Archeologie

Fragmenten Dode Zee-rollen na 60 jaar online gezet (video)

Help door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Israel Museum in Jeruzalem heeft in totaal 5000 fragmenten van de Dode Zee-rollen online gezet.

De stukken zijn toegevoegd aan de digitale bibliotheek van Google. Eerder werden vijf van de Dode Zee-rollen gedigitaliseerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Met de digitalisering komt een einde aan een periode waarin de rollen werden weggehouden van het grote publiek en alleen beschikbaar waren voor kleine groepen wetenschappers.

Qumran

De bibliotheek bevat nu het boek Deuteronomium, het vijfde boek van de Hebreeuwse bijbel. In het boek staan de tien geboden. Ook een deel van het eerste hoofdstuk van Genesis staat nu online.

Er zijn wereldwijd slechts vijf conservatoren die bevoegd zijn om de Dode Zee-rollen aan te raken. Nu kan iedereen ter wereld ze bekijken.

De rollen zijn vermoedelijk gemaakt door een ascetische joodse sekte die Jeruzalem 2000 jaar geleden ontvluchtte en zich vestigde in Qumran, een plaats aan de noordwestkust van de Dode Zee. De rollen kunnen hier worden bekeken.

Rockefellermuseum

Waarschijnlijk zijn de rollen in 68 na Christus verstopt in elf grotten. De eerste grot werd in 1949 geëxploiteerd onder leiding van G.L. Harding, Roland de Vaux en Ibrahim El-Assouli van het Palestine Archaeological Museum, beter bekend als het Rockefellermuseum. De vele fragmenten uit grot 2 werden ook opgekocht door het Rockefellermuseum.

In 1925 financierde de Amerikaanse filantroop John D. Rockefeller junior de bouw van het museum. Hij investeerde twee miljoen dollar in het project. Op de binnenplaats van het museum staat één van de oudste pijnbomen ter wereld. Volgens een Arabische legende schreef Ezra de schriftgeleerde onder deze boom de Thora.

Niburu liet aan de hand van de opgravingen van de Piltdown- en de Pekingmens zien dat de familie Rockefeller een belangrijke rol speelde bij de manipulatie van de menselijke geschiedenis. Logischerwijs rijst nu de vraag in hoeverre de Dode Zee-rollen door deze dynastie zijn gemanipuleerd.

Bron: AP Foto: AFP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Aapjenootje
Aapjenootje
11 jaren geleden

Tja dan vertrouw ik deze online site niet. Natuurlijk is het gemanipuleerd. Anders zou de Rockefeller en hun kornuiten hun macht verliezen. Reken maar dat ze de zeer belangerijke info voor de burgers achterlaten. En wie zijn deze 5 personen die toegang hebben tot deze rollen? Natuurlijk van de Zionistische elite groep. Zo niet dan hebben ze niet lang meer te leven omdat deze personen de waarheid weten.

theo
theo
11 jaren geleden

[quote]Met de digitalisering komt een einde aan een periode waarin de rollen werden weggehouden van het grote publiek[/quote]

Niet zozeer weggehouden lijkt me. Het is alleen wat lastig om zoiets als de dode zee rollen in een openbare bibliotheek aan iedereen ter uitleen aan te bieden.. 😉

Nu, met de digitale mogelijkheden anno 2012, kan dat op deze manier wel.
Interessant hoe zelfs dát alweer reden voor achterdocht en complotdenken geeft. 🙂

Bert
Bert
11 jaren geleden

De clou is natuurlijk hoe je die 5000 fragmenten weer tot een samenhangend geheel moet assimileren.

siversurfer
siversurfer
11 jaren geleden

wat ik eigenlijk niet zo snap is dat iedereen maar klaagt over dat de waarheid voor ons versluierd word door de elite of wat voor groep dan ook.

Als deze waarheid wel voor handen is (en dat is hij) wat zou dat voor jouw uitmaken wat zou jij er mee doen?

Als de waarheid aan je bekent zou zijn, en je je ware natuur kent. wat doe je er dan mee?

Wat maakt het voor jouw uit dat er buiten aards leven zou bestaan?

Dat de aarde hol zou zijn?

Dat het leven een holografische projectie is?

En zo voort.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x