Mens en Dier

VIDEO: Elke cel in ons lichaam is bezield door een stervende ster

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We leven schouder aan schouder op een kleine, blauwe planeet die door een eindeloos uitdijend heelal zoeft. Als je er zo over nadenkt voel je je al snel erg klein. Wat we werkelijk zijn is bijna niet te geloven.

“Wij zijn dode sterren die naar de hemel turen,” zei astronoom dr. Michelle Thaller van het Goddard Space Flight Center in een recente video die gepubliceerd is door The Atlantic.

Elke cel in ons lichaam bevat de elementen die ontstaan in het brandende inwendige van een ineenstortende ster; van het ijzer in ons bloed tot calcium in onze botten en keratine in ons haar. Dat komt omdat er in het prille heelal alleen maar eenvoudige elementen bestonden, zoals waterstof.

“Het enige in het universum wat een groter atoom kan maken is een ster,” zegt Thaller. “Het hele periodiek systeem, ieder element, wordt gecreëerd in een ster. Die ster evolueert of explodeert, en hier zijn wij.”

De moleculen in ons lichaam zijn ooit ontstaan in fenomenen in de ruimte. We zijn letterlijk gemaakt van sterrenstof. En, zoals Carl Sagan daar ooit aan toevoegde, daarmee zijn we een manier waarop de kosmos zichzelf leert kennen.

[Huffington Post]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jantje
Jantje
8 jaren geleden

Sterren worden toch ook weer op de een of andere manier opnieuw ‘geboren’ lijkt me. Dus ik geloof nooit dat er geen sterren meer zullen zijn.
Het leven blijft een raadsel.

Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Ja, we zijn een manier waarop de kosmos zichzelf leert kennen. Oftewel de scheppers die het geschapene kennen.

little rascal
little rascal
8 jaren geleden

Dit is nauwelijks nieuws… iedereen en alles is van sterrenstof gemaakt.

louise
louise
8 jaren geleden

Heel mooi geformuleerd…alles vergaat en wordt opnieuw geboren,in het heelal en op de planeten,ook de aarde…ook met ons gaat dat zo….nou de mens zover krijgen dat ze zichzelf gaan leren kennen,als onderdeel van het geheel……. en waaruit we uit bestaan……komen we in ieder geval een stuk verder….

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

6
0
We lezen graag je reactie!x