Homepagina » Archeologie » Fragmenten Dode Zee-rollen na 60 jaar online gezet (video)
Fragmenten Dode Zee-rollen na 60 jaar online gezet

Fragmenten Dode Zee-rollen na 60 jaar online gezet (video)

Het Israel Museum in Jeruzalem heeft in totaal 5000 fragmenten van de Dode Zee-rollen online gezet.

De stukken zijn toegevoegd aan de digitale bibliotheek van Google. Eerder werden vijf van de Dode Zee-rollen gedigitaliseerd.

Met de digitalisering komt een einde aan een periode waarin de rollen werden weggehouden van het grote publiek en alleen beschikbaar waren voor kleine groepen wetenschappers.

Qumran

De bibliotheek bevat nu het boek Deuteronomium, het vijfde boek van de Hebreeuwse bijbel. In het boek staan de tien geboden. Ook een deel van het eerste hoofdstuk van Genesis staat nu online.

Er zijn wereldwijd slechts vijf conservatoren die bevoegd zijn om de Dode Zee-rollen aan te raken. Nu kan iedereen ter wereld ze bekijken.

De rollen zijn vermoedelijk gemaakt door een ascetische joodse sekte die Jeruzalem 2000 jaar geleden ontvluchtte en zich vestigde in Qumran, een plaats aan de noordwestkust van de Dode Zee. De rollen kunnen hier worden bekeken.

Rockefellermuseum

Waarschijnlijk zijn de rollen in 68 na Christus verstopt in elf grotten. De eerste grot werd in 1949 geëxploiteerd onder leiding van G.L. Harding, Roland de Vaux en Ibrahim El-Assouli van het Palestine Archaeological Museum, beter bekend als het Rockefellermuseum. De vele fragmenten uit grot 2 werden ook opgekocht door het Rockefellermuseum.

In 1925 financierde de Amerikaanse filantroop John D. Rockefeller junior de bouw van het museum. Hij investeerde twee miljoen dollar in het project. Op de binnenplaats van het museum staat één van de oudste pijnbomen ter wereld. Volgens een Arabische legende schreef Ezra de schriftgeleerde onder deze boom de Thora.

Niburu liet aan de hand van de opgravingen van de Piltdown- en de Pekingmens zien dat de familie Rockefeller een belangrijke rol speelde bij de manipulatie van de menselijke geschiedenis. Logischerwijs rijst nu de vraag in hoeverre de Dode Zee-rollen door deze dynastie zijn gemanipuleerd.

Bron: AP Foto: AFP

Gerelateerd:

 Vond je deze info interessant? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. Tja dan vertrouw ik deze online site niet. Natuurlijk is het gemanipuleerd. Anders zou de Rockefeller en hun kornuiten hun macht verliezen. Reken maar dat ze de zeer belangerijke info voor de burgers achterlaten. En wie zijn deze 5 personen die toegang hebben tot deze rollen? Natuurlijk van de Zionistische elite groep. Zo niet dan hebben ze niet lang meer te leven omdat deze personen de waarheid weten.

  0 likes
 2. [quote]Met de digitalisering komt een einde aan een periode waarin de rollen werden weggehouden van het grote publiek[/quote]

  Niet zozeer weggehouden lijkt me. Het is alleen wat lastig om zoiets als de dode zee rollen in een openbare bibliotheek aan iedereen ter uitleen aan te bieden.. 😉

  Nu, met de digitale mogelijkheden anno 2012, kan dat op deze manier wel.
  Interessant hoe zelfs dát alweer reden voor achterdocht en complotdenken geeft. 🙂

  0 likes
 3. De clou is natuurlijk hoe je die 5000 fragmenten weer tot een samenhangend geheel moet assimileren.

  0 likes
 4. wat ik eigenlijk niet zo snap is dat iedereen maar klaagt over dat de waarheid voor ons versluierd word door de elite of wat voor groep dan ook.

  Als deze waarheid wel voor handen is (en dat is hij) wat zou dat voor jouw uitmaken wat zou jij er mee doen?

  Als de waarheid aan je bekent zou zijn, en je je ware natuur kent. wat doe je er dan mee?

  Wat maakt het voor jouw uit dat er buiten aards leven zou bestaan?

  Dat de aarde hol zou zijn?

  Dat het leven een holografische projectie is?

  En zo voort.

  0 likes
 5. Het meest vreemd is dat dit stukje tekst wordt vast gehouden met blote handen!
  Oude geschriften worden vaak met handschoenen aan vast gepakt,als het al mag worden aangeraakt!
  Geloof hier helemaal niets van!

  0 likes
 6. [quote name=”siversurfer”]wat ik eigenlijk niet zo snap is dat iedereen maar klaagt over dat de waarheid voor ons versluierd word door de elite of wat voor groep dan ook.

  Als deze waarheid wel voor handen is (en dat is hij) wat zou dat voor jouw uitmaken wat zou jij er mee doen?

  Als de waarheid aan je bekent zou zijn, en je je ware natuur kent. wat doe je er dan mee?

  Wat maakt het voor jouw uit dat er buiten aards leven zou bestaan?

  Dat de aarde hol zou zijn?

  Dat het leven een holografische projectie is?

  En zo voort.[/quote]

  Als je intelligent genoeg bent om die vragen te verzinnen, ben je ook intelligent genoeg om het antwoord te vinden. Het is een kwestie van willen.

  0 likes
 7. @Netty

  Netty, gewoon de nagel op de kop. De originel versies worden NIET aangeraakt met de blote handen, als ze al aangeraakt worden!!! Dus of dit is een copy dat ze vasthebben, of dit is je reinste onzin.

  0 likes
 8. Het mooie vind ik wel dat er stukken van Jesaja gevonden zijn dei ouder zijn (ruim 600 tot 800 jaar) dan de voorhanden zijnde teksten die ze vertaald hebben en in de bijbel gezet.Sowieso echt heel bijzonder allemaal.

  0 likes
 9. [quote name=”Netty”]Het meest vreemd is dat dit stukje tekst wordt vast gehouden met blote handen!
  Geloof hier helemaal niets van![/quote]

  Je mag er gerust vanuit gaan dat de fragmenten geconditioneerd gekopieerd zijn, en daarna speciaal voor deze gelegenheid zijn uitgesneden.

  0 likes
 10. Dit gebeuren is een verrijking voor de wereldgemeenschap wel of niet religieus, het katholicisme heeft veel verborgen gehouden. Het klootjesvolk mocht de bijbel immers zelf niet lezen vele theologen zullen vermoedelijk hun eigen draai gegeven hebben aan de vertalingen, in de verboden publicatie’s van deze fragmenten staan vele verwijzingen naar buitenaards leven.
  Dit ging men vroeger het verstand te boven en werd gelovige onthouden, nu nog overigs.

  0 likes
 11. Ik denk dat de buitenaardsen in moeten grijpen op dit leugen planeet. Al jaren zijn de aardbewoners aan het bewijs leveren dat we niet alleen zijn. Maar mag niet baten. Het is niet wat wij moet bewijzen dat buitenaardsen bestaan. Buitenaardsen moeten zelf aankondigen in almacht aan ons. Ik neem niet de regeringen kwalijk voor het zwijgen. Maar dat achtelijke achterbakse geheimzinnige laf gezweef in onze lucht door buitenaardse ufos.

  0 likes
 12. Grappige reacties. Mijn zal misschien wat hard aankomen. Ik denk er over dat we al 2012 jaar in de zeik genomen worden. Hoe kan het dat 1% van de wereldbevolking de wereld leid? Hoe kan het dat er miljoenen jaren een geloof is geweest in sterren als RA, ISSIS, HORUS en veel meer? Hoe kan het zijn dat wij het in miljoenen jaren plots met een boek gevonden in een Joodse grot en herschreven is door joden moeten doen??? Als je de werkelijke geschiedenis gaat zien van de laatste 100 jaar is het geheel Zionistisch Khazarisch Joods bij elkaar geraapt met de grootste leugens ooit. Ik vertrouw het voor geen mm en het klopt niet. Oja waar komen al die koningshuizen vandaan wie zijn die mensen en wie heeft ze daar geplaatst. Hoe hou je het volk rustig en hoe manipuleer je het volk. Waarom zitten we in 2012 en niet in 5012? Waarom zijn is de Egyptische en het Maya rijk gestopt te bestaan? Waarom is die kant van de geschiedenis niet bekend?

  Leven we in de illusie van andere??

  0 likes
 13. [quote name=”Pascal”]Grappige reacties. Mijn zal misschien wat hard aankomen. Ik denk er over dat we al 2012 jaar in de zeik genomen worden. Hoe kan het dat 1% van de wereldbevolking de wereld leid? Hoe kan het dat er miljoenen jaren een geloof is geweest in sterren als RA, ISSIS, HORUS en veel meer? Hoe kan het zijn dat wij het in miljoenen jaren plots met een boek gevonden in een Joodse grot en herschreven is door joden moeten doen??? Als je de werkelijke geschiedenis gaat zien van de laatste 100 jaar is het geheel Zionistisch Khazarisch Joods bij elkaar geraapt met de grootste leugens ooit. Ik vertrouw het voor geen mm en het klopt niet. Oja waar komen al die koningshuizen vandaan wie zijn die mensen en wie heeft ze daar geplaatst. Hoe hou je het volk rustig en hoe manipuleer je het volk. Waarom zitten we in 2012 en niet in 5012? Waarom zijn is de Egyptische en het Maya rijk gestopt te bestaan? Waarom is die kant van de geschiedenis niet bekend?

  Leven we in de illusie van andere??[/quote]

  Als de leugen maar groot genoeg is….

  0 likes
 14. Ik kan er niet bij dat een god die zegt alles gemaakt te hebben, zoals de zon maan en sterren wie, die GOD dan heeft gemaakt.En als je toch zo graag je woord verspreid wilt zien op aarde, kan die GOD dan niet bedenken dat steen eeuwiger is dan papyrus??Zou er nog meer te lezen zijn dan de bijbel al heeft gedaan?Al was dit zo geweest, dan had men om in het gareel van de bijbel te blijven, de hele rommel vervalst.Als men dat al niet gedaan heeft!!!!!!!Kerken mensen kennende kopen op zondag hun ziel terug en hun fatsoen, zodat ze het de rest van de week weer volop over kunnen doen.

  0 likes
 15. [quote name=”Hunting Wolf”]Ik kan er niet bij dat een god die zegt alles gemaakt te hebben, zoals de zon maan en sterren wie, die GOD dan heeft gemaakt.En als je toch zo graag je woord verspreid wilt zien op aarde, kan die GOD dan niet bedenken dat steen eeuwiger is dan papyrus??Zou er nog meer te lezen zijn dan de bijbel al heeft gedaan?Al was dit zo geweest, dan had men om in het gareel van de bijbel te blijven, de hele rommel vervalst.Als men dat al niet gedaan heeft!!!!!!!Kerken mensen kennende kopen op zondag hun ziel terug en hun fatsoen, zodat ze het de rest van de week weer volop over kunnen doen.[/quote]
  In het boek de twaalde planeet van Zecheria Sitchin (uit de handel genomen) staan teksten vertaald van klei tabletten die uitgebreider zijn dan de teksten in de bijbel, die afkomstig zijn van Abraham, die uit Ninevé kwam. Vanwaar ook de klei-tabletten komen, maar dan uit oude biblioteken waarop Ninevé is gebouwd. De uitgebreide teksten van de klei-tabletten geven meer uitleg, maar dat is waarschijnlijk verboden kennis.

  0 likes
 16. [quote name=”K.J.Manuel”][quote name=”Hunting Wolf”]Ik kan er niet bij dat een god die zegt alles gemaakt te hebben, zoals de zon maan en sterren wie, die GOD dan heeft gemaakt.En als je toch zo graag je woord verspreid wilt zien op aarde, kan die GOD dan niet bedenken dat steen eeuwiger is dan papyrus??Zou er nog meer te lezen zijn dan de bijbel al heeft gedaan?Al was dit zo geweest, dan had men om in het gareel van de bijbel te blijven, de hele rommel vervalst.Als men dat al niet gedaan heeft!!!!!!!Kerken mensen kennende kopen op zondag hun ziel terug en hun fatsoen, zodat ze het de rest van de week weer volop over kunnen doen.[/quote]
  In het boek de twaalde planeet van Zecheria Sitchin (uit de handel genomen) staan teksten vertaald van klei tabletten die uitgebreider zijn dan de teksten in de bijbel, die afkomstig zijn van Abraham, die uit Ninevé kwam. Vanwaar ook de klei-tabletten komen, maar dan uit oude biblioteken waarop Ninevé is gebouwd. De uitgebreide teksten van de klei-tabletten geven meer uitleg, maar dat is waarschijnlijk verboden kennis.[/quote]

  Hê? Abraham kwam toch uit Ur?? Jona ging naar Ninevé om te waarschuwen dat ze tenonder zouden gaan als ze zich niet afkeerden van het kwade.

  0 likes
 17. Eindelijk (voor mij dan) weer eens een moment om te reageren op iets wat uitdaagt en geen hapklare koek is.

  Mooi weer gegeven silversurfer ! of je die nou zelf hebt bedacht of niet:)

  [quote name=”HR”][quote name=”siversurfer”]wat ik eigenlijk niet zo snap is dat iedereen maar klaagt over dat de waarheid voor ons versluierd word door de elite of wat voor groep dan ook.

  Als deze waarheid wel voor handen is (en dat is hij) wat zou dat voor jouw uitmaken wat zou jij er mee doen?

  Als de waarheid aan je bekent zou zijn, en je je ware natuur kent. wat doe je er dan mee?

  Wat maakt het voor jouw uit dat er buiten aards leven zou bestaan?

  Dat de aarde hol zou zijn?

  Dat het leven een holografische projectie is?

  En zo voort.[/quote]

  Als je intelligent genoeg bent om die vragen te verzinnen, ben je ook intelligent genoeg om het antwoord te vinden. Het is een kwestie van willen.[/quote]

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Welke wonderlijke dingen heeft jouw gids je te vertellen?

Voordat ik je vertel over de wonderlijke ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

klimaatbeleid

Nederlandse klimaatbeleid heeft het landschap in de VS volledig verwoest. ‘Totale waanzin en misdadig’

Biomassa is veruit de belangrijkste bron van ...

baudet

Baudet stapt naar de rechter vanwege ‘bizarre beschuldiging’ van de NPO. ‘Schandelijke leugens bij Buitenhof’

Buitenhof-presentatrice Natalie Righton beweerde dat Thierry Baudet ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.