Homepagina » Mens en Dier » VIDEO: Elke cel in ons lichaam is bezield door een stervende ster
VIDEO: Elk cel in ons lichaam is bezield door een stervende ster

VIDEO: Elke cel in ons lichaam is bezield door een stervende ster

We leven schouder aan schouder op een kleine, blauwe planeet die door een eindeloos uitdijend heelal zoeft. Als je er zo over nadenkt voel je je al snel erg klein. Wat we werkelijk zijn is bijna niet te geloven.

“Wij zijn dode sterren die naar de hemel turen,” zei astronoom dr. Michelle Thaller van het Goddard Space Flight Center in een recente video die gepubliceerd is door The Atlantic.

Elke cel in ons lichaam bevat de elementen die ontstaan in het brandende inwendige van een ineenstortende ster; van het ijzer in ons bloed tot calcium in onze botten en keratine in ons haar. Dat komt omdat er in het prille heelal alleen maar eenvoudige elementen bestonden, zoals waterstof.

“Het enige in het universum wat een groter atoom kan maken is een ster,” zegt Thaller. “Het hele periodiek systeem, ieder element, wordt gecreëerd in een ster. Die ster evolueert of explodeert, en hier zijn wij.”

De moleculen in ons lichaam zijn ooit ontstaan in fenomenen in de ruimte. We zijn letterlijk gemaakt van sterrenstof. En, zoals Carl Sagan daar ooit aan toevoegde, daarmee zijn we een manier waarop de kosmos zichzelf leert kennen.

[Huffington Post]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Kalki schreef:

  Ja, we zijn een manier waarop de kosmos zichzelf leert kennen. Oftewel de scheppers die het geschapene kennen.

  4 likes
 • Jantje schreef:

  Sterren worden toch ook weer op de een of andere manier opnieuw ‘geboren’ lijkt me. Dus ik geloof nooit dat er geen sterren meer zullen zijn.
  Het leven blijft een raadsel.

  3 likes
 • louise schreef:

  Heel mooi geformuleerd…alles vergaat en wordt opnieuw geboren,in het heelal en op de planeten,ook de aarde…ook met ons gaat dat zo….nou de mens zover krijgen dat ze zichzelf gaan leren kennen,als onderdeel van het geheel……. en waaruit we uit bestaan……komen we in ieder geval een stuk verder….

  2 likes
 • little rascal schreef:

  Dit is nauwelijks nieuws… iedereen en alles is van sterrenstof gemaakt.

  1 likes
 • tjeu schreef:

  Iedere cel in ons lichaam wordt geboren tegelijk met een nieuwe ster…iedere stel sterft samen met de dood van een ster….oneindigheid kent tijd nog ruimte…..alles gebeurt op hetzelfde moment…NU…al de rest is een illusie!

  liefde creëert ons, liefde laat ons sterven in een oneindigheid die geen begin noch een einde kent….liefde voor alles en iedereen in een wereld waar alles is wat het is…..LIEFDE!!!!

  1 likes
 • eNdEmiOn schreef:

  “I came from outer space and was born in the hart of the sun.”

  1 likes
 • x

  Check Also

  nasa

  NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

  NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

  coronavirus

  5 manieren waarop voeding u kan helpen om het coronavirus te bestrijden

  Er zijn veel onzekerheden rond het coronavirus. ...

  >