CoronaBinnenland

Onderzoek laat zien dat 2G niets toevoegt: ‘Het momentum kantelt. Doei 2G. En de rest!’

Help door dit met iedereen op je socials te delen!

Een 2G- of 3G-toegangsbeleid heeft een minimaal effect op de coronabesmettingen, blijkt uit onderzoek van de TU Delft en het UMC Utrecht. Als alleen mensen die ingeënt of genezen zijn bij openbare gelegenheden naar binnen mogen, daalt het R-getal met slechts 10 procent. Dat is niet genoeg om het R-getal onder de 1 te krijgen, zeggen de onderzoekers.

Ze zeggen ook dat het coronabewijs vooral minder effectief is geworden doordat vaccins minder effectief zijn geworden.

Mensen reageren verheugd op het onderzoek. “Ik ben heel blij dat het 2G-verhaal inzakt als een mislukte soufflé. Het is in alles moreel verwerpelijk,” zegt verpleegkundige en medisch socioloog Hugo van der Wedden.

Niet invoeren dus

“Goh, hadden we toch weer gelijk tijdens de hoger beroepzitting afgelopen week. ‘Alle OMT-adviezen kunnen in de prullenbak als gevolg van omikron’, aldus neuroloog Jan Bonte tijdens de zitting. He was right,” schrijft advocaat Bart Maes.

BBB-voorvrouw Caroline van der Plas stelt: “Duidelijk. Niet invoeren dus.”

“Er was al geen reden om 2G in te voeren of 3G te handhaven, maar nu is het helemaal over en sluiten,” voegt gezondheidswetenschapper Yvonne Simons toe.

Zal Paternotte vast niet blij mee zijn

Forum voor Democratie schrijft: “Elke dag dat er nu nog wordt gewacht met de afschaffing van de QR-code is een dag van volstrekt onnodige maatschappelijke en economische schade.”

“Weg met die coronapas! Was een slecht plan, is een slecht plan, blijft een slecht plan. Zal Paternotte van D66 vast niet blij mee zijn,” twittert Kamerlid Tunahan Kuzu (Denk).

“Als minister Kuipers nu nog doorgaat met 2G spuugt hij op zijn witte jas!” zegt Kamerlid Fleur Agema (PVV), die de behandeling van 2G meerdere keren wist uit te stellen. “Geen enkele medisch-wetenschappelijke onderbouwing, louter politiek-ideologische.”

“Het momentum kantelt. Doei 2G. En de rest!” aldus Agema.

4.9 123 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
144 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nog niet!
Nog niet!
1 jaar geleden

Niet te vroeg juichen. Nu zijn de muggen van Koopmans aan de beurt. Lockdowns omdat er muggen rondvliegen.

Nog niet!
Nog niet!
1 jaar geleden

Niet te vroeg juichen. Nu zijn de muggen van Koopmans aan de beurt. Lockdowns omdat er muggen rondvliegen.

Loire
Loire
1 jaar geleden

Nu doorpakken, coronapas in de prullenbak en criminelen die het verzonnen hebben om heel Nederland om niets te gijzelen in de EBI.

metoo
metoo
1 jaar geleden

ze verzinnen wel weer iets om het er toch door te drukken..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

144
0
We lezen graag je reactie!x