Homepagina » Mens en Dier » “Het menselijk lichaam bestaat uit licht”
Het menselijk lichaam bestaat uit licht

“Het menselijk lichaam bestaat uit licht”

Wetenschappers komen langzamerhand tot de ontdekking dat we niet alleen uit atomen en moleculen bestaan, maar letterlijk wezens van licht zijn. Onze weefsels zenden onder andere biofotonen uit. De Russische embryoloog Alexander Gurwitisch publiceerde in 1923 over zwakke fotonenstraling (licht) afkomstig uit levend weefsel. Deze straling bleek een stimulerend effect te hebben op de celdeling van nabijgelegen weefsel.

In de jaren zeventig publiceerde Fritz-Albert Popp van de Universiteit van Marburg over een zeer zwakke straling die hij biofotonen noemde. Sindsdien claimt Popp dat het gehele metabolisme afhankelijk is van licht.

Het klinkt misschien vergezocht dat ons lichaam licht uitstraalt. De biofotonen die het menselijk lichaam uitzendt zijn niet zichtbaar met het blote oog, maar kunnen wel met moderne instrumenten worden gedetecteerd.

Het blijkt dat cellen van veel levende organismen biofotonen gebruiken om te communiceren. Een studie uit 2010 toont aan dat communicatie tussen cellen door middel van biofotonen is vastgesteld bij onder meer planten, bacteriën en niercellen. Ook ons DNA zendt licht uit en zou zelfs afhankelijk zijn van biofotonen.

Biofotonen zijn elementaire deeltjes die worden uitgezonden door een biologisch systeem. Men vermoedt dat ze het resultaat zijn van het energiemetabolisme in onze cellen. De hoeveelheid biofotonen die wordt uitgezonden blijkt net als ons metabolisme te variëren.

Onderzoek heeft aangetoond dat meditatie invloed heeft op de hoeveelheid fotonenstraling die wordt uitgezonden door het lichaam. Mensen die geregeld mediteren zenden minder licht uit dan mensen die nooit mediteren. Dat heeft volgens de onderzoekers te maken met het aantal reacties tussen vrije radicalen in het lichaam. Mensen die rozewortel gebruiken, een kruid dat stress vermindert, zonden tijdens een studie interessant genoeg minder fotonenstraling uit dan de placebogroep. Het onderzoek verscheen in het tijdschrift Phytotherapeutic Research.

Het oppervlak van ons lichaam bevat cellen die in staat zijn om energie en informatie uit ultraviolette straling op te slaan. Onderzoekers schreven in 1993 in het Journal of Photochemistry and Photobiology dat menselijke cellen een efficiënt systeem bevatten om fotonen te vangen.

De wetenschap begint te erkennen dat het menselijk lichaam energie en informatie uit zonlicht kan ontvangen en uitzenden. Er wordt steeds meer onderzocht verricht naar de invloed van de zon en de maan op fotonenstraling. Een studie heeft laten zien dat de getijdenkracht, die wordt veroorzaakt door de zon en de maan, bepaalde eigenschappen van plantengroei op aarde reguleert.

Zelfs onze intenties zijn gebaseerd op biofotonen, zo blijkt uit een stuk in het tijdschrift Investigación clinica getiteld ‘Evidence about the power of intention’. Intentie kan worden gezien als een gedachte om iets te bereiken. Gedachten kunnen alles om ons heen beïnvloeden, waaronder ook mensen. Lichtdeeltjes (biofotonen) die worden uitgezonden door ons lichaam lijken de drijvende kracht achter intenties te zijn.

Onze intenties opereren als coherente frequenties die in staat zijn om moleculaire structuren of materie te veranderen. Het is aangetoond dat de energie van gedachten de omgeving kan veranderen, aldus de auteur in het tijdschrift.

Kortom: we zijn meer dan de atomen en moleculen waar ons lichaam uit bestaat. We zijn wezens die licht uitzenden, communiceren met licht en bestaan uit licht.

[GreenMedInfo]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Atomen in het menselijk lichaam worden middels LICHT bij elkaar gehouden; een persoon die dat WEET, noemen we een ‘VERLICHTE’.

  6 likes
 2. Vandaar dat er vaak gezegd wordt; je bent geen helder licht.
  Dan ben je dus nog niet verlicht.
  Aan de andere kant kun je wel lichtje zijn voor je medemens.
  Maar als ik dit zo bekijk, dan wisten we dit toch eigenlijk al. Het moest alleen nog wetenschappelijk bewezen worden.

  8 likes
 3. Alles over hoe DNA wordt beïnvloed lees je in mijn boek: “Voorbij de Erfzonde; de dood op z’n retour.

  2 likes
 4. Eindelijk. Jou biologische klok. Serotonine, melatonine. Yin-Yan. Licht duisternis. Horizontal.

  The Cube is de highway naar andere dimensies, als ik het goed heb. Ik mediteer heel vaak.

  1 likes
 5. Als wij informatie uit de ultraviolette straling van de zon kunnen ontvangen zie ik ineens een verband ontstaan tussen de zon en het sprayen van chemtrails en aanmoediging voor het gebruik van zonnecreme. Mogen wij misschien geen informatie van de zon meer ontvangen. Het lijkt erop dat de zon veel meer invloed op ons en al het leven op aarde heeft dan men tot nu toe denkt te weten of met opzet verborgen houdt.

  1 likes
 6. Peter Cernjavski

  Ja, een mens straalt een heel spectrum van alle mogelijke frekwenties uit; van heel lage warmtegolven, eventueel radioactieve straling, tot de hoogste trillingen waaruit de atomen en de nog kleinere en kleinste elementen bestaan, die in feite niet bestaan want materie kun je herleiden tot energietrilling.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zon

Hoe de zon vanaf eind april in 1 uur bijna alle coronavirussen doodt

Hitte-expert Arjan van Dijk van het RIVM ...

zon

Het rommelt binnen de Duitse regeringspartijen: ‘Niet CO2, maar zon stuurt klimaat!’

Een groep van critici in de Duitse ...