Homepagina » Buitenaards » “Doorbraak nabij”: Wordt 2017 het jaar waarin we buitenaards leven ontdekken?
"Doorbraak nabij": Wordt 2017 het jaar waarin we buitenaards leven ontdekken?

“Doorbraak nabij”: Wordt 2017 het jaar waarin we buitenaards leven ontdekken?

Een ruimtemissie die later dit jaar afloopt zou weleens belangrijke onthullingen kunnen doen over buitenaards leven, zo zeggen experts.

Zal 2017 het jaar worden waarin we buitenaards leven vinden? De verwachtingen zijn in ieder geval hooggespannen, schrijft nieuwssite News.com.au.

Cassini, die op 15 september zijn dood tegemoet stort in de atmosfeer van Saturnus, is dé ruimte-expeditie om in de gaten te houden, aldus natuurkundige Simon Foster van Imperial College London.

Goede kans

De sonde bestudeerde onder meer de ijsmanen Enceladus en Europa. Er is een goede kans dat we daar leven gaan vinden, vertelde hij aan de Britse Daily Express.

Vorig jaar werden vreemde signalen opgevangen uit de ruimte, waarna UFO-jagers suggereerden dat buitenaardse levensvormen contact probeerden te maken.

Wetenschappers onderzoeken daarnaast of rond een mysterieuze knipperende ster mogelijk een buitenaardse megastructuur draait die wordt gebruikt om energie op te wekken.

Doorbraak

Foster denkt dat een doorbraak nabij is. “In het verleden bleek dat we een nieuw soort ster, een pulsar, hadden ontdekt toen we dachten aliens te hebben gevonden,” zei hij.

“We weten vrijwel niets,” voegde hij toe. “Vaak blijkt het niet te gaan om aliens, maar om fenomenen die we nog niet hebben ontdekt.”

“Hoe dan ook is een doorbraak nabij,” besloot hij.

[News.com.au]


Vind je deze info belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

30 reacties

 1. Of er leven ontdekt gaat worden is volgens mij niet zo belangrijk, zorg eerst maar eens dat we in Nederland gezond, zonder geweld en zonder beschamende handelingen van anders denkende kunnen leven in Nederland. Onze politiek doet hier niets tegen en heeft alleen oog voor Brussel.

  10 likes
 2. We moeten nu beginnen met de bouw van een buitenaardse ambassade op aarde.

  4 likes
 3. MOOI, MAAR IK HEB ALTIJD MOEITE MET DE FOTO EN FILM KWALITEIT
  EEN TELEFOOM MAAKT ZEER ZUIVERE FOTOS EN FILMS. MAAR EEN UFO IS ALTIJD SLECHT, ALS IK ER 1 KRIJG VOOR ME NIKON, KAN JE ZIEN WLKE MERK SIGARETEN DE ALIEN ROOKT

  5 likes
 4. Wat een lekker zoethoudertje is dit weer. Een goede kans??? Heel doorzichtig slap gezwam wat lijkt op een afleiding over allang gevonden leven.
  Wordt het niet eens tijd de waarheid over leven op onze naburige planeet Mars te openbaren??

  8 likes
  • Als er dan eens duidelijke foto”s van leven op Mars gepubliceerd worden. Nu is blijkbaar de interpretatie van een lage resolutiefoto (1,3Mp) in combinatie met een uitvergroting van 400% in combinatie met de effecten van jpg genoeg om je dingen te laten zien.

   Ja, er is waarschijnlijk leven op Mars.

   3 likes
 5. Zulke berichten lees ik al de voorbije 20 jaar, maar tot dus ver nog steeds niks!!

  8 likes
 6. Net zoals 2012 het jaar van de grote verandering zou worden? Ach ja, we zullen het wel zien.

  7 likes
 7. De mens moet eens de werkelijkheid gaan inzien dat kraters niet door inslagen gebeuren maar dat een krater een stuk gereedschap is. Wanneer gaat dat lampje eens branden????

  Wie maakt die gereedschappen????

  0 likes
  • Ja dat vraag ik me al twee jaar af wanneer voor sommige de lampjes eens gaan branden.
   2017 wordt het jaar dat kan niet anders.

   Flat Earth vs Globe Earth 0-25 miles (Jipsingboertange, Netherlands)https://www.youtube.com/watch?v=3qijp8jEfa0

   0 likes
   • Verklaar deze vraag eens. Waarom zijn ‘s nachts sterren te zien met het blote oog, die veel zwakker zijn dan de zon. Waarom zijn met een nachtkijker sterren te zien die niet zichtbaar zijn met het blote oog, en dus nog veel zwakker zijn maar opnieuw de zon niet.
    Waarom zijn deze sterren zichtbaar laag boven de horizon, en waarom is de zon dan niet te zien.
    Waarom zijn deze sterren zichtbaar de horizon rakend, en is dat zichtbaar met een combinatie van nachtkijker en telescoop, en waarom is de veel grotere en veel lichtsterkere zon dan niet zichtbaar…

    6 likes
  • De gaten zijn afkomstig van de draak(planeten met zijn manen/gruis) die eens in de zoveel tijd hier in ons zonnestelsel een bezoekje komen brengen. Ufo’s zijn wijzelf. Zie oude schilderijen/Farao’s/Maya’s/Hitler/VS enz.

   0 likes
 8. Met deze lage state of conciousness zal er geen disclosure komen. Ze zijn hier allang. Alleen niet waarneembaar. verhoog je conciousness awareness en ze zullen contact leggen met je.

  5 likes
 9. Het is niet de vraag of het ontdekt word maar wanneer het openbaar gemaakt word!
  Je hoeft helemaal niet de ruimte in om objecten te zien die voor weinig mensen bekend zijn, je moet er enkel voor open staan en goed de lucht in de gaten houden!
  Heb zelf al 2 keer een schitterdende waarneming gehad die met geen pen te beschrijven valt.
  Ik hoop van harte dat jullie dit ook mogen mee maken, dit geeft je namelijk een heel andere blik op de wereld

  4 likes
 10. Als men ze tot nu toe niet heeft gevonden zal het in 2017 ook niet zo’n vaart lopen want de techniek zal echt niet beduidend beter geworden zijn in 2017.
  Misschien dat men een virus of bacteriesoort ergens vindt, maar een sprekende organisme lijkt mij niet voor de hand liggend. Het schijnt dat die Aliens bovendien niet kunnen praten. Hun smoel gaat nauwelijks open omdat het zo klein is. Ze eten ook niet, maar drinken de herseninhoud van mensen. Als ik de Alienverhalen moet geloven dan. Bovendien schijnen ze meesters te zijn in het aanbrengen van kleine electronische implantaten in de nek en rug en zijn ze versies van Holleeder, die mensen ontvoeren naar believen en de meest pijnlijke experimenten uitvoeren. Laten ze aub wegblijven!

  2 likes
 11. hoeven niet lang te wachten nibiru en de annunaki komen eraan misschien dit jaar al maar of we daar blij van moeten worden betwijfel ik.

  1 likes
 12. Die titel “experts” maakt het weer helemaal goed !

  1 likes
 13. Jaja die is er al I kazachistan

  0 likes
 14. Whaha Gods Geest zweefde over de wateren etc etc etc de Heer der Heerscharen zei tegen mij 10 zonnenstels hIervandaan kennen ze jou naam … Wat denkt de wereld dat wij echt de enige intellectuele zijn van de cosmos… Dit zijn de woorden van Jezus … de mens geloofd wel in marsmannetjes en ufo’s maar niet in ons… dat zei hij tegen mij en ik ben 1 van jullie iemand die ook niet eens 30% van zijn hersencapaciteit gebruikt… zie de waarheid zit in de Geest… God ( E ) is de wetenschap..
  Stop met zoeken en gaat elkaar lief hebben ! Begin met geloven en stop met elkaar te beroven. Want men zal niets vinden … de wolken en sterren … we zullen het nooit begrijpen … en wat ik niet begrijp is oorlog en armoede … Wat ik wel weet is dat er meer leven is voorbij dit zonnenstelsel . Gr. En veel liefs Dennis

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

minister

Oud-minister: Weg met de euro, terug naar de gulden. ‘Totaal mislukt!’

Bert de Vries, van 1989 tot 1994 ...

5g

‘Stop nu de uitrol van 5G en doe eerst serieus onderzoek, voor het te laat is’

Stop nu de uitrol van 5G en ...