Binnenland

Oud-rechter in de Kamer: ‘Er gebeuren héle gróte dingen in Nederland, maar ik mag u niet informeren’

Help door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!

Mariëtte Moussault, tot voor kort voorzitter van de toezichthouder op de inlichtingendiensten (TIB), deed onlangs tijdens een technische briefing in de Tweede Kamer een heftig boekje open. Ze was uitgenodigd om te komen spreken over de Tijdelijke wet cyberoperaties.

Moussault zei dat ze niet helemaal volledig kon zijn. In het jaarverslag van de TIB zijn een aantal voorbeelden aangegeven van wat de inlichtingendiensten nu al mogen, wat ze nu al doen, maar ook wat volgens de TIB op dit moment niet meer proportioneel is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Een aantal passages uit die voorbeelden is zwartgelakt omdat ze volgens ministers Ollongren en Bruins Slot als staatsgeheim aangemerkt dienen te worden. Daardoor zijn vele passages niet goed meer te begrijpen en kan de TIB de Kamer en de samenleving niet informeren zoals ze had beoogd, aldus Moussault.

Spijtig

Het gaat dan met name over de inzet van de kabelbevoegdheid en een aantal grotere hackoperaties. “Dat is spijtig,” zei de oud-rechter.

Volgens columnist Marianne Zwagerman, die het debat heeft gevolgd, zou de Tijdelijke wet cyberoperaties beter de WAOB kunnen heten: de Wet Afluisteren Onschuldige Burgers.

Verbijsterende vertoning

“Er gebeuren héle gróte dingen in Nederland. En ik mag u niet zeggen hoe groot. Het is verschrikkelijk groot, maar ik mag u niet informeren. Want ik heb geen zin daar 15 jaar voor te gaan zitten,” citeert Zwagerman Moussault. Ze spreekt van een ‘verbijsterende vertoning’.

Moussault gaat de gevangenis in als ze de Kamer en de samenleving eerlijk vertelt wat er allemaal illegaal gebeurt door de diensten die ons zogenaamd moeten beschermen, benadrukt Zwagerman.

4.8 160 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

135 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jean
Jean
1 jaar geleden

fascistische nazi`s regeren ons land

MarkusRotterdam
MarkusRotterdam
1 jaar geleden

Pffff alsof we al niet genoeg angstporno krijgen.
Zeg dan niks.

Johannes
Johannes
1 jaar geleden

Als het de mensen schaadt mag ze het mij vertellen. Ik ga er desnoods 15 jaar voor zitten. Mijn geweten zal altijd zuiver zijn.

ikke
ikke
1 jaar geleden

Het wordt tijd dat wij als volk ons land weer terug pakken. WIJ zijn Nederland, niet die paar flapdrollen in Den Haag.

Back to top button
135
0
We lezen graag je reactie!x