leugen nog zo snel…

  3 likes
 • Jan schreef:

  Ik heb mijn donateurschap van WWF alsmede Greenpeace 2 jaar geleden opgezegd. Beide organisaties zijn naar mijn mening geen milieuactivistische organisaties meer die op basis van wetenschappelijke rapporten klokken luiden, maar zijn door de politiek en andere machtsblokken geïnfecteerd. Tja, als je meer dan 250M euro per jaar binnenhaalt aan donaties dan kan het niet anders dan dat er ratten en ander gespuis je van alle kanten probeert te beïnvloeden. Opdoeken die bende en opnieuw beginnen.

  3 likes
 • Faith schreef:

  Als ex vrijwilliger bij het WNF, ik was daar een blauwe maandag actief, zoals ik eigenlijk achteraf gezien overal een blauwe maandag mijn neus liet zien, zo steek je best veel op, kan ik uit ervaring zeggen dat ze het behoorlijk hoog in de bol hebben daar, ook al van andermans geld. Veel D66’ers en VVD’ers dus daar. Van het geld van donateurs, dat dan weer wel. De gewone man dus, maar waar ze naar bleek op neer keken. Ik weet dat omdat een zo’n muts me op een of andere meeting voor vol aan zag, als een elitaire carriere truus dus met de juiste looks en assessiores, ze deelde me mee dat het echt niet meer leuk was omdat er zoveel mensen uit volkswijken nu ook vrijwilliger worden. Ik kom notabene uit een volkswijk! Ze gaan er dus ook blind van uit dat je dan een sjofel geklede armoedzaaier bent en niet bij machte een normaal gesprek te voeren. Dat stoorde mijn ex D66 vrienden trouwens ook al zo, zo van hee!! hoe kon het!! Ik was nooit ziek…ik was gezond!!!! of gezond zijn een exclusief recht voor de werkende klasse zou zijn. Helemaal van het padje die heersende elite. Ik had het meteen door dat dit mijn kluppie niet was.

  2 likes
 • x

  Check Also

  En toen viel het VN-klimaatpanel IPCC eindelijk keihard door de mand. Dit is er aan de hand

  En toen viel het VN-klimaatpanel IPCC eindelijk keihard door de mand. Dit is er aan de hand

  Het VN-klimaatpanel IPCC is eindelijk door de ...

  Wereld Natuur Fonds maakt miljoenen levens kapot. Bekijk deze documentaire over illegale praktijken in Congo

  Wereld Natuur Fonds maakt miljoenen levens kapot. Bekijk deze documentaire over illegale praktijken in Congo

  Het WWF, de moederorganisatie van het Wereld ...

  >