UFO

Rapport RAND Corporatie over onbekende vliegende objecten

Help anderen door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In april 1982 verscheen in de inmiddels opgeheven New Yorkse krant The News World een publicatie getiteld ‘UFOs and other Cosmic Phenomena’ door de RAND Corporatie, een van oorsprong Amerikaanse denktank van de luchtmacht.

Eén van de onderzoekers van dit bureau deed onderzoek naar onbekende vliegende objecten. Dit onderzoek verscheen in 1982 in de media.

De publieke opinie over onbekende objecten in het luchtruim veranderde in de zestiger jaren aanzienlijk. Eerst namen Amerikanen alle verklaringen die werden bedacht door de Amerikaanse luchtmacht voor waar aan. Na het fameuze moerasgas-incident in 1966 bij Ann Arbor in de staat Michigan kwam er landelijk veel weerstand tegen de gegeven verklaringen. De luchtmacht zag in dat het tijd was om haar beleid te herzien.

Daartoe schakelde men de hulp in van de Universiteit van Colorado om ‘onafhankelijk’ onderzoek te doen naar onbekende objecten. Deze studie staat bekend als het Condon-rapport, naar voorzitter Dr. Edward U. Condon.

De RAND Corporatie deed in 1968 haar eigen studie naar onbekende vliegende objecten. De studie, geschreven door George Kocher, werd op 27 november 1968 gepubliceerd als RAND document 13154-PR.

Condon concludeerde dat ‘verder uitgebreid onderzoek naar waarnemingen niet gerechtvaardigd is omdat verwacht wordt dat de wetenschap hoog ontwikkeld is’. Om die reden werd Project Blue Book in 1969 beëindigd. De RAND Corporatie keek naar de keerzijde van de medaille: wat te doen met onbekende vliegende objecten?

In het rapport van onderzoeker George Kocher waarschuwt hij dat er ‘een grote hoeveelheid desinformatie bestaat over het fenomeen, die niet alleen de perceptie van de bevolking beïnvloedt, maar ook die van hoogopgeleiden zoals wetenschappers.

Het 40 pagina’s tellende document bevat vijf essays die verschillende aspecten van het fenomeen belichten: historische aspecten, astronomische aspecten, de aard van de waarnemingen, fenomenologische aspecten en hoe nu verder te gaan en waarom. Het rapport concludeert dat het fenomeen bestaat en op een verantwoordelijke manier dient te worden onderzocht. Daarmee ging Kocher in tegen het standpunt van de regering.

Kocher behandelt in het verslag onder meer het wonder van Fatima in Portugal op 13 oktober 1917 waarbij een menigte van 70.000 mensen getuige was van een verschijning. Het leek op een brandend wiel, een ronddraaiende schijf. Ook wordt een object beschreven dat op 10 oktober 1966 nabij Newton in de staat Illinois is gezien door vier getuigen.

kocher1397394734893

In zijn laatste essay schrijft Kocher dat het van zeer groot belang is om het fenomeen te identificeren als blijkt dat de schepen van buitenaardse komaf zijn. Hij noemt vijf manieren waarop de onbekende objecten beter kunnen worden begrepen.

Hij stelt voor een centraal agentschap op te richten dat bestaat uit ufologen en wetenschappelijk adviseurs. Dit agentschap zou vervolgens samen moeten werken met postkantoren en politiebureau’s. Kocher noemt ook de rol van de media in het mysterie. Hij schrijft dat de pers aangemoedigd dient te worden om op een accurate manier verslag te doen van waarnemingen in plaats van dat de berichtgeving op sensatie is gericht. Door op een goede manier te berichten zullen andere getuigen sneller naar voren komen met hun eigen ervaringen. Hoe anders is het gelopen.

De door Kocher voorgestelde punten zouden enige samenwerking en coördinatie vereisen binnen de regering. Ironisch genoeg is de Amerikaanse luchtmacht voor onderzoek vaak afhankelijk geweest van de RAND Corporatie, maar in dit geval werd geen enkele aandacht geschonken aan Kocher’s aanbevelingen.

Sinds het Condon-rapport heeft de Amerikaanse regering het bestaan van het UFO-fenomeen openlijk ontkend. Het was echter de Franse regering die de aanbevelingen van de RAND Corporatie opvolgde door de GEIPAN op te richten, een eenheid binnen de Franse ruimtevaartorganisatie CNES die onderzoek doet naar ongeïdentificeerde fenomenen in het luchtruim. In maart 2007 is GEIPAN begonnen haar achieven online te zetten voor het publiek.

Lees hier het gehele RAND-rapport.

Bron: Openminds.tv

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x