Homepagina » Natuur en Milieu » Grote zorgen over brandgevaar elektrische auto’s: ‘Wachten op de eerste ramp’
elektrische auto's
Foto: Mariordo (Mario Roberto Durán Ortiz) CC BY-SA 4.0 Wikimedia Commons

Grote zorgen over brandgevaar elektrische auto’s: ‘Wachten op de eerste ramp’

Ondergrondse parkeergarages zijn erg gevaarlijk doordat er steeds meer elektrische auto’s in staan die tijdens het laden in brand kunnen vliegen.

Een brandende auto in zo’n parkeergarage bemoeilijkt het blussen.

Het consumentenprogramma Kassa bezocht met veiligheidsdeskundigen diverse parkeergarages, en die bleken geen van allen brandveilig.

Verbod

Deskundigen pleiten dan ook voor een verbod op ondergronds laden.

Bij Kassa hebben zich meerdere mensen gemeld die te maken hebben gehad met een auto die tijdens het laden vlam vatte.

Het gebeurt geregeld dat een elektrische auto tijdens een oplaadbeurt in brand vliegt.

Splinternieuwe

In 2017 vloog een elektrische auto in Leeuwarden in brand tijdens het opladen. De buren waarschuwden de brandweer nadat ze ‘harde knallen’ hoorden.

In Amerika vloog onlangs nog een splinternieuwe volledig elektrische Porsche Taycan in brand.

Er zijn ook voorbeelden van Tesla, BMW, Hyundai en Jaguar. Audi moest bovendien elektrische auto’s terugroepen vanwege brandgevaar.

Bijna onmogelijk

Als de accu vlam vat, is er geen houden meer aan. Die bevat namelijk lithium, dat ervoor zorgt dat de brand zich razendsnel verspreidt en temperaturen bereikt van meer dan 1000 graden. Blussen is bijna onmogelijk.

De chemische reactie kan nog vele dagen doorgaan, met als risico een nieuwe ontbranding.

Emeritus hoogleraar Ben Ale zei in het tv-programma dat ‘het wachten is op de eerste ramp waarbij een grote kans is op slachtoffers’.

Bekijk het item hieronder:

[Installatie Journaal, AD]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
10 maanden geleden

er waard een virus , het waanzin virus.
wat zullen ze jetten en klaver zo meteen vervloeken en niet te vergeten rutte.
hoe gaat de wereld economie naar de filisteinen ?
zo dus.

Henk
Henk
10 maanden geleden

Tja eigenwijs tot en met , dus laat maar lekker uitfikken dan leren ze het vanzelf wel af .

Jeff
Jeff
10 maanden geleden

Ik had het laatst al geroepen, niet in de minste plaats omdat ik een aantal jaren achterin de autospuit zat. Ben er al 10 jaar weg hoor, maar heb nog wel veel contact met de mannen. Wordt nog een dingetje, maar laten we niet vergeten dat elke ”nieuwe tijd” weer voor nieuwe uitdagingen zorgt. Chemische branden wist men in het begin ook niet te bedwingen en ontdekkingen op het gebied van brandbestrijding waren soms toevalligheden. Denk hierbij aan de ontdekking dat een luier zoals we die nu kennen, niet in brand vliegt. Dat heeft weer geresulteerd in nieuwe technieken.

IIS
IIS
10 maanden geleden

Nog iets anders en evenzo te idioot, zodra je een ongeluk zou krijgen met je electrisch rijdende groene oplichtersbak en je gewond in je super karretje ligt dan kan het zijn dat de auto onder stroom komt te staan en dat hulpverlening onmogelijk maakt en je in je koets hulpeloos ligt te sterven.

Ad Dral
Ad Dral
Reactie op  IIS
10 maanden geleden

Juist !!! IIS,

Martijn
Martijn
Reactie op  IIS
10 maanden geleden

Dat is absoluut niet het geval. Ook voor de schrijver van dit stuk, recent nog een Duitse studie van de brandweer aldaar verschenen. Die zagen geen grote extra problemen bij elektrische auto’s met botsingen en brand. Zoek even op hoeveel brandstof auto’s er in vlammen op gaan. Zelfs tweedehands auto’s van gerenommeerde dealers kunnen in brand vliegen nog voordat je goed en wel de tas uit bent. Dan refereer ik naar een Porsche Boxter vorig jaar in Oostende.

Brickshooter
Brickshooter
10 maanden geleden

Tja dan kun je toch beter gewoon voor de brandstofcel gaan en waterstof dat tegenwoordig zelfs in vaste vorm te tanken valt dus ook dat probleem van een tank onder hoge druk hoeft geen issue meer te zijn. Tevens hebben we dan wellicht wat meer aan die windmolens die hoeven niet stil te staan wanneer je er waterstof mee ontleed aan water.

Ron
Ron
10 maanden geleden

Natuurlijk mogen de mensen die in de blok levend geroosterd worden in naam van GROEN. Alleen idioten van politici onder druk van die NGO’s doen dingen zonder nadenken in naam van mediageilheid en hun ego op een mogelijke herverkiezing.

Rob
Rob
10 maanden geleden

Wat nou als al die ellende precies de bedoeling is van de zogenaamde elite? Zoveel mogelijk vernietigen, materieel en mensenlevens, als onderdeel van hun agenda? Volgens mij weten zij donders goed waar ze mee bezig zijn. Het zal mij dan niet verbazen dat ze daarom doelgericht dit soort zogenaamde vooruitgang doordrukken om vooral veel branden, explosies en mensenlevens in de hand te werken. Het zijn vernietigers, geen schepper (in de zin van vooruitgang). Die electrische aito’s worden zo domweg bommen, wapens waar mensenlevens mee geofferd worden. Het zijn nog steeds de satanisten die overal achter zitten dus misschien is dit een nieuw idee van hen om mensenlevens te offeren. Tot nu toe hoor je ook nergens dat er maatregelen worden genomen dus men vindt het niet bepaald belangrijk om er iets aan te doen.

Henk
Henk
10 maanden geleden

Effe wachten 2 jaar dan komen er ruimschoots electrieke bij want de mensen die zo’n klote bak hebben gekocht willen er dan maar wat graag weer vanaf , dan zijn ze als zoete broodjes te krijgen voor een prikkie .

Jets
Jets
Reactie op  Henk
10 maanden geleden

Beste Henk, ik zou niet gaan prikken (prikkie). Yep, 1 prik in een batterijpack en de hele zooi vliegt in de fik (ik gebruik ze voor mijn modelhelikopters). Er zijn zelfs al doden gevallen in de VS door de Tesla’s.

Lithium fikt als de pest.

Rosalie
Rosalie
10 maanden geleden

Allemaal elektrisch rijen en dan de stroom afsluiten. Niemand kan nog een kant op. Controle,controle !

x

Check Also

elon musk

Elon Musk weigert coronavaccin te nemen, noemt Bill Gates ‘sukkel’

Tesla-baas Elon Musk heeft gezegd dat hij ...

elektrische auto

Het smerige geheim achter je ‘groene’ elektrische auto

Afgelopen maand kreeg Teslabaas Elon Musk post ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

13
0
We lezen graag je reactie!x