Homepagina » Universum » Er bestaat mogelijk dan toch een Planeet X voorbij Pluto
Er bestaat mogelijk dan toch een Planeet X voorbij Pluto

Er bestaat mogelijk dan toch een Planeet X voorbij Pluto

Over Planeet X doen allerlei complottheorieën de ronde: aan de rand van ons zonnestelsel zou zich een planeet schuilhouden die zo groot is als Jupiter en waarvan het bestaan geheim wordt gehouden door NASA. Er komt steeds meer bewijs dat voorbij Pluto nog een planeet bestaat.

Richard A. Lovett bespreekt het nieuwste bewijs in tijdschrift Cosmos. Het bewijs voor het bestaan van Planeet X kan volgens hem worden gehaald uit simulaties die laten zien dat Charon, de grootste maan van Pluto, niet altijd rond de dwergplaneet heeft gedraaid. Op een bepaald punt kwamen twee hemellichamen mogelijk met elkaar in botsing, waarna Charon een natuurlijke satelliet van Pluto werd.

Volgens New Horizons-hoofdonderzoeker Alan Stern houdt een dergelijke botsing in dat Pluto en Charon gezelschap hebben. Lovett schrijft:

Het buitenste deel van het zonnestelsel is reusachtig. De kans op een botsing zou miniem zijn als Pluto en Charon de enige objecten waren in dat gebied. Stern heeft uitgerekend dat het 10.000 keer de leeftijd van het hele heelal zou duren voordat een botsing tussen een eenzame Pluto en Charon aannemelijk zou worden. Maar als er ‘1000 Pluto-achtige objecten’ in de regio waren, zou een botsing veel waarschijnlijker worden, zo zei Stern afgelopen jaar tijdens een bijeenkomst in San Francisco.

“Er bevinden zich mogelijk zelfs Mars- en aardachtige dingen,” vertelde Stern aan Lovett. Wetenschappers weten al dat er meer dwergplaneten zijn voorbij Pluto. Vorig jaar kondigde Scott Sheppard, een astronoom van het Carnegie Instituut, aan dat hij een dwergplaneet had gevonden die hij Biden had genoemd.

Afwijkingen in de omloopbanen van Biden en andere dwergplaneten hebben geleid tot theorieën over het mogelijke bestaan van een planeet of planeten met een massa die groot genoeg is om deze verschillen te verklaren.

[Smithsonian]


Vond je deze info goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

29 reacties

 1. En waarom zou NASA dit geheim willen houden?

  2 likes
 2. Even naar het filmpje gekeken en ja hoor, daar is de IRAS-mythe weer. In 1983 stond in de Washington Post dat twee astronomen, Neugebauer en Houck met de IRAS een jupiterachtige planeet in het infra-rood zouden hebben ontdekt.
  De werkelijkheid is helaas een beetje minder spannend. Kort nadat IRAS was begonnen met waarnemen werd een aantal min of meer puntbronnen in het infra-rood ontdekt. Tijdens een persconferentie zeiden deze twee astronomen dat deze puntbronnen van alles konden zijn, van donkere planeten tot ver verwijderde sterrenstelsels; ze wisten het nog niet. Een journalist van de WP nam alvast een voorschotje op het nodige nadere onderzoek en maakte daar een nieuwe planeet van.
  Maar nader onderzoek wees uit dat deze puntbronnen deels gaswolken in ons eigen melkwegstelsel waren en deels inderdaad andere sterrenstelsels met explosieve stervormingsgebieden, later URILG’s genoemd. Er zat geen planeet tussen.
  Hier is het artikel van Houck uit 1985: http://articles.adsabs.harvard.edu/cgi-bin/nph-iarticle_query?db_key=AST&bibcode=1985ApJ…290L…5H&letter=L&classic=YES&defaultprint=YES&whole_paper=YES&page=5&epage=5&send=Send+PDF&filetype=.pdf
  Opmerkelijk genoeg wordt in het filmpje wel gemeld dat na de Voyager 2 missie langs Uranus en Neptunus door nauwkeuriger massabepalingen van die planeten de vermeende rest-storingen in de baan van Uranus konden worden geschrapt, maar dat wordt afgedaan als een poging om planeet X te verhullen.

  Het New Horizons team mag graag een beetje overdrijven, nu de passage van Pluto op 14 juni a.s na 15 jaar dichtbij komt en de publiciteit dus wordt gezocht. Dat er meer objecten zoals Pluto in de kuipergordel zullen worden gevonden is iets waar geen enkele astronoom aan twijfelt. Ze waren door Kuiper voorspeld en, zo lastig als ze te vinden zijn, zijn er ondertussen al tientallen bekend. Dat die veel groter zullen zijn dan Pluto enigszins in de buurt van Neptunus wordt echter door vrijwel niemand geloofd, want dan zouden daar duidelijke sporen van te zien moeten zijn. Recent is wel gespeculeerd over een planeet heel ver weg, als verklaring voor een opmerkelijke regelmaat in de baanparameters van een stuk of 13 sterk elliptisch kuipergordelobjecten. Nader onderzoek moet dit nog bevestigen, maar dan gaat het over een object gigantisch ver weg, op 250 AE (bijna 10x zo ver als Neptunus) en in feite al bijna buiten de kuipergordel.

  2 likes
  • Ik ken dit laatste stuk van je verhaal. Echter is dit in een andere context. Waar ik het van ken, gaat over het bestaan van een tweede ster in ons stelsel. (De mogelijkheid, niet alwetende onzin.) Het bestaan valt niet te bewijzen, maar het noemen van een erg groot object op enkele honderden AU komt vrij ver overeen met wat jij aanhaald, en wat zij hebben berekend/gevonden/??? .

   0 likes
   • De geschatte massa van dat vermeende object is in de orde van grootte van een paar keer die van de Aarde. Geen ster. Formaat ster zou bovendien al lang waargenomen zijn, zelfs als het een bruine dwerg betreft, doordat er al meer dan dertig jaar met infra-rood-telescopen wordt gewerkt.

    2 likes
 3. Ja waarom willen ze zaken verborgen houden, moet je deze lijst eens bekijken met wetenschappers die overleden zijn.

  Is er iemand bij die dit leest die denkt dat dit allemaal toeval is ?

  Death Scientists 2004 -2011

  http://www.stevequayle.com/?s=146

  0 likes
  • Wat is er zo raar aan dat wetenschappers dood gaan? wetenschappers zijn ook mensen. Er zijn hééél veel wetenschappers. Statistisch gezien zullen sterfgevallen, inclusief (zelf-)moorden, ongevallen etc. naar evenredigheid ook onder wetenschappers voorkomen. Voor Nederland met ongeveer 38.000 mensen met een wetenschappelijke baan en 17 miljoen inwoners zou je naar evenredigheid mogen verwachten dat van de (en dan pak ik alleen de (zelf-moorden en verkeersslachtoffers) van de 2600 niet-natuurlijke sterfgevallen per jaar , zou je er zo’n 5 à 6 onder wetenschappers mogen verwachten, statistisch gezien.

   2 likes
  • Wetenschappers zijn net als mensen en bankiers, ze gaan ook dood!

   2 likes
 4. Effe ontopic. Die gele ster in het noorden, die met blote oog heel goed te zien is: welke ster is dat?

  0 likes
  • Al vanaf de avondschemering is al enige maanden de planeet Venus te zien; erg helder. Die staat overigens niet in het noorden, maar in het westen, en vlak voordat ie ondergaat (tegen middernacht) in het noordwesten. Maar ik vermoed dat je die bedoelt. Langzaam maar zeker kruipt Venus de komende maanden weer naar de Zon en vanaf juli is ie niet meer ‘s avonds te zien. Vanaf half augustus komt Venus aan de andere kant weer te voorschijn als “morgenster” in de ochtendschemering.
   Iets minder helder, maar ook opvallend is Jupiter, die dan hoog in het zuidwesten is te zien. Als je twijfelt tussen een heldere ster of een planeet, kijk dan eventjes of ie flonkert: een heldere ster flonkert wel, maar een heldere planeet niet.

   2 likes
 5. De kans is groot dat er nog andere grote objecten in de kuipergordel bestaan.
  De kans dat zon’object bewoond wordt door oud testamentaire reuzen? astronomisch klein!

  1 likes
 6. Intervieuw van Simon Parkes van 17 april jl.
  Hij verteld over objecten in ons zonnestelsel zo groot als een planeet (planet x) en Putin waarom hij 10 dagen weg was en financiële instorting in sept, okt of nov dit jaar en meer, zie link

  http://www.simonparkes.org/interviews.html

  0 likes
 7. pfff.. het is me wat weer deze stelling
  of we het nu wel of niet (moeten) weten wat ” er IS ” .. blijft er 1 mooie theorie voor mij kaars recht overeind staan en dat is dat in Mijn Lichaam vele organen wonen..

  even een ” huishoudelijke vraag ” : waarom kan je niet meer met je muisje op de kat klikken voor response??

  0 likes
 8. Vind dit artikel nu niet echt veel toegevoegde waarde hebben. En als er nu zo’n planeet zou zijn…..boeiend hoor…

  0 likes
 9. Een simulatie werk aan de hand van input. En laat dus zien wat de wetenschapper verwacht dat er gebeurd. Dit zegt verder niet veel. Het is misschien een mogelijkheid. Maar misschien ook niet.

  0 likes
 10. Planet x= plan it x= satelliet/ster die ons en natuur gaat controleren/beheersen?

  0 likes
 11. Er begeeft zich nog meer in ons zonnestelsel dan dat er tot nu ontdekt is door de huidige mens.
  En er begeeft zich nog meer in ons zonnestelsel dan dat ons daadwerkelijk verteld word.
  (@ Sander, Never A Straight Answer)
  Naast planeet X hebben we anders ook nog Nirubu.

  0 likes
 12. http://beforeitsnews.com/space/2015/04/★nibiruplanet-xmoving-fast-jade-helm-ready-for-pole-shift-2489834.html

  Interessant om te lezen en zo te zien bestaat hij toch wel en de oude geschiedenis verteld hetzelfde .

  0 likes
 13. Jupiter Ascending, zo is het. Wij zijn geschapen om uitgemolken worden.

  0 likes
 14. planeet x is er gewoon niet

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Tart een nieuwe ruimtemotor de natuurwetten? Kijk wat deze NASA-wetenschapper heeft ontworpen

Tart een nieuwe ruimtemotor de natuurwetten? Kijk wat deze NASA-wetenschapper heeft ontworpen

NASA-wetenschapper David Burns doet nogal gewaagde uitspraken ...

Aliens bestaan en we zijn niet uniek in het universum, zegt deze voormalige MI6-baas

Aliens bestaan en we zijn niet uniek in het universum, zegt deze voormalige MI6-baas

Sir John Sawers, het voormalige hoofd van ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.