Innovatie

NASA stap dichter bij warpdrive die je in vier uur naar de maan brengt

Help mee door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Goed nieuws voor mensen die sneller dan het licht door ons zonnestelsel willen reizen. NASA werkt aan een revolutionaire nieuwe manier van ruimtereizen, die ons op een dag in staat kan stellen om ongelooflijke snelheden te bereiken.

De nieuwe technologie is gebaseerd op de zogeheten EmDrive. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie heeft het apparaat nu voor het eerst succesvol getest in een vacuüm.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De EmDrive zet elektrische energie om in voortstuwing en kan zonder brandstof door de ruimte reizen. De werking van het apparaat wordt tot in detail uitgelegd op de website NASASpaceFlight.com.

Amerikaanse, Britse en Chinese wetenschappers hebben in de afgelopen 15 jaar de werking van de EmDrive aangetoond, maar het apparaat is controversieel omdat het in strijd lijkt te zijn met de klassieke natuurkunde.

Door de succesvolle test komt elektromagnetische voortstuwing opeens een stuk dichterbij. Als de EmDrive kan worden ingebouwd in toekomstige ruimtevaartuigen, worden ruimtereizen een stuk korter, goedkoper en efficiënter. Het zou dan ook mogelijk moeten worden om sneller dan het licht te reizen.

Met een EmDrive duurt een reisje naar de maan nog geen vier uur en ben je in minder dan 100 jaar bij Alpha Centauri. De technologie die dit allemaal mogelijk moet gaan maken, wordt op dit moment getest in het Johnson Space Center in Texas.

[CNET]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje
wolfje
8 jaren geleden

yes. let’s get the hell out of here

blotepotepeter
blotepotepeter
8 jaren geleden

Wat de militaire sector na honderd jaar gebruik dumpt als antiek schroot, krijgen wij gepresenteerd als ‘verbazingwekkende nieuwe technologie’. Dus laat me niet lachen met steeds weer die zogenaamde nieuwe ontdekkingen. Ik ben overigens van mening dat technologie onze toekomst niet is. Want dat is ook weer militair gedachtengoed.

JPvandenBerg
JPvandenBerg
8 jaren geleden

“””maar het apparaat is controversieel omdat het in strijd lijkt te zijn met de klassieke natuurkunde.”””

Net zoals UFO’s in strijd lijken te zijn met de klassieke natuurkunde.

enkidoe
enkidoe
8 jaren geleden

4 uur is nog niet snel, maar dit zal wel de zogenaamde warpfactor 1 zijn.

Back to top button
32
0
We lezen graag je reactie!x