Buitenland

Zwaar aan de pillen: Dader schietpartij Oregon slikte vijf soorten medicijnen en leed aan Asperger

Help door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De man die in de Amerikaanse staat Oregon negen mensen doodschoot op een school in de stad Roseburg leed aan het syndroom van Asperger en slikte tenminste vijf soorten medicijnen, onder meer tegen ADHD.

De moeder van Chris Harper-Mercer zei dat hij vroeger vaak met zijn hoofd tegen de muur bonkte en dat haar zoon was gediagnosticeerd met het syndroom van Asperger, een autistische stoornis, zo schrijft de New York Times.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De man had een zwarte moeder en een blanke vader, waardoor hij na de BMR-prik een verhoogd risico had op autisme. Wetenschapper William Thompson van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC onthulde recentelijk dat zijn werkgever studieresultaten liet manipuleren waaruit bleek dat Afro-Amerikaanse jongetjes na de BMR-prik meer kans hadden om autisme te ontwikkelen.

ADHD en psychiatrische medicatie

De moeder zei dat Chris in eerste instantie de diagnose ADHD had gekregen. Op Facebook schreef de schutter: “Ik heb een pillendoosje met vijf soorten pillen. Ik heb geen idee welke helpen om te slapen, dus ik heb overal vier van ingenomen.”

Harper slikte al deze pillen zonder dat hij wist wat ze deden. Omdat veel psychiatrische medicijnen ingrijpende bijwerkingen hebben, kunnen de gevolgen catastrofaal zijn als ze worden gecombineerd en in grote doses worden ingenomen. Het verband tussen dit soort medicijnen en agressie was in 1991 al bekend.

Vrijwel alle schietpartijen op scholen gelinkt aan pillen

Ook Adam Lanza, de jongen die op 14 december 2012 op de Sandy Hook-basisschool in Newton 20 kinderen, zes medewerkers en zijn moeder Nancy en zichzelf doodschoot, leed aan Asperger. Hij slikte daar medicijnen voor. De Britse psychiater David Healy zei destijds dat 90 procent van alle schietpartijen op scholen in de afgelopen 10 jaar in verband kan worden gebracht met psychiatrische medicijnen.

Vrijwel alle recente schietpartijen op scholen zijn inmiddels gelinkt aan psychiatrische medicijnen. Kijk hier voor een overzicht.

[NaturalNews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x