Homepagina » Innovatie » NASA stap dichter bij warpdrive die je in vier uur naar de maan brengt
NASA stap dichter bij warpdrive die je in vier uur naar de maan brengt

NASA stap dichter bij warpdrive die je in vier uur naar de maan brengt

Goed nieuws voor mensen die sneller dan het licht door ons zonnestelsel willen reizen. NASA werkt aan een revolutionaire nieuwe manier van ruimtereizen, die ons op een dag in staat kan stellen om ongelooflijke snelheden te bereiken.

De nieuwe technologie is gebaseerd op de zogeheten EmDrive. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie heeft het apparaat nu voor het eerst succesvol getest in een vacuüm.

De EmDrive zet elektrische energie om in voortstuwing en kan zonder brandstof door de ruimte reizen. De werking van het apparaat wordt tot in detail uitgelegd op de website NASASpaceFlight.com.

Amerikaanse, Britse en Chinese wetenschappers hebben in de afgelopen 15 jaar de werking van de EmDrive aangetoond, maar het apparaat is controversieel omdat het in strijd lijkt te zijn met de klassieke natuurkunde.

Door de succesvolle test komt elektromagnetische voortstuwing opeens een stuk dichterbij. Als de EmDrive kan worden ingebouwd in toekomstige ruimtevaartuigen, worden ruimtereizen een stuk korter, goedkoper en efficiënter. Het zou dan ook mogelijk moeten worden om sneller dan het licht te reizen.

Met een EmDrive duurt een reisje naar de maan nog geen vier uur en ben je in minder dan 100 jaar bij Alpha Centauri. De technologie die dit allemaal mogelijk moet gaan maken, wordt op dit moment getest in het Johnson Space Center in Texas.

[CNET]


Vond je dit artikel waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

32 reacties

 1. Met die warpdrive kunnen ze ook naar andere planeten waar buitenaardse beschavingen heersen en om deze te vernietigen. Waarmee ze ook zichzelf vernietigen, de Aarde en de Mensheid, omdat dan deze buitenaardse beschavingen de Mensheid dan gaan vernietigen.

  1 likes
 2. Wat de militaire sector na honderd jaar gebruik dumpt als antiek schroot, krijgen wij gepresenteerd als ‘verbazingwekkende nieuwe technologie’. Dus laat me niet lachen met steeds weer die zogenaamde nieuwe ontdekkingen. Ik ben overigens van mening dat technologie onze toekomst niet is. Want dat is ook weer militair gedachtengoed.

  1 likes
 3. Als we het hier op aarde al niet in orde kunnen krijgen / zie ik geen reden om met die technische & geldverslindende ontwikkelingen blij te zijn : is nu al teveel afgedankt materiaal in de ruimte .

  Doet me veel denken aan de project ontwikkelaars alom vertegenwoordigd / euro’s en dollars in de ogen & niet of zo weinig mogelijk met de mindere consequenties bezig zijn

  1 likes
  • Als we allemaal jou achterna waren gelopen in de geschiedenis, dan liepen we nog in een berenvel met knots rond. De Mens is groot geworden om juist niet bang te zijn.

   3 likes
 4. Dit klopt dan niet.
  Als je SNELLER dan het licht kan reizen, ben je in 1.5 SECONDE bij de maan, en niet in 4 uur.
  Aarde maan 363 000 kilometer.
  Lichtsnelheid 299 793 kilometer per seconde, dus in nog geen 2 seconden naar de maan.
  Moeten ze onderweg dan even 4 uur naar het toilet of zo ?
  Alfa Centauri is 4.3 lichtjaar verderop, dus als je daar dan 100 jaar over doet… wat doe je dan die 95.7 jaar ?

  1 likes
 5. 4 uur is nog niet snel, maar dit zal wel de zogenaamde warpfactor 1 zijn.

  0 likes
  • Warp 1 is al sneller dan het licht. Dit slaat nergens op er is in deze helemaal geen sprake van FTL travel. Naar de maan in 4u stelt ook geen zak voor, duurt vooral lang omdat men tot nu toe (officieel dan) enkel dmv een slinger baan naar de maan is gereisd. Als Apollo in een rechte lijn had gevlogen hadden ze er maar 10u over gedaan. Met een vorm van aandrijving zit je dus zo op 4u, met een ouderwetse raket is iets minder dan 6u al gewoon haalbaar.

   3 likes
 6. Wel leuk die warp snelheid maar hoe gaan we remmen voor je het weet vlieg je door de maan

  3 likes
 7. Veel mensen hebben veel naar Star Trek gekeken maar het blijft een film.

  3 likes
  • Ik snap zo’n opmerking niet.
   Hoe vaak is een “film” van een paar jaar geleden, een paar jaar later niet werkelijkheid.
   Een mobiele telefoon was 50 jaar geleden ondenkbaar evenals een computer of sneller vliegen dan het geluid.
   Mensen met zo’n gedachten gang zijn kortzichtig.
   De ontwikkelingen in de techniek, op elk gebied, gaan steeds sneller.
   Ik ben ervan overtuigd, dat de relativiteitstheorie binnen nu en een paar jaar weerlegt zal worden, en de lichtsnelheid eenzelfde lot is beschoren als de platte aarde en de aarde als centrum in het universum

   0 likes
 8. Een reis naar de maan in nog geen vier uur? Ja ja!!! Met zo’n technologie ben je nog niet eens binnen 5 minuten bij de maan. In Star Trek was dat ook het geval. Daar was de Warp sneller en kwam je al bijvoorbeeld binnen 20 minuten aan de andere kant van de Melkweg. En zulke technologieën bestaan al meer dan 60 jaar. En hier doen ze je geloven dat je daar veel langer over doet, dan veel korter.

  2 likes
 9. Zolang ze de leugens in stand houden boeit het mij eigenlijk niet wat NASA zegt.. kijk naar die absurde foto’s van de maan of mars.. fotoshop en bewerkt.
  Nasa is een Millitair Industriele instelling, en dan is het niet in * the best interest * om ons de schaap burgertjes de gehele waarheid te vertellen want stel je voor.
  In 4 uur naar de maan is te langzaam.. 100 jaar naar Alpha Centauri .. wat een lachertje.

  Helaas kan ik het niet bewijzen maar denk dat er al iets beters is, *UFO* type.. 5 minuten naar mars NO problem.

  Maar shhhhh , anders kunnen we onze Olie Cartels opdoeken..NO NO dat kan niet 🙂

  Is het zo dat *wij* deze technologie niet hebben dat is deze wel buiten onze aarde, wat hoogstwaarchijnlijk ons ook eens toekomt.

  Helaas zijn er nog te veel mensen met de gedachte gang van een holbewoner en zullen we het voorlopig met onze idiote *leiders* en instellingen moeten doen.

  1 likes
 10. Allemaal leuk dat ze eindelijk uit de oude wetenschappelijke dogmas vna de vroege 20ste eeuw aan het breken zijn, maar alleen maar omdat je die dingen in Theorie kan betekend het nog niks. Ik kn honderden dingen bedenken die we in theory al zouden kunnen. Doe het maar gewoon, en laat het zien op video, en dan pas geloof ik je.

  2 likes
 11. Gelukkig zijn de alufolie hoedjes weer opgezet.
  Blij om te lezen dat er een doorbraak is in technologie. Al die complottheorieen, hou toch eens op.

  2 likes
 12. De EM-Drive heeft niets, maar dan ook niets, met een warpdrive van doen.
  Het is een gewone impuls motor, die de uitstoot van electronen gebruikt om stuwkracht te leveren. Het is eigen een variatie op de ionen motor.

  Sneller dan het licht is met deze techniek niet mogelijk.

  1 likes
  • Las van de week op deze site een stuk (29-4-2015), waarin stond, dat ze mbv een EM-Drive per ongeluk een warpdrive hadden uitgevonden.
   Hierdoor zou het mogelijk worden, om snelheden boven de snelheid van ‘t licht te bereiken.
   Feitelijk ga je met een warpdrive niet zo snel.
   Het “ruimteschip” staat stil en de ruimte om je heen beweegt.
   Hierdoor blijft de lichtsnelheid als maximale snelheid overeind en heeft Einstein vooralsnog gelijk.

   0 likes
 13. Als het zo ver is wil ik best wel met de warpdrive mee naar andere planeten en kan ik deze corrupte Aarde verlaten waar ik 40 jaar lang wordt aangevallen vanwege mijn innovaties.

  1 likes
 14. yes. let’s get the hell out of here

  0 likes
 15. “””maar het apparaat is controversieel omdat het in strijd lijkt te zijn met de klassieke natuurkunde.”””

  Net zoals UFO’s in strijd lijken te zijn met de klassieke natuurkunde.

  0 likes
 16. Rasecht Berensiroop

  space scientific politics and monetary systems : Exopolitics.org

  Tegen ongelofelijke snelheden buiten het Aardse zonnestelsel vliegen, zij het nu vanuit de Andromeda M31 of de Messier M32, zijn op de Aarde planeet in 72 uren Aards tijd zonder Hollywoodiaanse bluf te verkopen, zijn pas echte grootmeesters op ruimtevaartgebied en naar andere takken van de wetenschap…..
  Met deze een mars space-expeditie van op Vlaamse Belgische bodem….

  0 likes
 17. rond 1940 is er een experiment geweest van de amerikanen dat een schip met bemanning zou hebben laten verdwijnen…het “philadelfia experiment ” dat schip zou op een andere plaats weer “verschenen “zijn met bemanning aan boord. die (militaire )bemanning zou maandenlang gedesorienteerd geweest zijn. had te maken met een extreem hoog spanningsveld die de amerikanen hadden opgewekt….

  0 likes
 18. Kijk, dat is weer zo’n manier van NASA om de mensen te sussen, en om hun subsidiëring te rechtvaardigen met de insinuatie dat buitenaards leven ook niet tot hier kan geraken, en wij pas na honderd jaar tot bij de eerstvolgende ster.
  Met zo’n technologie staan we nog nergens.
  Als ik de buitenaardse contactees moet geloven (en er zijn er ettelijke) en gekoppeld aan de theorie van Professor Fran Deaquino, en zelfs aan de bewering van een insider van NASA, dan zou een interstellaire reis van honderden lichtjaren (de Pleiaden bijvoorbeeld) ruw gezegd 7 a 8 uren duren. Dit houdt in: een acceleratie van ruim 3.5 uren waarna men in een transitietoestand naar de Imaginaire Ruimte-Tijd geraakt, waar de snelheid oneindig is, idem telepatie, daarna vindt het omgekeerde plaats, ook +/- 3.5 uren. Die transitiemomenten zouden btw zeer kritisch en niet ongevaarlijk zijn.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

universiteit leiden

Universiteit Leiden, hou toch op met dat ‘factchecken’

De site Nieuwscheckers van de Universiteit Leiden ...