Homepagina » Paranormaal » De elfenfluisteraar uit IJsland
De elfenfluisteraar uit IJsland

De elfenfluisteraar uit IJsland

Elfen zijn veelvuldig te vinden in de Scandinavische folklore, samen met trollen en andere mythologische figuren. Ragnhildur Jónsdóttir uit IJsland wil de elfen redden. Sinds haar jeugd is ze in staat om elfen te zien en met ze te spreken. Dat schrijft The Daily Beast.

Jónsdóttir kijkt uit over de Elfentuin, net buiten Reykjavik, waar ze met haar beste vriendin Pulta, een elfenvrouw, rondleidingen geeft langs de huizen van het huldufólk (verborgen volk).

Afgelopen december werd Jónsdóttir samen met 25 anderen gearresteerd toen ze demonstreerde tegen de aanleg van een nieuwe snelweg door een lavaveld. De weg, die dwars door het schiereiland Alftanes tot aan een buitenwijk van Reykjavik moet lopen, zou de natuurlijke habitat van de elfen verstoren. De regio blijkt vooral belangrijk omdat er een elfenkerk gelegen zou zijn.

Jónsdóttir en haar vrienden van ‘Friends of Lava’ wisten de autoriteiten ervan te overtuigen de aanleg van de snelweg stil te leggen. Ze versperden bulldozers de weg en hebben regelmatig betoogd. Later deze maand laat de overheid Ófeigskirkja (de elfenkerk) verplaatsen, zodat hij kan blijven bestaan en het project kan worden hervat.

Een peiling uit 2007 liet zien dat 54 procent van de IJslanders het bestaan van elfen niet ontkend. Slechts 8 procent zei ook daadwerkelijk in elfen te geloven. In 2009 schreef Vanity Fair dat het aluminiumbedrijf Alcoa pas een fabriek in het land kon bouwen nadat de overheid het gebied had laten onderzoeken op de aanwezigheid van elfen.

In 2010 raakte het IJslandse parlementslid Árni Johnsen betrokken bij een zwaar auto-ongeluk. Hij vermoedde dat de elfen die in een nabijgelegen rots leefden zijn leven hadden gered. Toen er later een weg werd gepland in het gebied liet hij de steen naar een veilige locatie overbrengen; zijn eigen tuin.

Jónsdóttir citeerde zelf een studie uit 2011 door de Universiteit van IJsland, waaruit blijkt dat 37 procent van de IJslanders zegt dat elfen mogelijk bestaan. “Het is onmogelijk dat 37 procent van de bevolking gek is!” zei ze.

Waarom kan zij elfen zien en anderen niet? “We zijn allemaal ergens goed in,” zei Jónsdóttir. “Sommige mensen kunnen zingen, dansen of huizen bouwen. En sommigen zien elfen. We zijn allemaal verschillend.”

“Als je naar de kerk gaat zie je God, Jezus, Mohammed of Boeddha niet,” ging ze verder. “En je ziet liefde ook niet. Toch geloven de meesten van ons in liefde. En als je angstig bent voel je fysieke pijn. Het is echter een gevoel, je kunt het niet zien.”

[The Daily Beast]

Foto: Brandon Presser

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Kalki schreef:

  En? Kunnen Elfen ook de mensheid en planeet redden; dat is nml. wat er nu speelt?

  • Plien schreef:

   Kalki
   12 mei 2014 12:39 at 12:39,

   Aliens en Elfen moeten volgens jou de mensheid en planeet redden maar heb je zelf wel een cursus EHBO en reanimatie gedaan? of laat je dat ook aan anderen over zodat jij tijd hebt om vanachter je PC one liners op je plankje te rammen.

 • pietsnot schreef:

  tja er wordt heel wat gefluisterd in de wereld.

 • Wim schreef:

  Elfen zijn kinderen van de Engelen en die leven in de 5e dimensie.

 • Wim schreef:

  De mens is dom bezig met materiele rijkdom vergaren op deze Aarde. Jezus zeide maakt jou rijkdom in de Hemel waar ie niet kan roesten en waar geen dieven en boeven zijn, mooi. Ik heb niet zoveel materiele behoeftes nodig hier maar straks loop ik op Gouden straten en een eeuwig lichaam haha. De aanhouder wint en wie het laasts lacht lacht het beste.

  • geennaam schreef:

   dus omdat jij dat in een boekje hebt gelezen moet het maar waar zijn? er zijn talloze voorbeelden te vinden dat aantoont dat de bijbel al honderden keren is herschreven en zelfs als dat niet het geval was moeten wij allemaal maar hersenloos een boekje gaan geloven? de kern van de bijbel en elk ander geloof klopt doe gewoon je ding en kwets je medemens niet en LEER dat is alles

 • louise schreef:

  Jawel daar houden de ijslanders zich mee bezig….nog mooier,er wordt rekening met deze mensen gehouden…Het is daar wonderschoon letterlijk….heel ingetogen mensen,maar als je ze nodig hebt dan zijn ze er, ik ben er een paar keer geweest (nee geen elf gezien) ook geen ufo`s……..je denkt dat je op een andere planeet zit,zooooo weids,zoooo vredig,de natuur op zn best….en de mooiste sterrenhemel,en het noorderlicht!.ondanks dat je uren kunt rijden voor je iemand tegenkomt,voel je je nooit verloren,zo`n zuivere energie ben ik nog nooit tegen gekomen………nou zie ik mn hele leven al van alles,daar raak je aan gewend, maar de laatste 2 jaar (nee niet lachen) lopen er wezentjes (kleine gedrochtjes) hier in huis,ze laten me lachen…….echt….is dat niet wonderlijk???? maar ijsland,ga er eens heen……..

  • Huisheks schreef:

   Zou zo graag eens elven willen zien, lijkt mij sprookjesachtig mooi. Maja, ben ook fan van de Efteling.
   Iedereen heeft zo zijn dingetje.

  • Miss Multiuniverse schreef:

   Als er Elfen bestaan dan wonen zij beslist daar in IJsland. Ik ben het helemaal met je eens. De zuivere energie die overal om je heen is en je ademt. De prachtige lichtval . Het geeft een gevoel dat je ergens aan het eind van de wereld bent. Toch voel je je niet eenzaam of verloren. De IJslanders zelf staan veel dichter bij de natuur dan wij. Geen wonder dat er rekening wordt gehouden met dingen die zij aanvoelen of beleven zonder ze te hoeven zien.
   Moesten wij ook maar eens leren te doen. Het maakt ons en ons leven alleen maar rijker en intenser.

 • jobsnob schreef:

  Elfen? twijfel aan hun bestaan, van ufo’s en aliens zijn nog een beetje bewijs maar van elfen niet.
  steekje los als je erin geloofd

  • Pietje bell schreef:

   Geloven doe ik hier zeker niet in Hoeft ook niet want met mij zijn er genoeg mensen op deze planeet die hun kunnen zien en zelfs telepathie,s mee communiceren .er zijn 2 soorten klein met vleugels en grote die ook gewoon door de lucht kunnen zweven.HET ETHERISCHE RIJK is oh zo mooi.En zuiver. Wat de massa denkt wat echt is is gewoon een boze droom.waar zij in blijven steken.

 • Pietje bell schreef:

  @KALKI als jij jezelf kan teleporteren waar maak jij je zelf dan druk over.ALS DE REST WENST TE BLIJVEN ZITTEN IN DEZE MATRIX.is dat toch hun eigen keuze.het gros en zeker in dit( lage) land kan de waarheid niet aan.En wil dezer ook niet horen.Pas als het bijna te laat is, blub blub

 • kengai schreef:

  IJsland lijkt mij ok prachtig, maar helaas wonen ook daar hebzuchtige mensen, die voor een beetje geld de prachtigste wezens vermoorden, waaronder vele walvissen.

  • Mentinho Bassaro schreef:

   Met de kerst (wat betekent dat nog in dit land?) worden miljoenen zoogdieren, vissen en vogels uit hun vel gehaald, puur voor ons plezier, en verwerkt op tafel gezet omdat we denken dat we dat gezellig en gepast moeten vinden :-). Overigens is het lichaam niet het eigenlijke wezen.

   Vlees is hier absurd goedkoop en meer dan de helft van de “Nederlanders” heeft overgewicht en consumeert teveel dierlijke eiwitten. Ongezond voedsel wordt zeer goedkoop en in ruimte mate bijna overal ter beschikking gesteld. Toeval?

   Bovendien is het zo dat, volgens Abraham Hicks, de wezens die wij dieren noemen weten wat hen te wachten staat voordat ze incarneren in het vlees en ze ondergaan dus graag wat voorbestemd is.

 • Mentinho Bassaro schreef:

  IJsland is een fascinerende plek, borrelend en levend, met een letterlijk betoverende energie en dito landschapsvariaties. Het is veel groener en milder qua klimaat dan je zou denken. Iemand vertelde mij er dat de oude Noren dit land IJsland noemden om mensen weg te houden, terwijl ze Groenland groen noemden (Groenland bestaat voor 80% uit permanent ijs). De desbetreffende vrouw vertelde heel gewoon en open over elfen en over de oorspronkelijke “religie” die men Ásatrú noemt (vol symbolen en verhalen) waarin broederschap, trouw en behulpzaamheid centraal staan. Erg boeiend en inspirerend! De zogenaamd economische crisis aldaar bood toen een mooie gelegenheid om het land te bezoeken. Mensen lezen er ook enorm veel en het IJslands is sinds de 11de eeuw nauwelijks veranderd (ze kunnen dus ook nog gewoon oud-Noors lezen en begrijpen). Je moet wel van vier naamvallen, drie geslachten, talrijke vervoegingen en verbuigingen houden!

 • barsoomx schreef:

  Een sprookje kan realiteit zijn,
  de realiteit kan een sprookje zijn.
  zoals de dollar..

 • x

  Check Also

  ijsland

  Wat is er in hemelsnaam aan de hand op IJsland? 9000 aardbevingen in 10 dagen: ‘Grootste zwerm in 40 jaar’

  Op IJsland hebben zich in 10 dagen ...

  jezus

  Jezus was een islamitische martelaar en een Palestijn, zegt deze leider

  Tijdens de kerst claimden diverse Palestijnse leiders ...

  >