Bewustzijn

Bewijs dat groepsbewustzijn meetbaar effect heeft op de wereld

Help door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit studies die zijn gedaan door de Princeton-universiteit blijkt dat twee of meer mensen die tegelijkertijd dezelfde gedachte of dezelfde emotie hebben, een meetbaar effect kunnen hebben op de fysieke omgeving. De kracht van gedachte manifesteert zich in fysieke vorm. Hoe meer individuen erbij betrokken zijn, hoe groter de kracht.

Roger Nelson van Princeton heeft meer dan 20 jaar onderzoek gedaan en is directeur van het Global Consciousness Project, een samenwerkingsverband tussen onderzoekers overal ter wereld die de kracht van menselijk bewustzijn testen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De onderzoeken begonnen in de jaren negentig met een experiment waarbij werd gekeken naar de invloed van bewustzijn op een toevalsgenerator, een soort elektronische kop of munt. Tijdens het onderzoek bleek dat tweetallen, met name als ze een sterke emotionele band hadden, meer invloed uitoefenden op de toevalsgenerator.

Verwoestende aardbeving

Nelson vroeg zich na het experiment onder meer het volgende af: “Kan een emotionele reactie na een verwoestende aardbeving effect hebben? Of wat te denken van de aanslagen op 9/11? En de passie van een miljard voetbalfans tijdens een wereldkampioenschap? Kan de vreugde tijdens een grootschalige viering veranderingen teweegbrengen in het gedrag van onze instrumenten?”

Dankzij het Global Consciousness Project heeft hij antwoorden kunnen krijgen op bepaalde vragen. Het blijkt dat er diepe onbewuste connecties zijn tussen mensen die mogelijk de bron zijn van correlaties die in willekeurige gegevens worden aangetroffen, aldus Nelson.

Dieren

Bioloog Rupert Sheldrake heeft vanuit een ander perspectief geschreven over groepsbewustzijn. Een groep dieren werd getraind om op een bepaalde manier te reageren op een bepaalde stimulus. Toen de eerste groep klaar was met de training, bleek de volgende groep dieren die getraind zou worden het gedrag sneller over te nemen. Het was alsof de tweede groep het gedragspatroon van de eerste groep oppikte, hoewel de twee groepen nooit fysiek contact met elkaar hadden gehad.

[Epoch Times]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Ik kan hier niet veel over zeggen behalve dan dat ik hier zonder bescheidenheid of terughoudendheid in geloof.

sansara
sansara
8 jaren geleden

het Ego van bijvoorbeeld het collectieve bewustzijns plaatje van de mens is het gene wat het collectieve bewustzijn vervuilt. het collectief bewustzijn is de blue print van dergelijke gedachten en is als het wiel van samsara. het reinigt zichzelf continu door de foutieve interpretaties van het ego uit de weg te ruimen. het menselijk intuitie is de brug van het collectieve, naar het eigen persoonlijk bewustzijn. deze is ongeboren en zuiver van zijn dus dat is ook de rede dat je eigen intuitie het nooit bij het foute eind kán hebben. de truuc is luisteren naar je intuitie en je eigen ego uit de weg ruimen. 🙂 nieuwschierig? lees ”a buddhist bible” van Dwight goddard.

wolfje
wolfje
8 jaren geleden

ja hoor. en de groep is zoooo dom

Geert
Geert
8 jaren geleden

Het is gebleken dat er meerdere mensen zijn geweest die op dezelfde tijdstip een aanvraag hebben gedaan voor dezelfde uitvinding die ze in gedachte hadden om er patent op aan te vragen.
een vergelijkbaar voorbeeld waren de apen op een eiland die in de gaten kregen dat ze een aardappelsoort eerst moeten wassen voordat ze hem op gingen eten.
Nadien deden de apen exact hetzelfde op een ander eiland terwijl dit nog nooit was voorgevallen.
We zijn ook met elkaar verbonden en we zijn energetische wezens en onze gedachte is als een radiogolf die door de ether gaat.

Mind Science;WE ARE VIBRATIONAL BEINGS
https://www.youtube.com/watch?v=mQNWDV2R-bI

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x