Natuur en Milieu

10 plekken die minstens zo mysterieus zijn als de Bermudadriehoek

Help anderen door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Iedereen is bekend met de Bermudadriehoek en de mysteries waarmee dit gebied wordt omgeven. Allerlei auteurs schrijven verdwijningen van vaar- en vliegtuigen in de denkbeeldige driehoek toe aan onder meer paranormale verschijnselen, waarbij de wetten van de natuurkunde werden opgeheven, of aan activiteit van buitenaardse bezoekers. Er zijn nog 10 andere plaatsen op aarde waar zich de nodige mysterieuze gebeurtenissen hebben voorgedaan.

10. Superstition Mountains

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De Superstition Mountains vormen een bergketen in de Amerikaanse staat Arizona ten oosten van de hoofdstad Phoenix. De legende over de goudmijn betreft de beroemdste vermiste mijn uit de Amerikaanse geschiedenis. De Duitser Jacob Waltz zou hem in de negentiende eeuw hebben ontdekt. Die overleed in 1891 en tot op de dag van vandaag zoeken goudzoekers vergeefs naar zijn mijn. De Apache-indianen geloven dat er in de Superstition Mountains een gat is dat naar de onderwereld leidt.

9. Zuid-Atlantische Anomalie

Heb je je ooit weleens afgevraagd of er een Bermudadriehoek in de ruimte is? Die is er. De Zuid-Atlantische Anomalie is het gebied waar de binnenste van de Van Allen-gordels het oppervlak het dichtst nadert. De anomalie ligt aan de oostkust van Zuid-Amerika en hangt samen met het gegeven dat het centrum van het aardmagnetisch veld niet samenvalt met het middelpunt van de aarde.

De Zuid-Atlantische Anomalie is verantwoordelijk geweest voor verschillende problemen met satellieten en ruimteschepen. Het internationale ruimtestation ISS moet vanwege de anomalie extra worden beschermd. Ruimtetelescoop Hubble maakt tijdens het passeren van de anomalie geen opnames. De oorzaak van de problemen wordt nog niet goed begrepen.

8. Anjikunimeer

In november 1930 zou een heel dorp zijn verdwenen in het Anjikunimeer in het Canadese territorium Nunavut. Ene Joe Labelle zocht op een avond naar beschutting in het dorp van de Inuit, maar kon de dorpsbewoners nergens vinden. Al het voedsel en geweren waren achtergelaten. Labelle schakelde de politie in, die ontdekte dat in de omgeving van het dorp tenminste één graf was geopend en geleegd. Op zo’n 100 meter van het dorp werden de lichamen van zeven sleehonden gevonden, die waren verhongerd hoewel ze toegang hadden tot voedsel. Er zouden ook vreemde lichten boven het meer zijn gezien op het moment van de verdwijning.

7. Drakendriehoek

De drakendriehoek of Formosadriehoek is een gebied in de buurt van Taiwan, Wake Island en de Gilberteilanden. Aan deze driehoek kleven een paar soortgelijke geruchten als aan de Bermudadriehoek, met name over magnetische afwijkingen, onverklaarbare lichten en objecten en mysterieuze verdwijningen. In 1952 stuurde de Japanse overheid een onderzoeksschip naar het gebied. De Kaio Maru 5 en alle 31 bemanningsleden zijn nooit teruggekomen. De Mongoolse legerleider Koeblai Khan zou hebben geprobeerd om Japan via de drakendriehoek binnen te vallen. Hij verloor daarbij ongeveer 40.000 manschappen.

6. Bigelow Ranch

Op deze ranch in het noordwesten van Utah worden vaak ongeïdentificeerde vliegende objecten, veeverminkingen en andere vreemde gebeurtenissen waargenomen. Terry en Gwen Sherman kochten de ranch in 1994. Toen ze aan het verhuizen waren zagen ze een grote wolf. Het dier leek tam, maar greep uiteindelijk een kalf. Terry loste een paar schoten, maar de kogels hadden geen effect. Het stel probeerde het dier te volgen, maar de sporen stopten abrupt, alsof de wolf in het niets was verdwenen.

Het werd uiteindelijk allemaal zo bont dat de Shermans de ranch in 1996 verkochten aan Robert Bigelow, oprichter van het National Institute for Discovery Science, om de mysteries rond de ranch te onderzoeken. Deze organisatie wil niets kwijt over zijn bevindingen.

5. Point Pleasant

Het plaatsje Point Pleasant kwam in 1967 wereldwijd in het nieuws nadat de Silver Bridge was ingestort. Hierbij kwamen 46 mensen om het leven. Het is nog steeds niet bekend wat de oorzaak was van het instorten. In het boek The Mothman Prophecies beschrijft John A. Keel vreemde gebeurtenissen die rondom deze ramp hebben plaatsgevonden. De Mothman was een verschijning die herhaaldelijk in de buurt van Point Pleasant is waargenomen: een mensgroot vliegend wezen met rode ogen. Wat het precies is geweest is nooit bekend geworden.

4. Michigandriehoek

Opnieuw een geografische driehoek, dit keer in het midden van het Michiganmeer. In dit gebied zouden ook vaar- en vliegtuigen zijn verdwenen. Op 28 april 1937 was kapitein George R. Donner op weg van Eerie in Pennsylvania naar Port Washington in Wisconsin. Hij zou uitgeput zijn en naar zijn scheepshut zijn gegaan. Drie uur later bleek Donner niet in zijn hut te zijn. Hij werd nooit teruggevonden.

Op 23 juni 1950 vloog Northwest Airlines vlucht 2501 van New York naar Minneapolis. Vanwege slecht weer stuurde piloot Robert C. Lind het toestel met 58 passagiers over het Michiganmeer. Er is nooit meer iets van het vliegtuig vernomen. Er zijn nooit wrakstukken gevonden.

3. San Luisvallei

In de San Luisvallei in het zuiden van Colorado worden ongehoord veel UFO’s gezien. Na het mislukken van haar ranch bouwde Judy Mesoline in 2001 haar UFO-uitkijkpost. Door bezoekers wordt de plek ook wel de ‘Bermudadriehoek van het Westen’ genoemd. De San Luisvallei ligt aan de voet van de Rocky Mountains. “Er zijn hier zoveel rare dingen gebeurd in de afgelopen 12 jaar. Ik zeg tegen iedereen dat ze er open voor moeten staan. Misschien snap je het niet, maar er is een hoop aan de hand in het universum waar we gewoon niks over weten.”

2. Benningtondriehoek

In het zuidwesten van Vermont bevindt zich nog een driehoek. Op deze plek hebben zich tussen 1945 en 1950 vijf mysterieuze verdwijningen voorgedaan. Op 12 november 1945 leidde de 75-jarige Middie Rivers een groep jagers door de bossen. Op de terugweg liep hij vooruit en is nooit meer iets van hem vernomen. De 18-jarige Paula Welden ging op 1 december 1946 in het gebied wandelen, maar keerde nooit terug.

Op 1 december 1949 nam veteraan James E. Tetford na een familiedag de bus naar huis, maar kwam nooit aan. Zijn bagage is wel teruggevonden. De 8-jarige Paul Jepson verdween op 12 oktober 1950 terwijl zijn moeder de varkens aan het voeren was. Op 28 oktober 1950 was Frieda Langer in het gebied aan het wandelen met haar nicht toen ze uitgleed en in het water belandde. Haar lichaam werd pas zes maanden later gevonden en was dusdanig gehavend dat nooit een doodsoorzaak is vastgesteld.

1. Bridgewaterdriehoek

In het zuidoosten van Massachusetts, net ten zuiden van Boston, zijn diverse mythische dieren gezien. Vanaf de jaren zeventig worden er grote harige aapachtige wezens in het moeras gezien. Er zijn ook Pterodatylus-achtige wezens in de lucht gezien. In het gebied worden daarnaast meldingen gedaan van veeverminking. Al sinds 1760 worden er UFO-waarnemingen in de Bridgewaterdriehoek gedaan. In dat jaar werd er een bol van vuur gezien boven New England. Sindsdien worden er ook geregeld zwarte helikopters gezien.

De Bermudadriehoek valt eigenlijk nog best wel mee.

[Listverse]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Choraii
Choraii
10 jaren geleden

Mm, opvallend dat het voornamelijk allemaal plekken in Amerika zijn….
Jaaaaren geleden stond er eens een artikel hierover in volgens mij de Panorama. Daar werd verwezen naar een ‘duivels driehoek’ in de Middelandse zee. Was toe geloof ik in het kader van de verdwijning van de opvarende van een zeiljacht.

Mek
Mek
10 jaren geleden

Op 81 graden Noord ligt het onbewoonde Franz Josef Land, een eilandengroep waar grote stenen bollen te vinden zijn. Sommige daarvan zijn manshoog.

barsoomx
barsoomx
10 jaren geleden

Je hebt verschillende soorten driehoeken,
Zo ook in 2000, toen er presidentsverkiezingen in Amerika waren:
George W Bush versus Al Gore.
In Miami verdwenen 10duizenden “votes”, waardoor Al Gore
zijn verkiezing verloor.
Waar die verdwenen stemmem gebleven zijn, is volgens mij
nooit opgehelderd.
Bij/op Mars is een Sovietdriehoek, waar een aantal Russiche
ruimtesondes mislukte missies hadden.
Oorzaak onbekend.

Kalki
Kalki
10 jaren geleden

De 11e plek, is de plek waar de HEDENDAAGSE Christus van de Nieuwe Tijd woont, daar gebeuren ook wonderen.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x