Mens en Dier

‘Het debat van morgen kan maar over 1 onderwerp gaan. Rutte: functie elders’

Help mee door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Demissionair premier Rutte zei gisteren dat het kabinet met de snelle versoepelingen van eind juni een ‘inschattingsfout’ heeft gemaakt. Hij verontschuldigde zich daarvoor. Ook bood hij excuses aan voor de ‘slechte persconferentie’ van vrijdag.

Simon Lelieveldt, voormalig hoofd toezicht en financiële markten van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en voorheen werkzaam bij De Nederlandsche Bank, heeft in een lange Twitter-draad ongenadig hard uitgehaald naar Rutte en de media.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Tegen de Nederlandse media zegt hij: “Erken het Stockholmsyndroom waarin jullie met Rutte gevangen zitten en maak je vrij van je ontvoerder. Hij is een politicus die systematisch de rechtsstaat schendt, dus een recidivistische wetsovertreder. Die als een capo duikt en manipuleert.”

Als demissionair kabinet even snel de Stasi invoeren

“Je kunt wel de daden van de ontvoerder rechtpraten, maar deprogrammeer jezelf en zie wie er voor je staat en hoe diep het Stockholmsyndroom geworteld is in jullie eigen narcistische behoefte om gezien en erkend te worden. Maak je los en doe dat omwille van de rechtsstaat,” schrijft Lelieveldt.

Hij wijst vervolgens op een aantal zeer zorgelijke ontwikkelingen in ons land. Zo probeert het ministerie van Justitie en Veiligheid er in alle stilte een controversieel wetsvoorstel door te drukken dat het mogelijk maakt om burgers online te bespioneren. Het demissionaire kabinet dreigt een soort derde geheime dienst te creëren.

Lelieveldt zegt over dit wetsvoorstel: “Als demissionair kabinet even snel de Stasi invoeren en bevoegd maken om burgers overal te volgen. Consultatietermijn: een onwettige vijf dagen.”

Rutte: functie elders

Woensdag debatteert de Tweede Kamer over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Lelieveldt zegt in aanloop naar dit debat: “Morgen probeert een pathologisch liegende, draaiende demissionaire premier het roer van de staat vast te houden.” Volgens hem bood Rutte zijn excuses aan voor zijn media-optreden van afgelopen vrijdag omdat hij bang is zijn demissionaire zetel kwijt te raken. “Dat is wie hij is.”

“Het debat van morgen kan maar over één onderwerp gaan. Rutte: functie elders. De man is bewezen leugenachtig, houdt zich niet aan toezeggingen, is niet radicaal veranderd en doet zijn goddelijke eigen zin om aan de macht te blijven,” benadrukt Lelieveldt.

4.8 143 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

139 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

LEKKER BEZIG RÜTTLER & Co.

Ik persoonlijk vind dat die Elitaire Autocratische Totalitaire Dystopische Dictatoriale Doorgesnoven Oorlogsmisdadigers & Landverraders het op dit moment best aardig doen…HET IS ÉÉN GROTE PUINHOOP! En dat is precies waar ik op zat te WACHTEN…

Vrijheid is ver te zoeken
Vrijheid is ver te zoeken
2 jaren geleden

Leugenachtig…. Rutte is een psychopaat, een fascist die allang geleden in de diepste kerker gegooid had moeten worden, met Hugo erbij. Ik heb nog nooit mensen echt gehaat, maar deze twee…. Ik gun deze psychopaten echt het licht niet in de ogen.

Boulie
Boulie
2 jaren geleden

Ik ken nog wel een paar randdebielen die mede ons beleidt bepalen en een functie elders verdienen

TéDé
TéDé
2 jaren geleden

Compleet waar. Functie elders? Geen enkele functie meer!

Back to top button
139
0
We lezen graag je reactie!x