Homepagina » Buitenland » CNN is geen nieuwsorganisatie meer. Kijk hier hoe erg de geloofwaardigheid van de mainstream media aan diggelen ligt
CNN is geen nieuwsorganisatie meer. Kijk hier hoe erg de geloofwaardigheid van de mainstream media aan diggelen ligt

CNN is geen nieuwsorganisatie meer. Kijk hier hoe erg de geloofwaardigheid van de mainstream media aan diggelen ligt

Drie prominente journalisten van CNN, waaronder een Pulitzerprijs-winnaar, hebben ontslag genomen en een producent van de nieuwszender heeft op camera gezegd dat het nieuws over Trump en Rusland bullsh*t (onzin) is.

Zelfs de mensen die voor CNN werken weten dus dat het allemaal nep is en toch doen ze eraan mee omdat de zaken in het Trump-tijdperk goed gaan.

Volgens de zender is het veel belangrijker om onzin te verspreiden dan daadwerkelijk de feiten te rapporteren.

Volstrekt onjuist

CNN is een journalistieke terreurorganisatie geworden, schrijft Mike Adams voor Natural News. “CNN en andere mainstream media misbruiken hun machtspositie om het publiek doelbewust te misinformeren door middel van nepnieuws.”

Glenn Greenwald van The Intercept schrijft dat CNN slechts één van de vele nepnieuws-netwerken is die doen alsof ze journalistiek bedrijven.

“Keer op keer publiceerden grote Amerikaanse media claims over de Russische dreiging die volstrekt onjuist bleken,” zei hij.

Feitenloze beweringen

“In vrijwel alle gevallen ging het om feitenloze beweringen die waren gedaan door anonieme bronnen,” voegde hij toe.

Zo bleek een artikel in de Washington Post over Russen die het Amerikaanse elektriciteitsnet hadden gehackt volledig te zijn gefabriceerd.

President Trump vroeg zich op Twitter af waarom CNN al die andere nepverhalen nog niet heeft ingetrokken. “FAKE NEWS!” schreef hij erbij.

Aan diggelen

De geloofwaardigheid van CNN, de New York Times en de Washington Post ligt aan diggelen. Keer op keer worden ze betrapt op het fabriceren van verhalen op basis van anonieme bronnen.

Die verhalen worden zelden ingetrokken. En als ze worden ingetrokken is er inmiddels weer een hele berg ander nepnieuws verschenen.

De mainstream media zijn letterlijk het nepnieuws geworden waarvan ze de onafhankelijke media beschuldigen, aldus Adams.

Grote bedreiging

Toch blijft Google, dat net een boete van ruim twee miljard euro heeft gekregen, CNN, de New York Times en de Washington Post in Google Nieuws weergeven als ‘geloofwaardige’ nieuwsbronnen.

Greenwald schrijft verder dat CNN een grote bedreiging is geworden voor Amerika.

Propagandamachine

Adams: Het netwerk is geen nieuwsorganisatie, maar een propagandamachine die uit is op de omverwerping van de Amerikaanse overheid en de vernietiging van de democratie.

Ook Tucker Carlson zei op Fox dat CNN niet langer een nieuwsorganisatie is:

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • maarten schreef:

  Alle terreur en oorlogen en leugens zijn afkomstig uit Amerika. Nederland en EU staat hier achter want ze doet ‘vrolijk’ mee.
  Dan heb ik het niet over de gewone man die, afhankelijk van het land waar ze wonen, die allemaal het zelfde doen: werken en SAMEN leven.
  Jammer dat er zoveel ‘blinden’ zijn maar, als ik zo eens rond kijk, komt het verzet voorzichtig op stoom.

  26 likes
  • faya schreef:

   Als je weet dat er een doelbewuste psychologische oorlogsvoering tegen de mensheid wordt gevoerd zou je de gemanipuleerde mensheid niet meer zo minachtend ‘blinden’ noemen, ze zijn met een uitgekiend plan en heel veel moeite, landverraders en hun eigen geld zwaar misleid en doelbewust blind gemaakt.
   Maar welk normaal denkend mens met een normaal geweten komt er nu op dat er zulke slechte mensen zijn die in het geniep zulke onmenselijke dingen kunnen doen?
   En ze dan minachten dat ze zoiets slechts niet verwachten, zoals bijv. Yoep doet.
   Dat er nog mensen naar die multinationalvriendje kwal gaan kijken en luisteren snap ik niet.
   De banken belazerij in theatervorm lijkt me ook meer sarcasme dan dat ze mensen wakker willen schudden, een hoog Joop vd Ende gehalte, die weet van een drama als de Titanic en de oorlog een musical te maken. In beide zegevierde de nazi’s trouwens. En dus een musical waard kennelijk.

   Het verzet dat voorzichtig op stoom komt kan nooit effectief van de verblinde misleide mensheid af komen, die voelen nl. de drang niet om beestiaal met ze af te rekenen in de vorm van oog-om-oog, die zijn daar te beschaafd voor, maar verzet komt van hogerhand, zwaargewichten in de nieuwe U.S. regering.
   Gelukkig vliegen de cyber attacks de daders en hun hielenlikkers om de oren.

   https://www.youtube.com/watch?v=Jtpqs5Sylbw

   2 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  In Nederland is het o.a. NU.nl die meent te moeten publiceren over het waarheidsgehalte van nieuwsberichten uit het verleden.
  Als vazal van de krachten achter de schermen zwijgt NU.nl thans over de ontmaskering van CNN, de Washington Post en New York Times.
  Langzaam komt er een netwerk in de schijnwerpers dat praktiseert in manipuleren en kleuren van het nieuws.
  Eindelijk een begin waarbij aan het licht komt welk een vuil spel vele journalisten spelen.

  16 likes
 • Het licht wint schreef:

  Uit de wiki leaks bleek dat de wall street journal een defensie contact had twv 700 miljoen dollar.wat moet een krant met zo’n contract?…msm zijn een onderdeel Vd staat en vallen onder het ministerie van defensie!…msm is gelukkig wereldwijd aan het instorten en totaal ongeloofwaardig.hier in nl zie ik medewerkers van de NOS als de nieuwe NSB!

  13 likes
 • War on Error schreef:

  ik zal het nog maar eens samenvatten. ‘niet meer’ moet zijn ‘nooit geweest’.

  Ze weten hoe de psychologie werkt. Als je leugen maar ongelooflijk groot is . . . . zal men niet (kunnen) geloven dat je zoiets van A tot Z aan elkaar staat te liegen.

  Mocht het niet meteen overkomen, nou is het gewoon een kwestie de leugens eindeloos te blijven herhalen.
  Dat doet CNN dan ook perfect.
  En de NPO knalt de zelfde beeldvorming bij ons op onze schermen. Nieuwslezers zijn toneelspelers, ze lezen scripts voor – met bijbehorende lichaamstaal.

  Joyce Nelson is an award-winning Canadian freelance writer/researcher and the author of five books, including ‘Sultans of Sleaze: PR & the Media’
  Deze is ook ontluisterend: “Feit is dat sinds 1998, de officieren van de US Army Psychological Operations Unit (PSYOP) zijn geplaatst in CNN. Sindsdien is deze praktijk uitgebreid door de NAVO naar andere strategische mediakanalen.
  Die fabriceren vals ‘nieuws’, uitgaande van een ‘story-telling’ script dat is ontwikkeld door het team van Ben Rhodes in het Witte Huis.
  Een procedure over en weer overnemen van de leugens van de andere deelnemende media is geïnstalleerd bij ieder van deze media, dit om ze geloofwaardig te doen lijken voor de TV-kijkers.

  er zijn 4 enorme stappen genomen in ‘the art of propaganda’ in de laatste 10 jaar.
  During the battle of Tripoli, NATO produced fake studio films, then transmitted them via Al-Jazeera and Al-Arabiya,
  Nowadays the media do not only support a war, they produce it themselves. http://www.voltairenet.org/article174585.html

  Omkopen van journalisten hoeft niet eens (met geld); dreigen met ontslag/laster/liquidatie (van familie) blijkt volstrekt effectief te werken.
  De meeste omgekomen journalisten worden zijn nog geen berichtje in de media waard.
  Alleen als het de globalisten zo uitkomt wordt er enorm ophef over gemaakt.
  Journalisten waaronder met werkervaring bij CBS, The Guardian, Observer, New York Times, enkele winnaars/genomineerden van de ‘Pullitzer Price’ over voorbeelden van Media ‘cover ups’. Media in dienst van de globalisten, tegen de bevolking.
  http://www.wanttoknow.info/massmedia

  De globalisten huren n.b. pyromanen in de preventie van branden -> de makers en verspreiders van nep-nieuws zijn door de globalisten gevraagd strak de grenzen te bewaken wat u nog mag zeggen, denken en delen met anderen.

  In april 2015 creëerde Madame Mogherini binnen de Europese dienst voor buitenlandse acties een eenheid van strategische communicatie [9].
  Deze is geleid door een agent van de Britse MI6, Giles Portman.
  De dienst distribueert aan zeer talrijke Europese journalisten, twee keer per week, argumenten waaruit de kwade trouw van Moskou zou moeten blijken ; zij voeden in overvloed de Europese media.
  http://www.voltairenet.org/article194426.html

  Doorzie de strategie. Nu is CNN (tijdelijk) de kop van Jut – en langs alle kanten wordt, nu de aandacht is afgeleid, de matrix om ons heen onverminderd geperfectioneerd – de G20 zal grote stappen zetten.

  Is dit NIEUWS bij ons al wel gerapporteerd? Zullen ze het ooit verslaan?
  “The outgoing mayor rushed to destroy and delete “files, documents, private correspondence and entire folders” from computers in her office upon her . electoral defeat
  leaked OSIFE documents revealed Soros proclaimed that mass migration to Europe should be accepted as a “new normal”, carrying with it “new opportunities” for the billionaire’s cash to influence immigration policies on a global scale.
  http://www.breitbart.com/london/2017/06/18/italians-rejoice-soros-mayor-ousted/

  Italy Overwhelmed as 13,500 African Migrants Arrive in Past Two Days:
  http://www.breitbart.com/london/2017/06/27/italy-overwhelmed-as-13500-african-migrants-arrive-in-past-two-days/

  Waarmee we dagelijks worden overspoeld is ook: voortdurend blijven herhalen van nep-nieuws. Bijv. mbt. de ‘War-on-Terror’, MH17, 9/11.

  De leugens die de media verspreiden, worden geexploiteerd door de globalisten. De invloed op de politiek, publieke opinie – en onze toekomst, cq. overlevingskansen, is enorm – 1 sprekend voorbeeld:
  “A month later, his own spy agency, the Mossad, sent a top-secret cable to their South African counterparts that contradicted his pronouncements.”
  http://www.cbsnews.com/news/report-netanyahu-iran-bomb-claim-contradicted-mossad/

  14 likes
 • bert s schreef:

  Dit soort openbaringen komt de Deep State perfect uit en is misschien ook wel weer in scene gezet. Welke nieuws brengers moeten we nog geloven en maakt het überhaupt nog iets uit? De shXt die eraan gaat komen hoeft niet te worden gepubliceerd, dat gaan we wel zien en voelen.

  5 likes
 • Rob Steenwinkel schreef:

  De media heeft miljoenen onschuldige doden op hun geweten!

  4 likes
 • Sebastiaan schreef:

  De betere vraag:
  Stel dat de elite hier achter zit, de MSM één grote soep is en bewust het gehele klootjesvolk wordt voorgelogen. Denk je dan werkelijk dat ze het zouden “toestaan” dat daaraan gezaagd wordt?

  Als de elite zou bestaan en werkelijk de macht zo stevig in handen heeft als we hier met grote regelmaat voorbij zien komen, zou het dan werkelijk buiten hun macht liggen om een site als deze (of elke alt-media outlet), Facebook als platform of iets anders in die strekking de nek om te draaien, voor het een bedreiging wordt?

  Dus of het valt allemaal wel mee, of het werkt hen in de hand. Het simpele bewijs is dat het niet de nek om gedraaid wordt.

  0 likes
 • x

  Check Also

  biochemicus

  Biochemicus: ‘De term ‘coronabesmettingen’ is zeer misleidend en zorgt voor grove beleidsfouten’

  In de periode van 22 juni tot ...

  trump

  Trump noemt explosie Beiroet ‘een vreselijke aanval – een soort bom’

  Hoewel er nog niet veel bekend is ...

  >