Homepagina » Het Complot » Vrijmetselaars en politiek: Het geheimzinnige netwerk van een eeuwenoude organisatie
Vrijmetselaars en politiek: Het geheimzinnige netwerk van een eeuwenoude organisatie

Vrijmetselaars en politiek: Het geheimzinnige netwerk van een eeuwenoude organisatie

Na de verkiezingen van 15 mei 2002 werd vrijmetselaar Mat Herben één van de machtigste politici van Nederland. Vele beroemdheden gingen hem voor: de componisten W.A. Mozart en Haydn, de schrijvers Multatuli, Mark Twain, Rudyard Kipling en Goethe, en de dichter Jacob van Lennep. Om de vrijmetselarij hangt een waas van geheimzinnigheid.

Ook politici treden met enige regelmaat toe tot de rangen van de vrijmetselaars. In Nederland is dat bekend van de liberaal P.J. Oud, de sociaal-democraat Willem Drees., de socialist Pieter Jelle Troelstra en Henk Vonhoff.

Andere invloedrijke leden zijn de Oranjes. In de negentiende eeuw waren prins Frederik en prins Alexander vrijmetselaars. Ook koning Willem II der Nederlanden en Willem IV van Oranje-Nassau traden toe tot de vrijmetselarij.

De Nederlandse loges vallen allemaal onder de in 1756 opgerichte Orde van Vrijmetselaren onder het Grootoosten der Nederlanden en tellen enkele duizenden leden. Dat is vrij weinig vergeleken met landen als Engeland en de Verenigde Staten, waar respectievelijk honderdduizenden en miljoenen mensen lid zijn van de vrijmetselarij.

In de VS speelt de vrijmetselarij pas echt een grote rol. Vijftien presidenten zijn lid geworden, waaronder niet de minsten: Franklin D. Roosevelt, George Washington, Lyndon B. Johnson, Harry Truman en Andrew Jackson.

Er is veel onenigheid over de oorsprong van de vrijmetselarij. Algemeen wordt aangenomen dat de vrijmetselarij in 1717 in Londen is opgericht. Engeland had een onrustige halve eeuw van burgeroorlog en partijconflicten achter de rug. De vrijmetselarij stelde zich tot doel de mensheid beschaving, fatsoen en tolerantie bij te brengen.

Volgens de Noorse hoogleraar Johan Galtung wordt de wereld bestuurd door vrijmetselaars en Joden. “We moeten oppassen,” aldus Galtung tijdens een lezing aan de Universiteit van Oslo. Hij zei onder meer dat de vrijmetselaars nauw samenwerken met de internationale geheime diensten. “We moeten vrijmetselaars kritisch blijven volgen,” ging hij verder.

Zijn bronnen spreken over geheime vergaderingen belegd door invloedrijke Joden. Zij zouden niets liever willen dan over de wereld heersen en daarvoor de politiek, media en het bankwezen naar hun hand zetten.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Ferry schreef:

  Ik blijf me steeds maar afvragen waarom er dingen gezegd worden zoals Ceasar Lion Cachet. Hoe kom je erbij dat de vrijmetselarij een pedofiele, zionistische en satanistische groep is. Zijn daar bewijzen voor en zou dat betekenen dat iedereen die in een kinderdagverblijf werkt ook pedofiel is? want daar zitten ze namelijk ook.
  Veel verhalen vind ik lachwekkend en mocht je dat enorme duistere gevoel over een new world order niet los kunnen late, schroom dan niet om eens met een open dag langs te gaan en je vragen te stellen aan deze pedofiele, zionistische en satanistische groep.
  Kortom gelul in de ruimte met ongegronde bewijzen en maar wat rondroepen, gewoon omdat het kan.

  16 likes
  • Edwin schreef:

   Hetzelfde dacht ik ook toen ik de reactie las van Caesar Lion Cachet.
   Eigenlijk vindt ik het heel kinderachtig van mensen om continu maar aandacht te besteden aan de vuiligheid van een ander…sommigen maken er zelfs een beroep van.
   In de middeleeuwen werd alles wat er fout ging in de schoenen geschoven van de duivel…maar ja de duivel is onzichtbaar dus op een gegeven moment begonnen de meesten dit als onzin te zien…

   Maar gelukkig:
   In plaats van een duivel die onzichtbaar is, konden we nu de schuld geven aan mensen van vlees en bloed…de duivel werd opeens WEL zichtbaar. We noemden deze nieuwe duivel(s) Vrijmetselaars/Rozenkruisers/NWO/Illuminatie en ga zo maar door.

   Het lijkt wel een soort verslaving waar veel mensen aan lijden, een soort dwangmatig gedrag om altijd maar bezig te zijn om de troep van een ander op te rakelen, zodat men uiteindelijk niet geconfronteerd hoeft te worden met de troep die in ons zelf ook leeft (maar glashard wordt ontkend).

   9 likes
   • Point break schreef:

    Beste Edwin,

    Dat is denk ik niet wat Ferry bedoelt. Ferry stelt volkomen terecht dat er hier op Niburu met ongefundeerde beweringen wordt gestrooid. Onder praktisch elk bericht dat Niburu plaats roept wel iemand dat het om pedofielen, zionisten of satanisten gaat zonder er ook maar enig basis van bewijs of onderbouwing bij te vermelden.

    Men moet oppassen niet zomaar elkanders mening klakkeloos over te nemen anders ontstaat er een grote brij van verkeerd geinterpreteerde informatie. Er worden al zoveel onwaarheden in de wereld verspreid, laten wij niet zorgen dat we het nog onduidelijker maken.

    Dit is uiteraard een speculatief wereldje maar vergeet niet je hoofd te gebruiken.

    3 likes
    • Edwin schreef:

     Hoi “Point Break”, dank je voor jouw reactie…

     Wat jij beweert, daar ging ik ook van uit.
     Ik wou echter verder gaan, en dat “vingertje wijzen naar” ter sprake brengen.

     Zoveel berichtgevingen hier in de trend van “Wij” (de lichtwerkers, etc) tegenover “Zij” (Cabal/Nwo/reptilians…you name it)….
     Zoveel gepraat over hoe alles EEN is….maar tegelijkertijd WEl die stellingname van “wij”versus “Zij”.

     Heeft niemand dan door dat dit met elkaar in tegenspraak is?

     Ik zeg het al jaren en ik zal het altijd blijven zeggen:

     Aan wie we ons ook DENKEN te ergeren….uiteindelijk ergeren we ons aan ons zelf….Zolang we ons bezig houden met de vuiligheid van een ander, net zolang zal die zelfde vuiligheid in ons zelf OOK te vinden zijn.

     Vind je het niet vermoeiend dan, om iedere keer te lezen hoe de een de ander naar beneden drukt op een manier van “Jij leeft nog in een illusie, ik weet dat zeker want ik zit al in 5D, en jij nog niet”??

     Als je lang genoeg op deze site komt, moet jou dit ook opgevallen zijn

     4 likes
     • Point break schreef:

      Beste Edwin,

      Je hebt gelijk, dat is inderdaad met elkaar in tegenspraak. Waar lezers veelvuldig voor eenheid en een betere wereld prediken zou je verwachten dat ze ook met meer begrip en respect naar elkaar zouden kunnen reageren.

      Het zou mooi zijn als de lezers bij zichzelf erkennen vaak niet te weten wat de waarheid is en niet van een ander verwachten te weten wat dat is.

      3 likes
  • piet schreef:

   Albert Pike had eens vermeld dat Lucifer god was en …….. Crowley aanbad ook de duivel.

   4 likes
  • anti-ferry schreef:

   Hoe kom je erbij dat de vrijmetselarij een pedofiele, zionistische en satanistische groep is? DOOR je HUISWERK te doen.
   En lekker alles over 1 kant gescheerd met je, iedereeen die in kinderdag verblijf werkt is dan pedo want daar zitten ze ook. hahahaha
   Tis simpel niet alle vrijmetselaren zijn slechte mensen, maar als je albert pike kent en die was een vrijmetselaar van de hoogste rang/orde, deze man verteld zelf dat op de hoogste graden in vrijmetselarij dus denk aan boven de 30ste graden. Er een doctrine van lucifer op na gehouden wordt hahaha dus als voorbeeld 1 van de hoogste mannen van Philips zegt in een boek dat de directie leden van philips een satanische agenda hebben en dat deze moet worden na geleefd. Ga je dan aan struisvogelpolitiek doen of ga je verder op onderzoek uit… Zoek voor en tegen net als een ware onderzoeker en laat het bewijs bepalen wat waar en niet waar is.
   En tsja er is genoeg bewijs dat de elite de vrijmetselarij leidt en niet de armen van deze wereld… Hoe hoger op je komt, hoe viezer het spelletje wordt. Dat Weet Je inmiddels toch wel Ferry?

   2 likes
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Vrijmetselarij is een bron van satanisme, pedofilie, en zionisme…

  4 likes
  • pietje bell schreef:

   Eindelijk iemand die de waarheid,en niets anders dan de waarheid.hier neerzet.Verder geen commentaar hier omtrend want dan moet ik spontaan overgeven.

   2 likes
   • Edwin schreef:

    Als je denkt dat de waarheid OOIT door de mens kan worden omschreven dan verkeer je nog in een illusie Pietje Bell.
    Geen Religie, geen wetenschap, geen opgegane meesters, geen aliens,geen guru…niets en niemand kan de waarheid omschrijven…hoeveel toeters en bellen je er ook bijhaalt pietje…NIEMAND kan dit.

    Het is net als een druppeltje kwik ,die je probeert te pakken…iedere keer dat we denken dat we “het”weten…dan komen er WEER ontdekkingen die de hele theorie onderuit halen.
    Niemand kan dit Pietje, jij niet met al de contacten die je met entiteiten beweert te hebben, en ikke dus ook niet…

    Oh oh wat jammer is dat nu toch zeg

    3 likes
    • pietje bell schreef:

     Welterusten Edwin.

     4 likes
     • Edwin schreef:

      Kijk en dat bedoel ik nu Pietje:
      Jouw zwakke punt is dat je er stellig van uit gaat dat ik hier de slaper ben en jij de wakkere….

      Je hebt die zgn “slapers” nodig pietje om jouw eigen ego te versterken met het idee dat jij WEL wakker bent en ik dus niet.

      Goedkoop, voorspelbaar, en GEEN goed voorbeeld (sterker nog: verre van dat) wat Eenheids bewustzijn inhoud…..

      Misschien heb ik in jou ogen nog een lange weg te gaan Pietje Bell, dat boeit me niet.
      Je praat altijd mooi Pietje Bell, maar je hebt niet door dat je vaak kleinerend richting andere mensen die in jouw ogen nog slapen….Als je wist wat spiritualiteit inhield Pietje Bell, had je nooit dit soort reacties geplaatst, het feit dat je dit WEL doet, zegt meer over je zelf dan over degenen van wie jij beweert dat ze nog slapen.

      Je verkeert nog in een droom Pietje Bell…een droom waar in je denkt dat je WAKKER bent

      6 likes
    • Pascal schreef:

     Ik wil Pietje niet altijd gelijk geven maar ik merk dat jij ook een betweter bent dus beetje rustig met je reactie. Iedereen leeft in zijn eigen wereld me zijn eigen ideeën dus laten we het rustig houden.

     0 likes
   • Pascal schreef:

    Mijn dank Pietje Bell, maar de waarheid kan nog veel verder gaan. Ook Adolf Hitler was een Vrijmetselaar en alles wat in het leger boven de Kapitein komt is een Vrijmetselaar. Zo moet je gaan inzien dat alle oorlogen geplande oorlogen waren om de populatie in stand te houden en om een complete wereldmacht te krijgen. De 1ste en 2de Wereld Oorlog ging niet om land maar in het veroveren van onze bovenkamer en het brengen van die illusie waar we nu in leven. Voor vele is dit een ongelooflijk iets en leven dan nog steeds in die vertrouwde gebrachte illusie waar men in leeft. Ik vertelde laatst tegen mijn buurman dat de NAZI’s de oorlog gewonnen hebben en ik probeerde het uit te leggen maar hij haakte aan het begin al af en dan merk je dat het voor die oudere nog steeds heel moeilijk is om van die illusie af te komen.

    Voor hun zal de shock straks het grootst zijn.

    1 likes
  • Pascal schreef:

   Ik ben toch van mening dat de Vrijmetselaars de goede zijn. Veelal werken ze samen maar komt er ook bij hun wel eens een kink in de kabel wat tot een politieke moord leid.

   Het is niet alleen de politiek maar het is de gehele structuur waaruit de wereld is opgebouwd. Hiermee bedoel ik dat alle grote bedrijven van de geheime genootschappen zijn en als je niet mee wilde gaan gebeuren er dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Uw kan zich Albert Hein nog wel herinneren die ontvoerd werd en vermoord en dat de ontvoerder, moordenaar na zijn straf in een grote boerderij woonde in Friesland. Zo ook met Freddy Heineken die de waarschuwing van zijn leven kreeg en ook daar de ontvoerder eigenlijk een praatstraf kreeg. Zo ook de moord op Pim Fortuyn, de moordenaar komt op geplande tijd vrij en zal straks een goed leven gaan leiden. Zo doen al die mensen een grote plicht voor die geheime groepjes die de wereld leiden.

   Ik ben ook van mening dat als je een bol zoals de Aarde wild leiden dat er best wel iets kan gebeuren wat niet kan en wat de wereldagenda in de war schopt zodat er actie ondernomen moet worden. In bedrijven kan je iemand ontslaan maar in hun wereld is dat geheel anders omdat die persoon een geheim met zich meebrengt die ordinair gezegd gewist moet worden. Het wissen van die info gebeurd dan op zo een wijze.

   Hier is het niet REAAL regelt het allemaal maar de VRIJMETSELARIJ regelt het allemaal.

   4 likes
 • Ruud schreef:

  Hahaha, Mat Herben op een lijn plaatsen met W.A. Mozart en Haydn, de Multatuli, Mark Twain, Rudyard Kipling en Goethe, en de dichter Jacob van Lennep.

  Dat is wel heel veel eer voor iemand die nog het meeste lijkt op Peter Griffin van Family Guy.
  En een van de machtigste politici na de verkiezingen van 2002 ?
  Het moet niet veel gekker worden….
  Grote bedrijven …daar zit de macht !!

  15 likes
 • Highttower schreef:

  De opzet was misschien wel goed bedoeld. Maar macht maakt corruptie. Wie weet hoeveel aftakkingen er zijn van het originele.

  8 likes
 • Edwin schreef:

  De wereld wordt geregeerd door vrijmetselaars en zionisten. Zit bij mij nog wel een verschil tussen Joden en zionisten.

  7 likes
 • Emile schreef:

  Ehm, ik weet niet of iemand van jullie The Other Israel heeft gezien waarin de presentator een stukje uit de Talmud voorleest in de nationale bibliotheek van Israel, daarin word gewoon geschreven dat seks met kinderen volledig legaal is en het maakt niet uit of het een meisje of jongen betreft vanaf het derde levensjaar.
  Nou kan je zeggen dat dat ziek is maar het is een feit dat velen hun leven leiden nav de Talmud (Joden of zionisten, tis maar hoe je ze wil noemen).
  Dat is dus een feit dat het in die boeken staat beschreven.
  Het interview met een kardinaal die zich heeft teruggetrokken uit het vaticaan in Rome (ik kan even niet meer op z’n naam komen) gaf aan dat feitelijk iedereen binnen de drie belangrijkste kringen en ringen van het Vaticaan homofielen zijn, er zijn in de afgelopen 10 jaar meer dan 800 priesters veroordeeld voor pedofilie hetgeen het geen uitzondering meer maakt maar regelmaat.(gemiddeld 1,5 per week, walgelijk)

  Bohemian Grove word bezocht door de grootste en machtigste mannen van de wereld en daar zijn alleen mannen toegestaan tot aan het personeel die deze mannen in de watten leggen, kortom, homofielen, ik zal persoonlijk als heteroseksuele man niet vier weken willen opgescheept zijn met alleen mannen, is een beetje vreemd of niet dan ? (vrouwen zijn niet toegestaan, tja)
  En natuurlijk hebben deze zieke satanistische mannen een vrouw, ze moeten toch nazaten hebben, gewoon logica maar geen liefde.

  Als je naar de krankzinnige architectuur kijkt van menig kerkgebouw/kathedraal en de huilende en pijnlijke kinderkopjes bekijkt die zijn verwerkt in het bouwwerk dan wil ik daar geen voet naar binnen zetten en dat is dan gods huis, laat staan de duivelse wezens die overal en nergens worden weergegeven, en uiteraard gebouwd door de vrijmetselaars.

  Kortom: pedofiele en satanistische verwijzingen te over.
  Je ogen open doen en luisteren en kijken.

  Dus ja: de grote leiders en godshuizen zijn pedofiele satanistische mensen en entiteiten mijn inziens.
  Leven we nu in de dark-ages waarbij kinderen lukraak worden verkracht/misbruikt (oa de vreselijke verhalen heden ten dage uit India en Pakistan) dan kan ik niet anders constateren dat we in op dit moment in een hele zieke wereld leven gedreven op onder andere muziek voor de jonge meisjes waarbij ze zich als sletjes mogen gedragen op 15 jarige leeftijd, waar sex heel normaal is als kind en met kinderen en homofilie viert hoogtij (niet dat ik iets heb tegen homoseksuelen, volwassen onder elkaar moet gewoon kunnen)
  En ik ben bang dat het idd een mannenwereld is waarbij de vrouw al helemaal niks meer te zeggen heeft (hetgeen waar ze in het oude egypte voor gevochten hebben, de mannen hebben gewonnen helaas, tot de dag van vandaag)

  What A wonderful world !!!

  4 likes
  • Edwin schreef:

   Wat is het toch Emile, dat jou aanzet tot het onderzoeken van allerlei vuiligheid van een ander?
   Durf jij jouw eigen schaduwkant niet onder ogen te komen?

   1 likes
 • wolfje schreef:

  lijkt mij meer een aantal angstige laffe zielen die er heil in zien om zo dicht mogelijk tegen elkaar aan te kruipen. ‘wij weten iets dat jij niet weet’ . zonder enige onderlinge affiniteit overigens

  0 likes
  • Karel Lerelijer schreef:

   Jammer dat het normaal is geworden om in het wilde weg meningen te verkondigen over dingen waar men helemaal niets van weet. Even voor de goede orde, meningen zonder kennis van zaken zijn niets waard.

   4 likes
 • René H. schreef:

  De vrijmetselarij bestaat niet, in de zin dat het één gesloten bolwerk is. Er zijn verschillende groeperingen, die volledig los van elkaar opereren. In 1782 verkregen de Illuminaten tijdens het wereldcongres der Vrijmetselarij in Wilhelmsbad ( 40 km ten N-O van Frankfurt), de hoogste macht. Hieruit ontstonden de Globalisten. De Illuminaten organiseerden om te beginnen de Franse Revolutie. Belangrijke kopstukken als Marat en Robespierre waren er in Wilhelmsbad ook bij.

  Illuminaten ‘ paus ‘ Albert Pike Schreef de bijbel der vrijmetselaars Morals and Dogma. Hierin legt hij uit dat de god van de Illuminaten Lucifer heet. Het zijn satanisten en niets minder.

  De zelfde Albert Pike schreef op 15 augustus 1871 een brief aan zijn duistere geestverwant Giuseppe Mazzini en daarin vertelde hij hem van een occult visioen dat hij gehad had. De Illuminaten zouden de totale wereldmacht in handen krijgen d.m.v. drie wereldoorlogen.

  Pike beschreef de partijen uit de eerste twee wereldoorlogen en bleek daarbij een 100% score te hebben gehaald. Belangrijk streven zou zijn om in de eerste w.o. het Communisme in Rusland te implementeren, hetgeen in 1917 met Lenin gelukt is. Tijdens de tweede W.O. en daarna, zou het communisme moeten zijn uitgegroeid tot een wereldmacht. Dit atheïstisch blok zou het tegenwicht moeten vormen voor het Christelijk Westen. ( Ook noemde Pike al de fascisten , die in zijn tijd nog niet eens bestonden).
  De Derde W.O. zou volgens Pike gaan tussen Islam en Zionisme.

  De chaos en vernietiging zou zulke vormen aannemen dat de mensheid zou smeken om een wereld dictatuur.
  Dan zou de wereldwijde slavernij van de mensheid kunnen beginnen.
  Dankzij RFID chips, Laag frequente techniek, mindcontrol e.a. trucs zou de mensheid vervallen tot de zombie status.

  Gelukkig zijn er al 3000 jaar lang visionairs en zieners geweest die deze ontwikkeling geschouwd hebben.
  De Satanisten zullen niet in hun opzet slagen.

  4 likes
 • x

  Check Also

  koning

  Deze schimmige overeenkomst levert onze koning miljoenen op

  Zembla is op een schimmige overeenkomst gestuit ...

  We leven in een Matrix die wordt bestierd door geldgierig Jodengespuis. Ophef om controversiële uitspraken op de radio

  ‘We leven in een Matrix die wordt bestierd door geldgierig Jodengespuis’. Ophef om controversiële uitspraken op de radio

  Presentator Morad El Ouakili van het BNNVARA-programma ...

  >