Homepagina » Het Complot » 16 procent Fransen gelooft in ‘zionistische samenzwering op wereldschaal’
16 procent Fransen gelooft in 'zionistische samenzwering op wereldschaal'

16 procent Fransen gelooft in ‘zionistische samenzwering op wereldschaal’

Zestien procent van de Fransen denkt dat er sprake is van een ‘zionistische samenzwering op wereldschaal’, zo blijkt uit een nieuwe peiling die is gehouden door de Franse liberale denktank Fondapol.

Daarnaast denkt een kwart dat ‘het zionisme een internationale organisatie is die de wereld en samenleving in het voordeel van de Joden probeert te beïnvloeden’. Dat meldt de krant The Algemeiner Journal.

De Israëlische nieuwssite jssnews.com kwam tot de ontdekking dat 54 procent van de mensen die videodeelsites als informatiebron zien, gelooft dat de uitspraken van de Franse komiek Dieudonné M’bala M’bala over een wereldwijde zionistische samenzwering op waarheid berusten.

35 procent van de ondervraagden gelooft dat ‘Joden misbruik maken van hun status als slachtoffer van genocide tijdens de Tweede Wereldoorlog’ en een kwart beweert dat ‘Joden te veel macht hebben op het gebied van economie en financiën’. 22 procent zei dat ‘Joden te veel macht hebben in de media’ en 19 procent meent dat ‘Joden te veel macht hebben in de politiek’.

De Europese Commissie heeft op basis van dit soort onderzoeken besloten om vanaf 2015 juridische stappen te ondernemen tegen landen die de regels over antisemitisme, racisme en Holocaustontkenning niet naleven, meldt NRG News.

Frans Timmermans, de eerste vice-voorzitter van de Europese Commissie, zei tijdens de Conferentie van Europese Rabbijnen in Brussel dat de Commissie ‘juridische stappen zal ondernemen tegen EU-lidstaten die onvoldoende optreden tegen antisemitisme en racisme’.

[Algemeiner]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Pepijn schreef:

  Goeie zaak , dan kan er meteen aangifte gedaan worden tegen de opperrabijnen en hun hantering van de talmoed waarin staat dat de Goyim (niet joden) geen mensen zijn en als slaaf gebruikt mogen worden.
  Overigens staat er nog veel meer in dat boek kwestie van even googlen, net als in alle religieuse boeken overigens bah!

  19 likes
 • Roswell Grey schreef:

  Hoeveel van deze 16% is moslim?

  13 likes
 • Eric schreef:

  Ga zo lekker door met die zionistische bullshit! Voor je het weet krijgen we weer een nieuwe holocaust, het is ook alweer bijna 70 jaar geleden dat de 2e wereldoorlog afgelopen is…… Ja, ik ben Jood en ja, van de familie van mijn ouders heeft bijna niemand de vernietigingskampen overleefd, maar ik laat ons absoluut geen zionisten noemen! De “Zionisten” zoals in het artikel benoemd worden bestaan helemaal niet, Joden hebben in veel landen invloedrijke posities. Maar dat hebben Indiers, Chinezen, Japanners en bv Duitsers ook. Wat er in Israel zelf gebeurt keur ik ook niet goed, ik kan alleen maar hopen dat de Palestijnen en de Israëliërs ooit in vrede naast en met elkaar kunnen leven. Helaas worden alle vredespogingen en staakt het vuren periodes vakkundig om zeep geholpen door die sukkels van hamas (dat laatste heb ik helaas met eigen ogen mogen aanschouwen in Jeruzalem). En aan de kant van Israel zijn er die hardleerse orthodoxe gasten die maar nederzettingen blijven bouwen om de boel op scherp te zetten. Als ze die Orthodoxe Israëli’s en die gasten van Hamas e.d. nu eens konden isoleren en wegvoeren uit de regio, zou het daar een heel stuk stabieler worden!

  Maar dat gelul over de Zionistische of maakt mij niet uit wat voor samenzwering komt me zo langzamerhand m’n keel uit! Het zijn dan weer de Zionisten, dan weer de Hagedissenmensen, dan weer de Illuminatie, dan weer boze aliens, dan weer trollen…………
  Maar ik weiger in ieder geval om een volk, wat 70 jaar geleden bijna uitgeroeid zou zijn door een duitse gek met een klein kut snorretje, opnieuw in een heel gevaarlijke verdomhoek te plaatsen!
  En dit van me af schrijven lucht in ieder geval op! 🙂

  5 likes
  • ferrimassi schreef:

   Je voelt je kennelijk aangesproken. Er is wel degelijk een stroming binnen het jodendom die zwaar racistisch is. Die de rest van de mensheid als vee betiteld en land in het middenoosten gestolen heeft. Dat gejank over een nieuwe holocaust begint een beetje oud te worden. Ben onderhand wel klaar het professionele slachtofferschap van minderheden. Je kan best constateren dat zionisme een giftig idee is zonder iedere jood in een verdomhoekje te plaatsen en een nieuwe holocaust te willen. Kortom stel je niet aan.

   5 likes
  • IIS schreef:

   @Eric

   Zoveel verschillende mensen die de verschrikkingen hebben meegemaakt van de tweede wereldoorlog, zoveel tig miljoenen en nog veel meer hebben geleden en zijn gedood en zelfs generaties daarna hebben daaronder moeten lijden omdat de ouders en de grootouders hebben geleden of zijn vermoord en kinderen en vele generaties na de oorlog niet de basis kregen die ze nodig hadden voor een gelukkig en goed ontwikkeld leven.

   Vele en vele miljoenen mensen zijn oorlogschachtoffer geworden ook ver na de oorlog, maar betekent dit dat al deze mensen en hun nakomelingen verder uit deze onuitputtelijke bron van ellende mogen blijven scheppen zodra iemand ergens kritiek geeft als het gaat over zaken die nu spelen en het daglicht niet kunnen verdragen of gaat over mensen vermoorden, bestelen en beliegen en de macht grijpen vanuit het geniep, mogen dan al deze mensen en generaties eisen van anderen die te kort worden gedaan geen enkele kritiek hebben op het gedrag van nu.

   Juist uit dit alles kan weer een wereldoorlog ontstaan en zullen er weer mensen worden omgebracht, omdat de leugens en misstanden ongehinderd hun weg kunnen vinden en niet mogen worden gestopt.

   4 likes
 • Edwin schreef:

  Ik vraag me wel eens af waarom mensen altijd zo druk bezig zijn met wat een ander gelooft.
  Onzekerheid misschien?

  2 likes
  • IIS schreef:

   IN de toekomst zullen er twee systemen zijn, het éne systeem is het zionistische geld systeem die bepaalt dat iedere burger zijn geld op slinkse wijze dient te worden afgenomen en dat gebeurt al op grote schaal en daar hebben ze de mensen voor afgericht in de politiek en bij de overheid die feitelijk niets meer hebben in te brengen en die precies doen wat ze moeten doen, dat is de burger het zwijgen en allerlei wettelijke beperkingen opleggen. De zionistische ECB (Goldman Sachs) is daar een heel goed voorbeeld van die een totaal eigen koers begint te varen tegen alle afspraken in. http://fd.nl/economie-politiek/901534/interne-conflicten-schaden-aanzien-ecb

   En dan heb je het religieuze systeem wat de gehele maatschappij aan zich gaat binden (islam) die zich over vele jaren diep heeft geworteld in de gehele samenleving met behulp van de overheden die de oorspronkelijke bevolking achter stelt, te onderwerpen of zelfs dwingt zichzelf uit te moorden via zelfmoord en euthanasie of een geestelijk en fysiek dood leven onder de nul grens.

   Deze twee dwingende systemen werken op de één of andere manier nauw samen in een soort van parasitaire symbiose ten koste van de maatschappij en de totale burgerij. Het is een stukje bij beetje aanvretende en doorrottende deformatie van de vrije en zelfstandig denkende mens die meer en meer zal moeten prijs geven ten behoeve van de religieuze en corrupte financiële macht. Nog even, en het is feitelijk al zover waarbij niemand meer zal begrijpen of weten wat baas zijn is over eigen leven, financiën en gedachten, dan zal, en feitelijk is het al zover, niemand meer begrijpen of weten wat het is om vrij te zijn, vrij te beschikken over eigen verdiensten en bezittingen of vrij te denken en praten.

   En wij maken dat alles mogelijk door ons het zwijgen op te laten leggen zodra het over het allerheiligste zionisme gaat, wat feitelijk drijft en misbruik maakt van het WOII verleden en we buigen als elastiek voor degene die meent dat zijn religie de meest belangrijke is in de wereld en deze wereld zich moet schikken naar zijn overtuiging en dat kan heel stilletjes gaan of gaat met geweld onder de noemer “extremisten”, maar ook daarin onderscheiden de gematigde en extremisten zich niet, ze willen de gehele wereld goed- of kwaadschiks overnemen.

   5 likes
   • Mammon schreef:

    Je behoort tot die kleine groep mensen die het precies goed ziet!

    Het erge is dat de massa zal vechten om de matrix fantasie wereld die de Elite voor ze gecreerd
    heeft te behouden. sterker nog, de Elite weet exact hoe een massa in oorlog te storten voor eigen
    financieel gewin zoals inderdaad in WW2.

    Een herhaling zal volgen aangezien de massa niets -wil- leren of -kan- zien.

    5 likes
 • Lyra schreef:

  Peiling:

  Fransen die geloven in een Zionistische samenzwering – 16%
  Fransen die geloven dat andere mensen samenzweren – 84%

  Conclusie:
  Fransen die worden misleidt en tegen hun eigen mens-soort worden opgezet – 100%

  6 likes
 • Huisheks schreef:

  Maar is het waar; van dat Zionisme ? Ik hoor voors en tegens, maar de vraag blijf; is het de waarheid ?

  1 likes
  • Edwin schreef:

   Stel NOOIT de vraag aan een ander of iets WAAR is,
   alleen JIJ kan bepalen wat waar is en niemand anders…
   JIJ bent de Waar-nemer in jouw werkelijk-heid, in jouw Waar-heid

   4 likes
  • Richard schreef:

   Niets is waar….en zelfs dat niet!

   1 likes
  • IIS schreef:

   Wie waren de financiers van de man met bloksnor? Hoe was en is het mogelijk dat er oorlogen worden gevoerd voor vrede? (vrede = geld) Wie zijn of waren al die mensen die er voor hebben gezorgd dat de mens niet meer is en altijd al was, namelijk een slaaf die niet wil horen dat hij een slaaf is en zichzelf ziet als een trouwe dienaar van een corrupte macht. De mens maakt het allemaal mogelijk dat andere mensen niet gelijk zijn of zelf meer en zogenaamd beter, maar wel denken dat iedereen gelijk is door ze dat te laten geloven en daar ook nog hun uiterste best voor willen doen, maar niet beseffen dat ze maar gewoon slaven zijn en blijven zolang ze niet willen nadenken en begrijpen dat we leven in een door en door corrupt systeem van gangster en moordenaars.

   http://www.martinvrijland.nl/2014/11/18/het-dagboek-van-anne-frank/

   1 likes
 • IIS schreef:

  Zionisme kan alles omvatten en staat geheel los van het judaïsme, hoewel men in een fraai uitgekookt spel deze twee graag aan elkaar wil koppelen dienen deze twee elkaar niet en maakt het zionisme gebruik van de Joden.

  Zionisme zijn de machtigen wereldwijd die banken en geldsystemen controleren en onder hebben gebracht in een nazi ideologie onder fascistische regeringen. – Fascisme = politieke stroming die streeft naar een autoritair bestuurde samenleving, waarbij de natie boven het individu wordt gesteld- Zionisme kan alles en iedereen omvatten, zelfs katholieken, geheime genootschappen en groten der aarde.

  De De Neturei Karta is tegen Israël niet omdat het seculier is, maar omdat het concept van een soevereine Joodse staat tegen de Joodse wet in gaat. Dit staat in de Talmoed (traktaak Kesubos pag. 111a). Menselijk handelen mag niet leiden tot de oprichting van een Joodse staat voor de komst van de Messias. Verder staat dat het Joden verboden is om in opstand te komen tegen de volkeren en dat ze loyale burgers moeten zijn en niet moeten proberen om uit de Diaspora te komen waarin God ze gestuurd heeft. Joden wordt niet toegestaan te heersen, te doden of schade toebrengen aan een ander volk. is tegen Israël niet omdat het seculier is, maar omdat het concept van een soevereine Joodse staat tegen de Joodse wet in gaat. Dit staat in de Talmoed (traktaak Kesubos pag. 111a). Menselijk handelen mag niet leiden tot de oprichting van een Joodse staat voor de komst van de Messias. Verder staat dat het Joden verboden is om in opstand te komen tegen de volkeren en dat ze loyale burgers moeten zijn en niet moeten proberen om uit de Diaspora te komen waarin God ze gestuurd heeft. Joden wordt niet toegestaan te heersen, te doden of schade toebrengen aan een ander volk.

  3 likes
 • Kalki schreef:

  De zionistische samenzwering hebben ons Wereldleraarproject om zeep geholpen.

  3 likes
 • Mikhail schreef:

  En reken maar dat 85% van die 16% van Noord-Afrikaanse afkomst is, typisch.

  3 likes
  • samantha schreef:

   Grappig jou conclusie kan je niet tegen de cijfertjes en de waarheid ik meen dat er geen 85 procent in Frankrijk Noor Afrikanen bevinden maar goed.. het klopt helemaal dat de joden slachtoffer spelen tot heden over de 2e wereld oorlog.. en zonder dat wij er bij stil staan is de 3e wereldoorlog al aangebroken in Palestina maar dat word aan de kant geschoven joden die illegaal blijven Door bouwen op grond dat niet van hen is wie hoor je daarover praten ? Joden die onschuldige kinderen vrouwen mannen doden wie hoor je daarover enige wat je hoort op het nieuws zijn alleen de palestijnen terwijl hun hen eigen grond land gezinnen verdedigen.. als je het nieuws volgt is het net of joden niks doen terwijl hun de grootste terreurs zijn! Het is 1 samenzwering hebben jullie al die documentaire eens bekeken over 11 september alles was gepland en IS is zeker niet opgericht Door islamitische Amerika en joden zitten hier zelf achter! En met de tijd zal de waarheid boven water komen voor mensen die goed opletten en helder nadenken.. wat de joden hebben moeten onder lijden doen ze nu ook in Palestina om wat om het zogeheten ‘beloofde land’ moeten er tig onschuldige mensen dood het is een openlucht gevangenis waar de palestijnen in verkeren en wie hoor je daarover praten niemand ! Dus doe niet wat jullie ook is aangedaan!

   0 likes
 • c.e. schreef:

  Zowel deze ‘mythe’ als de mythe die beweert dat de zionisten achter IS(IS) kent zijn oorsprong in Iran.

  2 likes
 • Padja schreef:

  84% vindt dat het wel s over mag zijn met dat zionistische anti propaganderen.

  2 likes
 • Arwijn schreef:

  Maar 16%? Dat valt me tegen.

  1 likes
 • Richard schreef:

  Niets is waar…..en zelfs dat niet!

  1 likes
 • Squenzy schreef:

  De bijbel zegt het al: de “antichrist” aka “mahdi/maitreya ” zal zich vestigen in de tempel in Jeruzalem. Houdt Israël en het midden-oosten goed in de gaten lieve mensen. De bijbel is Gods woord en Zijn woord is waarheid. Houdt het maar in de gaten en zie dat alles waarheid wordt.

  De satan/duivel is de vader van de leugen. Deze lui die zich uitgeven voor “zionistische joden” vervullen een hele andere agenda dan de joden het volk van God. Onderzoek en behoud het goede!

  1 likes
 • Marc schreef:

  @IIS, Zelfs na jouw uitleg op deze pagina is mij nog niet duidelijk wat dat hele (blijkbaar kwalijke) zionisme nu eigenlijk inhoudt. Volgens mij is Zion een oude benaming voor Jeruzalem en het zionisme een groep mensen die terug willen keren naar het Bijbelse Palestina om daar een staat te stichten, maar dan wel tussen de Nijl en de Eufraat, expansionisme dus (Herzl).

  Ik dacht dat dat voor een groot deel al gebeurd was door de stichting van Israël vanaf 1948. Waarom is het zionisme zo gevaarlijk voor de balans op deze wereld?

  1 likes
  • IIS schreef:

   @Marc

   Eigenlijk ben ik er helemaal niet voor om het zionisme of wie of wat dan ook maar zo tegen het licht te houden en normaal gesproken zou je mensen met respect en begrip moeten behandelen als ze het ook geven, maar deze mensen gebruiken leugen op leugen en zijn zonder pardon in staat de grootst mogelijk onheilige en goddeloze zaken uit te voeren waarbij ze de grootst mogelijke strafbare zaken ongestraft blijven voortzetten en alle kritiek wegslaan onder de noemer van antisemitisme en maken daarmee iedereen monddood.

   De macht die deze mensen hebben is zover doorgeschoten en gaat met een zo’n grote absurditeit en brutaliteit dat ze een groot gevaar is geworden voor ons allen en zeker voor ons als vrij levende mens die behoort te kunnen beschikken over eigen leven, bezittingen en financiën en baas is over de vruchten van zijn eigen inzet en arbeid.
   Je zou het nog kunnen accepteren en enigszins respecteren als zionisten bezig zouden zijn de macht te houden en te vergroten om ons te beschermen tegen andere grootmachten waarbij zij niet de strijd willen verliezen en wel moeten zorgen niet ten onder te gaan. Maar dat is helemaal niet het geval, deze mensen zijn bezig de wereld te onderwerpen aan en satanische macht en ons te onderwerpen en ons geldloos, arm, machteloos te maken en te beroven van onze vrijheden. Deze mensen zijn zo bezeten van macht over geld die ten koste zal gaan van ons allen dat ze een groter gevaar vormt dan alle natuurrampen op aarde tezamen. Deze mensen houden zich nog aan god of gebod en voor zover ik begrijp kan of mag er volgens de overlevering geen Israël gesticht worden met geweld en bloedvergieten en niet eerder komen eer de messias is teruggekeerd en dat is in deze wel gebeurd. Daar zal ik verder geen oordeel over geven omdat ik me daar niet in wil en niet kan verdiepen, maar wie gelooft dat men geweld, moord, doodslag, leugens en list en bedrog een wereld kan worden veroverd en mensen kapot gemaakt mogen worden, kunnen nooit mensen zijn van een hogere heilige of uitverkoren orde, maar is gewoon slecht volk en is slecht volk van satan en zeker niet van god. In deze zie ik dan ook god als satan en satan als god. Ik ben overigens zelf totaal niet religieus, maar ben wel van mening dat geloven (is iets anders dan religie) doe je puur en oprecht met je hart en ziel en niet met een stuk lectuur, gebedshuis, een doortrapt en slecht karakter die eropuit is uit naam van god mensen uit te moorden of kapot te maken. Zionisten zijn in deze dan ook compleet niet dat wat ze pretenderen te zijn, hoewel ik ook nooit heb gehoord dat ze pretenderen goed, zuiver of oprecht te zijn en feitelijk zie ik dat ze uit hetzelfde hout zijn gesneden als andere religieuzen die met geweld nemen wat ze willen. Zionisten hebben op het wereldwijde schaakbord nu de banken en politiek en zelfs overheden in hun macht en dat is een beetje meer dan goed of gezond voor onze vrijheid of lijf en leden is en dan druk ik me nog maar zacht uit. Verder bekijk ik het nuchter en zonder emotie, want dat doen de zionisten ook die alles koelbloedig en zakelijk berekenen en goed voor zichzelf zorgen en ondertussen heel verfijnd, slim en ergen zielig op het gemoed werken en de wereld bespelen, maar ondertussen drommels goed weten wat ze doen of wie ze werkelijk zijn.

   http://moneycrisis.wordpress.com/2012/05/03/the-holocaust-in-the-real-world/

   0 likes
 • Padja schreef:

  Goed verwoord Eric!
  Ben het helemaal met je eens.

  1 likes
 • Makropoelos schreef:

  Beste IIS, ik heb met aandacht uw reacties gelezen en bevestigd gekregen waar ik intuitief al veel duidelijkeid over had. Als u over zionisten schrijft zou je daar de Rothschilds onder kunnen rekenen en dat ze eigenlijk nepjoden zijn die je onder de chazaren kunt rangschikken. Was dat de reden dat ze die man met dat bloksnorretje hebben kunnen financieren en dus in wezen meegewerkt hebben aan moord op hun geloofsgenoten, waar ze alleen in schijn toe behoren?
  Dit alles kun je niet meer onder complotdenken rangschikken, de feiten geven een te duidelijk beeld. De ellende is dat de grote massa zich laat beinvloeden door de media die onder controlle staan van genoemde Rothschilds en consorten. Hoe kunnen we daar aan ontkomen?

  1 likes
  • IIS schreef:

   @Makropoelos

   Goed dat je dit aanhaalt, we kunnen maar op één manier een nieuwe tragedie en totale vernietiging voorkomen als we stoppen weg te kijken of ons de mond te laten snoeren. Wij willen geen oorlog, wij willen geen ellende, maar krijgen deze wel als de macht die eerder heeft gezorgd voor oorlogen dit weer mogen doen omdat wij de mond zouden moeten houden. Het is de waarheid en niets anders dan de waarheid die een derde wereldoorlog kan voorkomen. Deze derde wereldoorlog is zich reeds aan het ontplooien, maar zal tot uitbarsting kunnen komen als wij nu niet de mensen en het systeem wat ze gebruiken aanwijzen en blootleggen. Het moet afgelopen zijn met dood en verderf zaaien voor geld en macht. Het moet stoppen voor het te laat is en ik ben bang dat het al te laat is.

   We moeten naar de toekomst kijken en leren van het verleden en daarover vertellen, vertellen en vertellen en wat daar is fout gegaan en niet had mogen gebeuren en wie er voor hebben gezorgd dat een dictator en gek het zover heeft kunnen brengen en 60 miljoen mensen of zelfs meer heeft kunnen ombrengen in een voor iedereen totaal krankzinnige oorlog.

   Iedere oorlog is krankzinnig en zinloos, net als geweld nooit zinvol is en mensen van soldaat tot aan de top van de machtige piramide zijn schuldig aan het voeren van oorlog en uitmoorden van levens en het brengen van de grootst mogelijke ellende.

   Mensen moeten doorgaan met het blootleggen van degene die ons economisch en maatschappelijk willen vernietigen ten behoeve van macht en gewin. Het internet is voor al deze machtige mensen niet alleen een zegen, maar zoals nu blijkt ook een vloek en van deze vloek moeten we tot aan vervelends aan toe gebruik blijven maken.

   0 likes
 • marien schreef:

  De grote vraag is hoeveel procent van Israël zich Joods mag noemen of Israëli.Ik zou een groot voorstander zijn om dmv dna tests uitsluitsel te krijgen. Er gaan beweringen rond dat 2% van de huidige bevolking zich Jood mag noemen en de rest het in het verleden als vorm van geloof heeft aangenomen.Er zijn zelfs studies verricht die aantonen dat de naburige moslim landen meer gelijkenis in het dna profiel hebben dan het overgrote deel van import Joden.het is aan te raden onderzoek te doen naar de Ashkenazi “Joden” ik als serphardische Jood zet grote vraagtekens en zie in de Ashkenazi zeker een vorm van zionistisch gedrag.Kijk ook eens naar de ontwikkeling in de Ukraine in relatie tot deze Ashkenazi.

  0 likes
 • x

  Check Also

  staten

  Staten VS mogen mensen die coronavaccin weigeren beboeten of gevangenzetten

  Het kabinet haalt de teugels verder aan. ...

  EU

  ‘Enorm schandaal’: EU betaalt Moslimbroederschap €36,5 MILJOEN om ‘Europa te onderwerpen’

  De EU heeft 36,5 miljoen euro overgemaakt ...

  >