Homepagina » Mens en Dier » Neuroloog legt uit waarom hij geen mondkapje zal dragen (en veegt de vloer aan met onze bestuurders)
neuroloog
Foto: ŽupaBA VUCBA CC BY 2.0

Neuroloog legt uit waarom hij geen mondkapje zal dragen (en veegt de vloer aan met onze bestuurders)

Ziekenhuizen hebben massaal besloten een mondkapjesplicht in te voeren. Ook in het ziekenhuis waar neuroloog Jan B. Hommel werkzaam is, zijn mondkapjes verplicht. Hij schrijft op zijn website dat de maskers het voor hem onmogelijk maken om zijn werk goed te doen.

“Een klein herseninfarct met een afhangende mondhoek ziet men het beste tijdens de spontane spraak. […] Een diagnose als de ziekte van Parkinson, maar ook de verschillende vormen van een dementie lees ik niet zelden letterlijk af van het gezicht.”

Een groot deel van zijn patiënten is in werkelijkheid moedeloos, somber of angstig. Hij moet dus het gezicht van de patiënt kunnen zien. “Bestuurders, politici en als medicus vermomde bestuurders zoals Ernst Kuipers weten dit niet, of erger, het interesseert ze domweg niet. Van politici en bestuurders verwacht ik niets anders,” zegt Hommel, die zich ‘outcast in de geneeskunde’ noemt.

Hij haalt snoeihard uit:

Men hoeft niet langer dan enkele minuten te luisteren naar een bestuurder als Femke Halsema of een Ahmed Aboutaleb – de laatste in ons gezin inmiddels steevast ‘de kleine Hassan II’ genoemd, aangezien hij rondom de discussie van de mondkapjes zijn tot dan toe zorgvuldig verborgen dictatoriale neigingen eindelijk aan de oppervlakte liet komen – om te weten dat we daar geen wijsheid of verstandig beleid van hoeven te verwachten. De 180 graden haarspeldbocht van ‘geen mondkapjes’ naar ‘wel mondkapjes’ van de regering in de afgelopen week is hiervan het zoveelste bewijs.

So be it

De neuroloog noemt onze bestuurders ‘volgevreten, aan macht verslaafde en aan een enorme zelfoverschatting lijdende niksnutten’.

Hommel heeft lak aan het mondkapjesbeleid. “Zelf zal ik geen mondkapje dragen. Het minste dat ik als dokter kan doen, is voor patiënten herkenbaar zijn. Als dat betekent dat ik niet mag werken, so be it.”

[Jan B. Hommel]
4.6 33 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
49 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eelke Piers
Eelke Piers
6 maanden geleden

volgevreten, aan macht verslaafde en aan een enorme zelfoverschatting lijdende niksnutten’
Zo is het.

vraagtekentje
vraagtekentje
6 maanden geleden

Als er meer artsen met een ruggengraat waren en het hun meer gelegen was aan hun vrijheid en hun leven dan aan hun baantje en hypotheek, was deze 3e wereldoorlog snel voorbij.

Madeloes
Madeloes
Reactie op  vraagtekentje
6 maanden geleden

@vraagtekentje

volgens mij hangt het niet alleen van artsen af zoals jij het hier op schrift stelt dat is wel heel erg makkelijk. 180 graden bullshit zoals de politiek doet. Hoezo moet volgens jou een bepaalde groep van de samenleving ruggegraat tonen voor hetgeen de politiek/overheden/politie/leger die de media gebruiken en geen ruggegraat tonen zorgen dat deze onzin gaat ophouden.
Wees blij met elke actie van waar dan ook uit de samenleving. Voor mij zijn dit ‘helden’ en zij zetten veel op het spel waar jij je waarschijnlijk niet bewust van bent.

Sjaakie van den Hoek
Sjaakie van den Hoek
Reactie op  Madeloes
6 maanden geleden

Madeloes, elke arts, ik zeg elke arts met een beetje respect voor mensenlevens en zijn artseneed is verplicht om te handelen zoals deze arts doet, en als alle artsen in Nederland zo zouden reageren dan is het zo afgelopen met de plannen van die hufter en klote schoolmeester de jonge. Dan zouden er ook geen ontslagen vallen, om de doodeenvoudige reden, dat er een groot aantal artsen te kort zou zijn.
En niet zo lopen zeveren over 180 graden draaien, je weet toch dat die l..l van rutte een draaikont en een grote leugenaar is.

Blackpeat
Blackpeat
Reactie op  Sjaakie van den Hoek
6 maanden geleden

Artsen hebben de eed van Hippocrates afgelegd. Zij zijn het aan die eed verplicht in opstand te komen tegen Big Pharma , de gezondheidsorganisaties en niet in de laatste plaats tegen de overheid. Dan pas zal ook de bevolking massaal gaan begrijpen dat er wereldwijd een genocide aan het plaatsvinden is.

walgelijk
walgelijk
Reactie op  Sjaakie van den Hoek
4 maanden geleden

Je ben pas arts als je de mens respecteert ! en zorg draagt voor hun gezondheid.
P.s. dit heb je beloofd en gezworen.
“hypocratus” zoniet lever je BIG in.

walgelijk
walgelijk
Reactie op  Sjaakie van den Hoek
4 maanden geleden

En leefde wij nog lang en gelukkig.!!

Rebel&Girl
Rebel&Girl
Reactie op  Sjaakie van den Hoek
4 maanden geleden

Tuurlijk sjakie “alle dieren zijn gelijk maar sommige meer dan anderen” toch?? (G.Orwell).
Iedereen heeft de plicht als mens, eed of niet om het juiste te doen, niet mekaar te belazeren of te liegen, we kunnen de druk niet alleen maar op een of een kleine minderheid zijn schouders leggen.

Helaas zit onze wereld zo f..g krom in mekaar, dat je eindeloos bedankt wordt of als een halve heilige behandeld wordt, als je belangeloos iets voor een ander doet, dat zegt heel veel, zo niet alles over ons.

We zijn allemaal in gelijke mate verantwoordelijk, we kunnen dat niet extra uitbesteden, zeker niet in een machtsdronken gecorrum-
peerde maatschappij, waarvan de z.g. belangrijke leden daarvan, anders dan een hoer, hun ziel en zaligheid verkopen aan de hoogst biedende.

Artsen staan al jaren heftig onder druk omdat de corrupte farma-
ceutische industrie uitgroeide tot een ware maffia organisatie en voor artsen allerlei vrijheden om zelf te denken en te handelen weghaalde.
Er kwamen behandelprotocollen voor in de plaats, artsen mochten niet meer zelf beslissen wat de beste behandeling was maar werden gedwongen een verlengstuk te worden van een corrupt apparaat.

Ze werden, niet in de laatste plaats, verraden door politici en beleidsmakers, die zich royaal lieten betalen om dit te faciliteren.

Het is een groot Pyramidespel mensen en iedere laag besodemieterd en bedreigd de laag daaronder, we moeten een giga opruiming houden en het hele systeem op de schop gooien en dan als we het ontmanteld en ontleed hebben, in alle wijsheid kijken waar en wie we verantwoordelijk gaan houden en waarvoor.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Madeloes
6 maanden geleden

Ja ok maar welke actie heb jij het over bij de laatste toespraak van de man bazelt ie over de economie zo min mogelijk te raken, maar ik zie in feiten dat ze deze maar mooi alvast eventjes hebben gesloopt met die lekkere actie van ze!

walgelijk
walgelijk
Reactie op  Madeloes
4 maanden geleden

Jawel, een olifant is groter dan een muis. Hij zal hierdoor meer aanzien krijgen. en let wel hij is niet de enige arts. En vertrouwensarts van de patiënt
Zij zijn met vele, en zijn verenigd (Rob Elens etc)
Maar wij moeten hun steunen !!!!!!!!!!!
en geen struisvogeltje spelen.

Haarsoeldbocht
Haarsoeldbocht
Reactie op  vraagtekentje
6 maanden geleden

Klopt helemaal..

Tigron
Tigron
6 maanden geleden

Respect voor deze persoon die staat voor zijn principes en de mogelijke gevolgen accepteert.
Ik kan mij voorstellen dat mensen moeite hebben om hun normen en waarden te handhaven omdat ze hun hypotheek/huur moeten betalen en mogelijk ook kinderen hebben die geld kosten.
Deze normen en waarden zijn nagenoeg volledig afwezig in de politiek, zowel landelijk als ook op regionaal en gemeentelijk niveau. (uitzonderingen daargelaten)

salvar
salvar
Reactie op  Tigron
6 maanden geleden

@Tigron

tigron wat jij zegt is natuurlijk waar maar , de vergissing in dit geval is de gedachten gang van o, mijn hypotheek o , mijn baan.
als er niets gebeurt dan ben je ook alles kwijt.
de bedoeling van de cabal is alles en dan zeg ik alles afpakken.
als dit corona gedoe niet verdwijnt dan vrees ik het ergste.
dus het is beter te vechten tegen deze niksnutten dan afwachten.
zij hebben alle tijd van de wereld.

Cookies
Cookies
6 maanden geleden

We zitten wereldwijd aan het Experiment van Milgram “de bereidheid naging om te gehoorzamen aan wat wordt ervaren als legitiem gezag, zelfs als dit inging tegen het eigen geweten. In de meest beroemde variant van het experiment bleek ongeveer twee derde van de proefpersonen dusdanig gevoelig te zijn voor autoriteit dat zij in een wetenschappelijk experiment een medemens konden doden. Over de hele reeks bekeken was een meerderheid uiteindelijk ongehoorzaam”

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
6 maanden geleden

President Trump heeft de medicijn tegen de Covid-19. Binnenkort wordt het bekend gemaakt. Hopelijk is dan al deze BS van de regering afgelopen en worden ze allemaal in Den Haag gearresteerd !

benno
benno
Reactie op  Joyce Ramgatie
6 maanden geleden

een medicijn tegen een niet bestaand probleem ?
hoe werkt dat nou ?

Mikkie
Mikkie
Reactie op  Joyce Ramgatie
6 maanden geleden

Een medicijn? Covid bestaat toch niet? En we hebben toch al HCQ?
Of bedoel je een vaccinatie?

Margie
Margie
Reactie op  Mikkie
6 maanden geleden

Het medicijn…tegen iets wat niet is
kruidje roer me niet😉

jan doornbos
jan doornbos
6 maanden geleden

Mijn eigen dokter is de fatsoensnormen niet eens machtig. Valt niet op hoor tussen de (domme) koeien. Het niet dragen van een slavenmasker gaat me erg goed af al zeg ik het zelf. Dat blijft ook zo. Boetes? Succes! Maar het moet gezegd, onze samenleving in iets meer dan een half jaar om toveren in een heus gesticht is erg knap. Het zonder zelf na te denken een dictator volgen, nja, is niet iedereen gegeven eerlijk is eerlijk. Nou ja, het leven is toch eindig. Wellicht betekenen de pesticiden in je lijf straks dat je een fantastische dood mag beleven. Is vast beter voor de natuur. Erg spijtig dat het klimaatsprookje thans ietwat is ondergesneeuwd. Freek de Jonge destijds ‘Mensen sterven jong, dus die hebben nog een hele dood voor de boeg’. Maak je borst(en) maar nat zou ik willen zeggen.

benno
benno
Reactie op  jan doornbos
6 maanden geleden

dat je nou net die freek gaat zitten quoten is ook een gotspe hoor….

ProAsfalt
ProAsfalt
6 maanden geleden

Bamm!
Zo hoort het.
Hulde voor deze Neuroloog!

rop
rop
6 maanden geleden

Als dat mondkapjes gedoe lang zal aanhouden, dan kan je [Bijna] wel zeker van zijn dat er problemen gaan ontstaan, in de aankomende tijd, de een zal er beter tegen kunnen dan de ander, zoals benauwdheid, hooft pijn teveel koolstof inademing, flauwvallen en op langere termijn lichamelijke schade, deze neuroloog doet er goed aan om het te weigeren, en ja het zijn dictatoriale dwangneigingen daardoor raken ze inzicht kwijt, alhoewel ze dat maar weinig bezitten, ze focussen teveel op het virus en raken er door verblind van wat er kan gebeuren in de tijd die aankomt , we hebben een onzichtbare virus, met het blote oog niet te zien, gaan er tegen maatregels treffen, door deze maatregels als ze te lang gaat duren, word de mondkapjes gedoe ook een probleem, we krijgen dan door de bestrijding ervan meer problemen zodat de bestrijding ervan erger is dan de Kwaal [corona] zelf . Nu zijn de maatregelen nog onzichtbaar voor de aankomende tijd van wat er kan gebeuren, maar straks Zichtbaar en dan zeggen ze we zagen het niet aankomen. terwijl het wel logische dat mondkapjes verse zuurstof tegenhoud en meer koolstof inademt ,gisteren was ik even bij een super markt, en in sprak een jongen vrouw die werkzaam daar is , ik vertelde dat je zo meer koolstof binnen krijgt dan normaal ,en dat is niet zo best voor je gezondheid ,ja meneer ik weet het ,maar als ik deze niet draag krijg ik ontslag,, hier ook weer een dictatoriale gedrag van de werkgever. als ze geen mondkapje dragen beginnen ze te dreigen met ontslag, dat is PUUR een Dictatoriale Gedrag ,Dreigen met ontslag.

Kool
Kool
Reactie op  rop
6 maanden geleden

Klopt…dat heet manipulatie

Wilfred
Wilfred
6 maanden geleden

Tip!
Calif. doctor successfully cures 1,700 COVID-19 patients
https://youtu.be/PE3QfTnIazU

Melder
Melder
6 maanden geleden

Hulde voor deze kerel! Zo is het precies: mensen, en dan vooral verzorgers, etc. moeten gelaatstrekken kunnen bekijken om eventuele hersenbloedingen vast te kunnen stellen. En reken maar dat die bij de mondkapjes dragers gaan voorkomen. Want CO2 vergiftiging.

x

Check Also

van haga

‘Dit is zonder meer de beste speech van Wybren van Haga van het afgelopen jaar’

Een strijdvaardige Wybren van Haga meldde zich ...

advocate

Duitse advocate doet zeer dringende oproep: ‘Word eens wakker uit je corona-coma!’

Op zondag 11 april deed Beate Bahner, ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

49
0
We lezen graag je reactie!x