Bewustzijn

100.000 in Occupy Oakland protest, politiechef zegt 7.000 (video)

Help mee door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Politiecommissaris van de Amerikaanse stad Oakland Howard Jordan zei dat zo’n 7.000 mensen meeliepen tijdens de eerste algemene staking in de stad in 65 jaar. In werkelijkheid marcheerden meer dan 100.000 betogers door Oakland.

Occupy Oakland organiseerde de staking wegens de ‘brutale en gemene’ behandeling van de actievoerders.

Afgelopen woensdag begaven grote groepen mensen zich naar het Frank Ogama Plaza terwijl andere menigten door Broadway en de binnenstad van Oakland liepen.

Het verbazingwekkende aan de omvang van de mensenmassa op het plein en daarbuiten was dat deze alleen maar bleef toenemen op het moment dat koers werd gezet naar de haven van Oakland.

occupyoakland293487349874398343

Gezien de capaciteit van het plein en de grote groepen betogers daarbuiten moeten meer dan 100.000 mensen hebben meegedaan aan de massale demonstratie. De militaristische benadering van burgemeester van Oakland Jean Quan en de politiemacht heeft er enkel toe geleid dat de Occupy-beweging in de stad steeds groter wordt.

Het Occupy-protest in Oakland is verhard nadat deelnemer en oorlogsveteraan Scott Olsen werd geraakt door een rubberen politiekogel. In Los Angeles gingen honderden mensen de straat op uit solidariteit met Occupy Oakland.

Bron: Presstv.ir

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x