Het Complot

Vrijmetselaars en politiek: Het geheimzinnige netwerk van een eeuwenoude organisatie

Help door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Na de verkiezingen van 15 mei 2002 werd vrijmetselaar Mat Herben één van de machtigste politici van Nederland. Vele beroemdheden gingen hem voor: de componisten W.A. Mozart en Haydn, de schrijvers Multatuli, Mark Twain, Rudyard Kipling en Goethe, en de dichter Jacob van Lennep. Om de vrijmetselarij hangt een waas van geheimzinnigheid.

Ook politici treden met enige regelmaat toe tot de rangen van de vrijmetselaars. In Nederland is dat bekend van de liberaal P.J. Oud, de sociaal-democraat Willem Drees., de socialist Pieter Jelle Troelstra en Henk Vonhoff.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Andere invloedrijke leden zijn de Oranjes. In de negentiende eeuw waren prins Frederik en prins Alexander vrijmetselaars. Ook koning Willem II der Nederlanden en Willem IV van Oranje-Nassau traden toe tot de vrijmetselarij.

De Nederlandse loges vallen allemaal onder de in 1756 opgerichte Orde van Vrijmetselaren onder het Grootoosten der Nederlanden en tellen enkele duizenden leden. Dat is vrij weinig vergeleken met landen als Engeland en de Verenigde Staten, waar respectievelijk honderdduizenden en miljoenen mensen lid zijn van de vrijmetselarij.

In de VS speelt de vrijmetselarij pas echt een grote rol. Vijftien presidenten zijn lid geworden, waaronder niet de minsten: Franklin D. Roosevelt, George Washington, Lyndon B. Johnson, Harry Truman en Andrew Jackson.

Er is veel onenigheid over de oorsprong van de vrijmetselarij. Algemeen wordt aangenomen dat de vrijmetselarij in 1717 in Londen is opgericht. Engeland had een onrustige halve eeuw van burgeroorlog en partijconflicten achter de rug. De vrijmetselarij stelde zich tot doel de mensheid beschaving, fatsoen en tolerantie bij te brengen.

Volgens de Noorse hoogleraar Johan Galtung wordt de wereld bestuurd door vrijmetselaars en Joden. “We moeten oppassen,” aldus Galtung tijdens een lezing aan de Universiteit van Oslo. Hij zei onder meer dat de vrijmetselaars nauw samenwerken met de internationale geheime diensten. “We moeten vrijmetselaars kritisch blijven volgen,” ging hij verder.

Zijn bronnen spreken over geheime vergaderingen belegd door invloedrijke Joden. Zij zouden niets liever willen dan over de wereld heersen en daarvoor de politiek, media en het bankwezen naar hun hand zetten.

4.8 5 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edwin
Edwin
9 jaren geleden

De wereld wordt geregeerd door vrijmetselaars en zionisten. Zit bij mij nog wel een verschil tussen Joden en zionisten.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
9 jaren geleden

LS…

Vrijmetselarij is een bron van satanisme, pedofilie, en zionisme…

Highttower
Highttower
9 jaren geleden

De opzet was misschien wel goed bedoeld. Maar macht maakt corruptie. Wie weet hoeveel aftakkingen er zijn van het originele.

Ferry
Ferry
9 jaren geleden

Ik blijf me steeds maar afvragen waarom er dingen gezegd worden zoals Ceasar Lion Cachet. Hoe kom je erbij dat de vrijmetselarij een pedofiele, zionistische en satanistische groep is. Zijn daar bewijzen voor en zou dat betekenen dat iedereen die in een kinderdagverblijf werkt ook pedofiel is? want daar zitten ze namelijk ook.
Veel verhalen vind ik lachwekkend en mocht je dat enorme duistere gevoel over een new world order niet los kunnen late, schroom dan niet om eens met een open dag langs te gaan en je vragen te stellen aan deze pedofiele, zionistische en satanistische groep.
Kortom gelul in de ruimte met ongegronde bewijzen en maar wat rondroepen, gewoon omdat het kan.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x