Homepagina » Binnenland » 81 artsen komen in verzet en schrijven brandbrief tegen coronabeleid: ‘Wij maken ons grote zorgen’
artsen
Foto: Ministerie van Defensie CC0 1.0

81 artsen komen in verzet en schrijven brandbrief tegen coronabeleid: ‘Wij maken ons grote zorgen’

81 artsen hebben een openbare brandbrief geschreven waarin ze schrijven dat de coronamaatregelen meer schade aanrichten dan goed doen. Er is onvoldoende wetenschappelijke basis voor de regels, zeggen ze. De brandbrief is al ruim 6000 keer ondertekend.

Volgens de vroege ondertekenaars, onder wie ook veel huisartsen, is er weinig tot geen bewijs voor het nut van afstand houden. Ze vragen politieke partijen onafhankelijk en kritisch te kijken naar de coronawet waar het kabinet nu aan werkt. Verder roepen ze beroepsverenigingen in de zorg en andere zorgverleners op om zich uit te spreken over de coronamaatregelen en de coronawet.

Uitermate zorgelijk

De artsen schrijven:

Als arts legden wij allemaal onze eed dan wel gelofte af welke in 2003 werd aangepast naar de huidige tijd en onder meer stelt ‘..Ik zal gezondheid bevorderen.’.. ‘Ik erken de grenzen van mijn mogelijkheden. Ik zal mij open en toetsbaar opstellen. Ik ken mijn verantwoordelijkheid voor de samenleving en zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg bevorderen. Ik maak geen misbruik van mijn medische kennis, ook niet onder druk.’ In dit licht is het huidige shamen, blamen en censureren van artsen die een tegengeluid op overheidsbeleid en Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu laten horen, die alternatieven naast een vaccinroute belichten of kritische vragen stellen over de gang van zaken, uitermate zorgelijk.

En verder:

Wij maken ons in toenemende mate zorgen om de beslotenheid waarin het OMT de overheid adviseert en de snelheid waarmee hypotheses en meningen in beleid verankerd worden.

Onder andere epidemioloog en huisarts Dick Bijl, emeritus hoogleraar klinische immunologie Pierre Capel, psychiater Renate Tillema-Schoon en psychiater Esther van Fenema hebben hun naam onder de brief gezet.

Een van de initiatiefnemers is internist Hannah Visser, zelf vanaf het begin lid van het coronacrisisteam in het Beatrixziekenhuis. “De aanleiding voor het opstellen van deze brief is dat we de laatste weken merkten dat het lastig is om als arts in de openbaarheid vraagtekens te zetten bij het beleid. Als je dat doet, dan word je al snel weggezet als complotdenker. Dat is zeker niet het geval.”

Je kunt de brandbrief hier ondertekenen.

[Medisch Contact]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • rop schreef:

  Beetje te Laat ,Het Kwaad is al geschied, om dit kwaad weer recht te trekken zal er heel wat moeten gebeuren om de veroorzakers te straffen, maar die zullen listig zijn als een giftige slang en zullen nog meer gif spugen om zichzelf te redden met allerlei argumenten.

  22 likes
  • Lbery schreef:

   D.m.v. vaccinatie ontlopen ze al de verdedigingsmechanisme van het lichaam.

   Als ze het via voedsel of water toedienen is de kans van slagen zeer klein. Het komt op de normale manier je lichaam in, daardoor zal je immuunsysteem gelijk in verdediging komen en de stoffen die schadelijk zijn voor je lichaam proberen te vernietigen en weg te werken.

   Als ze het in je injecteren dan omzeilen ze zeg maar je lichamelijke verdedigingsmechanisme en zal je immuunsysteem nauwelijks iets kunnen doen.

   12 likes
   • Tetragrammaton schreef:

    Beste Lbery,

    Ik denk dat je op mij reageerde.

    Daar had ik iid nog niet bij stil gestaan. Vraag bij deze beantwoord.

    2 likes
   • Rovaz schreef:

    Je immuunsysteem reageert sterk op zaken in je bloed. Dus hoe je het ook binnenkrijgt….zodra het in je bloedbaan komt reageert je lichaam. Dus het is onzin wat je zegt.

    2 likes
    • exegese schreef:

     @Rovaz, het zal echter niet in je bloed terechtkomen. Bij alles wat je op normale wijze binnen krijgt zal het lichaam onmiddellijk een selectie maken van wat het veilig acht en wat er zo snel mogelijk weer uit moet. Het zou je verbazen hoe vaak het lichaam dat tot een goed einde brengt. Daarom zijn ze zo gek op vaccineren, je natuurlijke verdedigingslinie wordt onomstotelijk omzeild en de stoffen krijgen direct toegang tot je bloedbaan. Een zeer gevaarlijke actie en zeer probaat middel in de oorlog tegen de mensheid.

     9 likes
  • Zwarte Niet schreef:

   Wat gek dat dit nieuws door de reguliere media zoals Nu.nl en De Telegraaf wordt genegeerd. Als ik er op Google kom ik weinig media tegen die dit hebben opgepakt. Ach ja De “gezond verstand krant” was in WO 2 ook al fout. Een vos verliest zijn haren maar niet zijn streken. Jan met de Pet leest liever een verhaal over de penisverlenging van Gordom.

   9 likes
   • PRAVDA schreef:

    Het nieuws van de dag bij SBS6 is dat hij immers afgekickt is…..
    en dat de fibo van Barbie het heeft begeven, sindsdien loopt ze in behandeling daarvoor bij een zielenknijper.

    …en dat was het nieuws….
    Allemaal afleiding met nonsens.

    0 likes
 • Mikkel schreef:

  En weer een petitie… Petities belanden in de prullenbak. Mensen moeten stoppen met criminele orders uitvoeren. Zolang dat niet massaal gebeurt, krijgen de psychopaten wat ze willen.

  16 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  Is de “volksgezondheid” een doel of een middel, mijnheer Rutte ?
  Dezelfde vraag voor de WHO : is de pandemie een middel, of zijn de bestrijding en de lockdowns een doel ?

  10 likes
 • ProAsfalt schreef:

  Beetje flauw maar gelet op de peilingen maakt het volk zich weinig zorgen.

  Maar gelukkig komt morgen de NPO met het programma ‘feiten en fabels over het coronavirus’. Daar wordt de waarheid vast verteld.

  7 likes
  • Steven schreef:

   De NPO en de waarheid en leugens?.. wat denk je zelf?
   De waarheid wordt weggezet als complotdenken…en de leugens die ze verspreiden wordt de waarheid.
   De overheid is niks anders dan bezig met de mensen voor te liegen en hopen dat iedereen straks vrijwillig de gif-injecties gaat accepteren. en dan nog de snelheid waar ze allemaal mee bezig zijn die ze er zonder overleg doorheen drukken.
   Overheden beramen alleen maar een grootschalige genocide op de mensheid voor…

   Schijnbaar moet jij ook nog wakker worden!

   6 likes
  • Yvonne schreef:

   NPO is mainstream, dus die zitten ook in de zak van de overheid.. Zij gaan je echt de echte waarheid niet vertellen.

   5 likes
  • Bewustzijn schreef:

   Echt gelukkig dat de zeer bekende Tony Robbins het onder de loep neemt.
   Ze trekken de broekriem bij ons verder aan en hun eigen galg verder aan met de leugens die ontdekt worden.

   The Truth About Mortality Rates | COVID-19 Facts from the Frontline
   https://www.youtube.com/watch?v=sEbcs37aaI0

   Tony Robbins
   919K abonnees

   4 likes
 • Casper schreef:

  En dan nog dit. Roepen dat het te laat is, is erg onnadenkend. Je weet dat de mainstream media niks van dit alles zal rapporteren. Je weet dat áls doktoren en of artsen hier voor uitkomen, ze de baan vaak vaarwel kunnen zeggen.
  Hier geldt: Beter laat dan nooit, en ik steun van harte deze artsen! En ik wil deze artsen van ook hartelijk bedanken voor hun moed en inbreng op de discussie (die op je t.v.-tje niet plaats vindt). Dapper zijn doe je niet in een minuut of uurtje. Daar zijn keiharde ballen voor nodig. En deze artsen tonen nu hun spierballen. Top!

  6 likes
 • Tetragrammaton schreef:

  Zomaar een gedachte:

  Als ze ons allerlei troep willen injecteren middels een verplichte vaccinatie en als zij ons willens en wetens daarmee trachten te slopen. Waarom voegen ze die rommel niet gewoon toe aan ons voedsel en/of drinkwater zonder dat wij het weten?

  Begrijp me niet verkeerd; Ik ben ook tegen de vaccinaties.

  4 likes
  • Casper schreef:

   Heb je onlangs wel eens gekeken wat er in je voedsel zit?
   Meeste mensen kan het vrij weinig schelen omdat ze denken dat er is nagedacht over schadelijke stoffen.
   Daarnaast moet er nu eenmaal op het etiket staan wat er in zit. Natuurlijk zou het onder een zoveelste E-nummer kunnen, maar dat wordt allemaal een beetje onhandig als de fabrikant dan verantwoordelijk is voor dodelijk voedsel. Nee het gaat over een andere boeg. Stapje voor stapje, zo ook de genetische manipulatie kwestie is door het EU parlement al even op “pauze” gezet. Daarna komt natuurlijk nog een tweede akte in het media spektakel dat de nietsvermoedende, altijd en alleen maar naar t.v. kijkende mensen weer het stuipen op het lijf gaat jagen. Het zijn die mensen die uiteindelijk brand en moord gaan schreeuwen dat ze een vaccin willen zodat ze weer “veilig” zijn en eens naar een binnen evenement kunnen gaan.
   Ohja, om Uw gedachte, waaruit ik afleid dat U niet overtuigd bent van enig kwaad in deze. Als iemand komt te overleiden na het krijgen van een vaccinatie, dan kunt U b.v. in de VS niet de fabrikant aanklagen. Er is namelijk al een tijd geleden, tijdens een crisis bij die fabrikanten door overheden ingegrepen en vrijstelling van deze aanklachten bewerkstelligd. Dat omdat de vele aanklachten niet meer financieel gedragen kon worden door deze fabrikanten. Als je nu een aanklacht indient, dan kom je tegenover de staat te staan. Wel schat je kansen dan maar eens in om je recht te halen. Je mag niet eens demonstreren! Lees nog eens agenda 2030 van de NATO, en alle informatie over een NWO (New world order) erop na. En lees dan nog eens je eigen spontane gedachte die zomaar opkwam.

   11 likes
  • Mikkel schreef:

   Dat gebeurt ook al heel lang. Er wórdt troep toegevoegd aan voeding en drinkwater.

   8 likes
   • Tetragrammaton schreef:

    Beste Mikkel,

    Dat weet ik, alleen vraag ik me af of hetgeen ze willen injecteren: de standaard gif uit vaccinaties, wellicht een rfid-chip, wellicht nanotech, wellicht genetisch materiaal. Dat is tegenwoordig toch zo klein, dat moet makkelijk kunnen in water/voedsel. Dan hebben ze onze toestemming niet nodig… of zit daar de crux? Moeten wij toestemming geven om een of andere reden?

    2 likes
    • Christgalactic schreef:

     Beste, de duistere cabal wil zo snel mogelijk overgaan tot de transhumane en gekloonde mens.
     Wist je trouwens dat bij reproductief klonen, de cellen mooi in allemaal kleine bubbels gedeeld worden? “Natuurlijke celdeling noemen zij dat dan!!
     Op de school waar ik sta, zitten de kinderen allen verdeeld in bubbel momenteel. Is er een verband?!

     Tuurlijk hebben ze onze toestemming nodig, anders zijn ze drager van het karma! Mensen gaan er al dan niet bewust in mee, ze worden aan artifiële intelligentie verslaafd gemaakt. We gaan gewoon welwillend mee in hun schaakspel.

     5 likes
     • vladi schreef:

      volledig met je eens.

      fff

      2 likes
     • Tetragrammaton schreef:

      Beste Christgalactic,

      Karma, dacht ik dus ook aan…

      Elders in dit reactie paneel antwoordde ook al iemand over het imuum systeem; via injectie omzeil je deze.

      Blijft over: Nano tech, rfid, genen. Wellicht komt er ook een stukje administratie bij. De rfid chip moet gekoppeld worden aan een persoon, anders heb je miljarden chips zonder een koppeling aan een persoon (als je een telefoon koopt, heb je die koppeling b.v. via het abonnement).

      De genen en nanotech zouden alsnog via water/voedsel kunnen? Of dus toch karma…

      1 likes
    • vladi schreef:

     slowkill

     we moeten wel nog wat in het laatje brengen.
     beetje bij beetje steeds wat zieker,op de beenhoudend met Medicatie.

     win win voor hun.

     fff

     4 likes
    • Mikkel schreef:

     Ja ik begrijp de gedachtengang. Of zoiets mogelijk is… wellicht?

     0 likes
   • Gea Breuker schreef:

    Bij Glimmen in noord-Drenthe zit een waterzuivering en distributie faciliteit.
    Vrij onbewaakt, makkelijk binnen te komen.
    Om te bewijzen dat er gif en troep wordt toegevoegd, ga dat dan eens documenteren middels een volks inval bij die faciliteit?
    Steeds roepen zonder bewijzen, dat schiet ook niet op.

    2 likes
  • Tony schreef:

   Er worden vele chemische stoffen/middelen aan bijna al ons voedsel toegevoegd. Dat is bijv. al een reden waarom er in de laatste 50 a 60 jaar vele gezondheidsproblemen zijn, die er voorheen niet waren. Door uitputting van de bodem hebben de meeste mensen niet alleen een gebrek aan belangrijke mineralen en voedingsstoffen, maar ook een tekort aan vitamines. Sinds er veel meer mensen worden ingeent, is het immuunsysteem van deze mensen verstoord of heeft zich niet normaal kunnen ontwikkelen. Blijkbaar is dit niet genoeg om de mensheid als zodanig om zeep te helpen. Want er moet ook geld verdient worden. Eerst door het geven van medicijnen en injecties, mensen ziek te maken. Dan kom je in de neerwaartse spiraal terecht, je krijgt allerlei gezondheidsproblemen en zo verdienen artsen, doktoren, apothekers, ziekenhuizen, etc. ,etc, allemaal veel geld. Maar dan wel over de ruggen van die zieke mensen. Het is een industrietak geworden. Aan zieke mensen valt dus veel geld te verdienen, dus niet aan gezonde mensen, en dat weten Bill Gates en de WHO ook maar al te goed. Zij zijn het uithangbord van de totale farmaceutische industrie en het gaat hier niet alleen om macht, maar ook om heel veel geld te verdienen. Of dit ten koste van de gezondheid van mensen is niet relevant, zij gaan over lijken. Let maar eens goed op Bill Gates, zijn ogen verraden alles. Hij is een gespleten persoon en heeft zijn ziel verkocht aan de duivel. Het is alleen jammer dat bijna de gehele gezondheidsindustrie, maar ook complete regeringen, in zijn fabeltjes geloven. Deze man heeft helemaal niets goed voor met de mensheid. Hij wil de totale wereldbevolking ziek maken, want dat is iets wat nog veel meer geld opbrengt dan bijv. computers ed. te verkopen. Die man is dus geestesziek en een heel groot gevaar voor de wereld en mensheid. Het is alleen jammer dat de meeste mensen dit niet willen zien of geloven. Wanneer je dat zegt wordt je niet meer serieus genomen of voor gek verklaard. Ik hoop dan ook dat mensen wakker worden en de realiteit onder ogen gaan zien, voor het te laat is. Deze hele pandemie is in feite niets anders dan een oorlog, maar dan van een categorie en orde die de wereld tot nu toe nog niet heeft meegemaakt. Door angst te verspreiden vallen regeringen wereldwijd in de val. Dat is te verklaren, want iemand die goed bij zijn hoofd is gaat niet in de politiek, maar wordt zakenman/vrouw. Politici hebben over het algemeen een bord voor hun kop en willen of kunnen de waarheid niet zien. Zij kunnen over het algemeen allemaal goed praten, maar hebben vaak 2 linkerhanden en leven in een andere wereld. Daar zijn de burgers van afhankelijk, maar dit leidt tot de ondergang van de democratie. Dat moet toch langzaam duidelijk zijn. Ik denk dat de organisatoren van deze epidemie de uiteindelijke resultaten van deze epidemie tegenvallen. Dat is de reden dat Bill Gates heeft verklaard dat er in oktober/november een nieuwe epidemie aankomt. Dat betekent dat hij voorkennis heeft. Hij verraad zich zelf, want daarmee geeft hij eigenlijk aan dat hij ook achter de huidige Coronacrisis zit. Dan is mijn logische gedachte dat ook de eerdere griep-epidemien door hem zijn veroorzaakt. Dat brengt mij bij de diverse laboratoria, dus ook die in Wuhan, waar er in het geheim gewerkt wordt aan chemische stoffen die de mensheid kunnen vernietigen. Door deze stoffen via chemtrails over de wereld te verspreiden, is naar mijn mening de reden waarom het virus zich zo snel heeft kunnen verspreiden. Deze giftige stoffen komen met de regen op aarde en zo in het drinkwater terecht. Deze giftige stoffen met hun schadelijke frequenties tasten de venulen (fijne bloedaderen) aan in het lichaam, mensen krijgen dus interne bloedingen en dat geeft irritaties, zoals hoestbuien. Eigenlijk is het een virus met de werking van een gif. Mensen met een goed werkend immuunsysteem hebben er geen last van, maar wel de mensen wiens immuunsysteem al niet goed was. Dat het dus veel oudere mensen en/of zieke mensen betreft die dood zijn gegaan is dan ook goed te begrijpen. Deze mensen hadden al een gebrek aan mineralen en vitamines. Hebben zij dan ook nog eens een griepspuit gehad, dan is dat mede de oorzaak van een slecht werkend immuunsysteem. Het vergif in die spuit is er mede de oorzaak van dat hun gezondheid snel is achteruit gegaan.

   6 likes
 • Rayoflight schreef:

  Erg belangrijk om deze mensen te steunen. Roepen dat een petitie niets uithaalt is makkelijk. En toegegeven an sich zal dit ook weinig uithalen.

  Zomaar een idee :

  Het verzet tegen de NWO (container word in this context) staat eigenlijk nog in de kinderschoenen (lijkt mij) eerste fase is informatie inwinnen.
  Behalve petitie teken (for what it’s worth) lijkt mij dat het volgen van deze mensen op twitter en persoonlijk informatie inwinnen belangrijk is. Is er eigenlijk een lijst van mensen (al dan niet in functies) die wakker zijn i.v.m coronashow ?

  3 likes
 • GeenNL schreef:

  Overheden en politici doen of vinden dat zij baas zijn over ons en bepalen dat wij niet meer het recht hebben zelf te bepalen en zelf keuzes te maken. Men wil ons zogenaamd beschermen en ontnemen ons daarbij het grondwettelijke recht op vrijheid van leven, lijf en bezit.

  Het zelfbeschikkingsrecht wordt door de overheden en politici met voeten getreden en hebben onder valse voorwendselen ons beroofd van onze gezondheid, vrijheid en financiële status quo en een wereld geschapen waarin zelfs vrij ademhalen verboden is en we onder hun ‘militaire’ commando zijn en de bevolking gevangen genomen mag worden als zij vinden dat dit nodig is.

  ….”Met betrekking tot individuele mensenrechten betekent zelfbeschikkingsrecht dat men zelf mag bepalen hoe men zijn of haar leven wil leiden”…. Wie zegt of vindt dat dit niet zo is begaat een grondwettelijke overtreding, ook al zegt of vindt men dat onder omstandigheden het recht op zelfbeschikking niet geldt en er andere rechten of wetten gelden.

  De leden bij overheden en politici dienen voor het overtreden van het recht op zelfbeschikking onmiddellijk te worden gestopt en veroordeeld en opgesloten.

  2 likes
 • jan doornbos schreef:

  Helaas heeft het huidige kabinet Soros (u leest het goed) minder dan ooit een boodschap aan de eigen burgers. Het wachten is op het moment dat de eerste vreedzame betoger wordt doodgeschoten.

  1 likes
 • x

  Check Also

  berlijn

  Organisator coronaprotest Berlijn: ‘Het vrijheidsvirus verspreidt zich over Europa’

  Attentie, attentie, het vrijheidsvirus heeft Berlijn bereikt, ...

  berlijn

  Berlijn: wat de mainstream media je niet vertellen over het massaprotest

  Dit was het beeld in Berlijn, waar ...

  >