Archeologie

1000 jaar oude ‘buitenaardse’ schedel gevonden op kerkhof

Help anderen door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mexicaanse archeologen hebben op een kerkhof een merkwaardige langgerekte schedel gevonden.

De 1000 jaar oude schedel is gevonden in de buurt van de plaats Onavas. Schedelvervorming zou in Meso-Amerikaanse culturen zijn toegepast om sociale groepen van elkaar te onderscheiden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In totaal werden de skeletten van 25 individuen aangetroffen, waarvan 13 met vervormde schedels en vijf met verminkte tanden. Het verminken van tanden was vermoedelijk een overgangsritueel rond de puberteit, aldus hoofdarcheoloog Cristina Garcia Moreno. De vorm van de schedel doet denken aan een buitenaards wezen.

De graven bleken daarnaast versierd met zeeschelpen uit de Golf van Californië. In de staat Sonora waren dergelijke ornamenten nog nooit eerder gevonden. Het is een indicatie dat de invloed van Meso-Amerikaanse volkeren zich verder naar het noorden uitstrekte dan gedacht.

Onduidelijkheden

Moreno merkte op dat in dit geval geen sociale verschillen konden worden ontdekt, omdat alle graven dezelfde kenmerken hebben. Ook konden haar collega’s niet vaststellen waarom sommigen sieraden droegen en anderen niet, of waarom tussen de overblijfselen slechts één geraamte van een vrouw is gevonden.

Garcia Moreno heeft de opgravingen verricht namens de Arizona State University. Het Nationaal Instituut voor Antropologie en Geschiedenis (INAH) verleende goedkeuring voor de werkzaamheden.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
HR
HR
11 jaren geleden

‘Schedelvervorming’, bizarre bezigheid. Op zich goed mogelijk denk ik, aangezien de mens al vroeg bezig was het lichaam te vervormen. Lange nekken door nekringen en lotusvoetjes bv. De schedel is hierin gemakkelijk te ‘bewerken’vlak na de geboorte omdat de schedeldelen dan nog niet aan elkaar gegroeid zitten. Kijk maar eens hoe vaak er in andere culturen platte achterhoofden zijn, schijnt te komen doordat ze daar op liggen na de geboorte. Lange hoofden zorgden voor extra lengte en lengte zou goed aan status gebonden kunnen zijn in oude culturen. Wel lastig krabben met vlooien op je kruim.

darketernal
darketernal
11 jaren geleden

Waarom zetten jullie er “buitenaards” bij? Er is echt niets dat erop wijst dat deze schedels van buitenaardse origine zijn. Buitenaardse wezens ok, maar wees wel a.u.b reeel.

Serenity88
Serenity88
11 jaren geleden

[quote name=”darketernal”]Waarom zetten jullie er “buitenaards” bij? Er is echt niets dat erop wijst dat deze schedels van buitenaardse origine zijn. Buitenaardse wezens ok, maar wees wel a.u.b reeel.[/quote]
Waarom zou het niet mogelijk zijn dan?

theo
theo
11 jaren geleden

[quote name=”Serenity88″]Waarom zou het niet mogelijk zijn dan?[/quote]
Da’s omdraaien van bewijslast. Niets wijst er op dat ze buitenaards zijn.

Waarom zou het mogelijk zijn? Wat wijst er op dat de schedels wél buitenaards zijn?

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x