BinnenlandCorona

81 artsen komen in verzet en schrijven brandbrief tegen coronabeleid: ‘Wij maken ons grote zorgen’

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

81 artsen hebben een openbare brandbrief geschreven waarin ze schrijven dat de coronamaatregelen meer schade aanrichten dan goed doen. Er is onvoldoende wetenschappelijke basis voor de regels, zeggen ze. De brandbrief is al ruim 6000 keer ondertekend.

Volgens de vroege ondertekenaars, onder wie ook veel huisartsen, is er weinig tot geen bewijs voor het nut van afstand houden. Ze vragen politieke partijen onafhankelijk en kritisch te kijken naar de coronawet waar het kabinet nu aan werkt. Verder roepen ze beroepsverenigingen in de zorg en andere zorgverleners op om zich uit te spreken over de coronamaatregelen en de coronawet.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Uitermate zorgelijk

De artsen schrijven:

Als arts legden wij allemaal onze eed dan wel gelofte af welke in 2003 werd aangepast naar de huidige tijd en onder meer stelt ‘..Ik zal gezondheid bevorderen.’.. ‘Ik erken de grenzen van mijn mogelijkheden. Ik zal mij open en toetsbaar opstellen. Ik ken mijn verantwoordelijkheid voor de samenleving en zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg bevorderen. Ik maak geen misbruik van mijn medische kennis, ook niet onder druk.’ In dit licht is het huidige shamen, blamen en censureren van artsen die een tegengeluid op overheidsbeleid en Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu laten horen, die alternatieven naast een vaccinroute belichten of kritische vragen stellen over de gang van zaken, uitermate zorgelijk.

En verder:

Wij maken ons in toenemende mate zorgen om de beslotenheid waarin het OMT de overheid adviseert en de snelheid waarmee hypotheses en meningen in beleid verankerd worden.

Onder andere epidemioloog en huisarts Dick Bijl, emeritus hoogleraar klinische immunologie Pierre Capel, psychiater Renate Tillema-Schoon en psychiater Esther van Fenema hebben hun naam onder de brief gezet.

Een van de initiatiefnemers is internist Hannah Visser, zelf vanaf het begin lid van het coronacrisisteam in het Beatrixziekenhuis. “De aanleiding voor het opstellen van deze brief is dat we de laatste weken merkten dat het lastig is om als arts in de openbaarheid vraagtekens te zetten bij het beleid. Als je dat doet, dan word je al snel weggezet als complotdenker. Dat is zeker niet het geval.”

Je kunt de brandbrief hier ondertekenen.

[Medisch Contact]

4 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Beetje flauw maar gelet op de peilingen maakt het volk zich weinig zorgen.

Maar gelukkig komt morgen de NPO met het programma ‘feiten en fabels over het coronavirus’. Daar wordt de waarheid vast verteld.

rop
rop
3 jaren geleden

Beetje te Laat ,Het Kwaad is al geschied, om dit kwaad weer recht te trekken zal er heel wat moeten gebeuren om de veroorzakers te straffen, maar die zullen listig zijn als een giftige slang en zullen nog meer gif spugen om zichzelf te redden met allerlei argumenten.

Mikkel
Mikkel
3 jaren geleden

En weer een petitie… Petities belanden in de prullenbak. Mensen moeten stoppen met criminele orders uitvoeren. Zolang dat niet massaal gebeurt, krijgen de psychopaten wat ze willen.

Tetragrammaton
Tetragrammaton
3 jaren geleden

Zomaar een gedachte:

Als ze ons allerlei troep willen injecteren middels een verplichte vaccinatie en als zij ons willens en wetens daarmee trachten te slopen. Waarom voegen ze die rommel niet gewoon toe aan ons voedsel en/of drinkwater zonder dat wij het weten?

Begrijp me niet verkeerd; Ik ben ook tegen de vaccinaties.

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x