Buitenland

CNN is geen nieuwsorganisatie meer. Kijk hier hoe erg de geloofwaardigheid van de mainstream media aan diggelen ligt

Help door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Drie prominente journalisten van CNN, waaronder een Pulitzerprijs-winnaar, hebben ontslag genomen en een producent van de nieuwszender heeft op camera gezegd dat het nieuws over Trump en Rusland bullsh*t (onzin) is.

Zelfs de mensen die voor CNN werken weten dus dat het allemaal nep is en toch doen ze eraan mee omdat de zaken in het Trump-tijdperk goed gaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Volgens de zender is het veel belangrijker om onzin te verspreiden dan daadwerkelijk de feiten te rapporteren.

Volstrekt onjuist

CNN is een journalistieke terreurorganisatie geworden, schrijft Mike Adams voor Natural News. “CNN en andere mainstream media misbruiken hun machtspositie om het publiek doelbewust te misinformeren door middel van nepnieuws.”

Glenn Greenwald van The Intercept schrijft dat CNN slechts één van de vele nepnieuws-netwerken is die doen alsof ze journalistiek bedrijven.

“Keer op keer publiceerden grote Amerikaanse media claims over de Russische dreiging die volstrekt onjuist bleken,” zei hij.

Feitenloze beweringen

“In vrijwel alle gevallen ging het om feitenloze beweringen die waren gedaan door anonieme bronnen,” voegde hij toe.

Zo bleek een artikel in de Washington Post over Russen die het Amerikaanse elektriciteitsnet hadden gehackt volledig te zijn gefabriceerd.

President Trump vroeg zich op Twitter af waarom CNN al die andere nepverhalen nog niet heeft ingetrokken. “FAKE NEWS!” schreef hij erbij.

Aan diggelen

De geloofwaardigheid van CNN, de New York Times en de Washington Post ligt aan diggelen. Keer op keer worden ze betrapt op het fabriceren van verhalen op basis van anonieme bronnen.

Die verhalen worden zelden ingetrokken. En als ze worden ingetrokken is er inmiddels weer een hele berg ander nepnieuws verschenen.

De mainstream media zijn letterlijk het nepnieuws geworden waarvan ze de onafhankelijke media beschuldigen, aldus Adams.

Grote bedreiging

Toch blijft Google, dat net een boete van ruim twee miljard euro heeft gekregen, CNN, de New York Times en de Washington Post in Google Nieuws weergeven als ‘geloofwaardige’ nieuwsbronnen.

Greenwald schrijft verder dat CNN een grote bedreiging is geworden voor Amerika.

Propagandamachine

Adams: Het netwerk is geen nieuwsorganisatie, maar een propagandamachine die uit is op de omverwerping van de Amerikaanse overheid en de vernietiging van de democratie.

Ook Tucker Carlson zei op Fox dat CNN niet langer een nieuwsorganisatie is:

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bert s
bert s
6 jaren geleden

Dit soort openbaringen komt de Deep State perfect uit en is misschien ook wel weer in scene gezet. Welke nieuws brengers moeten we nog geloven en maakt het überhaupt nog iets uit? De shXt die eraan gaat komen hoeft niet te worden gepubliceerd, dat gaan we wel zien en voelen.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
6 jaren geleden

In Nederland is het o.a. NU.nl die meent te moeten publiceren over het waarheidsgehalte van nieuwsberichten uit het verleden.
Als vazal van de krachten achter de schermen zwijgt NU.nl thans over de ontmaskering van CNN, de Washington Post en New York Times.
Langzaam komt er een netwerk in de schijnwerpers dat praktiseert in manipuleren en kleuren van het nieuws.
Eindelijk een begin waarbij aan het licht komt welk een vuil spel vele journalisten spelen.

maarten
maarten
6 jaren geleden

Alle terreur en oorlogen en leugens zijn afkomstig uit Amerika. Nederland en EU staat hier achter want ze doet ‘vrolijk’ mee.
Dan heb ik het niet over de gewone man die, afhankelijk van het land waar ze wonen, die allemaal het zelfde doen: werken en SAMEN leven.
Jammer dat er zoveel ‘blinden’ zijn maar, als ik zo eens rond kijk, komt het verzet voorzichtig op stoom.

War on Error
War on Error
6 jaren geleden

ik zal het nog maar eens samenvatten. ‘niet meer’ moet zijn ‘nooit geweest’.

Ze weten hoe de psychologie werkt. Als je leugen maar ongelooflijk groot is . . . . zal men niet (kunnen) geloven dat je zoiets van A tot Z aan elkaar staat te liegen.

Mocht het niet meteen overkomen, nou is het gewoon een kwestie de leugens eindeloos te blijven herhalen.
Dat doet CNN dan ook perfect.
En de NPO knalt de zelfde beeldvorming bij ons op onze schermen. Nieuwslezers zijn toneelspelers, ze lezen scripts voor – met bijbehorende lichaamstaal.

Joyce Nelson is an award-winning Canadian freelance writer/researcher and the author of five books, including ‘Sultans of Sleaze: PR & the Media’
Deze is ook ontluisterend: “Feit is dat sinds 1998, de officieren van de US Army Psychological Operations Unit (PSYOP) zijn geplaatst in CNN. Sindsdien is deze praktijk uitgebreid door de NAVO naar andere strategische mediakanalen.
Die fabriceren vals ‘nieuws’, uitgaande van een ‘story-telling’ script dat is ontwikkeld door het team van Ben Rhodes in het Witte Huis.
Een procedure over en weer overnemen van de leugens van de andere deelnemende media is geïnstalleerd bij ieder van deze media, dit om ze geloofwaardig te doen lijken voor de TV-kijkers.

er zijn 4 enorme stappen genomen in ‘the art of propaganda’ in de laatste 10 jaar.
During the battle of Tripoli, NATO produced fake studio films, then transmitted them via Al-Jazeera and Al-Arabiya,
Nowadays the media do not only support a war, they produce it themselves. http://www.voltairenet.org/article174585.html

Omkopen van journalisten hoeft niet eens (met geld); dreigen met ontslag/laster/liquidatie (van familie) blijkt volstrekt effectief te werken.
De meeste omgekomen journalisten worden zijn nog geen berichtje in de media waard.
Alleen als het de globalisten zo uitkomt wordt er enorm ophef over gemaakt.
Journalisten waaronder met werkervaring bij CBS, The Guardian, Observer, New York Times, enkele winnaars/genomineerden van de ‘Pullitzer Price’ over voorbeelden van Media ‘cover ups’. Media in dienst van de globalisten, tegen de bevolking.
http://www.wanttoknow.info/massmedia

De globalisten huren n.b. pyromanen in de preventie van branden -> de makers en verspreiders van nep-nieuws zijn door de globalisten gevraagd strak de grenzen te bewaken wat u nog mag zeggen, denken en delen met anderen.

In april 2015 creëerde Madame Mogherini binnen de Europese dienst voor buitenlandse acties een eenheid van strategische communicatie [9].
Deze is geleid door een agent van de Britse MI6, Giles Portman.
De dienst distribueert aan zeer talrijke Europese journalisten, twee keer per week, argumenten waaruit de kwade trouw van Moskou zou moeten blijken ; zij voeden in overvloed de Europese media.
http://www.voltairenet.org/article194426.html

Doorzie de strategie. Nu is CNN (tijdelijk) de kop van Jut – en langs alle kanten wordt, nu de aandacht is afgeleid, de matrix om ons heen onverminderd geperfectioneerd – de G20 zal grote stappen zetten.

Is dit NIEUWS bij ons al wel gerapporteerd? Zullen ze het ooit verslaan?
“The outgoing mayor rushed to destroy and delete “files, documents, private correspondence and entire folders” from computers in her office upon her . electoral defeat
leaked OSIFE documents revealed Soros proclaimed that mass migration to Europe should be accepted as a “new normal”, carrying with it “new opportunities” for the billionaire’s cash to influence immigration policies on a global scale.
http://www.breitbart.com/london/2017/06/18/italians-rejoice-soros-mayor-ousted/

Italy Overwhelmed as 13,500 African Migrants Arrive in Past Two Days:
http://www.breitbart.com/london/2017/06/27/italy-overwhelmed-as-13500-african-migrants-arrive-in-past-two-days/

Waarmee we dagelijks worden overspoeld is ook: voortdurend blijven herhalen van nep-nieuws. Bijv. mbt. de ‘War-on-Terror’, MH17, 9/11.

De leugens die de media verspreiden, worden geexploiteerd door de globalisten. De invloed op de politiek, publieke opinie – en onze toekomst, cq. overlevingskansen, is enorm – 1 sprekend voorbeeld:
“A month later, his own spy agency, the Mossad, sent a top-secret cable to their South African counterparts that contradicted his pronouncements.”
http://www.cbsnews.com/news/report-netanyahu-iran-bomb-claim-contradicted-mossad/

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x