Spiritueel

10 Feng Shui Tips – Vul je leven met levensenergie (Chi/Ki)

Help anderen door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Feng Shui (spreek uit: Foeng sjwee) is een oude Chinese wetenschap, die ervan uitgaat dat mensen en hun omringende omgeving (huis, tuin, werkplek enz.) vol zitten met tastbare en onzichtbare energie. Deze energie wordt ook wel Chi (Ki) of ‘levensenergie’ genoemd.

Hieronder vind je 10 tips die je kunnen helpen om de energie in je leven beter te laten stromen, door gebruik te maken van de wijsheden uit Feng Shui:

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

1. Verwijder rommel! Dit is de belangrijkste tip met een grote invloed! Als het gaat om Feng Shui en het waarborgen van de doorstroming van positieve energie door je huis en omgeving, is het van het grootste belang om die ruimte dan ook vrij van rommel te houden en te zorgen dat het schoon is. Wanneer je dit niet doet, kan energie blijven hangen en kracht verliezen, waardoor het juist het tegengestelde bereikt: het gaat negatieve energie produceren! Zorg dus dat je elke dag je rommel opruimt en je leefomgeving netjes en schoon houdt.

2. Houd je voordeur vrij van rommel en zorg dat-ie goed verlicht is. De voordeur van je huis speelt een belangrijke rol in de doorstroming van energie, want dit is de plek waar energie de ruimte binnen komt. Deze energie moet vrij het huis binnen kunnen stromen, ongehinderd door rommeltjes of duisternis.

3. Werk met kleuren. Je humeur wordt zeer sterk beïnvloed door de kleuren om je heen. Als je Feng Shui toepast kun je het beste kleuren kiezen die een goede energiestroming geven. Elke kleur heeft zijn eigen energie en past dus bij verschillende doeleinden. Niet elke kleur is geschikt voor elke ruimte. Een kantoor bijvoorbeeld behoeft een andere kleur dan een slaapkamer. In een volgend nieuwsbriefartikel meer over Feng Shui en kleuren!

4. Wek de romantiek met Feng Shui. Wil je de sfeer verhogen in de slaapkamer en genieten van een romantisch samenzijn met je partner? Dan is Roze de oplossing! Roze wordt gezien als sentimentele kleur, de kleur van liefde, zachtheid en tederheid. Gebruik dus de kleur roze in de slaapkamer. Niet alleen in accessoires (denk aan roze rozenblaadjes, glaasjes roze wijn (rosé), roze lingerie) maar ook roze in het beddengoed. Daarmee verhoog je de energie die gevoelens van liefde en romantiek stimuleert.

5. Sluit het toiletdeksel. Dit is niet alleen een kwestie van goede manieren (die eigenlijk iedereen zou moeten toepassen, omdat het er gewoon een stuk netter uitziet dan in zo’n gapende pot te moeten staren als je naar het toilet gaat). Het is echter ook belangrijk om dit een gewoonte te maken, omdat je hiermee voorkomt dat waardevolle (levens)energie onnodig wegvloeit. Immers, elke keer dat je het toilet doorspoelt wordt er niet alleen een grote hoeveelheid water weggespoeld, maar ook een grote hoeveelheid energie. Door heel eenvoudig na elke toiletgang het deksel op het toilet te sluiten, zorg je dat je die energie bij jou thuis en in jouw leven houdt en niet onnodig laat wegvloeien.

6. Huisinrichting en hoe je meubels staan. Feng Shui is wereldwijd mede vermaard geworden door de adviezen die gegeven worden voor het plaatsen van je meubilair. Heb je een bankstel in je woonkamer staan, dan zou die tegen een grote solide muur moeten staan, met een eventuele kleinere bank of stoel links ervan. Als je op de bank zit, zou je de deur moeten zien. Volgens Feng Shui is de woonkamer vooral een plaats waar je ontspant en gesprekken voert, bijvoorbeeld met je gezinsleden of met bezoek. En daar horen eigenlijk een televisie en spelcomputers (playstation, X-box etc.) niet thuis. Wil je ze toch in de woonkamer hebben, kijk dan eens of je ze in een kast kunt plaatsen die gesloten kan worden als de apparaten niet gebruikt worden.

7. Zet je bed op de juiste positie. Als je slaapt dien je ervoor te zorgen dat je voeten niet naar een deur wijzen. In Feng Shui wordt dit gezien als ‘doodskist’-positie, alsof je klaar ligt om te worden opgehaald voor de begrafenis.  Als je bed zo staat dat je voeten in de richting van de deur wijzen als je op bed ligt, dan blijf je ook tijdens je nachtrust midden in de hoge energiestroom zitten. Het gevolg is dat je niet echt tot rust komt en ’s morgens opstaat terwijl je nog steeds moe bent. Als het enigszins mogelijk is, zet je dus liever je bed anders neer. In een volgend nieuwsbriefartikel geven we nog meer Feng Shui tips voor de slaapkamer.

8. Let goed op welke elementen je waar gebruikt. Feng Shui maakt gebruik van vijf hoofdelementen: water, hout, vuur, aarde en metaal. Ieder element wordt vertegenwoordigd door een kleur. Door goed op te letten bij het kleurgebruik in je huis en te voorkomen dat je bepaalde kleuren en elementen door elkaar gebruikt, kun je helpen om diverse gebieden in je leven te verbeteren, zoals je carrière, familierelaties of je creativiteit. Ook hierover meer in een later artikel.

9. Houd je tuin netjes. Door alle rommel en woekerende planten te verwijderen, en snelgroeiende planten en struiken bijtijds terug te snoeien, voorkom je dat de energiestromen rondom je huis blokkeren. Hierdoor geef je negatieve energie geen kans.

10. (Gas)fornuis schoon? In Feng Shui staat je (gas)fornuis voor het stimuleren van welvaart. Voorwaarde is wel dat je fornuis zich altijd in een goede conditie bevindt en schoon is. Dus heb je eten gekookt en gemorst of gespetterd op het fornuis? Geen probleem, als je het maar direct schoonmaakt! (En dat mag ook gerust nadat je gegeten hebt en de afwas hebt gedaan).

Er zijn nog heel veel meer tips te geven uit Feng Shui om je leven in alle opzichten positiever te maken en de energie weer goed te laten stromen, deze tien zijn echter de belangrijkste!

1 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x