Gezondheid

Zonnebrandcrèmes kunnen kanker veroorzaken. Dit schadelijke stofje kun je maar beter vermijden

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Oxybenzon is een UV-filter dat in veel zonnebrandcrèmes en andere cosmetica zoals lippenbalsem, dagcrème en shampoo zit. Experts stellen dat je het maar beter niet op je huid kunt smeren.

Het UV-filter heeft namelijk een negatieve invloed op antioxidanten in ons lichaam, die ons beschermen tegen onder meer kanker.

Oxybenzon kan op die manier indirect bijdragen aan de ontwikkeling van kanker, aldus hoogleraar Jacob de Boer van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Vergiftigd

Dermatoloog M.D. Njoo voegt daaraan toe dat bij onderzoek naar ratten is gebleken dat het de geslachts- en schildklierhormonen verstoort en jeuk en eczeem veroorzaakt.

Door oxybenzon worden bovendien vissen vergiftigd en sterft koraal af.

De Boer en Njoo adviseren mensen om voor zonnebrandcrèmes te gaan die geen oxybenzon bevatten.

Veiliger

Uit onderzoek van de Voedsel- en Warenautoriteit is gebleken dat het verwerkt is in 50 van de 160 geteste zonnebrandcrèmes.

“Kijk naar middelen met minerale filters zoals zinkoxide of titaniumdioxide,” zegt Njoo. “Die trekken niet of nauwelijks de huid in en zijn veiliger.”

Eerder bleek al dat veel zonnebrandcrèmes onvoldoende beschermen. Drie crèmes faalden zelfs faliekant in een test van de Consumentenbond.

[AD]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kees
kees
5 jaren geleden

Ik heb net zelf gekeken naar verschillende zonnebrandcreme’s, lippenbalsems en shampoo’s. Maar kon geen Oxybenzon vinden…. Dus ik ben niet echt overtuigd van de rest van dit bericht.

Loki
Loki
5 jaren geleden

Gewoon langzaam opbouwen is de beste bescherming.

Peer
Peer
5 jaren geleden

Of draag gewoon lichte en luchtige kleding die UV40 proof is.

EdoHamm
EdoHamm
5 jaren geleden

Wordt dit de nieuwe tactiek van de Eenogige Maffia? Er staat wel dat zonnebrandcremes kanker kunnen veroorzaken, maar dat blijkt bij verder lezen op een indirecte manier te gebeuren. Wat mij meer zorgen baart isde het volgende: “….. voegt daaraan toe dat bij onderzoek naar ratten is gebleken dat het de geslachts- en schildklierhormonen verstoort en jeuk en eczeem veroorzaakt”. Zeker als je in gedachte houdt dat de eerder genoemde Eenogige Maffia ons graag geslachtsloos zou hebben en zij de kinderen voor ons fabriceren.
Hier nog een link waar m.i. toch uit blijkt, dat er werk van wordt gemaakt/
http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=11982:antidepressiva-gebruikt-om-voortplanting-te-verstoren&catid=20:het-complot&Itemid=33

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

6
0
We lezen graag je reactie!x