Gezondheid

“Zonnebaden is net zo verslavend als heroïne”

Help anderen door dit artikel met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wie graag zonnebaadt is hoogstwaarschijnlijk verslaafd aan warme stralen. Mensen die vaak uren in de zon zitten te bakken zijn in feite drugsverslaafden die niet veel verschillen van opiumsnuivers en heroïne- en morfinespuiters. Dat concluderen onderzoekers van de Harvard Medical School in vakblad Cell.

Zonnebaden is mogelijk net zo verslavend als heroïne. Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat bij blootstelling aan uv-straling endorfines vrijkomen. Deze gelukshormonen hebben een vergelijkbare werking als heroïne en andere opiaten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Bij muizen zorgde de uv-straling na een paar weken voor lichamelijke afhankelijkheid en gewenning. Ook gedroegen de dieren zich als junks. Dit zou kunnen verklaren waarom mensen maar blijven zonnen, ook al weten ze dat het ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.

“Het is opvallend dat we genetisch geprogrammeerd zijn om verslaafd te raken aan iets gevaarlijks als uv-straling, die waarschijnlijk de meest voorkomende kankerverwekker ter wereld is,” zei David Fisher van het Massachusetts General Hospital.

Het lichaam mag dan onder invloed van zonlicht vitamine D aanmaken, maar volgens Fisher is het beter om daar op een andere manier aan te komen. Vitamine D zit bijvoorbeeld ook in roomboter en vette vis.

“Mensen zouden hun families en banen op het spel zetten om aan hun uv-straling te komen,” vertelde David Belin van de Universiteit van Cambridge aan de BBC. “Britten zouden op vakantie gaan naar Zuid-Frankrijk en nooit meer terugkomen.”

De onderzoekers vinden dat vooral jonge mensen tegen deze verslaving moeten worden beschermd. Dat blijkt niet zo makkelijk. Zelfs smeren met factor 50 is niet genoeg, bleek eerder uit een Brits onderzoek. Daar komt bij dat zonnebrandcrème niet beschermt tegen huidkanker.

[Cell]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nedroj
Nedroj
9 jaren geleden

Ongelooflijk! Hoe kan je een onderzoek doen naar zonnebaden? Hoever ga je? Misschien is het beter dat niemand meer naar buiten gaat! Als je naar Zuid Frankrijk gaat hoef je geen woordje Frans meer te spreken, dat is in ieder geval, wel een opluchting!

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
9 jaren geleden

LS…

Van zonnebrand crème KRIJG je kanker. En dan toch maar liever een bruinverbrande zonne junk dan zo een grijswitte heroïne spuiter. K krijgen we toch wel ! Denk maar aan E.nummers, zoetmiddelen, chemtrails, fijnstof, geneesmideelen etc. etc. etc. etc. etc. etc…….

Edwin
Edwin
9 jaren geleden

Moet nu alles overdreven worden hier? Iedereen weet dat teveel zon voor de huid slecht is, ik zelf ben ook niet iemand die continu ligt te bakken in de zon…
Maar om dit nu OOK al als een verslaving te bestempelen, kom op mensen, blijf a.u.b. een beetje redelijk.
Wat willen jullie …dat we binnenkort een afkick kliniek gaan beginnen voor mensen die verslaafd zijn aan zonnebaden?
Heus?

Vandattem
Vandattem
9 jaren geleden

Ff voor de goede orde; dit is propaganda uit ‘het andere kamp’.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x