Homepagina » Mens en Dier » De anti-Zwarte Piet beweging, de migrantenkaravaan en… George Soros. O, kom er eens kijken
De anti-Zwarte Piet beweging, de migrantenkaravaan en... George Soros. O, kom er eens kijken

De anti-Zwarte Piet beweging, de migrantenkaravaan en… George Soros. O, kom er eens kijken

In binnen- en buitenland zijn radicale, extreemlinkse groeperingen actief die als doel hebben om de iconen van onze cultuur te laten verdwijnen. Ze worden gefinancierd door niemand minder dan George Soros.

We beginnen in eigen land, waar extreemlinkse activisten willen dat Zwarte Piet verdwijnt en dat museum-collecties worden ‘gedekoloniseerd’.

Neem bijvoorbeeld het jongeren- en studentennetwerk New Urban Collective, dat wordt gefinancierd door onder andere de Open Society van de schimmige miljardair.

Ophef en tweedracht

In 2014 kreeg het NUC volgens de website van Open Society 10.000 dollar en in 2015 zelfs 24.750 dollar van de organisatie van Soros, schrijven Telegraaf-journalisten Wierd Duk en Marcel Vink.

Hun doel: zoveel mogelijk ophef en tweedracht zaaien.

Een aanhanger van NUC schreef op Facebook: “Ik houd van vechten, vooral tegen de witte man.”

Mitchell Esajas, oprichter van New Urban Collective en één van de gezichten van de anti-Zwarte Piet beweging, reageerde daarop: “Ik hoop dat jullie dit jaar iets doen, vreedzaam of niet!”

Oorlog

Een ander gezicht van de anti-Zwarte Piet beweging is Jerry Afriyie van Kick Out Zwarte Piet (KOZP).

“Het is oorlog,” riep hij vorig jaar tijdens een betoging van de radicaal-linkse beweging Antifa.

Hij zei verder dat je de ruimte moet krijgen om met een knuppel naar een intocht te gaan. Vanwege zijn uitspraken werd KOZP opgenomen in het Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland.

Migrantenkaravaan

Dan naar het buitenland. Het geld van Soros stroomt ook naar het moederbedrijf achter Pueblo Sin Fronteras, de officiële organisator van de migrantenkaravaan die op weg is naar de Verenigde Staten.

Soros financiert de werkgever van de woordvoerster van Pueblo Sin Fronteras, zo blijkt uit documenten die zijn ingezien door Big League Politics.

Het moederbedrijf, Centro Sin Fronteras, wordt gefinancierd door het National Immigration Forum. Dat wordt weer gesponsord door Soros.

Verbergen

Viridiana Vidal, woordvoerster van Pueblo Sin Fronteras, is ook directeur van America’s Voice in Nevada, een netwerk dat wordt betaald uit het door Soros gefinancierde Immigrant Voters Win PAC.

Soros doet goed zijn best het geldspoor te verbergen, maar toch is het vrij gemakkelijk te vinden als je goed zoekt, aldus Big League Politics.

[Telegraaf, Big League Politics]


Vond je dit artikel interessant? Deel het dan met anderen op Social Media
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Ga vlug naar onze shop en profiteer nog tot en met 8 juli van 15% korting! KLIK HIER!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

93 reacties

 1. Het is zo langzamerhand te treurig voor worden, als je die zombische leeghoofden al ziet, ze staan nergens voor hebben geen idealen, voegen niks toe.. Het enige wat ze willen is aandacht , en omdat ze zelf nergens toe in staat zijn, maken ze misbruik van alle middelen die ze maar kunnen pakken…. En ja er is natuurlijk altijd wel een idioot die dat wil betalen, ……zielige figuren…….

  50 likes
  • Over wie heb je het nu Louise? Over je medemens?

   8 likes
   • Hear hear, een linkse rat…

    8 likes
    • kees. er bestaat helemaal geen linkse,rechtse en midden partij en al zeker geen rat. Politieke partijen dienen niet de bevolking maar onderdrukken de bevolking en dat in opdracht van de hogere slechte machten. Mensen laat je niet verleiden om ons Nederlanders en alle andere nationaliteiten tegen elkaar op te zetten is juist hun doel op dit moment. Deze hele sinterklaas discussie is daar een onderdeel van, Stop met deze onzinnige discussie en geef ze geen voetstuk. Beter is Op het moment dat je beseft dat het totaal niet uitmaakt wie je bent, hoe je eruit ziet of wat je gelooft, maar dat we allemaal mensen zijn die veel meer met elkaar gemeen hebben dan dat we verschillen, dan ben je op de goede weg.

     19 likes
     • PS Sinterklaas en zijn pieten komen vandaag voorbij in mijn straat. Veel kinderen gekleed als piet, NIET gekleed als zwarte piet. Het kudde volk sluit zich HELAAS aan bij de agressor en heeft geen eigen ik.

      13 likes
   • @ Jan B
    Inderdaad , er zijn mensen onder ons die weigeren om verantwoording te nemen over hun eigen leven..Nog niet erg maar ga dan geen kinderfeestje verpesten bv…..

    16 likes
  • @Louise

   Ook treurig dat ene donker gepigmenteerde dame met de nep jiddische slavennaam “Simons” en haar laagontwikkelde tamtam rimboe club, met hardcore links-fascisten, zich door nep jood George Soros laat financieren op het niveau prostituee. Als dit soort werkelijk met het hart spraken i.p.v. met de portemonnee, dan had ik voor dergelijk uitgewoonde, cokesnuivende en zichzelf overschattende zielig hoopje drek op niveau prostituee, nog een klein beetje sympathie kunnen opbrengen.

   Dan te bedenken dat deze links-fascisten zo vreselijk tegen nazi cabal globalisten protesteren, maar zich graag laten betalen en hoereren door Soros, Rothschild’s en Bilderberg & Co.

   De huichelarij en landverraad is de anti black face (anti zwarte koppen???) schreeuwers van de meel- en roetbekken af te lezen.

   18 likes
   • ….Een zwarte piet wil gezien worden als slaaf en ervaart het junk en niksnut volk als discriminatie en een witte piet is dat niet? Raar volk, de kansloze gesubsidieerde links volkeren die de muil vol hebben over discriminatie vinden een witte slaaf prima?

    5 likes
    • ….De boodschap en het gedreig van links-fascisten met -botsplinters over kinderen- laat zien hoe smerig en laag dit volk is en vooral hoe geestesziek ze zijn. Dit volk deinst zelf niet terug voor dergelijk geweld. Pim Fortuyn en de kogel van links was al een duidelijk bewijs daarvoor.

     4 likes
     • @weg met ons; Ben het met je eens, maar de vraag die direct bij mij opkomt bij botsplinteruitspraken is, zijn deze flinke jongens en meisjes ook zo dapper deze uitspraken te doen als ze zonder politie(ke) bescherming zouden staan? Ik denk namelijk dat diegene dan de botsplinters van zijn of haar eigen kaken kunnen doorslikken,, hetgeen niet verkeerd zou zijn. Helaas, krijgt dit tuig teveel podium.
      Btw, zou ik als burger deze figuur kunnen aanklagen voor opruiing en aanzetten tot geweld tegen andersdenkenden of dit alleen voorbehouden aan de groep?

      5 likes
   • In feite trapt bijna iedereen in deze discriminatieval. Het gaat hier niet om zwarte piet, het gaat hier niet om kleur van het leer, het gaat de cabal om het uitschakelen van de verbinding met de traditionele wortels, het is het loskappen van het verleden en Europa richting één slaafse en homogene samenleving te dirigeren, waarin geen plaats meer is voor individualiteit of de nationale culturele binding. Nu nog één volk, één wereldvaluta, één wereldregering.

    Afschaffen van cash geld bijv. is daar ook een onderdeel van. Ook de Arabische lente ligt in het verlengde van de wereld klaarstomen richting ZIONISTISCHE 1 wereldregering.

    7 likes
    • Het wereldwijd optuigen van een zio nazi NWO en de mens als eenheidsworst is altijd nog actueel….”Ein Volk, ein Reich, ein Führer”…Deze quote is niet eerder zo up-to-date geweest sinds het optuigen van een Derde Rijk richting een vierde Rijk.

     3 likes
     • wmo. Volgens mij praat jij enkel conspiracy maloten na. Jij loopt in hun val. Heb je daar wel eens over nagedacht ? Wat is je volgende overtuiging ? platte aarde ? Jij leest wat en denkt dat je alles begrijpt ? lekker arrogant.

      2 likes
     • De spijker op zijn kop Harco. Dit probeer ik weg met ons ook al jaren uit te leggen. Als 1 iemand van linkse signatuur een domme uitspraak doet of zelfs een ronduit schandalige is dat voor weg met ons genoeg om de hele linkse kliek uit te maken en in de gevangenis te wensen. En maar schelden op linkse mensen en ze demoniseren.
      Dit merk ik overigens op dit forum/deze site wel vaker op. Al dat gescheld op linkse mensen. Ik ben links en er blij mee. Maar mij zul je niet zo zien schelden op rechtse mensen.

      Behalve dan op mensen die arrogant zijn zoals weg met ons.

      1 likes
     • @foppe en @harco: fijn dat je links bent. Ik niet.
      Laten we eerlijk zijn. Na Den Uyl is er niets goeds meer vanuit de linkse hoek gekomen. Zijn uitgangspunt was een goed leven voor allen in NL in de tijd dat NL nog NL was en niet één of andere oosterse enclave. Het is nooit zijn bedoeling geweest om grote groepen oosterse criminelen deze kant op te halen en van alle geneugten van het leven op kosten van de belastingbetaler te laten genieten. Het was zijn bedoeling dat iedereen gewoon bleef werken. Iets wat momenteel niet van veel van deze oosterse uitbuiters kan worden gezegd. Kom eens een kijkje nemen samen met je vriendin of vriend (mag ook) in de schilderswijk en ervaar zelf eens de “gastvrijheid” daar.
      Daarbij is er door de rechterkant nog steeds geen politieke moord gepleegd.
      Ook is het voornamelijk links die alle waarden en normen en tradities van NL afbreekt om daarmee de hele Nederlandse identiteit af te breken. Zoals wetenschappelijk is bewezen werkt het hele multicultigeneuzel voor geen kant.
      Ach, links in de gevangenis? Ik denk dat ik als zwarte pieten voorstander door links als racist wordt weggezet en ook in de gevangenis wordt gewenst of om met een links adagium te zeggen; mijn botsplinters in het rond mogen vliegen.
      Dus wees een vent en slik opmerkingen die net zo makkelijk uit je eigen koker hadden kunnen komen. Want zaniken en het slachtoffer uithangen is wat links zo typeert.

      0 likes
   • Hallo @ weg met ons
    Elke keer denk ik ik reageer niet meer, want ooooooh wat een domme hypocriete zooi hier, in t tulpen landje , allemaal oneigenlijke argumenten die je om je heen hoort….. Het is een kinderfeest einde verhaal, je frustratie ga je maar op een andere manier uiten…….We staan als land ook weer in de belangstelling , bravo jongens wat een niveau… Nee dan de Fransen die zetten de auto route af om de demonstreren , iedereen balen natuurlijk , maar er gebeurt wat.. Ons hoogtepunt is Sinterklaas en vooral zwarte Piet… Waar een land toch klein in kan zijn…..Wedden dat we meer gepind hebben na 5 Dec………

    6 likes
  • LS…

   Het meest schrijnende aan dit doorgedraaide feest is dat er jaarlijks miljoenen kindertje zijn die nog geen pepernoot van sinterklaas krijgen en zich voor de zoveelste keer moeten afvragen of ze er niet toe doen en waarom dat is?!

   3 likes
   • @Caesar Lion Cachet

    Dat hoeft niet alleen met het feest van Sinterklaas en zwarte piet zo te zijn, het zal het hele jaar door voor veel mensen en kinderen afzien zijn. En erg is dat dit tegenwoordig zo commercieel uitgebuite volksfeest, dramatisch wordt afgemaakt, alsof er geen veel belangrijkere toestanden in de wereld zijn. Bijv. dat Nederlands Rijksoverheid geld rooft van de burgers en met dit geld oorlog, geweld, pedofielen, verkrachters, kopschoppers, (ex huur)moordenaars enz financiert en het land binnen laat als waren het Sinterklaaskado’s

    8 likes
  • Ik ben eruit ! !! Ik vind mensen die zwarte Piet in verband brengen met onze donkerbruine medemens linkse discriminerende geesteszieken en bij de volgende weg blokkade meld ik mij aan om er een paar flink af te rossen dat is de enige taal die ze verstaan die antifa leden.

   11 likes
   • Het volgende probleem voor deze groep dient zich al aan. Als onze Sinterklaas straks alleen nog maar witte Pieten heeft komen onze donker tot zeer donker getinte medelanders niet meer voor in aanmerking voor deze functie. Pure discriminatie van zwarte mensen. Schandalig. Dusss… (al)weer op de baricades tegen die slechte witte mensen.

    0 likes
 2. De oervraag had moeten zijn, welke belang zat erachter om sowieso een zwart kindje als drager van zware zakken vol cadeaus van een gezette bisschop die zichzelf lekker te paard verplaatst en het kindje laat lopen met een zware last, te ronselen? En waarom mag deze onrecht niet recht getrokken worden?
  We vinden wel dat kinderen in Bangladesh onze kleding niet mogen maken, maar we vieren een zwart kindje als symbool van oude en moderne slavernij.
  Ooit op deze manier gekeken hiernaar?
  De huichel Rutte veroordeelt kinderarbeid, tenzij het een zwart kindje is in dienst van een vette bisschop. Ook al is het slechts symbolisch.

  10 likes
  • Goed verwoord sneeuwwitje, beweren dat zwartepiet niets met slavernij te maken heeft is onzin.
   Het Sinterklaas gelovige kind zal het trouwens geen r**t interesseren welke kleur de medewerkers van Klaas hebben, als ze maar voldoende zoete troep in de een of andere hoek strooien en als het wensenlijstje voor pakjesavond maar volledig wordt uitgevoerd.

   3 likes
   • @AbertV. @sneeuwwitje, Precies, het maakt een kind idd geen r**t uit. Dus maakt het hen dus niet uit dat die piet dus zwart is. En ook niet dat sint een Kaukasische man op een bijna wit paard is. Als het maar die zoet troep en cadeaus krijgt, zoals je zo lekker plastisch uitdrukt.

    Maar….. hoe zit met al die zwarte kinderen die deze feestdag zelf ook vieren, want het is duidelijk dat er daar ook genoeg van zijn. Zijn dat soms verraders van het zwarte ras?
    Zoals eerder werd aangehaald; zwarte pieten zijn volwassen mannen en geen kinderen, dus er nergens sprake van kinderarbeid. Bangladesh? Kinderarbeid? Ach, zullen we het dan maar niet hebben over kinderarbeid in NL zelf. Kinderen van 14 jaar die vakken vullen bij supermarkten, of vanaf 12 jaar kranten lopen etc. Dat zou betekenen dat ook jullie met je linkse gedachtegoed geen kranten zouden moeten kopen of bij supermarkten je voer zouden moeten halen.

    En slavenhandel: het waren de zwarten zelf die in Afrika andere stammen verhandelden aan Arabische slavenhandelaren en daarna aan westerse slavenhandelaren. Daarvoor deden volken, zoals de grieken, romeinen, vikingen maar ook japanners en chinezen, enz. aan dit fenomeen. De ottomanen – moslims – konden er ook een handje van. Vele duizenden onschuldige, westerse, witte, christelijke mensen waren toen zwaar de klos. Misschien ook je eigen voorouders. Volgens mij is jullie kennis van geschiedenis blijkbaar heel beperkt. Jammer.

    En momenteel zijn er nog miljoenen mensen van alle rassen en volken slaven van hun eigen regeringen en werkgevers; BSN; burgerslavennummer, loonslaaf, enz. Dus spui je ziekelijke onzin over racisme bij mensen, die in linkse sprookjes geloven.

    24 likes
    • Maar waarom is die zwart geschminkte dan wel ALTIJD de knecht en NOOIT de baas? Dat strookt toch ook niet met de werkelijkheid? Een zwarte Obama die de ‘baas’ van de vrije wereld was? En de blanke Paus die bij hem op audiëntie ging?

     2 likes
     • Waarom heb jij kinderen ? Puur voor jezelf. Egoïsme. Want die kinderen leven in een rot maatschappij die maar erger wordt. Een kind permanent de wereld in trappen is erger dan 1 dag een feestje te hebben waar niemand last van heeft.

      3 likes
   • @AlbertV

    Een geschminkt figuur die een knecht/werknemer/personeelslid uitbeelt heeft te maken met slavernij? Nergens wordt er gesproken over een slaaf. Men denkt of gelooft dat zwarte piet een slaaf is, maar in de huidige hoedanigheid is deze Piet in de verste verte geen slaaf (meer).

    4 likes
    • Mij werd vroeger altijd verteld dat die Piet zo zwart was van de kachel roet omdat hij door de schoorsteen naar binnen kwam s,nachts om de kado,tjes in m,n schoen te leggen…het idee dat het een neger was kwam niet bij mij op ,leek er niet op vond ik …geen mens is trouwens zo zwart als zwarte Piet en zo glimmend zwart ook …rare vergelijking.

     6 likes
    • Maar wat zegt de traditie? Daar hadden we het toch over?
     Mag Sinterklaas dan ook een Chinees zijn?

     1 likes
     • Al die roetmoppen hebben al de welvaart aan de blanke man te danken. Na de slavernij wilden ze blijven werken op de plantages.
      Dus wat ?

      2 likes
  • @ “Sneeuwwitje”, uw betoog laat mij bedenken dat u zich rekent tot die groep die in elk stukje folklore of traditie wel een element van racisme meent te moeten ontdekken.
   Toen ik nog de leeftijd had dat ik geloofde in dat feestje was het nooit bij mij opgekomen dat dat “zwart kindje” zich in een onderdrukkende slavernij positie bevond en dat het slechts zo zwart was omdat het bij regelmaat door de schoorsteen gleed om pakjes af te geven bij kinderen.
   En wat die “gezette bisschop” betreft; die zat op een schimmel, (u weet wel, zo’n wit paard met zwarte vlekjes, waar u waarschijnlijk ook wel iets racistisch in weet te ontdekken, al was het maar dat het witte overheersend is t.o.v. het zwarte) omdat de man gewoonweg te oud was om die lange afstanden lopend af te leggen tijdens de optochten.
   (Uw “ gezette bisschop die zichzelf lekker te paard verplaatst “ vooral dat “lekker” is veelzeggend)
   Uw betoog geeft mij de indruk dat u zich wel kunt bevinden onder die groep met een “progressief “ Marxistische inslag, u weet wel, die mensen die alles gelijk willen trekken en waarbij het individuele denken ondergeschikt wordt gemaakt aan het groepsdenken.
   Die mensen, die iets hebben tegen het blanke ras, of om, zo u wilt, die krankzinnig “politiek correcte” term te gebruiken “het witte ras” en druk bezig zijn cultureel zelfmoord te plegen.
   Mogelijk jammer voor u dat de Sovjet Unie niet meer bestaat, maar met een beetje pech (voor de weldenkende mens dan) schijnt er voor u nog licht aan de horizon als de EU zich zal ontpoppen tot een door u mogelijk gewenste Marxistische superstaat met in Brussel de opperste sovjet , u weet wel zo’n staat waar iedereen GEMAAKT gelukkig moet zijn met de grijze kleurloze omstandigheden waarin ze leven.
   Waarin een ieder die afwijkende gedachten ventileert, verbannen wordt naar een EU Goulag archipel.
   Al was het maar omdat ze een Sinterklaasfeestje willen vieren.
   En als ik u was zou ik uw nickname maar wijzigen.
   Wat dacht u van “Koolzwartje” , want dat “Sneeuwwitje” kan natuurlijk niet, behoort tot het onderdrukkende ras nietwaar, товарищ ?
   Maar ik zou zeggen; droom maar verder “Sneeuwwitje”.

   28 likes
  • @sneeuwwitje Hallo, Sint is een sprookje voor kinderen hoor, Pieten zijn zijn vrienden. Het is een vrolijke bende, totaal niet ongelukkig. De oervraag is waarom laat je je opnaaien door de media. Vier Sint of niet, laat de ander met rust.
   Ik ben ook tegen kinderarbeid en slavernij, maakt dat Sneeuwwitje een blanke dwergslavendrijver?
   Hylarisch hoor die zeurpieten

   15 likes
   • Beste,

    Alleen al het begrip Zwarte Piet heeft een negatieve lading.
    Als iemand tegen jou zou zeggen ‘jij bent de zwarte piet’, zou je dat als een compliment opvatten?

    1 likes
    • Sinterklaas komt toch uit Spanje ? waar kwamen die Pieten dan vandaan? want in Spanje waren 50 jaar terug helemaal geen negers ,( die zijn meestal donkerbruin trouwens .)

     1 likes
     • Panorama : zie ginds komt de stoomboot uit SPANJE weer aan hij brengt ons Sint nikolaas ik zie hem al staan.( ik heb het over het feestje niet over de echt Sint en waar die ooit vandaan kwam!!!! in Spanje was ik 50 jaar terug er zijn nu nog relatief weinig donker bruine mensen die wij negers noemen in Spanje omdat ze ook weinig kolonieen hadden zoals de Antillen en Suriname die wij wel hadden….mijn hemel nog an toe .heb je de lagere school wel doorlopen?

      1 likes
     • Sint kwam uit…… Turkije (Myra om precies te zijn) en wat denk je: jazeker waren er toen donkergekleurde slaven!

      Overigens: 50 jaar terug geen negers in Spanje? Waar baseert u dat dan op?

      0 likes
    • Overigens een Hollandse naam Piet, wel aardig dat ze die donkere Piet meteen een hollandse naam gaven vroeger,hij hoorde er direct bij.

     2 likes
  • Sneeuwwitje,
   Zwarte Piet Is geen kind, daarbij verleent iemand met roetkleuren gewoon mantelzorg. Hoewel Sinterklaas ieder jaar weer in Nederland ‘aankomt’, is het geen vette bisschop. Next.

   15 likes
   • Over welke Sinterklaas en Zwarte Piet heeft u het? Over de oorspronkelijke of over de hedendaagse toneelspelers?
    We hadden het toch over traditie dus over de bron?

    1 likes
  • Als ik u commentaar lees moet ik al kotsen….
   Uw gramatica is al zo slecht dat ik het gevoel heb dat u een russishe troll bent ofzo…
   Ga uw zieke linkse propaganda op nu.nl strooien ofzo zeg….

   7 likes
   • Maar daar waar u over had moeten nadenken, n.l. is het voor die ‘kinderfeest’ nodig dat iemand zich verkleedt als een zwarte man, daar heeft u niet over nagedacht. Een veels te ongemakkelijke vraag misschien? Eentje waarvan u in uw hart weet dat het een zwart geboren man of vrouw veel pijn kan doen?

    0 likes
  • “We vinden wel dat kinderen in Bangladesh onze kleding niet mogen maken”

   Helemaal gelijk dit zijn realistische hedendaagse misdaden het ergste is nog dat wij dit zo vinden maar wel de kleding blijven kopen, voor mij persoonlijk is er niets anders te koop zou het wel zo zijn dan leert deze samenleving dat daar weer mee gefraudeerd wordt met het vervangen van de logo stripjes in de kleding net als de plofkip perikelen etc.
   Onze overheden zouden de winkels moeten gaan sluiten want wij burgers kunnen niet persoonlijk afdoende appeleren op deze criminaliteit.
   Het onrecht waar jij het over hebt is verleden tijd focus je onrechtgevoel op de hedendaagse tijd en wees trots op je zelf dat je het onrecht op het verleden kan aanwijzen (zodat het niet vergeten word) in een hedendaags kinderfeest zowel voor zwart en voor de witte mens.

   Slavernij wordt niet ontkend in de geschiedenisboeken en scholen, erger nog slavernij bestaat nog ook in Nederland maar dan op een hele geniepige calvinsistische wijze (bijvoorbeeld extreem verschillende loonschalen) dus discriminatie van bevolkingsgroepen wit en zwart.

   Je laten leiden en voeten door haat brengt alleen maar meer ellende.

   3 likes
 3. Weet je wat ik nu zo wonderlijk vind, zwarte kinderen al jaar en dag hun schoentje zetten bij de supermarkten…..
  Weet je wat ik nu zo wonderlijk vind, dat de zwarte mensen die ik ken, helemaal niet tegen zwarte Piet zijn, maar deze hele dramatische vertoning wijten aan de typische Hollandse slappe hap opvoeding, dat alles moet mogen en kunnen…..
  Wat ik ook zo wonderlijk vind, dat er nooit een demonstratie is voor de Primarkt, ga eens op de labels kijken waar die kleding vandaan komt , zoals bij vele winkels….
  Mensen die kinderen gebruiken om zelf aandacht te krijgen , hebben hulp nodig van een psychiater , dat moet je als overheid verbieden … En voor de mensen die graag eens een actie willen voeren, er is genoeg mis in onze samenleving , ga eens echt nadenken en dan de overheid aanspreken over hun tekorten, of is dat net iets te moeilijk ….. En uhhh, zitten er niet veel te veel donkere mensen in het programma opsporing verzocht ,of zijn dat gesminkte blanken……

  13 likes
  • Nog wonderlijker is dat er geen schoorstenen meer bestaan haast en toch een schoorsteenklimmer wordt uitgebeeld.
   Dat ouders hun kinderen niet durven vertellen dat er geen schoorstenen zijn dus dat die Piet niet daardoor zwart kan zijn geworden. Misschien heeft die Piet te lang aan de uitlaat van een auto zonder roetfilter gehangen? Nee, dat kan ook niet, want alle auto’s hebben roetfilters of andere filters.
   Ouders, welke leugen ga je aan je kind voorleggen?

   1 likes
   • @sneeuwwitje
    Het komt mij over dat u nogal een minderwaardigheids complex hebt, wat u waarschijnlijk zult ontkennen omdat u geen idee heeft wat u daarmee aan moet behalve een kinder feest kapot analyseren .. Het gaat er toch niet om of u deze traditie begrijpt , het is een Nederlands en Vlaamse traditie, als u dat vreemd vindt, laat mensen dan in hun waarde…. Er zijn wel meer soorten van ( feesten) waar je je vraagtekens bij kunt zetten……. Inmiddels hebben wij in onze multiculturele samenleving wel meer belevingen van culturele activiteiten waar wij niets van begrijpen of zelfs afkeuren….. Uw reactie is meer van de klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt ….Uw kennis over woningen is ook niet optimaal, bij mij en de buren komt nog steeds een schoorsteen veger, tja soms is hij een beetje zwart, er komt namelijk roet uit de schoorsteen , voor uw informatie bij hout kachels en openbaarden is dit een verplichting voor de verzekering ……..

    10 likes
    • Dan zou u echt eens moeten proberen een Piet te vinden die door uw schoorsteen en die van uw buren wil afzakken om cadeautjes te droppen in uw brandende haard. Succes ermee! Het zal u niet lukken, dat kan ik u bij voorbaat vermelden.

     0 likes
     • Beste Sneeuwwitje , weet u wat het probleem is, je kunt niet discussiëren met mensen die niet op het zelfde niveau zitten, Een volwassene gaat ook niet met een kleuter in discussie ……Eerst jezelf eigen maken hoe de geschiedenis in elkaar steekt, wat je tot nu toe steeds doet is jouw frustratie projecteren en daar kom je niet ver mee…… Zorg dat je genoeg eigen kracht bezit, leer hoe het leven in elkaar zit, en ga eens bij jezelf ten rade, waarom je zo tobt met wie je bent, of dat nou, zwart, geel, of paars is… Ik woon al 30 jaar in de randstad met alle culturen, nooit problemen. …tot er nu een generatie opstaat die zichzelf als slachtoffer opstelt daar kom je niet ver mee in het leven…….Als je zegt Nederlanders discrimineren , dan zeg ik je hebt gelijk, maar dat doet iedereen……ook hier in Nederland,en zelfs onze overheid., en nog wat als je onze geschiedenis zou kennen, zou je weten dat er al heel lang zwarte mensen hier wonen, zonder zwarte Piet discussie …. Pijn zit van binnen Sneeuwwitje , ga dat eens onderzoeken..waar komt dat vandaan…

      8 likes
     • Sneeuwwitje ik hoop maar dat u geen kinderen krijgt ,want voorlezen uit een sprookjesboek kan niet dat is slecht he …u bent afschuwelijk !!

      3 likes
    • Tradities gaan met de tijd mee. Als u zegt dat het Sinterklaasfeest niet bedoeld was om anderen te discrimineren, dan hebt u gelijk, want toen het feest begon waren er ook geen zwarte mensen in Nederland.
     Inmiddels is dat anders en vele zwarte mensen krijgen herinneringen aan de periode van de slavernij, net zoals zelfs mensen die de oorlog niet meegemaakt hebben maar het e.e.a. vernomen hebben van hun ouders bij het zien van een hakenkruis verdrietig en kwaad worden.
     Wil het Sinterklaasfeest een feest zijn voor iedereen, dus ook voor de nieuwe Nederlanders, dan is aanpassing vereist. Moet het een feest blijven voor alleen blanke kinderen en volwassenen, dan moet je vooral niks veranderen. Maar dan moet je ook niet meer roepen dat de Nederlandse cultuur er voor iedereen is.

     2 likes
    • Openhaarden, freudiaanse fout……..

     1 likes
  • Inderdaad ik ken ook geen donkerbruine medemens die er mee zit ,juist aan die demonstranten hebben ze de pest.

   5 likes
 4. Ik ben van SILG (Sint Is Licht Getint) en vind het discriminerend dat Sinterklaas als een blanke man wordt neergezet. Sint komt namelijk uit Myra en dat ligt in wat nu Turkije heet. Daarom moet Sint voortaan licht getint worden geschminkt. (en zo niet dan ga ik janken, schreeuwen, dreigen, protesteren, vechten en mezelf voor joker zetten, net zo lang dat tot ik mijn zin krijg..)

  20 likes
  • LS…

   De Christusfiguur wordt meestal geportretteerd als een blanke homo van het type waar de katholieke kerk dol op is… Hoor je niemand over !

   5 likes
  • Zou het een blanke lukken een niet-blanke te aanbidden? De niet-blanke Jezus wordt overal voorgeschoteld als een Europeaan, terwijl hij een kleine ietwat lelijke maar allerliefste man (denk bijv. aan Mahatma Gandhi) met een lange neus was.
   Soms lijkt het er verdacht veel op dat Europeanen graag in leugens willen geloven. Door geloof in leugens door Europeanen (bevolking) zijn ook de laatste twee wereldoorlogen ontstaan.

   1 likes
 5. Zou het dan ook niet zo moeten zijn dat iedereen met een zwarte huidskleur, die voor een bedrijf werkt waar iemand met een blanke huidskleur de eigenaar is, ontslag moet nemen of zichzelf blank moet schminken om niet te worden herinnerd aan een slavernijverleden?

  8 likes
  • @Boogschutter

   Precies, helemaal eens.

   En, hoever wil men deze anti blanken hetze in de toekomst nog verder doortrekken?

   4 likes
   • Als je een beetje beide hersenhelften zou gebruiken, dan zou je erachter komen dat het niet om anti-blank gaat, maar dat het gaat om een onrecht uit de historie – dat nog steeds door gaat – terug te draaien.
    Het waren christenen die met de bijbel in de hand beweerden dat de bijbel beweerde dat zwarte mensen apen waren en dus als dier behandeld mochten worden. Zo hebben ze de Tasmaniërs ook behandeld en hen uitgeroeid. Ontkennen heeft geen zin, want dit is echte geschiedenis.
    Hitler heeft de swastika misbruikt voor z’n snode plannetjes. De swastika is daarna verboden verklaard omdat het nog steeds de Nederlanders doet denken aan discriminatie en fascisme. Niemand die er voor opkomt dat de swastika een mooie traditie had en door heel veel volkeren in de wereld als heilig en heilzaam wordt gezien. Dus de ene traditie die mensen kwetst kan wel worden afgeschaft en de andere niet?
    Daarom: gebruik beide hersenhelften, niet slechts één of geen!

    1 likes
    • @Sneeuwwitje; Hoe zit het met jouw hersenhelften? Daar zitten zeker geen synapsen tussen. Je reageert ws vanuit je hersenstam. Lekker primair.

     Wat heeft Hitler te maken met sint en piet? Zijn nu de joden ineens de “zwarte piet”. En wat denk je dat de islam heeft gedaan in het verleden en nu nog. Roven, plunderen, slavenhandel enz. Zo ook het jodendom, hindoeïsme en elke ander geloof! Zelfs het geloof dat links altijd gelijk heeft.GEEN enkel geloof is vrij van zwarte bladzijden in haar geschiedenis. Trouwens, ik lees nergens in de bijbel dat zwarten apen zijn. Wel dat andersdenkenden goyim zijn. Maar dat is volgens jou wel in orde?
     Dus even nu wat zinnigs uiten.

     Jouw uitlatingen zijn nogal laatdunkend, mogelijk gebaseerd op links georiënteerd superiorteitsdenken. Jouw waarheid is blijkbaar de enige waarheid. Ik denk namelijk dat meer mensen dan jij denkt de ware betekenis achter de swastika kennen. Maar als men dit in het openbaar uit, wordt men door mensen vanuit de linkse hoek gelijk neergezet als fascist. Dus zeg mij eens; wie snapt er nu niets van? Dus, omdat de swastika vooral in het westen een negatieve klank heeft, moet sint en piet er volgens jou ook maar aan geloven. Wie ondermijnt er nu tradities?

     6 likes
  • Het begrip slavernij is ook weer zo zwart wit al jaren,Toen die noorderlingen daad werkelijk in contact kwamen met die vuile slavenboeren in het zuiden van amerika ,en vroegen waar de slaven waren ,bleek dat het vaak gewoon huisbediendes waren met een pak en een eigen kamer,terwijl de ,,bevrijde ex slaven in het noorden het veel slechter hadden,aan hun lot werden overgelaten op straat zwierven zonder geld en er totaal niet naar werd omgekeken…( die films met slaven die met de zweep krijgen zit er diep in maar waren in werkelijkheid uitzonderingen overigens werkten op plantages ook veel arme blanken die een pak slaag kregen als de baas langs kwam op z,n paard en lagen te snurken)

   2 likes
 6. Soros is agenda 2030 !

  16 likes
 7. sint kwam of was in turkye de zwarte mensen moren denk ik hielpen hem om de armen eten te geven.
  de eerste slavendrijver als we terug gaan in de tijd was een zwarte man.
  in de romeinse tijd waren meestal blanke mensen slaven op de galeien.

  als je gaat werken nu ook dan ben je een slaaf van de baas en zo kan je wel doorgaan en blijven zoeken of je misschien iets kan vinden om de boel op te ruien.

  nog een fijne sint dag

  9 likes
  • Dan zou jij, als sympathisant van blanke slaven, moeten begrijpen dat een zwarte afschilderen alsof hij alleen goed genoeg is voor het vuile en gevaarlijke werk (door schoorstenen kruipen) ook niet ethisch verantwoord is. Maar jij doet juist het tegenovergestelde: je kiest ras boeven rechtvaardigheid! Jouw ras zal er misschien blij mee zijn, maar jouw Schepper – die ook de zwarte man heeft geschapen – niet zo, lijkt mij.

   0 likes
   • Heb ie het tegen mij? ik heb nooit beweert dat Piet een donkerbruine medemens was of is ..mij werd vertelt dat hij zwart van de roet was ,van wat voor ras hij was wist ik niet en kon mij geen bal schelen het kon net zo goed een chinees zijn of een eskimo dat boeide mij niet ….ik reageer alleen op die ziekelijk hersenloze en fantasieloze linkse meute die dit ziekelijke gedoe alsmaar blijven aanwakkeren en lees eens een keer goed wat er staat.!!

    4 likes
 8. Aan de reageerders op Sneeuwwitje:

  De hamvraag: waarom worden kinderen voorgelogen dat Sinterklaas hun cadeautjes koopt en niet hun ouders/voogd?
  De nog grotere hamvraag: waarom voeden ouders hun kinderen met deze leugen op?
  Antwoord: de bisschop moest het christelijke geloof onder de kinderen verspreiden! De kinderen moesten verantwoording afleggen aan de bisschop: waren ze gehoorzame christenen geweest of niet!
  Daar ging Sinterklaas ‘feest’ om en nergens anders om.
  Kinderen die de kerk gehoorzaamden kregen cadeautjes. De ‘stoute’ kinderen die dat niet deden, kregen slaag met de bezem en werden in zakken gestopt.
  Kennen jullie je eigen Sinterklaastradities niet? Foei!
  De kleine zwarte piet was ter afschrikking wat met de kinderen zou gebeuren als ze niet gehoorzaam waren: eindigen als een roetmop die z’n hele leven als slaaf door schoorstenen (destijds een van de minst aantrekkelijke banen) moest glijden. Ken uw tradities, beste mensen!!

  2 likes
  • LS…

   Een kenmerk van vrije meningsuiting is dat een enigszins emotioneel gehandicapte die zich sneeuwwitje noemt zo lang met onsamenhangende onzin en halve waarheden aan het woord mag zijn. Verontrustender vind ik dat hier mensen zijn die daar serieus op in gaan. Maar ook dat is vrijheid !

   6 likes
   • Je hebt gelijk C L C. Pfff terwijl ik het tik denk ik , wat ben je nu aan het doen……
    Aan de andere kant als deze mensen nooit tegenspraak krijgen leren ze ook nooit iets.. maar je hebt zeker een punt… groet Louise

    4 likes
  • Sneeuwwitje ik heb nog nooit gehoord dat kinderen bang werden gemaakt voor wat jij noemt als,,roetmop,, te eindigen,dat is weer een verschrikkelijk taal gebruik en laat zien wie je echt bent ,wel werd er gezegd dat Piet je in de zak stopte om in Spanje te werken NIET om als hem te eindigen en dat woord wat je gebruikt is een scheldwoord voor onze bruine en donkerbruine medemens . ( overigens ,,roetmop zegt ook weer dat iemand zwart is van de roet ! ) .

   1 likes
 9. Nou Sneeuwwitje overdrijven is ook een vak hoor. Zwarte pieten zijn geen kleine zwarte kindjes (ik ken er een van 1.92 en 95 kilo die uiteraard onder de smienk gewoon blank is). En in de zakken zitten alleen wat snoepjes.
  Het is niets meer dan een toneelstukje. Straks gaan we de Sint nog vergelijken met pedofiele priesters krijgen we dat ook nog.
  In zuid Afrika worden momenteel blanke boeren vermoord dus zo vriendelijk zijn mensen die een wat donkere huidskleur hebben nou ook weer niet. En er valt nog veel meer leed op te noemen maar volgens mij heeft dat niet iets met een kinderfeest te maken.
  Ik ben blank en van de generatie die alleen zwarte pieten heeft meegemaakt en een van mijn vriendinnen is Surinaams. Overigens mogen de pieten wat mij betreft alle kleuren hebben.
  Laten we ons druk maken over zaken

  12 likes
  • Dus mag Sinterklaas ook zwart zijn, right? Want tegenwoordig heb je ook zwarte bisschoppen.

   0 likes
   • Waarom niet? … alleen ziet een zwarte (=bruine) sinterklaas er te vriendelijk uit lijkt mij,ik was vroeger best bang voor die ouwe en dat was de bedoeling geloof ik ,braaf zijn want anders… met de roe ! en voelde ik al aan dat die verklede sinterklaas iets te dol op kinderen was ,….. je voelde een onduidelijke afkeer !!

    0 likes
 10. goed verwoord louise.
  ze zijn zelf nergens toe instaat maar vreten ook nog uit de ruif die wij vullen.
  ze hebben in nijmegen geen kans gekregen werden bedreigt en toen hebben ze het afgezegd de demonstratie de lafaards.

  10 likes
 11. Ach, dat handjevol psychoten is gemakkelijk op te ruimen hoor, gewoon een goed georganiseerde knokploeg doet wonderen tegen diit smerige tuig.

  9 likes
 12. Zware promotie van het marxistische communisme ter bevordering van het socialistische nazisme.

  ze volgen allemaal een blinde met hun ogen dicht, de heidense blinde demoon justitia.

  8 likes
 13. In dit Nederland anno 2018, is de goedwillende belasting betalende Nederlander, het slachtoffer van de onmacht van de laatste ca 6 regeringen.
  Bedankt, Balkenende en Rutte.
  Bedankt EU.

  7 likes
 14. Ah, een directe link gevonden tussen OSF en NUC (New Urban Collective):
  https://www.dotcomnieuws.com/george-soros/organisatie-george-soros-gaf-geld-aan-organisatie-zwarte-piet-protest/

  – Met:
  Keer op keer financiert deze meester manipulator organisaties die voor onrust kunnen zorgen in de maatschappij. Let ook op dat sites zoals Avaaz gefinancierd worden door Soros.
  (pagina 34)
  Bron: https://www.opensocietyfoundations.org/sites/default/files/open-society-initiative-for-europe-2015-20170424.pdf

  – Waarop ook dit staat:
  Since the 1800s, every Christmas, Zwarte Piets (Black Petes)—depicted by white Dutch people in blackface—parade through cities and towns throughout the Netherlands. Last week, the European Parliament debated whether the Zwarte Piet tradition promotes racist stereotypes. Mitchell Esajas, chairman of the New Urban Collective, a network of youth from diverse cultural backgrounds, spoke at the debate and offers his insight into the issue.

  https://www.opensocietyfoundations.org/voices/parliament-debates-ending-holland-s-christmas-blackface-tradition

  New Urban collective heeft zowel in 2014 als 2015 geld van George Soros ontvangen
  https://www.opensocietyfoundations.org/sites/default/files/open-society-initiative-for-europe-2014-20170424.pdf (pag 33)

  Andere financiers van deze Amsterdamse club zijn Amsterdam, KPMG, Abn Amro en de Europese club Youth in action. http://nucnet.nl/sponsoren

  6 likes
 15. Heb ooit een Surinamer mij laten vertellen dat racisme volop leeft binnen deze kringen wat er nu gebeurd is dus niet verbazend.
  Dat er kriebels zijn bij hun is voorstelbaar maar in de huidige samenleving onvoorstelbaar, ook zij weten dat het Sint Nicolaasfeest in beider kampen voor of tegen uitlegbaar is als zowel racistisch als niet racistisch.
  De nazaten van de slaven zijn nu zelf racistisch en aan het radicaliseren onze overheid moet nu heel snel deze suppressieve elementen uit de samenleving verwijderen voordat de totale samenleving in opstand komt
  en ieder met een kleurtje negatief gaat raken welke onze samenleving wel een warm hart toe draagt.

  2 likes
  • Met ‘onze’ samenleving bedoel je de autochtone samenleving? En waar wil je de allochtonen die een eigen visie hebben en die van jou niet delen naar toe sturen? Dus je bent zelf voor een staat met blanke warden en normen en beschuldigt juist anderen van niet aangepast gedrag? De Sint moet jou een spiegel cadeau doen zodat je jezelf er goed in kan bekijken.

   2 likes
 16. Dank u wel. Ik denk dat het wel aardig klopt. Alleen wat ik zo kwalijk vind, is dat ik bij de artikelen die ik lees, er maar bij zeer weinig daadwerkelijk bronvermelding(en) vind.
  Op welke informatie baseert u wat u in dit artikel beweert?

  Nu kan ik na wat zoekwerk wel het e.e.a. vinden wat dit staaft:

  Zo is de KOZP inderdaad gekoppeld aan New Urban Collective, en die organisatie is met ENAR verbonden. ENAR valt weer onder de paraplu van Open Society Foundation (OSF).
  http://www.enar-eu.org/netherlands

  Wat ik ook eens gevonden heb, is een ondertussen wat oude lijst met vele vanuit OSF sponsoring aan Nederland gerelateerde organisaties, w.o. ENAR en Kieskompas.
  https://legacy.gscdn.nl/archives/images/OsifeNetherlands.pdf

  Wie heeft er nog meer van dergelijke bronnen?

  Verder kwam ik ook nog via diverse sites allerlei gelekte documenten e.d. tegen, zoals hier:
  https://www.trunews.com/article/george-soros-undermined-populism-in-eu-through-osf-money
  https://www.zerohedge.com/news/2016-08-14/george-soros-hacked-over-2500-internal-docs-released-online

  Sommige hyperlinks werken niet meer en kan je via http://www.archive.org alsnog terug vinden.

  4 likes
 17. Het mysterie van de verdwenen negerzoenen,

  Als de maand oktober ten einde loopt en de maand november zich aandringt is het altijd een drukte van jewelste in het kasteel van Sinterklaas. Honderden Pieten zijn dan druk in de weer met het verzamelen, het inpakken, en het ordenen van alle cadeautjes voor de gelovige kindertjes. Ook moet alles verzonden worden naar de distributiekastelen ter plaatse. Alles moet dan ook heel precies; Er mag geen kindje teleurgesteld worden! U kunt zich misschien voorstellen dat het nogal een chaos is op het kasteel van Sinterklaas.
  De cadeautjes voor Duitsland worden verzonden. De cadeautjes voor België worden verzonden. En alle cadeautjes naar de andere landen worden verzonden, waaronder ook de cadeautjes voor de Nederlandse kinderen.
  Nu worden de cadeautjes en het snoepgoed in de distributiekastelen ter plaatse nogmaals gecontroleerd. En in Nederland gebeurde het dat een Piet riep: “He! Daar klopt iets niet! Er zijn geen negerzoenen!” Nou! Dat was wat! Geen negerzoenen? Die moeten er toch echt bij. Wat is nu een sinterklaasfeest zonder negerzoenen? Dat is als kerstmis zonder pepernoten! Dus die moesten nabesteld worden.
  Vroeger was het zo, dat er dan een Piet met het vuur in de benen naar Spanje moest rennen om de boodschap te brengen. Maar tegenwoordig stuurt Sinterklaas een email. Ook onze Goedheiligman gaat met de tijd mee, en een email rent toch iets sneller dan een Piet. Dus de boodschap kwam al snel bij de toch al overwerkte Pieten in Spanje terecht.
  Snel werd er een nabestelling geregeld bij de negerzoenenfabriek. Een vrachtauto werd met moeite vrijgemaakt, want de meesten waren natuurlijk bezet en onderweg. En twee Pieten kregen de opdracht om de rit naar Nederland te maken.
  De twee Pieten gingen onderweg naar Nederland met hun vrachtauto volgeladen met negerzoenen. Zij reden de grens met Frankrijk over en daarna de grens met België. Twee hele dagen deden zij erover tot dat zij de grens met Nederland bereikten.
  De Pieten, moe van hun reis, zagen de Nederlandse grens opdoemen. Zij passeerden de grens toen plots de vrachtauto van de weg raakte en kantelde. De vrachtauto lag op zijn kant en de Pieten stapten verdoofd uit. O nee! Alle negerzoenen lagen over de weg! Zij krabden hun zwarte krullen en vroegen zich af: “Wat nu?”
  Zo stonden zij, al krabben op hun hoofd en kreten slakend langs de weg, tot er uiteindelijk, vanuit Nederland richting België een auto kwam aanrijden. Die komt zeker goedkoop tanken! Maar ja, de Pieten maar wat blij! Ze sprongen en begonnen te zwaaien en te roepen: “Help ons! Help ons alstublieft!” De Nederlander stopte zijn auto en stapte uit en bekeek zich het hele gebeuren. Dan loopt hij op de vrachtauto af en begint plots de negerzoenen plat te stampen. “Wat gebeurd er nu? “ Vragen de Pieten zich af.
  Dan komt er vanuit Nederland een andere auto aangereden. Ook die stopt. De meneer stapt uit en ziet een omgevallen vrachtauto, de negerzoenen, een springende Hollander en twee pieten die hun zwarte krullen krabben.
  ‘Wat is hier aan de hand?” Vraagt de andere Nederlander.
  “Kom snel helpen!” Zegt de eerste. “Plattrappen! Er zijn er al twee uit gekomen!”

  3 likes
 18. Nou Nou NOu Het was me weer een gezellig feestje. Voorstanders Tegenstanders met elkaar op de vuist. Voetbalsupporters??? Ze trappen er allemaal tegelijk in. En de boeven juichen. Ze zijn echt helemaal de weg kwijt hierzo!!!! en de boeven juichen! verdeel en heers!!!! en de boeven juichen. Om te janken

  3 likes
  • @ Enki

   Inderdaad, het is ook te triest voor woorden dat mensen hierin blijven trappen, en dat is inclusief een heel groot gedeelte van wat zich “ontwaakt” noemt. Dit keer heb ik het niet gedaan omdat ik momenteel het ontiegelijk druk heb, maar elke keer wanneer er grote maatschappelijke”opschudding” is rondom dit soort (afleid/verdeel) non issues kijk ik altijd of er voorstellen worden gedaan, of er gestemd moet worden voor wetten/verdragen door de Eerste/Tweede kamer, in de States of in Brussel.

   Het is mij in het verleden opgevallen dat wanneer er grote maatschappelijke opschudding was, er vaak op datzelfde moment vaak schadelijke wetgeving (bijvoorbeeld rondom privacy, gmo´s, verlaagde kwaliteitsstandaarden etc etc) stilletjes werd voorgesteld; en/of er snel en stilletjes er door geloosd moest worden.

   0 likes
 19. Dat is mooi Rosalie. De nucnet.nl/sponsoren pagina doet het ook niet meer. Wellicht was het ooit zo, of het is een vergissing geweest dit te vermelden op de website waar ik dit vandaan haalde, dan wel op Nucnet.nl zelf.

  2 likes
 20. Mooi artikel

  1 likes
 21. ABNAmro blijken dit toc h niet te sponsoren. Heb even navraag gedaan,anders hadden we het geld daar weggehaald.

  1 likes
 22. Zwarte piet is de katalyst, de mondsnoerder. S Simons is de opstoker, degene die het vuur moet laten oplaaien, maar nooit haar vingers brandt. Als je voor zwarte piet bent en voor nederlandse cultuur en het holland met zijn molens en polders moet je wel racist zijn.
  Omdat niemand een racist genoemd wil worden houden de meeste mensen hun mond maar. De Nederlander wordt bewust met zichzelf in conflict gebracht, je kan niet tegelijk voor immigratie en voor zwarte piet zijn toch. Maar het is treurig dat er gedemonstreerd mag worden in de buurt van kinderen op HUN feest! Alsof je buurman een spandoek tegen het gebruik van suiker over de schutting hangt als je net taart uitdeelt op het verjaardagsfeest van je zoon of dochter…

  0 likes
 23. Toch nog maar een poging,er bestaat op deze hele aardkloot geen enkele,0,0 nada,zwarte mens,na lang braden zou kunnen.zo ook geen enkele witte voor de duidelijkheid .kinderfeest verstieren betaalde mafkezen zijn het.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

edgar davids

Edgar Davids (moet slavernijdebat aanzwengelen) gespot met Soros junior: ‘Mijn beste vriend!’

Gistermiddag meldde de NOS dat ex-voetballer Edgar ...

soros

‘Soros en Biden klopten Oekraïners 1,5 miljard uit de zak’. Parlementslid legt omvangrijk corruptieschandaal bloot

Een Oekraïens parlementslid heeft tijdens een persconferentie ...