Buitenland

3 redenen waarom Amerika verantwoordelijk is voor wat er in Oekraïne gebeurt

Help ons door dit met kennissen op je social netwerk te delen!

Oekraïne is geen bastion van vrijheid en democratie. In de afgelopen weken zijn oppositieleiders gearresteerd en drie tv-stations gesloten. In 2014, toen Oekraïne nog een democratie was, leidden de Verenigde Staten een coup in het land door de Oekraïense regering omver te werpen.

Onder president Obama werd een marionettenleider geïnstalleerd die het Westen vertegenwoordigde.

Negeren

Ten tweede worden de Minsk-akkoorden niet nageleefd. Volgens Minsk II vallen Donetsk en Loehansk nog steeds onder Oekraïne, maar krijgen de zelfbenoemde republieken een speciale status in Oekraïne. Het land heeft het akkoord echter nooit geïmplementeerd. De Amerikaanse overheid gaf de regering in Kiev opdracht Minsk II te negeren.

Ten derde spoorde de CIA de NAVO aan om Oekraïne op te nemen als lid. Ook drong de Amerikaanse spionagedienst er bij Georgië op aan om Rusland uit te dagen, blijkt uit documenten die zijn vrijgegeven door WikiLeaks.

Het lijkt er dus sterk op dat de Amerikaanse betrokkenheid ons heeft gebracht waar we nu zijn, zegt onderzoeksjournalist Ben Swann in onderstaand filmpje.

[Sovren]

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
69 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Underground
Underground
1 jaar geleden

Bedankt, we zijn na de corona oorlog, in een 3de wereld oorlog beland. Regering bedankt. Zullen ze zelf wel begrijpen wat er aan de hand is? IK DENK HET NIET. Het is ieder voor zich..

Rakker
Rakker
1 jaar geleden

Misschien zijn de biolabs gefinancierd met amerkaans geld nog het vermelden waard?
Over biolabs gesproken; de laatste dagen nergens iets in de mainstreammedia over de duizenden “besmettingen” per dag.

Hollewijn
Hollewijn
1 jaar geleden

VS is zoals overal na de oorlog de aanstichter tot geweld gebleken. Tot voor kort geloofde ik nog enigszins in de oprechtheid van de VS, zij hadden de wereld immers bevrijd van een tirannie. Na de oorlog hebben ze iedereen schatplichtig gemaakt en de Russen tot bad Guy aangewezen; wat hebben wij ons vreselijk vergist. De bevrijding was de vorige generatie, alle naoorlogse generaties hebben geen verplichtingen meer jegens de “ bevrijders”

Roadie
Roadie
1 jaar geleden

7 van de 11 biolaps zijn al vernietigd door de Russen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

69
0
We lezen graag je reactie!x