Buitenland

Griek in Marioepol: ‘De fascistische Oekraïners vermoorden ons als we de stad verlaten’

Help ons door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!

Oekraïne is in onderhandeling met Rusland over humanitaire corridors waarlangs burgers uit een aantal steden kunnen vluchten. Rusland had vanaf 08.00 uur Nederlandse tijd een staakt-het-vuren aangekondigd bij onder meer Marioepol zodat burgers de stad kunnen verlaten.

In Marioepol wonen meer dan 120.000 etnische Grieken. De Griekse zender Skai sprak enkele dagen geleden met één van hen, ene meneer Kiouranas, die zei dat Oekraïense fascisten burgers vermoorden die de stad proberen te verlaten.

Op de vraag van Skai of hij van plan is om de stad te verlaten, antwoordde hij: “Hoe dan? Als je probeert te vertrekken, loop je het risico dat je de Oekraïense fascisten, het Azovbataljon, tegen het lijf loopt.”

“Ze zouden me vermoorden,” voegde hij toe.

Wolfsangel

Het Azovbataljon is een nazigroep die onder de Nationale Garde van Oekraïne en het ministerie van Binnenlandse Zaken valt en gevestigd is in Marioepol. In 2014 werd bekend dat het bataljon zich schuldig heeft gemaakt aan marteling en oorlogsmisdaden. Hun logo bevat de wolfsangel, een symbool dat ook werd gebruikt door de 2. SS-Panzer-Division Das Reich, een divisie van de Waffen-SS.

In 2014 zei een woordvoerder dat het bataljon voor ongeveer 10 tot 20 procent bestaat uit neonazi’s, schrijft de Greek City Times. Meer dan de helft van het bataljon spreekt Russisch en komt uit het oosten van Oekraïne, waaronder Donetsk en Loehansk.

Parlement

De eerste commandant van het bataljon was Andriy Biletsky, het hoofd van de extreemrechtse bewegingen Sociaal-Nationale Assemblee en Patriotten van Oekraïne. Omdat hij in 2014 gekozen werd in het Oekraïense parlement nam hij ontslag, aangezien parlementsleden niet in het leger mogen dienen.

Eén van de soldaten van het Azovbataljon zei in gesprek met The Guardian dat ‘Poetin een Jood is’ en dat ‘de Holocaust nooit heeft plaatsgevonden’.

3.1 110 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
61 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
5 maanden geleden

DE NOORD-ATLANTISCHE-TERRORISTEN-ORGANISATIE

Zelensky & zijn OekroNazi-NAVO-Terroristen beschuldigen nu Europa & Amerika de Oorzaak te zijn van alle Ellende…in Oost-Oekraïne werden al 8 jaar lang Burgers op Gruwelijke wijze vermoord, gebombardeerd & beschoten…Wapenleveranties door de NAVO aan OekroNazi-Terroristen, Laptops van de NAVO worden door de Russen aangetroffen bij Hardcore Nazi-Doodseskaders, Oekraïne was bezig met de ontwikkeling van Kernwapens & er worden Bio-Labs aangetroffen…Kortom de NAVO heeft al die tijd een Terroristische Boevenstaat aan de grens met Rusland gesteund, Chaos proberen te creëeren zodat er een Oorlog met Rusland uit zou breken…Als het Westen zo door gaat…dan gaat het Westen in Glas veranderen met 27x de Snelheid van het Geluid, dat kan ik iedereen garanderen…

Het ABSOLUTE FAILLIET van het Westen is een FEIT!!! Wat een Schande is Nederland & de Rest van Europa…dat is één ding dat deze Speciale Politie-Operatie van Rusland HÉÉL ÉRG DUIDELIJK heeft gemaakt!!! Die Doodsbange Lafhartige Kudde Hersendode Zombie-Schapen kruipen als een stel Larven voor hun Demonische Nazi-PuppetMasters…Ik schaam me inmiddels werkelijk waar Kapot dat ik een Nederlander ben…wat een Wanstaltig Volk is de Overgrote Meerderheid…voor de schamele restanten Goede integere Nederlanders heb ik het dringende advies:

EMIGREER ZO SNEL ALS JE KUNT!!!

Dit Land is REDDELOOS verloren…compleet gegijzeld door een stelletje Demonen uit de Diepste krochten van de Hel…Ik kan me inmiddels héél goed voorstellen waarom Lieutenant Alexander Prokhorenko Opdracht gaf om een Luchtaanval uit te voeren op zijn eigen Positie toen hij eenmaal volledig omsingeld was door ISIS-strijders…

Keesjan
Keesjan
5 maanden geleden

‘Meer dan de helft van het bataljon spreekt Russisch en komt uit het oosten van Oekraïne, waaronder Donetsk en Loehansk.’
Dit klopt niet, het is een onderdeel van het Oekraïense vrijwilligers leger en VECHT teggen de Russen in Donetsk en Loehansk! Er zitten veel huurdoldaten in.

Locke
Locke
5 maanden geleden

Aanschouw dat materieel daar ziet u de toekomstige pensioenpot staan.

Marianna
Marianna
5 maanden geleden

mogen we dat niet weten?

journalisten van de z.g. “nette” kranten, schamen jullie je niet?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

61
0
We lezen graag je reactie!x