Buitenland

Assad: “Terrorisme in Syrië en Irak rechtstreeks gesteund door Frankrijk, Groot-Brittannië en Turkije”

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het terrorisme in Syrië en Irak krijgt directe steun van Turkije, Frankrijk, Groot-Brittannië en Saoedi-Arabië. Dat heeft de Syrische president Bashar al-Assad gezegd in gesprek met de Russische nieuwssite Sputnik.

“Terrorisme, dat is het echte probleem. We moeten het op internationaal niveau bestrijden, omdat terrorisme niet alleen Syrië beïnvloedt,” zei Assad. “Terrorisme bestaat in Irak. Het wordt direct gesteund door Turkije. Het wordt direct gesteund door de koninklijke familie van Saoedi-Arabië, evenals een aantal westerse landen, met name Frankrijk en Groot-Brittannië.”

Westerse sancties

Hij voegde toe dat de andere landen alleen maar kijken en observeren. De economische verliezen en schade aan de infrastructuur in Syrië bedragen meer dan 200 miljard dollar. Economische problemen kunnen worden opgelost, maar de wederopbouw zal veel tijd kosten, aldus Assad.

De president merkte op dat de migratie niet alleen wordt aangewakkerd door terrorisme, maar ook door de blokkade en westerse sancties tegen Syrië. “Veel mensen hebben veilige gebieden verlaten vanwege de leefomstandigheden,” stelde hij. “Burgers kunnen niet langer voorzien in hun basisbehoeften.”

Vertrouwen

De Syrische president zei voor de wederopbouw voornamelijk afhankelijk te zijn van Rusland, China en Iran. “We verwachten dat we kunnen vertrouwen op de drie landen die Syrië hebben gesteund tijdens deze crisis – Rusland, China en Iran.”

Het Syrische leger heeft met name de laatste dagen veel vooruitgang geboekt, dankzij de hulp van Russische luchtaanvallen. De herovering van Palmyra enkele dagen geleden is volgens de leiding van het Syrische leger het begin van de val van Islamitische Staat. Palmyra is een strategisch belangrijke stad, omdat er belangrijke wegen samenkomen.

[Sputnik]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
B.N
B.N
6 jaren geleden

Nog steeds wereldleiders gebruiken het woord “terrorisme” voor hun eigen belang

trackback
Eindtijdberichten en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
6 jaren geleden
Wim
Wim
6 jaren geleden

Als Alawiet door Frankrijk zelf aan de macht geholpen. Vraag maar aan zijn wijlen vader.

PsyChris
PsyChris
6 jaren geleden

Alsof de US, België, Nederland, en veel andere ‘verkracht eens je volk’ landen dat boeltje niet steunen!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

9
0
We lezen graag je reactie!x