Buitenaards

“Doorbraak nabij”: Wordt 2017 het jaar waarin we buitenaards leven ontdekken?

Help door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een ruimtemissie die later dit jaar afloopt zou weleens belangrijke onthullingen kunnen doen over buitenaards leven, zo zeggen experts.

Zal 2017 het jaar worden waarin we buitenaards leven vinden? De verwachtingen zijn in ieder geval hooggespannen, schrijft nieuwssite News.com.au.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Cassini, die op 15 september zijn dood tegemoet stort in de atmosfeer van Saturnus, is dé ruimte-expeditie om in de gaten te houden, aldus natuurkundige Simon Foster van Imperial College London.

Goede kans

De sonde bestudeerde onder meer de ijsmanen Enceladus en Europa. Er is een goede kans dat we daar leven gaan vinden, vertelde hij aan de Britse Daily Express.

Vorig jaar werden vreemde signalen opgevangen uit de ruimte, waarna UFO-jagers suggereerden dat buitenaardse levensvormen contact probeerden te maken.

Wetenschappers onderzoeken daarnaast of rond een mysterieuze knipperende ster mogelijk een buitenaardse megastructuur draait die wordt gebruikt om energie op te wekken.

Doorbraak

Foster denkt dat een doorbraak nabij is. “In het verleden bleek dat we een nieuw soort ster, een pulsar, hadden ontdekt toen we dachten aliens te hebben gevonden,” zei hij.

“We weten vrijwel niets,” voegde hij toe. “Vaak blijkt het niet te gaan om aliens, maar om fenomenen die we nog niet hebben ontdekt.”

“Hoe dan ook is een doorbraak nabij,” besloot hij.

[News.com.au]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
J@n
J@n
7 jaren geleden

Of er leven ontdekt gaat worden is volgens mij niet zo belangrijk, zorg eerst maar eens dat we in Nederland gezond, zonder geweld en zonder beschamende handelingen van anders denkende kunnen leven in Nederland. Onze politiek doet hier niets tegen en heeft alleen oog voor Brussel.

Jaya
Jaya
7 jaren geleden

We moeten nu beginnen met de bouw van een buitenaardse ambassade op aarde.

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
7 jaren geleden

De mens moet eens de werkelijkheid gaan inzien dat kraters niet door inslagen gebeuren maar dat een krater een stuk gereedschap is. Wanneer gaat dat lampje eens branden????

Wie maakt die gereedschappen????

Loki
Loki
7 jaren geleden

Wat een lekker zoethoudertje is dit weer. Een goede kans??? Heel doorzichtig slap gezwam wat lijkt op een afleiding over allang gevonden leven.
Wordt het niet eens tijd de waarheid over leven op onze naburige planeet Mars te openbaren??

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x